Torsten Hagemann

NemID-papkortet på vej til at vige pladsen for en app: »En utilgivelig slækkelse af sikkerheden«

Med mindre dem som rooter deres android, samtidigt installerer magisk, hvilket vist er standarden at gøre når man rooter nu om dage.

Hmm, magisk virker mod alt andet end NemID, det er i hvert fald ikke lykkedes mig at få NemID til at køre samtidig. Ikke det store problem, jeg er glad for at have tingene adskilt.

13. november 2019 kl. 17:08
Microsoft vil gøre dig til kvante-computerprogrammør med nyt sprog

M er simpelthen "measure", som måler (og dermed definerer) og returnerer værdien.

Så 'res' har allerede en værdi, og er kollapset i forbindelse med M-opslaget, som kollapser den målte qubit til en kendt tilstand.

I hvert fald så vidt jeg forstår Q# ...

11. juli 2018 kl. 14:28
Simpel Google-søgning afslører parti-notater og personlige kontaktdata i Trello

Jeg har meget svært ved at se at de to sager er sammenlignelige. I den ene (Trello-sagen) har brugerne aktivt valgt en indstilling som offentliggør de informationer som de selv lægger på Trello-boardet. Diskussionen drejer sig om det indhold som brugerne lægger på boardet. Der er intet i det som Trello i den sammenhæng gør, som er ulovligt,

I den anden sag er brugerne valgt Facebook som platform og aktivt valgt indstillinger som medfører at platformen ikke overholder den gældende lovgivning. Der er det den tekniske opsætning af platformen (samt brugernes valg af indstillinger for deres side) som diskuteres.

7. juni 2018 kl. 13:37
'Børnehavehackeren' frifundet i Landsretten

Til lykke med dommen, det var godt at få prøvet dette ved en højere retsinstans end byret (de har før haft problemer med den slags sager, fx https://www.computerworld.dk/art/26013/mild-dom-til-valus-hacker-to-frifundet)

For nylig opdagede jeg et lignende problem i et betalingssystem, checkede hurtigt om det var korrekt (det var det), og overvejede seriøst om jeg turde informere leverandøren. Jeg valgte at skrive til dem, og blev sat i kontakt med deres IT-chef - som takkede mange gange for informationen, konstruktivt spurgte til et par detaljer, og gav et par fribilletter til et af stedets arrangementer som tak for hjælpen. Hvis bare alle leverandører/IT chefer havde den attitude, det var en meget positiv oplevelse.

Men nu er der i det mindste en landsretsdom for at man ikke bliver dømt for hacking hvis man prøver at hjælpe, det er da et skridt i den rigtige retning.

8. marts 2017 kl. 15:19
Kompleks virkelighed og upræcis software giver fejl i hjerneforskning

At anvende rigtige fMRI-data er dyrt, det koster måske 5.000-10.000 SEK. (3.9207.846 kroner, red.) at samle data fra en person.

Er det korrekt gættet at beløbet i parantesen er hvis man betragter alle 3.500 studier?

15. august 2016 kl. 11:31
Nu muligt at afvise Windows 10 - permanent

Ca. ingen compiler selv deres Open Source-programmer, og der er ingen distributioner til at gøre det for dig.

Og så skulle man vel også skrive compileren selv, jvnf. Reflections on Trusting Trust.

15. januar 2016 kl. 10:26
11 år med softwareudvikling uden at snakke med en eneste slut-bruger

Jeg vil også meget gerne have at udviklere og slutbrugere får talt sammen. Ikke for at finde på nye features, og ikke for at løse aktuelle problemer for slutbrugeren (det har vi PO'ere og support til at håndtere, og det fungerer udmærket), men fordi det er så vigtigt at udviklerne forstår den kontekst som produktet indgår i. Jeg vil gerne at vi som udviklerteam forstår arbejdsgangene, de daglige problemer, hvilke opgaver der er vigtige (dvs. ikke må fejle) og hvilke der laves ofte (dvs. skal være supereffektive). Så længe den forståelse/viden ikke er tilstede, så har PO'erne en meget stor opgave med at skulle redegøre for alt for mange detaljer i hver eneste feature-beskrivelse - kommunikation som kan blive meget mere effektiv hvis begge parter har samme forståelse for hvordan den nye feature skal anvendes. Og det giver også udviklerne meget bedre mulighed for konstruktivt at kommentere og forbedre de feature-beskrivelser som PO'erne leverer.

23. november 2015 kl. 09:50
Den svære rekruttering

Jeg tænker altid på denne her når jeg skal forklare andre om mine principper for rekruttering: http://www.joelonsoftware.com/articles/GuerrillaInterviewing3.html

22. maj 2015 kl. 16:04
Rowhammer: Shit ALL the way down

Enig, ville være fantastisk hvis den holdning blev mere udbredt. Der er dog stadig detaljen med kompileren, jvnf. Ken Thompsons gamle Trusting Trust: http://cm.bell-labs.com/who/ken/trust.html

16. marts 2015 kl. 10:49
Sikkerhedseksperter: Digitaliseringsstyrelsen bør opfordre folk til at fjerne Java igen

Til alle os der supporterer familie mv., så vil jeg lige nævne at TeamViewer er gratis at anvende til privat brug, og det er lykkedes mig at lære de fleste i familien at åbne den og give adgangskoden over tlf., så jeg kan rydde op hjemmefra.

