Morten Krøyer

Fejl hos Nationalbanken lukker kundeadgang til netbanker

Jeg modtager ikke noget fra det offentlige, men uanset hvad undskyldningen er, skal vi så ikke være enige om, at den form for slendrian med disse følgevirkninger er helt uacceptable i et velfungerende samfund.
Det er slendrian så det klodser. Vi må håbe at der er en minister mv. der står til alvorlig kritik.

Hvorfor tror du det er slendrian? Vi må vel antage at alle har gjort hvad de kunne for at finde og rette fejlen. Jeg har ikke set nogen grund til at antage andet.

Jeg synes på ingen måde det er uacceptabelt at lave fejl - det kan være svært at sætte tests op der kan ramme alle tænkelige scenarier.

31. august 2018 kl. 14:31
Fejl hos Nationalbanken lukker kundeadgang til netbanker

Faktisk er det også pinligt hvis det bliver kendt at de bare er for sent på den med deres input til clearingen, fordi det generer alle de andrer.

Typisk er det en regnefejl eller tastefejl hos banken, og så kan man nå at rette det inden det generer andre.

Afhængigt af hvilken aktør der tale om kan man også trække enkelte banker eller transaktioner ud af kørslen og så få afviklet alle andre

31. august 2018 kl. 14:28
Britisk cybertjeneste om kodeords-blokering i NemID-app: »Det er en dårlig idé«

Realiteten er bare at det ikke er nogen garanti og at folk så i stedet vælge simple passwords som er nemme at huske eller skriver dem på gule sedler

Eller endnu værre; i et ukrypteret word-dokument

Er der iøvrigt nogle gode argumenter for at bruge f.eks. lastpass, 1password eller lignende frem for browserens indbyggede password-huske funktion?

24. maj 2017 kl. 13:26
Mand fængslet på ubestemt tid for at nægte at afsløre kodeord til krypteret harddisk

uden at manden han chance for at bevise sin uskyld?

Allerede her har vi et problem. Det er forkert ud fra vores retsprincipper, at vi overhovedet kan komme til at skrive at nogen skal bevise deres uskyld. Sådan virker et ikke. Man er altså uskyldig indtil andet er bevist. Ja, der kommer til at være nogle skyldige der går fri, men det er stadig langt bedre, end at der er uskyldige der bliver dømt

24. marts 2017 kl. 08:19
Hotelgæster låst ude: Hackede låsesystem på luksus-skihotel i Østrig for løsesum

Jeg studser en del over " med håbet om, at myndigheder tager affære." Hvad har de tænkt sig myndighederne skal gøre? Man kan (måske) finde og retsforfølge gerningsmændene, men hvis systemet kan hackes bliver det det nok bare af nogle andre.

Hvad med at kræve mere sikkerhed ind i det system som er blevet hacket? Hvad har det kostet producenten af systemet, at (mindst) en af deres kunder har haft kæmpe omkostninger som følge af et (måske) piv åbent system...

30. januar 2017 kl. 11:07
Det handler om politik

Jo, det er kun enhedslisten der har parti-lister, i resten af partierne er det faktisk vælgerne der afgør hvilke af kandidaterne der kommer ind. Man skal derfor "bare" blive opstillet i en eller anden lille obskur kreds og så kradse nok personlige stemmer sammen til at slå de andre af pinden. Det nemmeste parti at blive valgt for er formentlig DF.

Ulempen er, at man skal gøre sig populær i en bestem valgkreds... man kan ikke bruge landsdækkende popularitet til noget...

1. februar 2016 kl. 11:09
Tidligere PET-chef: Ny sessionslogning er knæfald for frygten

Som udgangspunkt må man tage partiernes holdning - Det er meget fint at en eller anden socialdemokratisk folketingskandidat er uenig med sit parti, men hvad hjælper det at stemme på vedkommene, hvis hun ikke kommer ind og hans stemmer i stedet for går til Trine Bramsen?

Husk også, at alle de clearede folketingsmedlemmer ikke vil figurere på en liste over "de stemte for" selvom de er lige så ansvarlige som de medlemmer af deres parti som faktisk dukkede op og stemte

1. februar 2016 kl. 10:56
Windows frustrerer ansatte: Pc’er bruger timer på at opdatere i arbejdstiden

Enig. Hvorfor skal opdateringer bruge så mange ressourcer, og hvorfor kræver det absolut genstart hver gang?

