Jesper Nyrup

Derfor blev de selvkørende biler overhalet indenom

Interessant at se paniken blandt de troende når nogen vover sig at så tvivl om at den magiske AI kan løse alle verdens problemer ;-)

For kort tid siden hed det at automagiske selvkørende biler var lige rundt om hjørnet, så indhentede virkeligheden teknohypen, nu er selvkørende biler ved at indtage samme status som fusion, permanent i 20 års distance.

Retorikken er typisk for IT folk, der er altid en god forklaring på hvorfor tingene ikke virker som de skal, her er prisen "bare" menneskeliv

Tech giganterne elsker at ride på hypebølgerne men leverer langt fra altid varen.

12. juli 2019 kl. 00:48
Opdateret Java? Fint, men hackerne har kig på Silverlight

Kør med en browser til daglig brug (for eksempel firefox), uden plugins dvs. flash, java, silverlight, adobe pdf osv. Jeg kører selv uden javascript men det gør mange ting besværlige (men selvfølgelig sikrere) Når du skal se en video eller spille et spil eller whatever så åbner du din alternative browser for eksempel chrome, hvor disse plugins er enablet. Dette udgør i min mening en nogenlunde sikker måde at browse på.

22. januar 2015 kl. 14:35
Microsoft opgiver at introducere mindre Surface-tablet

1,4% af markedet for windows 8 tablets? ;-)

22. maj 2014 kl. 11:44
Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

Googles søgeresultater er at billede af hvad der ligger offentlig tilgængeligt på nettet. Dermed skal ansvaret selvfølgelig placeres hos den myndighed eller de mennesker som har lagt oplysningerne på nettet, ikke hos en søgemaskine for crying out loud! At forstå begrebet "indekserende søgemaskine" er åbenbar meget svært og det minder mig om en kunde som brokkede sig gevaldigt over at hans web site ikke kunne findes med søgeord som ikke var i teksten på hans hjemmeside.

Jeg forventer dog mere fra dommere ved EU-Domstollen

13. maj 2014 kl. 16:36
Microsofts nye stemmeassistent klarer sig fint mod Siri og Google Now

Ligesom Siri, Google now og nu den indtil videre såkaldte cortana er der ikke et reelt behov for denne type løsning. Ligesom touch interfaces til desktop computere så har speech interfaces også været testet adskillige gange og det har vist sig at for det meste er tastatur og mus bedre til at styre en computer. Siri og alle de andre er stort set gimmicks.

15. april 2014 kl. 10:05
5-årig bryder Xbox sikkerhed

En fem årig dreng opdager et temmelig vigtigt sikkerhedshul som underminerer deres business model (det lyder i hvert fald sådan) og de giver ham 50 dollars 4 spil og et års abonnement!

Sikke nogle nærige røvhuller

7. april 2014 kl. 08:52
Danske virksomheder plages af spionage

Fra artiklen: "Ifølge eksperter er det også en ny virkelighed, man bliver nødt til at vende sig til."

Man skal vel vænne sig til en ny situation. Vende har med retning at gøre imens vænne har med vane at gøre.

21. marts 2014 kl. 09:36
Hack Registreringsdatabasen og opgradér din Windows 8.1 - hvis du tør

Det rigtige spørgsmål er ikke "kan man arbejde med windows 8 uden at brække sig?" (det kan man dog næsten ikke) Det rigtige spørgsmål er "Hvilke nye fantastiske fordele retfærdiggør disse omfattende ændringer på systemet og UI?" Mit personlige svar er: Ingen. OK der er enkelte forbedringer fra windows 7 men også masser af grunde til at hade windows 8

For at nævne kun et begrænset antal:

  1. Tåbeligt interface beregnet til touch skærm tablets har ingen rolle i en "almindelig" pc. Det er grimt, grimt grimt, og ønsker at tvinge brugerene til at lære en helt ny måde at gøre tingene på helt uden en god grund. (Hvilke USABILITY-problemer tvang MS til at ændre UIen?)

  2. Microsofts næstværste OS, windows vista havde på nuværende tidspunkt (fra release) langt flere brugere (hvilket må i min mening indikere at de fleste hader det som pesten)

  3. langt de fleste udviklere hader det: se for eksempel http://www.zdnet.com/valve-windows-8-is-a-catastrophe-for-pcs-7000001634/

  4. to konkurrerende versioner af IE

  5. Bruger Bing til at søge overalt også på din maskine (Yuck!)

  6. forsøger at ændre app paradigmen til den som apple har gjort populær

  7. dårlig resizing af apps og programmer

  8. Metro apps mostly suck og de er mostly pointless der er virkelig få eksempler på gode metro apps

  9. dårlig udnyttelse af store skærme

  10. låseskærmen

7. marts 2014 kl. 16:58
Hack Registreringsdatabasen og opgradér din Windows 8.1 - hvis du tør
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
ASUS laver stationær minicomputer til Chrome OS

Mon det er muligt at installere Linux og bruge den som en almindelig stationær?

