Christopher von Würden

Microsofts Surface Pro vokser til 12 tommer, men taber sig 100 gram

Mest åbenlyst er skærmstørrelsen nu sat op til 12 tommer, som stadig er fuld HD

Skærmen har ikke fuld HD (FHD), den har en 3:2 2160 x 1440 pixels opløsning - altså højere opløsning end fuld HD og mere end Surface Pro 2 har.

21. maj 2014 kl. 12:57
Samsung lancerer telefon med buet display

og mest relevant for nogle: stærkere displays, så det kan blive slut med 'edderkoppespindet', hvis telefonen bliver tabt.

Det er ikke displayet der går i stykker og skaber "edderkopppespin" i telefonen når man taber den, det er derimod glasset der sidder uden på displayet, der gør. Som oftest virker display og touch digitizer stadig selvom glasset er ødelagt, det er derfor faktuelt forkert det der står i artiklen. Bøjelige/buede displays gør ingenting for holdbarheden af glasset der sidder udenpå.

Man kan sagtens sætte en glastype uden på displayet der ikke laver "edderkoppespin", det er blot at bruge plexiglas i stedet for hærdet glas, ulempen ved det er at plexiglas ikke er specielt modstandsdygtigt overfor ridser, og som regel vil man hellere have at det er det... Hvis i husker tilbage til midt 00'erne så var de fleste mobiltelefoner faktisk med plexiglas foran skærmen, det ændrede sig efter smartphones stormede frem.

Nogen af kommentarerne nævner også buet displays, her er der igen tale om det glas der ligger uden på displayet og altså ikke selve displayet.

25. september 2013 kl. 16:45
Ballmer indrømmer overoptimistisk Surface-produktion

Microsoft har en lang tradition som hardware producent, så hvorfor de ikke skulle prøve kræfter med tablet markedet kan jeg ikke lige se (hvis vi ser bort fra alt bagklogskab). Microsoft har i årevis været en af verdens største producenter af computertilbehør såsom mus, tastaturer og webcams et andet prominent medlem af deres hardwaredivision er naturligvis Xbox som bidrager med en pæn del til deres omsætning.

1. august 2013 kl. 11:49
Utrolig detaljerigdom på vej: Open Streetmap viser cykelstier, vindmøller og brønddæksler

Hvorfor viser artiklen et screenshot fra Bing Maps selvom Bing ikke nævnes på noget tidspunkt i artiklen og intet har med sagen at gøre?

1. februar 2013 kl. 10:29
Bekræftet: Samsung lancerer nyt smartphone-styresystem i 2013

Samsung udtalte ved CES sidste år at Tizen tænkes som erstatning for deres egenudviklede styresystem BADA, hvilket betyder at det umiddelbart ikke vil have indflydelse på Samsungs Android line-up som benyttes i deres high-end telefoner eftersom BADA kun bruges i low-end modeller. The Next Web har derfor ikke ret i deres vurdering. Samsungs strategi synes at være at satse bredt, derfor laver de også modeller med Windows Phone selvom salgstallene ikke er videre imponerende lige i øjeblikket. Hvis Samsung kunne sælge telefoner med iOS ville de sikkert også gøre det.

http://www.forbes.com/sites/elizabethwoyke/2012/01/13/samsung-merging-its-bada-os-with-intel-backed-tizen-project/

4. januar 2013 kl. 17:07
Dansk usability-guru giver Windows 8 drøje hug

Jeg er generelt enig i udlægningen. Jeg installerede Win8 på min bærbare for at prøve det (prisen var lav for upgrade - thumbs up for det!), men bare det at lukke maskinen ned er blevet væsentlig besværliggjort. Ligeledes med at grave kontrolpanelet frem, eller finde programmer eller filer via søg - de har fjernet søgefunktionen som samlede alt i en søgning, i stedet skal man nu vide præcis hvad man søger efter.. Hvorfor er det at de nye "apps" kun virker i fuld skærm? hedder styresystemet ikke "windows"? Der er også mange kontorarbejdere med Windows derude, som kun har brug for desktop, det virker ugennemtænkt at man tvinges til at starte op i tablet-mode .. der er mange andre irritationspunkter.

