Michael Nielsen

EU-bøde til Google på 32 milliarder kroner fra Vestager

Margrethe Vestager har i sin tid i EU skrevet ret mange store bøder ud og får stor opmærksomhed for det., men hvor mange penge ender i EUs kasse?

Jeg har endnu til gode at se hvor meget der reelt bliver indkasseret.

18. juli 2018 kl. 14:04
Softwareudvikler er tiltalt for hacking og hærværk mod it-system i søns børnehave

Hvis du mener det - og jeg er slet ikke uenig - så skal det meldes til Politiet så vi kan få en straf retslig undersøgelse af om det rent faktisk er strafbart. Hvis det viser sig at der ikke er nogen love og paragraffer der kan bruges så må vi påvirke folketinget til at lave de nødvendige love.

Men helt enig - det burde være strafbart.

22. december 2015 kl. 07:57
CPR-aktivist fortsætter aktion: Lægger statsministerens personnummer på nettet

Spændende fortolkning..

Kenn - jeg prøver helt bevidst ikke på nogen måde at sige at jeg taler på andres vegne - det er netop hele pointen. Henrik kan ikke udtale sig på 'andres vegne' - selv om jeg måtte være enig med Henrik eller andre så er pointen at han ikke udtaler sig på mine vegne. Jeg er stor modstander af debat knebet at man tager andre til indtægt ved at påstå man udtaler sig på det store tavse flertals vegne.

17. juni 2014 kl. 11:01
CPR-aktivist fortsætter aktion: Lægger statsministerens personnummer på nettet

Ja, når selvsamme Helle bevidst ignorerer alle borgernes bekymringer angående CPR, når alle IT-sikkerhedsfolk ignoreres, når Helle T sidder i regering og har magten til at forandre det. JA, så må det blive et klart ja.

Henrik hvordan ved du at du taler på 'alle danskeres vegne? Bevist ignorerer alle borgernes bekymringer angående CPR' Jeg er sikker på at der findes en del der ikke deler din bekymring, faktisk er det kun her på Version 2 der er nogen form for interesse, så min påstand er faktisk at det er et klart mindretal af borgerne der bekymre sig om dette.

Om det ene eller andet er rigtigt ved jeg naturligvis ikke da jeg ikke har tale med alle danske borgere, så i fremtiden synes jeg du skal holde dig for god til at bruge det gamle Erhard Jacobsen kneb med at tale på det store tavse flertals vegne.

17. juni 2014 kl. 09:05
Amerikansk regering sætter narko-bitcoins til salg

Milos - alt hvad 'det offentlige' f.eks Politi og skat beslaglægger ryger i statskassen. Nu er det vanskeligt at lægge f.eks en motorcykel, guldring, et maleri etc i 'kassen' derfor sælges de på auktion f.eks via. York-auktion (http://www.york-auktion.dk/). Ulovlige effekter skydevåben, narko etc bliver destrueret og naturligvis ikke solgt

16. juni 2014 kl. 13:40
Microsoft skal udlevere europæiske kundedata til USA

Peter du har naturligvis ret, og det er (for det meste) det der sker i DK og EU lande, men det er værd at bemærke at dommere i USA er politisk udnævnt, hvorfor vi ofte ser 'politisk motiverede' domme og begrundelser

29. april 2014 kl. 13:15
Prisen for at afsløre brist i personnumre: CPR-Søren får bøde på 10.000 kroner

lige en præcisering. Der er ikke faldet dom i sagen. Søren har fået et bødeforlæg og hvis han betaler det skal han ikke i retten. Hvis han vælger ikke at betale er sagen berammet i byretten og her vil der falde en dom af en eller anden slags.

Om det så er retfærdigt at anklagemyndigheden strikker en sag sammen er der nok flere synspunkter på :-)

12. november 2013 kl. 13:18
Hvem vil være milliardær? Vinderen af kæmpe EPJ-ordre afsløres i dag

Du har glemt:

  • 'skandalen skal undersøges af IT havari kommisionen'

det lader jo til at være svaret på ..tjaa alt God weekend

8. november 2013 kl. 10:03
Teleanalytiker: Mobil-markedet har også plads til Windows Phone

John,

Det var sådan set ikke det jeg bad om, men dokumentation. Hvad du har drømt at nogle engang har sagt og hvordan hvem klassificere hvad er inderligt ligegyldigt. Hvis vi bare skal gætte og sætte vores egne definitioner kan jeg også udgive mig for at være teleanalytiker og få hvad som helst til at passe.

