Morten Kierbye

Forkert opdatering sendte rejsekort til tælling

Det er vigtigt at være opmærksom på at et klippekort købt via app kun holder et år hvorefter det forsvinder, ikke en specielt god backup til rejsekortet.

17. februar 2014 kl. 13:05
Razer lancerer verdens kraftigste ultrabook?

Ja den minder utroligt meget om den gamle sorte udgave af macbook pro. Jeg håber da de har tjekket med juristerne inden de sendte den på markedet.

31. maj 2013 kl. 15:35
It-studerende var træt af rejsekort-dummebøder og skrev en huske-app

Jeg bryder mig generelt ikke om at bruge mit rejsekort, et er at jeg ikke kender rejsens pris på forhånd, men for et par dage siden skulle vi køre to personer på mit rejsekort med en bus, på vejen ud tog det chaufføren 5 min før han gav op, og jeg tjekkede bare normalt ind. På vejen hjem tog det kun 3 min og det lykkedes rent faktisk chaufføren at tjekke os begge ind.

Jeg fatter ikke at de har lavet systemet så kompliceret at chaufførerne ikke kan finde ud af det, ham det første chauffør fortalte at de havde fået undervisning i det, samt ekstra materialer da de blev ved med at have problemer. Mon de har testet rejsekort terminalerne med deres brugere inden lancering?

18. april 2013 kl. 11:33
Pornoskuespillere og edda-digte: Læsernes bedste hardwarenavne

Min server hedder "mothership" og min eksterne hdd hedder "behemoth". Så man kan vel sige at de er navngivet efter deres funktion. Serveren for at være den centrale nerve, og den eksterne for at være stor.

21. februar 2013 kl. 17:34
Mine 100 dage med Windows 8 på arbejds-pc'en

Jeg er nu ved at være ret glad for modern interface, det loader hurtigere end min gamle start menu gjorde, og efter jeg har tilpasset det giver det et glimrende overblik over mine apps (på 27" skærm). Så for mig betyder det en noget hurtigere adgang til apps.

Opstartstiden har jeg også lagt mærke til er blevet markant bedre. Men jeg ville nok stadig ikke betale fuld pris for win 8, hvis jeg i forvejen har win 7.

Jeg savner noget der minder om "Alfred" app launcer til osx, men har stadig ikke set noget til windows der fungerer godt.

21. februar 2013 kl. 12:03
Microsofts danske topchef: »Vi skal være bedre til at fortælle, hvorfor Windows 8 er fremtiden«

Jeg fik endelig taget mig sammen til at installere win 8 for et par uger siden, og må tilstå at jeg ikke kan se den store fidus. Nu bruger jeg primært min windows maskine som gamer computer og i den henseende er der ikke rigtig noget vildt.

Den nye program launcher er meget fin og når den er tweaket er det ganske effektivt.

Jeg oplevede et vista moment efter installation hvor jeg skulle jagte driver til mit netkort (standard realtek driver) - det virkede lidt kikset at den ikke var inkluderet.

Det mest kiksede er dog den nye app store i windows, der er voldsomt lidt kvalitet i den (hvad sker der for at office ikke er i microsofts egen app store). Deres game sektion er til gengæld helt til grin, de har jo ikke lavet nogen aftaler med de store distributører inden launch, men man kan finde en masse små ligegyldige spil.

I det hele er jeg lidt i tvivl om hvad denne udgave af windows skal til for - jeg kan se fidusen i forhold til tablets, men for normale brugere med keyboard og tastatur virker windows 8 som en lidt fjollet "side grade" og ikke en "upgrade".

29. januar 2013 kl. 17:08
Apple afviser Microsoft Office til iPad på grund af Office 365-betaling

Microsoft har glemt at tjekke reglerne for apps i app store inden de udviklede deres nye office app til iOS?

Eller kunne det være at Microsoft er igang med et mindre pr stunt i forbindelse med lanceringen af deres kommende office app?

12. december 2012 kl. 11:58
Apple fyrer chefen for korttjenesten efter Maps-fiaskoen

Jeg finder det nu ganske underholdende at det nu er så vigtigt at levere apple bashing at der ikke kan nå at komme en positiv kommentar før den positive kommentar har fået læst og påskrevet om hvor blind vedkomne er.

28. november 2012 kl. 18:36
Dansker fik hacket sin Gmail og Facebook: Har kæmpet 2 år for at få dem tilbage

Har jeg misforstået noget? Hvis en hacker har ens password og kan logge på ens konto, kan hackeren jo også ændre ens telefonnummer, alternativ e-mailadresse og særlige sikkerhedsspørgsmål...

Jeg oplevede at få min gmail hacket for et par år siden, dengang blev min konto suspenderet automatisk i 24 timer pga suspekt opførsel på kontoen, da hackeren gik igang med at spamme.

Jeg var så i en lidt bedre position end ham fra artiklen da jeg havde koblet et mobil nummer til kontoen, så kunne få adgang via sms kode og ændre mit password (for derefter at slå 2-way auth til).

26. november 2012 kl. 12:01
En iPhone-ejers bekendelser: Sådan føles Windows Phone 8

Man kan "åbne" mails via den notification man får på sin lock screen på iOS, men det kræver at man indtaster koden (hvis telefonen er låst).

På iOS er det ligesom på android også muligt at styre lyd afspilning samt tage billeder uden at låse telefonen op.

23. november 2012 kl. 11:39
DR vil streame Forbrydelsen fra skyen - dr.dk outsources

Ja det ville være rigtig fint, specielt da DR streaming aldrig rigtig har fungeret godt.

Jeg krydser i hvert fald fingre for at de finder en leverandør der kan hæve niveauet gevaldigt.

23. november 2012 kl. 11:32
TDC gemmer fiberforbindelser for kunderne: Vil hellere bruge kobberet

Hej Thomas, hvis du klikker på de links resulterer det i en lille pop up, dvs ikke døde links som du hentyder til.

15. december 2011 kl. 10:45
Gadget-kalenderen: Få en Kindle til 775 kroner

Det skal også lige tilføjes at man endnu ikke kan købe kindle touch via amazon.com til en dansk adresse, men kun den nye billige kindle (til 109$), og de gamle udgaver.

9. december 2011 kl. 15:03
IT-Branchen skummer af vrede over multimedieskat-selvmål

Blandt de "heldige" ude i det private er det absolut en mulighed. Jeg kan ikke se hvordan det er direkte ulovligt at få kompensation (jeg er absolut ikke ekspert på det område).

Men jeg kan sagtens forstå det kan være umuligt de steder hvor overenskomsterne er meget rigide.

18. november 2011 kl. 15:30
IT-Branchen skummer af vrede over multimedieskat-selvmål

Nu kan virksomhederne jo også vælge at betale kompensation for det man skal betale i skat ved den nye ordning, ligesom flere virksomheder gør med multimedie beskatningen.

18. november 2011 kl. 14:38