I mit tidligere job kørte jeg ubuntu og den opdaterede om morgenen når jeg tændte computeren og de fleste dage tog det ikke længere tid end det tog at hente morgenkaffen. Hvis den stadig var i gang når jeg kom tilbage, så forhindrede det iøvrigt ikke at jeg kunne gå i gang med at arbejde.

26. januar 2016 kl. 09:53
Opdater: Fejl i OpenSSH kan lække krypto-nøgler

Nu er jeg ikke super stærk i kryptografi, men begge parter i en sikker kommunikation har vel et nøglepar - og hvis serverens er blevet kompromitteret kan nogen opsnappe kommunikationen og udgive sig for at være den

18. januar 2016 kl. 16:05
Terrorister som os - og kryptering

Jeg kan sagtens se at vold avler vold, men jeg har bare svært ved at se hvad der ellers er at stille op.

Hvis man har et problem, og de eneste handlinger man kan finde på vil gøre problemet værre, så er det måske bedre ikke at gøre noget.

Hvis din gryde med olie brænder, og det eneste du kan finde på er, at hælde vand i, så lad være!

18. november 2015 kl. 11:37
Version2-læsere: Politiet er til grin i Popcorn Time-sagen

Jesper Lund har ovenfor jo ret klart forklaret, at det er fremhævet, at instruktionerne ikke må bruges til at se ophavsretbeskyttet materiale.

Det er altså ikke nødvendigvis nok at skrive sådan. Man kan vel sammenligne med reklamationsretten - det nytter ikke noget at jeg sælger et produkt hvor jeg skriver, at jeg kun giver reklamationsret i 6 måneder, for der står i loven at jeg skal give to år. Hvis der står i loven, at man har ansvar for hvordan en sådan guide kan bruges, så gælder det, uanset om forfatterne til guiden prøver at skrive det modsatte

Dansk lovgivning forudsætter langt hen ad vejen, at folk er fornuftige individer der kan tænke selv. Det er ikke en undskyldning at man ikke kendte loven (enkelte betjente på fyn undtaget), at der ikke stod "Stjålet" med store neonbogstaver på den cykel man har købt, at der ikke fulgte en produktbeskrivelse med den pistol man fandt ved vejkanten.

Lige i denne sag har jeg svært ved at se hvordan det er en sag for politiet og ikke et civiltretsligt anliggende, og det er muligt jeg i dette tilfælde mener, at loven er forkert, hvis den giver mulighed for denne slags sager, men man kan altså ikke bare fraskrive sig ansvar ved fraser som "benyttes på eget ansvar"

21. august 2015 kl. 11:27
Politiet efter Hacking Team-sag: »Vi kan ikke bare efterforske hr. og fru. Jensen«

, herunder foretage rettelse af fejl,

Det kunne være interessant at se hvor langt denne sætning kan strækkes. Hvis jeg disassembler programmet med henblik på at rette en fejl, så er den fin. Et sikkerhedshul er vel en fejl.

13. juli 2015 kl. 09:27
Flertallet uenige om grundlag for at slette DAMD-database

Det vil sige, jeg forstår godt os der vil have databasen slettet.

Jeg forstår også dem der mener det er vigtigt at myndighedernes overgreb bliver dokumenteret og bevaret for eftertiden, og at myndigheder ikke bare skal kunne slette efter forgodtbefindende

Men jeg har prøvet og jeg kan simpelthen ikke forstår hvorfor det skulle være nødvendigt at gemme hele databasen med alt indholdet blot for at vi senere kan se, at der har foregået ulovlig indsamling Det må da være muligt, at beskrive databasen, baggrunden for indsamlingen, samt evt. et par stikprøver af data uden at gemme hele databasen.

Når der er foregået et mord så undersøger og beskriver man liget, hvorefter man begraver det (eller noget andet).

9. april 2015 kl. 21:41
Københavns idé for fremtidens by: Overvåg alt og alle

Morten Kabell mod DJØFerne i hans forvaltning, konsulentfirmaerne og hele #bigdata misbrugsindustrien? Jeg ved godt hvem jeg sætter mine penge på her..

Jeg kan godt følge din bekymring og i mange andre tilfælde ville jeg være enig, jeg synes bare der er en række faktorer der gør, at jeg ikke er så bekymret lige netop i dette tilfælde.