Undskyld til alle der mener det var irrelevant i denne tråd, men det har været en stor hjælp for mig hver gang jeg skulle ind og fjerne Ask for syttende gang.

3. december 2014 kl. 00:03
Sikkerhedseksperter: Digitaliseringsstyrelsen bør opfordre folk til at fjerne Java igen

Jeg tror der er mange herinde, som - ligesom mig - forestår support på en del pc'ere i den nærmere familie, og som er grundigt trætte af igen igen at skulle afinstallere AskToolbar. Bemærk at der i den seneste version af java nu er mulighed for at slå den semi-automatiske installation fra:

  • Åben java control center (Configure Java)
  • På fanebladet Advanced scroller du helt ned i bunden
  • Marker checkbox "Suppress sponsor offers when installing or updating Java" Kom i en af de seneste opdateringer, i hvert fald fra 7.71.
2. december 2014 kl. 10:17
Forældet Apple-certifikat skyld i aflyste DSB-tog

BaneDanmarks app er omtalt i artiklen, og den blev brugt som nødløsning de steder hvor den var installeret. Problemet var DSBs app.

28. november 2014 kl. 11:58
Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

Det er også muligt at køre uden at checke hverken ind eller ud. Det giver en bøde i ny og næ ved kontrol, til gengæld får man ikke karantæne. Det giver nok kun mening i S-toge hvor der er stikprøver, men det er også typisk der jeg glemmer at checke ud - i bus plejer det at gå fint med at huske det, og det er også derfor at jeg gerne vil undgå en karantæne, så jeg kan bruge rejsekort i busserne.

24. november 2014 kl. 22:16
Ung iværksætter: »Man mister gejsten. Det æder bare en startup op indefra«

Fuldstændig korrekt - det er en afvejning af værdien af "ideen" i forhold til værdien af indsatsen for at implementere og effekture ideen. Og så vil jeg da gerne anbefale Robert X. Cringelys efterhånden gamle bog, Accidental Empires. Et uddrag om iværksættere kan læses her: http://www.cringely.com/2013/03/18/accidental-empires-chapter-12-on-the-beach/

17. november 2014 kl. 12:12
Ung iværksætter: »Man mister gejsten. Det æder bare en startup op indefra«

Efter mange år i konsulentbranchen, så vil jeg mene at dette er relevant for stort set alle (jeg kan ikke komme i tanke om undtagelser, men der er sikkert en) forretningsmæssige relationer, en forventningsafstemning om hvem der gør hvad, og hvordan den økonomiske fordeling skal være. Og det er ekstremt vigtigt at få lavet de aftaler - og få dem på papir - mens man stadig er gode venner, for det er næsten umuligt at få afklaret den slags når man først er blevet uenige.

17. november 2014 kl. 12:00
Er "best practices" en and?

Erfarne folk (programmører, testere, designere, ... ) har nogle metoder og erfaringer, som de trækker på i deres daglige arbejde. De ved hvilke værktøjer de skal anvende hvornår. Når den erfaring skal videregives til yngre kollegaer, eller når den skal koordineres på tværs i organisationer, så er det en fordel at kunne systematisere beskrivelserne, og så kan man kalde det best practices eller guidelines eller hvad der nu passer.

Men det er ikke det samme som at den samme hammer kan bruges på alle problemer, og det ved de erfarne også godt. Så ja, best practices kan være glimrende, man skal "bare" vide hvilke man skal benytte hvornår.

2. juni 2014 kl. 16:40
Stress er et symptom på problemer i ledelsen

I princippet har man også en fjerde mulighed i form af at sige op og forlade det usunde arbejdsmiljø.

P.S. Eminent godt indlæg, Bent, tak.

28. maj 2014 kl. 13:41
Sådan outsourcer virksomheder langt hurtigere nu

Det er forståeligt at der opstår skuffelse hvis det eneste mål med outsourcing er økonomisk, for i min optik er det omtrent samme omkostning uanset om arbejdet udføres i internt eller outsourced, simpelthen fordi kompleksitet og administrativt overhead fylder mere når arbejdet udføres et andet sted.

Det hvor jeg kan se fordele ved outsourcing er hvis det er kompetencer som man ikke kan finde i Danmark, eller hvis det er for at opbygge et beredskab som kan hjælpe i spidsbelastningssituationer (meget firkantet og forenklet, så er det billigere at have en med lavere løn siddende og idle end end med end højere løn).

21. marts 2014 kl. 10:27
Google skærer 80 procent af prisen for online-lagerplads

Jeg har prøvet duplicity som backup fra linux NAS til linux backup server, da duplicity var standard i den Excito B3 jeg bruger som primær server. Den kunne desværre ikke håndtere restore af et større antal filer, og Excito er derfor gået væk fra den som standard.

17. marts 2014 kl. 17:27
Sådan kommer danske it-folk til skade

Pga. den involverede økonomi er de relativt tilbageholdende med at anerkende problemer som arbejdsskader, det skal være en ulykke som sker indenfor et begrænset tidsrum, eller noget som direkte kan henføres til arbejdsforhold (fx asbest eller terpentinbaseret maling). Stress, rygsmerter, kronisk hovedpine o.lign. falder ikke i de kategorier, så det er begrænset hvad IT folk kan udsættes for.

9. januar 2014 kl. 20:40