Det er småting i forhold til hvad der kunne spares hvis folk fik lidt uddannelse i almen computerbrug. Som supporter har jeg set mange eksempler på at (nogen) ansatte ikke forstår simple ting som foldere og programmer. Dels fordi det ikke rigtig interesserer dem, men også fordi de ikke har fået nogetsomhelst uddannelse i brug af deres apparat.
Hvis man ikke har NemID kan man jo af gode grunde ikke benytte sig af digital post og derfor er man nødt til at blive fritaget.
Det er fordi du tror NemID stadig er frivilligt.
Se https://www.nemid.nu/dk-da/om_nemid/er_nemid_obligatorisk/
Jeg har nu ikke set megen innovation fra MS' side. De har om nogen opkøbt innovationer (gennem virksomhedsopkøb) eller slet og ret kopieret (stjålet) innovationer (Stacker/DriveSpace). Desuden har de været enormt konservative hvilket gik ud over NT helt frem til ver. 4.0 (brugerfladen i NT 3.x var baseret på brugerfladen i OS/2 1.2).
Doublespace udkom med MS-DOS 6.0 i 1993. NT 4.0 udkom i 1996. Der er sket meget siden.
Mht innovationsniveau, så er det vel meget normalt at de store virksomheder går efter det sikre, og lader de mindre virksomheder om at innovere. Hvis et produkt ser godt ud / er succesfuldt, kan man jo altid prøve at opkøbe dem. Men kom med nogle moderne eksempler i stedet for de 20 år gamle ting.
Man får i øvrigt nogle helt andre tal hvis man downloader data for samme periode fra Statcount
Mener du at Statcounts tal er mere pålidelige end netmarketshares?
Hans, jeg tror du forvirrer dig selv lidt. Først nævner du et eksempel på real-life problemløsning og sammenligner det så med en test af hvad en person kan indenfor et givent område. To vidt forskellige situationer!
Som jeg ser eksamensproblemet, så burde der være to typer: med og uden hjælpemidler. Uden hjælpemidler tester hvad du kan indenfor et område og med hjælpemidler tester hvad du kan på et mere holistisk niveau. Men det er muligt jeg ikke aner hvad jeg taler om :-) Jeg har ikke 20 års erfaring indenfor uddannelse, eksamen, indlæring og lignende. Men det må der være nogen der har - hvor er de i denne debat?
Og jeg er ikke sikker på hvad du vil med eksemplet fra B&K. At et enkelt firma gør sådan betyder ikke at det er et generelt problem. Statistik på 1 prøve er en dårlig statistik.
Så vidt jeg husker bliver det sagt i debatten (af dem der forsvarer NemID) at man bare kan fravælge NemID hvis man ikke ønsker at bruge det.</p>
Jeg tog lige et kik på forskellige sider:
Borger.dk, sundhed.dk og visse ting på min kommunes hjemmeside (nyt pas, nyt kørekort, flyttemelding) kræver nemid, digital signatur eller nemlog-in (som kræver en af de to andre).
E-boks.dk kræver nemid eller digital signatur. E-boks bliver et krav fra 1. november, men svjv er der en opt-out mulighed.
Skat.dk tilbyder yderligere en tast-selv kode.
<p>Bliver den argumentation stadig brugt? Jeg synes i hvert fald, det efterhånden er meget svært
Selv er jeg stadig uden OCES, men som du siger bliver det sværere og sværere.
I dag holder patenter op til 20 år. Det kunne man jo ændre, så IT relaterede patenter havde en kortere løbetid, f.eks. 2 år. Det ville både gøre det sværere at udnytte systemet og give færre patenter.
De forventer at i løbet af ganske få år vil kunden skylde dem mere end det samlede BNP. Så kommer retssag nr. 2!
Hvis jeg var kunden, havde jeg taget den udtalelse som en trussel.
Jesper, så vidt jeg ved er det ikke bekræftet at Nets faktisk sletter din privatnøgle på deres system, blot fordi du har købt hardwareløsningen. Nogen der ved det?