Jeg vil dog rose Microsoft for at forbedre kopiering af mange filer, task manageren og for at tilføje ribbon-menuen til stifinder vinduer, jeg finder langt hurtigere det jeg skal bruge i Ribbon interfacet end de gammeldags dropdown-menuer. Microsoft burde have lavet en desktop og en tablet udgave eller gøre ligesom med Media Center hvor det er valgfrit om man vil starte op i og eller bruge det.

20. november 2012 kl. 13:12
Duel: Er HTC 8X eller Nokia Lumia 920 kongen af Windows Phone 8?

Problemet for OLED er jo netop, at man ikke har løst problemet med henfaldet af de organiske forbindelser.

Kan du venligst fremvise noget dokumentation for dette? Eksempelvis LG eller Samsungs nye TV, Galaxy Note II eller lignende produkter, for jeg kan ikke finde den information. Galaxy S er en ret gammel model (2 år) og er ikke et retvisende eksempel for nutidens OLED teknologi.

Kontrast er en elendig parameter at bedømme en skærm på. Mit Plasmatv har en kontrast på en trediedel af iPhone 5 og halvdelen af de bedste LCDfjernsyn

Kontrast er en af de parametre du kan bedømme billedkvalitet på, hvis dit plasma-tv har dårligere kontrast end en iPhone med LCD, så er du godt nok blevet snydt, jeg ville gå ned hos forhandleren og forlange pengene tilbage med det samme. Prøv at læs lidt op om det forskellige skærmteknologier, så ved du hvorfor LCD ikke kan nå hverken OLEDs eller Plasma teknologiernes kontrastniveauer.http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display#Contrast_ratioSom nævnt tidligere har GSMarena målt iPhone 5s display til 1490:1.

Tager vi udgangspunkt i iPhone 5 LCDdisplay, da det er det tyndeste på markedet lige nu, så er det samlede panel komplet med bagrundsbelysning frontglas og bagplade tyndere end 3,5 mm

Allerede i 2008 fremviste Samsung en OLED skærm med en tykkelse på 0,05mm - Så kan du komme et lag gorillaglas ovenpå, så ender vi på 1-2mm total tykkelse. Både Samsung og LGs OLED TV fra CES i år ligger på 4mm total tykkelse og det er altså inklusiv elektronik og rammen det er pakket ind i.

iPhone 5 er den tyndeste mobil på markedet nu med sine 7,4 mm. Årsagen er man nu kan spare et lag glas væk, fordi man har lagt de kapacitive lag sammen med polariseringsfilteret.

Så er du en af de mange der er faldet for Apples marketingsmaskine. Oppo Find 5 er kun 6,9mm tyk: http://www.gsmarena.com/pics_and_specs_of_oppo_find_5_emerge_has_a_fullhd_5inch_screen-news-4966.phpMotorola RAZR XT910 er 7,1mm tyk: http://www.gsmarena.com/motorola_razr_xt910-4273.php

Betragtningsvinklen på SG S er ikke bedre end iPhone 4, tvært om, og den har ikke pentile. IPS LD mister iøvrigt kun lysstyrke ved stejle vinkler, men holder farveægtheden. TFT TN mister stort set alt ved selv små vinkler.

Sjovt nok faldt jeg over netop denne:http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/33882-image/IMG-9313-jpg.jpgTil venstre iPhone 4 og til højre Samsung Galaxy S set fra en 30 graders vinkel, forskellen er ret tydelig.

Men når producenterne får styr på henfaldet på OLEDskærme, springer jeg gerne på, men det er bare ikke endnu.