Først og fremmest at Morten Kabell er så klar i spyttet, samtidig med, at han kommer fra Ehl - partiet hvis retsordfører i folketinget ikke har bestilt andet den sidste uge, end at tale imod overvågning og for retten til privatliv. Desuden er det København hvor Ehl står til at være tæt på at blive det største parti og generelt har stor indflydelse, samtidig med at SF og S er markant mindre højredrejet end de er i folketinget.

Det er også kommunal-politik, hvor politikerne er meget mere inde over detaljer, end de er i landspolitik

Sidst men ikke mindst, så er det ikke en plan der er i gang med at blive vedtaget, men en arbejdsgruppe der har produceret nogle ideer - jeg tror der bliver udviklet ret mange af sådan nogle ideer i kommunalt regi, som ikke har nogen gang på jord, og aldrig bliver til noget.

19. januar 2015 kl. 09:05
Københavns idé for fremtidens by: Overvåg alt og alle

Ja, det er flot at han forklarer at de tænker ud af boksen, og så er det politikernes ansvar at "tilføje" sikkerheden bagefter.

Det har jeg altså svært ved at se, er tilfældet. Men jeg tror, det er fordi det bliver fremstilloet som om man er langt længere i planlægningen end tilfældet er. Som jeg forstår det har nogen fået en tåbelig idé om, at man skal overvåge det hele, og så siger Morten Kabell noget i stil med "Tjoe, oplysningerne kunne være gode at have, men vi skal have designet privatliv ind fra starten, ellers vil vi ikke gøre det"

Nu har vi for en gangs skyld en politiker som sætter privacy i fokus før nogen beslutning bliver taget - lad os det så også rose ham for det.

16. januar 2015 kl. 12:07
Københavns idé for fremtidens by: Overvåg alt og alle

Iøvrigt forholder journalisten sig jo netop til Liv Holm Carlsens budskab ved at forelægge det for Morten Kabell og indhente hans kommentarer.

Ja, jeg savner bare, at journalisten også forholder sig til Morten Kabells klare opmærksomhed på privacy, som på ingen måde giver belæg for at det er "Københavns idé" eller at der overhovedet er tale om en plan, som overskrift og rubrik giver indtryk af.

Jeg synes også det er lidt unfair over for Liv Holm Carlsen, at hun åbenbart ikke har set Kabells udtalelse om, at han er helt klar over, at det er et idékatalog der skal skæres til og at han har fokus på, at der ikke skal gås på kompomis med privatlivet.

Når artiklen starter med, "Morten Kabell, der heller ikke vil gå på kompromis med borgernes ret til privatliv", så forstår jeg ikke hvorfor man senere citerer LHC for

Det fylder ikke noget overhovedet. Jeg har læst alt, hvad de har, og det er et emne, som ikke er stillet op, hverken som mulighed eller udfordring

Jeg synes det er relevant at diskuttere, hvordan vi kan udnytte tekonologien samtidig med at vi beskytter privatlivet, men diskussionen bliver let afsporet, når artiklen får det til at se ud som om total-overvågning er lige om hjørnet.

16. januar 2015 kl. 12:00
Københavns idé for fremtidens by: Overvåg alt og alle

»Den personlige frihed er for mig uantastelig,« fastslår Morten Kabell og tilføjer:</p>
<p>»I den politiske behandling er privacy meget på radaren, og det er en ting vi tager meget seriøst. For mig - og for det politiske flertal - er det et grundvilkår, at man har ret til et ikke-overvåget liv.«

Det virker ikke rigtig som om Liv Holm Carlsen har set Mortens Kabells kommentarer - eller som om journalisten forholder sig til det.

16. januar 2015 kl. 09:46
Netflix begynder at blokere landesnyltere

Er det så starten på enden af netflix?

Det er stadig over min forstand, hvorfor det er så vigtigt for rettighedshaverne at differentiere indholdet på baggrund af lokation i stedet for bare at frigive det alle steder på en gang

5. januar 2015 kl. 09:00
Hack: Rejsekort-feature tillader check ind trods flere NFC-kort i pungen

For det specielle tilfælde, hvor der er flere rejsekort i læsefeltet på en gang, har vi desuden fundet, at det var bedst for kunden, at funktionen var 100 procent forudsigelig

Man kunne vel lave det sådan, at hvis der er flere kort, men kun et rejsekort, så checker den ind, hvis der er flere rejsekort, så giver den en fejl - det lyder som en relativ simpel operation

Hvis der kun er et kort burde det kunne gøres på omtrent samme tid som den nuværende løsning

21. november 2014 kl. 10:19