Du glemmer at forsøg på at unddrage sig overvågning og kontrol vil blive forbudt i stigende grad. Kryptering antyder at nogen har noget at skjule, og derfor skal den slags griseri kontrolleres (vha lovgivning).
Jeg kan huske at nogen talte om et Internet hvor man aldrig var anonym, og jeg kan sagtens forestille mig nogle politikere elske tanken om det.
Jeg synes sikkerhedsspørgsmålet bliver overdrevet her i kommentarsektionen.
Dels fordi man ikke kan sikre sig mod overvågning (der lyttes med på centrale internetswitches), men også fordi det er svært at sikre alle led mod at nogen kikker/lytter med, uanset om du bruger Google, en privat fil/webserver eller læser din stil højt for læreren.
Men også fordi det er bagateller vi taler om. Børnene skal vel kun bruge deres skolekonto til skoleting, og det indbefatter vel ikke deres sygehistorie, cpr-nummer eller sexuelle overbevisning?
NB: Jeg er ikke den samme Hans Andersen som ovenstående. Lidt forvirrende...
Hvis 44% er for og 43% er mod, så kan man vel næppe sige at befolkningen synes det er OK. Enten er det et udtryk for at folk ikke ved hvad de taler om eller også er der dyb splittelse på området. Jeg tror mest på det første.
Kære Claus, læs kommentar nr 4 igen. I øvrigt læser jeg artiklen som om det handler om RAM drev, og det overrasker vel ingen at det er hurtigt. Men hvor mange produktionsdatabaser er små nok til at ligge i RAM?
Det kan vel ikke komme som en overraskelse? Hverken at amerikanerne har angrebet, eller at de har klynket over kineserne gjorde det, mens de selv gjorde det samme. Hyklerisk.
At de så har systematiseret det via backbone routere, er vel blot at tage det et skridt videre.
Jeg har længe undret mig over trangen til at købe pc'er som eleverne skal slæbe rundt på. Hvorfor ikke lave et system, hvor der er indbygget en skærm på hvert bord. Via noget tynd klient / remote desktop / roaming profile kan eleverne bruge deres programmer. Det vil også tillade at læreren f.eks. kører sit eget skærmbillede ud på alle elevernes skærme, når det er nødvendigt.
Skal vi ikke lade brugerne af Storebæltsbroen afgøre om broen er sikker at køre over. Det har de nemlig vildt mange forudsætninger for at afgøre.
Politikere, suk.
Hvis hans fødselsdag er den 31/3 så skal der vel ikke udbetales penge for den dag. Perioden indeholder 90 dage, så beløbet skal vel reduceres med 1/90 = 1,11% (afrundet)?Beløbet for knægten er reduceret forholdsmæssigt med det antal dage han er over 18 år i første kvartal.</p>
<p>Og hvis man, som han, har fødselsdag den sidste dag i et kvartal...
Som dansker er dette vel blot en ulempe. Vi får ingen fordel af at produktionen flyttes til USA, men blot ulempen at tingene sikkert bliver endnu dyrere. Selvfølgelig pga de højere omkostninger i USA.
går helt i det røde felt hvis de kommer til at sige at man kan PODcaste deres programmer til ens IPOD.
Det er så også en forholdsvis idiotisk ting at sige. Det burde ikke være nødvendigt at forklare hvorfor. Det er ikke så meget at det er Apple, men mere at folk ikke kan se problemet i det, der irriterer mig.
Ah, skal vi ikke lige? Valve er ved at undersøge om de kan få Steam til at køre ordenligt under Ubuntu, sammen med deres spil. Der er sikkert nogle spilproducenter, som er interesseret i dette. EA har meldt ud i samme stil, angående deres Origin spildistributionsklient. Men spillene kører altså ikke endnu - det er stadig i beta, svjv.Især nu hvor spil til Linux er blevet “en del af familien”, med EA og Value i spidsen.
- Forrige side
- Nuværende side
- Side
- Næste side
Hans Andersen