Cristian Ambæk

EU er klar med plan for et fælles coronapas

Så hvis jeg tager en Corona med mig i den ene hånd og har mit pas i den anden hånd med en negativ test, kommer jeg så over? Det er spørgsmålet.

19. marts 2021 kl. 09:04
Slut med 'slave' og 'master:' Linux gør op med racistisk terminologi

Og hvis du ikke har set det, så må det jo være ensbetydende med at det ikke er sket. Eller hvad? Det er ihvertfald en kendt logisk fejlslutning at forsøge at bevise fraværet af en hændelse, ved at den ikke er blevet observeret.

det er utroligt nemt at ignorere diskrimination man ikke selv oplever. Spørg eventuelt din nærmeste ikke-hvide ven om de har oplevet at blive diskrimineret imod pga. enten navn, hudfarve eller fordi de måske bor i et ghetto-kvarter.

Denne er rigtig god, dette "guldkorn". "Det er utrolig nemt at ignorere diskrimination man ikke selv oplever"? Og det eneste jeg kan sige er at det lyder til du trænger til at få lidt livserfaring og så prøv at sætte dig lidt ind i hvordan racisme i f.eks. USA fungere.

17. juli 2020 kl. 10:12
Slut med 'slave' og 'master:' Linux gør op med racistisk terminologi

Vi skaber en verden af overfølsomme individer, der ender med ikke at kunne begå sig i den virkelige verden.

Det er lige så åndsvagt som at se danskere marchere i KBH over "Black lives matter" i USA, og skrige fra toppen af lungerne. Jeg har aldrig set en neger i Danmark blive dårlig behandlet fordi han eller hun var neger.

16. juli 2020 kl. 22:24
ITU: Antallet af kvindelige ansøgere er steget med 83 procent på én uddannelse

Tror du selv at kvaliteten af deres arbejde vil blive derefter under sådanne forhold?

Jeg fandt tilfændigvis denne video på youtube, som jeg syntes passer ret godt her.

Tving X kvinder ind i et miljø de normalt har holdt sig fra ved at give dem en fribillet, og bed dem om at præstere på samme niveau som mændene i den virkelige verden.

youtube link

Ja der er massere af kvindelige streamere, men her snakker vi om et LCS hold, to forskellige ting.

10. juli 2020 kl. 13:15
ITU: Antallet af kvindelige ansøgere er steget med 83 procent på én uddannelse

Jeg er åbenbart et skrækkeligt menneske, der vil tvinge kvinder til at slide sig ihjel som "kodekællinger". Det var nu ikke det, jeg skrev, men åbenbart det, jeg mente inderst inde. Jeg vidste det bare ikke selv.

Jeg er desværre ikke helt med, jeg skrev ikke tilbage på noget bestemt indlæg, jeg skrev generalt til artiklen.

Jeg syntes at det som regeringen og ITU har haft gang i over længere tid er helt absurd og grotesk, og der er flere artikler på version2.dk som jeg har svaret på over tiden med ITU's og regeringens "rekutterings" forløb.

Drenge / Mænd er blevet sat på sidelinjen selvom vi har størst selvmords chancer, risiko for depression samtidig med at vi i gennemsnit får lavere akademiske uddannelse med mere, blandt andet fordi kvinderne får nemmere ved at komme ind på de samme uddannelser, de accepteres blandt andet med et lavere snit end mændene, og på selve uddannelserne får kvinderne adgang til mere hjælp.

Alt dette er statestik / undersøgelser og der er MEGET af det, der alt sammen peger i samme retning.

Som sagt er der en del artikler på version2 om dette emne og en del af dem har jeg svaret på igennem tiden.

10. juli 2020 kl. 11:47
ITU: Antallet af kvindelige ansøgere er steget med 83 procent på én uddannelse

Årsagen er, at man mangler højtuddannet arbejdskraft i IT-branchen

Ja før Covid-19 blev det estimeret til 1 million på verdensplan så vidt jeg husker, om nogle få år.

Så derfor skal man køre en årelang kampagne der "tiltrækker" flere kvinder til en uddannelse de naturligt har valgt fra i årevis, det giver god mening. Tror du selv at kvaliteten af deres arbejde vil blive derefter under sådanne forhold?

I de andre arbejdsområder, du nævner, er der ikke mangel på arbejdskraft (der er f.eks. slet ikke kulminer i Danmark, og meget lidt stålindustri).

Der er skam massere af andre jobs i Danmark der er farlige og "mandsdomineret" så det er ikke et problem, og på verdensplan har vi endnu flere. Jeg skrev ikke at de områder mangler arbejdskraft, jeg skrev at kvinder skulle gå i tøjet på ligefod med mændene, det jo det ligestilling betyder.

8. juli 2020 kl. 15:29
ITU: Antallet af kvindelige ansøgere er steget med 83 procent på én uddannelse

ITU sammen med regeringen har også presset helt absurd på over en længere periode for nærmest at tvinge kvinder ind i denne del af industrien uden en solid årsag. Men kan vi så også få kvinder til at overtage farlige jobs som er domineret af mænd?

Jeg syntes da via ligestilling skal kvinderne ned i kulminerne, håndtere farligt affald, stål arbejdere, træfældning, krabbefiskeri med mere.