5. februar 2014 kl. 10:01
Microsoft vil bruge stærkere kryptering til at holde NSA ude

Det er spil for galleriet!! Et stærkere hegn til hønsegården hjælper da slet ikke hvis ræven allerede har bagdør(e) til hønsehuset og kan desuden med hemmelige offentlige ordrer få afleveret kentucky fried chicken til rævehulen.

27. november 2013 kl. 15:23
Slut med iPhones til Tysklands top-politikere

Det er selvfølgelig fordi politikerne har masser at skjule. Korruption, inkompetence, idioti osv. Dersom en tyv tror at alle stjæler, går politikerne så ud fra at dit ønske om at have et privatliv betyder at du er kriminel terrorist.

22. november 2013 kl. 13:13
Three strikes and you're out? (Lumia 920)

Der dannes også støv på linsen på min 900 Lumia + den kan godt lide at genstarte og det gør den tit og ofte.

30. januar 2013 kl. 10:27
Doven udvikler knaldet: Outsourcede sine opgaver til kinesere

Bob er ifølge artiklen i stand til at kunne formidle alle sine arbejdsopgaver til en eller flere outsourcing virksomheder i Kina (hvor de ikke ligefrem er kendte for fantastiske evner til at snakke engelsk) imens han stadig kan dyrke sine hobbyer, desuden skal vi tro på at han kan sammmen med disse opgaver finde ekstra arbejde for flere hundrede tusind dollars om året ude i byen og også kan formidle disse opgaver til outsourcing partneren(e) og aflevere kode tilbage til kunden uden at nogen opdager noget som helst før et sikkerhedscheck afslører ham. Enten er de kinesiske udviklere så fantastiske at de leverer perfekt kode kommenteret og dokumenteret på perfekt engelsk eller også er Bob i min mening nødt til at bruge en del tid på at kvalitetssikre kode og dokumentation og jeg tror ikke på at han kan finde tilstrækkelig gode udviklere til den nævnte pris.

Jeg har deltaget i bestilling af arbejde fra en outsourcing virksomhed i Indien og kan fortælle at hver enkelt opgave tager altså en del tid i at specificere hvad skal laves, review og kommunikation tager også en del tid. En "handler" kan i min erfaring ikke have meget mere end 3-5 udviklere i sit hold før hele hans arbejdsdag er fyldt op, og det er på projekter hvor pris, scope osv. allerede er forhandlet.

Jeg tror denne artikel er en reklame for outsourcing.

16. januar 2013 kl. 16:47
Derfor fik Lumia 920 trådløs opladning

Nej det siger jeg fordi min nokia 900 har svært ved at få batteriet til at due 24 timer og jeg gider ikke lade den hver dag.

22. december 2012 kl. 18:11
Derfor fik Lumia 920 trådløs opladning

Jeg ville meget hellere bruge denne ekstra tykkelse på et super batteri som ikke skal oplades (trådløst eller ej) hver eneste dag

22. december 2012 kl. 16:27
Danske Lumia 920-kunder ramt af kamerasnavs og spontan genstart

Min Nokia 900 genstarter nu også i ny og næ. Jeg har altid troet at det er et hardware problem men muligvis har det noget med styresystemet at gøre.

22. december 2012 kl. 14:19
Avis: Nokia på vej med Windows RT-tablet

Nok har Elop vist at han ikke er den skarpeste kniv i skuffen men så dum tror jeg alligevel ikke på at han er. Når microsoft i forvejen ikke kan sælge sine RT tablets synes jeg at Nokia må kunne finde smartere ting at bruge sine penge på. Med mindre Elops game plan er at dræbe Nokia hurtigst mulig.

20. december 2012 kl. 20:33
Smugkig: Nokia Lumia 920 er stor og tung, men har den bedste softwarepakke

Hej Morten og tak for dit svar. Jeg må desværre sige at jeg er ikke overbevist om jeres neutralitet. Microsoft er en stor annoncør på version2, og det er klart at hvis man er økonomisk afhængig af en virksomhed så er man mere tilbøjelig til at gøre hvad denne entititet beder en om. Windows phone produkter får langt mere omtale end hvad normalt er hvad enten man har en forbruger eller teknisk vinkel.

Jeres artikler om Microsoft produkter bærer desværre mange gange præg af at være "microsoft press-releaser" mere end journalistik. et eksempel dette korte udtræk "Endelig er der kommet en længe ventet Sharepoint-app til Windows 8, Windows Phone, iOS og Android. Appen virker både med Sharepoint 2013 og med den eksisterende Sharepoint Online.

Version2s rejseomkostninger i forbindelse med Sharepoint 2012-konferencen er dækket af Microsoft."

mvh, Jesper

14. november 2012 kl. 08:58
Smugkig: Nokia Lumia 920 er stor og tung, men har den bedste softwarepakke

Mon ikke gamle go'e MS og Nokia har købt sig til lidt omtale. De holder sig ikke for gode til at lægge en masse astroturf.

Jeg synes denne telefon er ok men ville kun købe en 920 med Android Jelly Bean.

Jeg har haft en Nokia 900 fra arbejdet med winpho 7.5 som nu ikke KAN opgraderes til 8 (ikke at jeg forventer det store fra den nye version) og jeg synes at telefonen er OK men styresystemet er noget værre lort.

13. november 2012 kl. 20:06