Så dine 20% er som så meget andet fra din hånd rent gæt og grebet ud af den blå luft

6. september 2013 kl. 15:30
Teleanalytiker: Mobil-markedet har også plads til Windows Phone

Den viser ikke andre typer af brug og den afdækker ikke alle de kunder der har en smartphone og om ikke bruger den til andet end SMS og tale - det er tæt på 20% af smartphone kunderne.

John - gider du lige smide et link til noget dokumentation for at 20% af smartphone kunderne kun bruger deres smartphone til tale og SMS - virker meget højt og er super interessant hvis det holder vand.

6. september 2013 kl. 11:30
Hysteriske kvindfolk!

Igen en lige gyldig kommentar fra PHK, ingen argumenter, ingen substans kun 'æv bæv du er dum' og hvis du ikke mener det samme som mig så skal du nok sætte dig mere ind i tingene. Det er efterhånden ikke til at se forskel på en vis tele analytiker og PHK i den måde der argumenteres på.

13. august 2013 kl. 15:17
Hysteriske kvindfolk!

Jesper - det kan næsten ikke siges bedre. Undre mig også over de mange kommentarer og tager det som et udtryk for at TB har ramt mere præcist end mange bryder sig om. Som de siger på udenlandsk "perception is reality"

13. august 2013 kl. 15:13
Trine Bramsen færdig som it-ordfører - her er hendes afløser

Det har nu været lidt sjovt at sidde på side linien og set alle de mange indlæg der er skrevet i anledning af Trine Bramsens 'hvide sokker', og jeg kan ikke lade være med at blive lidt paf over mængden, det har været det mest kommenterede på bl.a. Version 2. Ikke NemID, USAs overvågning eller andre spændende emner - nææ Sokke Gate har alle haft en mening om og i mit stille sind kan jeg da mistænke mængden af indlæg skyldes at Trine Bramsen måske ramte mere rigtigt end de fleste bryder sig om.

Nå nu har hun så fået en afløser og her er der flere der håber at hun vil lytte til eksperterne, men hvem er det lige ? Når man læser indlæg her på Version 2 er det ikke lige frem enighed der præger debatten og der er en mangfoldighed af meninger, løsninger og holdninger hvilket er fint og godt, men hvem er det så lige en ny IT ordføre skal lytte til? Er det den selvbestaltede tele analytiker, er det den halv studerede røver eller er det den højt uddannede professor der aldrig har været involveret i 'det virkelige liv'?

Jeg har ikke løsningen jeg er bare en stakkels forvirret læser af Version 2

13. august 2013 kl. 13:08
Fætter og kusine i bittert forlig: Familiedomæne overdrages for 500 kroner
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
LEO Pharma i trecifret millionaftale: Outsourcer al it-drift og 16 medarbejdere til IBM

Tillykke til IBM med at lande en ny stor aftale, men jeg kan ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet når en 'naiv' IT direktør udtaler at der ikke vil ske afskedigelser i forbindelse med outsourcing.

Den største udgift til drift af IT er personale omkostninger og den eneste måde at få økonomi i en aftale er at reducere det antal medarbejder der driver de enkelte systemer eller flytte driften ud af Danmark hvor løn omkostningerne er lavere.

Det kan da som kuriosum nævnes at IBM i gennem de seneste år har afskediget (undskyld - lavet frivillige fratrædelses aftaler) med et tre cifferet antal medarbejdere i IT driften.

25. marts 2013 kl. 10:49
Kommune i åben krig mod Microsoft om licensmillioner

Ja det kan undre. MS og andre store SW leverandører hyre et eksternt revisions firma til opgaven for at det skal give et skær af upartiskhed ved gennemgang af licens forhold. Men kunne man forestille sig at de uafhængige revisions firmaer får betaling alt efter hvor meget de kan 'kradse' ind ?

3. januar 2013 kl. 10:13
DNS blokering på lægemiddelområdet - done

Hele debatten omkring et 'frit' internet uden censur og blokeringer berører mange forskellige områder og som det kan ses i debatten kan der drages paralleller til mange dele af samfundet og lovgivningen også uden for internettet. Vi kan generelt ikke lide censur af information og vi vil gå meget langt for at sikre at dette ikke sker og politiker fra de fleste partier har travlt med at fordømme regimer (Kina, Syrien, Tyrkiet...indsæt selv flere) der begrænser ytringsfriheden.