WomanDontOnlyTakeTheCosyJobs

Det er da godt nok også en klam måde at skrive på "Ganske vidst er der stadig en stor overvægt af mænd"

8. juli 2020 kl. 09:13
Efter forsinkelser: Dansk corona-app klar om en måned

Fanme godt vores skattekroner kan brændes af på denne måde, ellers ville vi måske have plus på kontien, og det går ikke.

23. maj 2020 kl. 21:54
Kina langer ud efter USA's Huawei-blokade

Men hvordan er USA bedre på verdens scenen?

Deres umættelige grådighed på olie? Nul interesse for deres borgere? Kupper i andre lande? Blokering af andres landes lovmæssige handl? Flytning af atom bomber tættere på Rusland bare for provokation? Covid-19 krisen? Ja jeg kunne blive ved.

23. maj 2020 kl. 21:49
Aula gik ned efter Corona-udmelding: »Forældre må vente lidt endnu«

Jeg ved ikke om det kun er mig, men når man udvikler centrale services som Aula, Eboks, politi.dk og meget andet, bliver disse services så overhoved stress testet i forbindelse med f.eks. Krisesituationer hvor trafikken øges X gange over hvad "normalt" er?

Jeg forstår ikke hvordan disse applikationer kan gå ned grundet øget trafik hvermindre vi snakker et X Tbp/s angreb.

Er applikationen så dårligt skruget sammen at den fysisk ikke kan følge med, har de servere der hoster applikationen for få resourcer, er miljøet for dårligt, f.eks. En VM med 1 CPU og 1024 MB RAM?

12. marts 2020 kl. 09:42
Venstre siger ja til ansigtsgenkendelse

Er der overhovedet noget at gøre snart?

Danske IT folk kan starte med at få en rygrad og sige nej til sådanne opgaver.

4. februar 2020 kl. 14:51
Piger skal introduceres for teknologi på egne præmisser

Version2 cencurer åbenbart kommentar de ikke kan lide. Der ser man bare.

Gad vide hvor mange kommentarer der er blevet fjernet igennem tiden når der er noget de ikke kan lide.

4. oktober 2019 kl. 10:00
Piger skal introduceres for teknologi på egne præmisser
Denne kommentar er blevet fjernet af en moderator.
Telefejl er værre end antaget: Mastedata kan være fejlmålt med op mod 100 kilometer

Vi kan ikke lave nøjagtig metadata udtræk eller have helt styr på den fysisk placering af infrastruktur, MEN selvtænkende kunstig intelligens, det, DET skal vi lege med!

... WOOOOSSHHH!

27. september 2019 kl. 10:28
Myndigheder og virksomheder gik i phishing-fælden under CFCS-øvelse

Hvilket jo er grund til at skrotte programmer som opfører sig på den måde.

Det var bare et eksempel. Kode kunne også eksekveres ved at hente / 'focus' et specialt designet billede til Windows fra en hjemmeside igennem et buffer overflow angreb.

23. september 2019 kl. 15:16
Myndigheder og virksomheder gik i phishing-fælden under CFCS-øvelse

Spørgsmålet er om det er et problem at en medarbejder åbner en hjemmeside som kan have ondsindet kode (hvis de ellers ikke downloader og eksekverer filer) ?

Problemet er ikke kun hjemmesider, problemet er at hvis du modtaget et link i din mailboks som du ikke kender, så kan linket alene ved aktivering eksekvere kode på din maskine.

Du kan f.eks. Åbne en .zip fil some indeholder filer helt som du forventer, samtidig med at zip filen eksekvere kode imens du pakker den ud uden du ser det.

23. september 2019 kl. 14:02
Mangler du en elev?

Men man kan desværre også være uheldig at ende hos en virksomhed der udadtil virker fantastisk, men hvor du så ender med at sidde og tage telefoner, og udfylde ITIL indtil din læretid er slut.

Så bliv den bedste agent nogensinde til at tage telefoner og til at udfylde ITILer, find ud af hvad ikke virker, hvordan det kan gøres bedre, bevis det og udfør det, så skal du se hvordan du flytter bjerge.

Jeg har siddet i min læretid og skulle konfigurer 2.000 fjernbetjeninger i hånden igennem kodekombinationer (3 A4 sider) samt konfigurer små wifi dongles i hundredevis... hundredevis.

NEJ TAK, jeg så fjernbetjeninger havde et inputstik og wifi dongles var USB så i en hub, og så scriptede jeg mig ud af det helvede, og derfra blev jeg fjernbetjenings og wifi dongle mester, til sidst begyndte min chef at tænke "uhmm gad vide hvad han ellers kan".

Jeg sad i min pauser og læste Linux+, en dag overhørte jeg at nogle skulle compile en Linux kerne og de var på bar bund, jeg havde intet med det at gøre men jeg sprang da til.

Jeg er ked af at sige det, men alt dette med "dårlig skole, dårlig læreplads" hører altså ikke til. Jeg har selv været der rigeligt, og en læreplad har jeg sagt at vi bliver nød til at lave en gensidig opsigelse, det sekundt jeg havde en ny.

17. september 2019 kl. 15:32