Henrik Værø

Hver ottende corona-smittet bruger Smittestop-app

Har appen men opdagede lige at jeg var været i byen med bluetooth slået fra. Husker at den koblede automatisk på sønnens headset og derfor slog jeg det fra.

Skulle jeg være så uheldig af blive testet positiv, er der vel ikke noget der minder mig om at jeg skal registrere det på appen? eller får de positivt testede besked om dette når de får resultatet? Ellers ville jeg helt sikkert glemme det.

Kan ikke lige finde noget om antal møder hverken i app'en eller i Samsung S6 telefonens indstillinger.

12. august 2020 kl. 11:42
Politiet har gemt ANPG-data i op til 60 dage - ANPG-lovbestemmelse siger max 30

"Ifølge lovgivningen skal personoplysninger slettes i ANPG, senest 30 dage efter de er blevet indsamlet" "data på backuppen kunne være op til 60 dage gamle"

Det er så en af de mange historier om uretmæssig registrering, der nok ikke vil holde mig vågen om natten.

1. november 2018 kl. 08:44
Overlæge: Sundhedsplatformen årsag til daglige graverende fejl

Jeg sidder med en udskrift fra www.minsundhedsplatform.dk for min søn, med overskriften Planlagt Aftale. Afsenderen er "Sundhedspersonalet", han skal møde i "Børneambulatoriet" hos "Nielsen, læge". Og en dato. Og han skal melde afbud, hvis han ikke han komme.

Men hvilket hospital? Det står der ikke. Sønnen har det seneste år været på 6 forskellige hospitaler i de to regioner som platformen dækker, og de har formentlig alle et børneambulatorium. Læge Nielsen er ikke en vi kender. Og hvad tid er aftalen? Der er kun en dato. Og hvem skal han ringe afbud til? intet telefonnummer.

Et par dage senere kom der en indkaldelse i sønnens e-boks, hvor det hele stod. Så bortset fra lidt frustration og lidt spildt Nem-Id-gymnastik er der ikke sket nogen skade. Men jeg frygter at formularen er udtryk for hvor gennemarbejdet sundhedsplatformen ellers er.

7. marts 2018 kl. 09:53
Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

Enig med Thomas Hansen. At blive ledt tæt forbi en stander når jeg forlod perronen ville i hvert fald løse problemet for mig. Jeg glemmer at tjekke ud ca. hver 10. gang, og det er lidt bedre end for et år siden, da jeg startede. Grunden til at jeg ikke er blevet smidt ud, er helt sikkert at de kan se, at 98% af mine ture går mellem Kbh H og Roskilde, hvor turen koster 47 kr. Dermed er der "dummebøde" på 3 kr til mig, og det kan jeg og de leve med. Men det er jo bare heldigt. Jeg prøvede en app der skulle huske en på at tjekke ud, men jeg fik den aldrig til at virke. Den viste bare hvor langt der var til min destination, og så skete der ikke mere.

24. november 2014 kl. 13:45
Selvkørende biler giver programmører etik-hovepine

Det kan være vældig hyggeligt med etiske diskussioner, men for det første tror jeg det er en noget (for-)tænkt problemstilling, som jeg i de seneste 25 år med ulykkesanalyser ikke lige kan huske at jeg er stødt ind i ude i den virkelige trafik, og for det andet er der nok ret mange andre problemstillinger, især tekniske men sikkert også etiske og juridiske, der skal ryddes af vejen før det bliver relevant at snakke om hvem softwaren skal vælge at køre ind i.

Forøvrig tilslutter jeg mig Flemming Nielsens betragtninger. Og jeg tror det bliver juristerne, der løber med diskussionen.

23. november 2014 kl. 11:54
DIKU-speciale: Usability halter for NemID

NemID har fungeret ok for mig, både oprettelsen og den daglige brug. Til kritiske ting som banktransaktioner er det ok at skulle finde kodekortet frem. Men at skulle skrive både password og finde kodekortet frem og taste koden derfra ind bare for at se trivielle meddelelser uden særlig følsomme oplysninger i eBoks er et irritationsmoment. Det er overkill og burde kunne gøres mere smidigt.

Som for eksempel i min mobilbank; der er proceduren netop ændret sådan at jeg kan nøjes med at skrive pinkode på mobiltelefonen hvis jeg bare skal checke kontooplysninger. NemID-koden skal kun i brug hvis jeg skal overføre penge. Så hænger tingene sammen.

12. maj 2011 kl. 11:17
Nu læser Google Oversæt højt på dansk

Hvis jeg indsætter mere end to linjer, forsvinder ikonet der får den til at læse op. Hvis det er begrænsningen, er det ikke så anvendeligt.

(Jens: Hoovercraft = luftpudefartøj)

13. maj 2010 kl. 10:23