Jeg forstår slet ikke hvad du venter på ;)

18. november 2012 kl. 12:36
Duel: Er HTC 8X eller Nokia Lumia 920 kongen af Windows Phone 8?

Der er nu ikke så meget at være enige om mht. fordele, de fleste af dem er videnskabelige fakta.

  1. Jeg kan ikke modsige din personlige mening, men den procentuelle dækning af NTSC og AdobeRGB farvespektre er større på OLED teknologi end på LCD, det er til gengæld faktum. Den blå overstyring ses kun på Pentile OLED skærme og andre ældre varianter, jeg er som nævnt heller ikke tilhænger af denne måde at gøre det på.

  2. OLED har ingen konstant baggrundsbelysning, derfor bruges mindre strøm, at du skruer ned for lysstyrken på en LCD skærm ændrer ikke på baggrundsbelysningens eksistens. Dog har du ret hvis displayet kun viser hvid farve, det er den farve der sluger mest i OLED mens LCD sluger lige meget strøm uanset farve.

  3. Det kommer vel an på hvad man bruger den til. Det er til gengæld et issue på PC skærme, enhver counterstrike spiller vil sikkert tage imod OLED med kyshånd når de findes som PC skærme, 0,01ms den er svær at matche.

  4. GSMArenas test af iPhone 5 konkluderer meget fint på dit udsagn, de har målt kontrastniveauet i skærmen til 1490:1 ved 100% lysstyrke. OLED ligger i omegnen 100.000.000:1 (eller omsat til dansk: uendelig).

  5. Jo den er faktisk bedre. Et LCD panels sammensætning og måden det udsender lys på påvirker at farverne falmer når man ser panelet fra siden af, et godt eksempel er iPhone 4 hvor skærmen blev gennemgået af PhoneArena.com. Når skærmen ses fra en 30 graders vinkel falder den opfattede lysstyrke med 57 %, på OLED er dette tal uændret (For Pentile gælder det dog at skærmen kan have et rødt eller grønt skær alt efter hvilken side man ser i en skarp vinkel fra, gælder kun Pentile).

  6. Prøv at tage et kig på disse oversigtsbilleder: LCD:http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/33655-image/LCD-jpg.jpg

OLED:http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/33656-image/OLED-jpg.jpg

LCD består af 7-8 lag mens OLED kun består af 3. Alene det faktum at du skal inkorporere baggrundsbelysning betyder meget for vægt og tykkelse.

  1. Med holdbarhed mente jeg ikke levetid, men derimod holdbarhed overfor fysiske ekstremer. Levetiden er længere for LCD, den er dog ikke 3-4 gange så lang som du påstår, men tættere på 15-20% længere for nuværende produktionseksemplarer, du sidder desværre fast i et 2010-niveau med den opfattelse, sådan er det ikke i 2012.

  2. ja bøjelige materialer er mindre ridsefaste, men nu kan glas som bekendt også fremstilles i alskens geometriske former og en buet mobil kunne da være cool.

  3. Måske er fejlraten lavere på OLED, det ved jeg faktisk ikke, men generelt set er de stadig dyrere at producere, grundmaterialer er derimod billigere så på sigt bliver LCD overhalet på produktionsprisen.

  4. Det var nok mere min personlige holdning og erfaring, jeg sidder selvfølgelig alligevel indendørs og læser mobilnyheder dagen lang, så sollys er ikke et issue for mig, det eneste der dur i direkte sollys er naturligvis e-ink teknologi ;)

16. november 2012 kl. 00:34
Duel: Er HTC 8X eller Nokia Lumia 920 kongen af Windows Phone 8?

Nej man lærer noget nyt hver dag ;) "FTF TN" det har jeg aldrig hørt om og det har google tilsyneladende heller ikke, sikker på du ikke bare har forvekslet "TFT" og "TN"? og nu er flatpanels.dk heller ikke ligefrem et skærm-orakel ;) I øvrigt kan det tilføjes at TFT, Thin-Film Transistor, teknologi også er en central del af de fleste OLED varianter.