Men er et totalt frit internet hvor jungle loven hersker egentlig det vi ønsker, og hvorfor skal der være forskel på internet baserede aktiviteter og fysiske aktiviteter? Lad os tage det sidste først. Det er ikke tilladt at åbne en fysisk spille biks i Danmark uden tilladelse fra Skat som bl.a. sikre at spil sker efter reglerne og at der ikke er en styg bagmand der fusker med resultaterne. Skat inddriver også, nå ja, skat og afgifter fra de pågældende virksomheder som er med til at sikre den Danske velfærd. Hvorfor skaldet være anderledes for Internet baserede spille bikse? Internettet giver os nogle praktiske udfordringer da det jo er grænseløst og et firma i et land kan let drive sin virksom hed over hele kloden, men hvorfor skal de ikke overholde Dansk lovgivning når de nu operere i Danmark ? Ja der er praktiske problemer med at opretholde dansk lovgivning hvis firmaet er placeret i ydre Mongoliet, men hvordan foreslår I så vi skal løse udfordringen, eller skal vi bare lade stå til ? Problemet er naturligvis kun til stæde når det er rene internet virksomheder, fysiske vare kan vi jo håndtere når de kommer ind i landet.

Et totalt frit internet uden censur, blokeringer, tracking m.m er det det vi ønsker ? Ja for mange er det jo den våde drøm, men så skal vi acceptere totalt anarki på nettet, virksomheder der ikke behøver overholde forbruger beskyttelse da de jo bare kan operere fra et land uden lovgivning på området, husk Dansk lov gælder ikke uden for Danmark. Store muligheder for diverse suspekte udbyder af potens piller, slanke piller you name it, og vi skal være parate til at acceptere sider der ikke bare opfordre til drab på danske soldater, men også giver vejledning til hvordan det kan gøres.

Nej et totalt frit internet er utopi, men jeg er enig i at censur og blokering som udgangspunkt er noget skidt, men hvordan løser vi den gordisk knude? Vi skal på en gang sikre et frit internet, men samtidig beskytte samfundet mod alt lige fra snyd og bedrag til forbrydelser i den mere grove ende.

Det var en lang vej omkring blokering af udenlandske spille sider og anden DNS blokering, men vi kan ikke se internettet isoleret og acceptere andre regler, vi er nødsaget til at se det i sammenhæng.

5. december 2012 kl. 11:27
Få hacket andres webmail for 936 kroner

Hvad giver man manden der har alt?

Penicillin :-) Undskyld, totalt off topic og irrelevant, men kunne ikke nære mig.

29. november 2012 kl. 09:53
Studerende bad om sine Facebook-data: Fik 1.000-siders PDF

Det må da være åbenlyst at du via. dit link ikke får alle de informationen Facebook gemmer om dig. Hvis FB selv fremsender 1000 siders PDF når de bliver presset til at samle alle gemte oplysninger så vil jeg være bare lidt mistænksom når den mulighed for at hente 'alle' oplysninger generere en markant mindre mængde data.

Problemet er naturligvis at FB gemmer bl.a. oplysninger om 'likes' og der er ingen der ved hvad, hvem eller hvordan disse oplysninger bliver brugt. Bliver mine 'likes' omkring sko solgt til Nike, bliver min 'like' af anti fascistisk aktions gruppe (nej den findes ikke - det er et eksempel) gemt og udvekslet med diverse myndigheder i USA eller Danmark?

Hele opbevaringen og brugen af private data er helt uigennemskuelig og det er det der er problemet. De fleste læsere af Version 2 er nok klar over at de oplysninger der lægges på nettet i forskellige sociale netværk ikke længere er private, men må forventes at kunne bruges og misbruges i mange sammenhænge, men jeg tvivler på at hovedparten af FB brugere er klar over det.

19. november 2012 kl. 10:38
Min billige kineser-tablet: 9" købt for 500 kr

Sur gammel mand - næ mere realist :-) Jeg har jeg ved ikke hvor mange Kina / asiatiske producerede billige 'dimser' liggende hjemme i skuffen. Det er fristende at komme med på bølgen og købe en billig Tab, men som du selv skriver så er det ofte noget 'juks' der ikke kan bruges i længden. Jeg har lært lektien og vælger at købe de 'lidt' dyre mærke vare som jeg så til gengæld bruger.

Men jeg bliver stadig overfaldet af et billigt Kina kup og hopper i med begge ben - senest et billigt overvågnings system, det virker stadig :-)

8. november 2012 kl. 12:17