Nej 18 måneder er ikke meget, men det er 1½ år, den periode du netop påpegede i forbindelse med Galaxy S og så er det den garanterede mimimumsperiode Samsung lover displayet yder maks. Men igen med nye modeller f.eks. Galaxy SIII med pentile layout (tak for pentile lektionen i øvrigt) og Samsung Galaxy Note II med en ny slags fuldt pixel layout er halveringstiden langt højere. Desværre vil hverken Samsung, LG, Sony, AUO, Chi Mei eller nogle af de mange andre OLED producenter ud med præcise tal for halveringstid for deres nyeste displays til henholdsvis TV- og mobilmarkedet, men LG oplyser at deres nye OLED TV har en samlet levetid svarende til LCD baserede TV. Som sidebemærkning kan det siges at Sonys første OLED tv fra 2008 havde en halveringstid på 14.000 timer, det svarer til 5 år ved 8 timers daglig brug, hvilket vidst er rigeligt til selv den mest youtube afhængige mobilbruger.. Samsung har tidligere proklameret at de ikke ville lancere et OLED TV før levetiden var mindst 50.000 timer, det er som bekendt først her i foråret det er sket.

Jeg ved ikke helt hvordan du kommer frem til den konklusion at IPS er overlegen, selv de fleste skærmproducenter siger at OLED er vejen frem, lad os her opridse fordele og ulemper ved LCD og OLED overfor hinanden:

OLED fordele: Bedre farver (gælder ikke Pentile) Lavere strømforbrug Hurtigere responstid Højere kontrastforhold Større lysstyrke Bredere betragtningsvinkler Tyndere og lettere Bedre holdbarhed, kan operere i et bredere temperaturspektrum Kan laves fleksible/bøjelige (på sigt) Lavere produktionsomkostninger (på sigt)

IPS LCD fordele: Længere levetid Lavere produktionsomkostninger (lige nu) Bedre læselighed i direkte sollys

Jeg vil gerne understrege at denne sammenligning gælder teknologierne generelt og ikke nogen specifik model eller producent. Pentile er jeg heller ikke den store fan af, men Samsung har heldigvis løst problemstillingen henover sommeren i år.

15. november 2012 kl. 21:11
Duel: Er HTC 8X eller Nokia Lumia 920 kongen af Windows Phone 8?

Samsung har officielt gået ud og sagt at deres mobiler er testet til at holde minimum 18 måneder og understreget at dette også gælder skærmen:http://www.ibtimes.com/samsung-galaxy-s3-features-pentile-amoled-display-longer-lifespan-will-you-prefer-longevity-quality

Omkring IPS teknologi, har Samsung deres egen variant PLS som benyttes i bl.a. tablets og computerskærme og som på mange punkter er magen til gængse IPS paneler, jeg ved ikke hvorfor du skriver den ikke er produktionsklar, der har været produkter med teknologien på markedet længe. Jeg tror i øvrigt du blander begreber sammen, TFT er en LCD teknologi som bl.a. IPS, PVA, TN, PLS og mange andre paneltyper baseres på, der er masser af mobilprodukter der benytter TFT skærme, inkl. Samsung.

Igen vil jeg ikke modsætte mig at din søns Galaxy S er blevet ringere med alderen, det tror jeg bestemt på, men jeg vil stadig påpege at AMOLED skærme er blevet gevaldigt meget bedre siden den model kom på markedet, men det behøver jeg knap nævne eftersom du selv åbenbart allerede har gjort dig den modsatte erfaring ved HTC Legend, som bekendt også indeholder et AMOLED display. I mobiler er OLED bestemt en moden teknologi og slå endda LCD på mange punkter, så der er jeg uenig, men når vi snakker computerskærme eller TV, så har du helt ret, der er LCD overlegen.

15. november 2012 kl. 10:29
Duel: Er HTC 8X eller Nokia Lumia 920 kongen af Windows Phone 8?

Der er fordele og ulemper ved alle teknologier, du er tydeligvis modstander af OLED, men hvis man samlet set ser på OLED teknologien overfor LCD har den en lang række fordele såsom lavere strømforbrug, responstid flere hundrede gange større en selv de bedste LCD paneler, nærmest uendelig kontrast, større betragtningsvinkler og kan produceres tyndere og på sigt billigere.

Derudover glemmer du at det er en teknologi der bliver spyttet voldsomme summer penge i, en 1½ år gammel Samsung Galaxys display kan ikke med den argumentation direkte sammenlignes med nuværende topmodellers display da både farver og levetid er blevet langt bedre sidenhen. Samsung siger selv at deres telefoner er bygget til minimum 2 års levetid og at displayet gengiver farver stabilt i hele denne periode.

14. november 2012 kl. 17:54
Duel: Er HTC 8X eller Nokia Lumia 920 kongen af Windows Phone 8?

Fin lille battle og artikel, men i glemmer at nævne begge telefoners Windows Phone overmand: Samsung ATIV S. Den byder på en AMOLED skærm, dvs. uendelig kontrast og meget høje responstider. Den er tyndere, har SD-kortlæser så man kan udvide hukommelsen og ikke mindst større batterikapacitet end både HTC og Nokia.

Til gengæld fås den ikke i pangfarver..

14. november 2012 kl. 13:08
Motorola fyrer 20 pct. af de ansatte

Eftersom Google har opkøbt Motorola er Motorola en del af Google, så om det er Google eller Motorola der fyrer kommer vel ud på et? Det interessante derimod er at man nu strømliner virksomheden, noget de gamle ejere ikke helt har formået.

13. august 2012 kl. 10:28
TV 2 dropper Internet Explorer 7 efter bøvl med runde hjørner

Ikke for at anklage TV2s programmører for at være inkompetente, de kan have deres grunde, men med minimale midler kan runde hjørner opnås i ældre IE browsere vha. javascript. Det er naturligvis en lappeløsning, men ikke desto mindre en løsning på problemet, så jeg håber da TV2 læser det her. Curvycorners scriptet (http://www.curvycorners.net/) løser netop dette problem og er meget simpelt at installere og bruge. Man kan så undre sig over at noget så trivielt som afrundede hjørner dukker op i en hel artikel i et af Danmarks største IT medier.

22. februar 2012 kl. 11:42
Anmeldelse: Lumia 800 er et stærkt comeback for Nokia

Jeg tror man skal have en særlig forkærlighed for WP7, Nokias design eller Microsoft for at styrte ud efter den, Galaxy S2 har bedre skærm (AMOLED plus, den uden pentile), 1080p video, dobbelt på ram, microSD udvidelse og bedre batteritid - endda til 3-400kr. mindre end Lumia - og dertil skal lægges at man kan få Galaxy Nexus til kun 2-300kr. ekstra, så er det svært at anbefale Lumia 800 til nogen, der ikke vægter de 3 førstnævnte punkter højt.

5. januar 2012 kl. 12:56
Rejsekort dumper usability-test med kæmpe brag

Jeg har brugt rejsekort i hovedstadsområdet i 2 uger og kan kun nikke genkendende til mange af problemstillingerne. Check ud automaterne kunne godt stå bedre på de fleste af stationerne og burde have en anden farve. I udlandet, skal man ofte igennem en sluse hvor man scanner kort eller billet før man har adgang til perronen - det er en løsning, om end nok ikke for danmark. Jeg har allerede fået et "klip" i rejsekortet, på den bekostning. Det giver heller ikke nogen mening at man ikke kan tjekke ind 2 gange, hvis man er 2 rejsende, på et klippekort klipper man blot 2 gange.

20. december 2011 kl. 11:06