Christian Hemmingsen

Nets: Derfor fortæller vi dig ikke, hvorfor du skal have nyt kort

Sat lidt på en spids, siger Nets at de til enhver tid forbeholder sig retten til at spære kort uden kortholders samtykke

De har allerede dit samtykke. Det fremgår af den aftale du får tilsendt med dit kort og som gælder fra når du modtager kortet og du accepterer ved at tage kortet i brug.

7. februar 2018 kl. 14:46
Under kølerhjelmen hos MobilePay: Cowboy-analytikere og Excel-ark, der crasher

De har vel en backup af data. En backup, der kan læses ind i et udviklingsmiljø, hvor man så kan køre de tunge queries.</p>
<p>

Nu arbejder jeg ikke i Danske Bank, men i en anden stor dansk betalingsvirksomhed. Jeg ville blive fyret, hvis jeg lagde produktionsdata ud i vores udviklingsmiljøer og jeg vil ikke tro at de er meget anderledes i Danske Bank.

14. august 2017 kl. 16:08
NFC-chip i iPhone bliver låst til Apples betalingssystem i starten

Det største problem i DK bliver at få Nets til at gå med til at understøtte andet end hvad de selv udbyder,</p>
<p>Det kan være at salg af Nets andele til Amerikansk firma så alligevel havde en fordel, alle 3 du nævner er jo amerikanske firmaer :-)

Nets lever af at levere betalingsløsninger. Hvis en kunde kommer til Nets og vil have lavet en Apple Pay løsning, så bliver den vel lavet, hvis der er en business case. Det kan da godt være at det flytter kunder fra en betalingsform til en anden, men så længe de bliver på Nets' betalingsplatform, så tjener Nets penge. Det dummeste ville da være at nægte at understøtte Apple Pay. Der skal jo nok være nogle andre der vil, og så vil det jo netop flytte kunder væk fra Nets.

18. september 2014 kl. 14:45
Kort-ekspert: iPhone er ved at være på teknologisk omgangshøjde

MobilePay er vejen frem, især hvis QR koder vinder indpas, så man blot skanner en sådan i forretningen (som indeholder modtager og pris) og godkender. Så kan vi droppe Nets.

Uden Nets ville MobilePay være som Swipp, men hvor kun kunder i Danske Bank kunne bruge det.

MobilePay anvender den danske betalingskort-infrastruktur og dermed Nets. Det formodes at Danske Bank betaler titusindvis af kroner i gebyrer hver dag for person til person overførsler, som de ikke opkræver nogle penge for.

Edit: http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-73443204:danske-bank-bl%C3%B8der-penge-s%C3%A5-meget-taber-banken-p%C3%A5-kendt-app.html

10. september 2014 kl. 15:17
Nets undersøger sag om medarbejder der har solgt data om kongeliges betalinger

[...]NemID[...]

Hvordan fik du NemID ind i diskussionen? Er det her fri associationsleg?

28. april 2014 kl. 12:19
Nets advarer om sydamerikansk dankortsvindel

Æh, jeg var ret overbevist om, at Dankort kun fungerede i Danmark (well, og det aller-nordligste Tyskland).</p>
<p>Mht Verified by Visa så giver det for det første ingen sikkerhed mod hackere og for det andet, kan det give store problemer når du har brug for at købe noget online når du er i udlandet og ikke kan modtage sms'er.</p>
<p>Næ, løsningen er, at få udbredt chipkort i hele verdenen.

Der findes to slags Dankort. Det "rene" dankort, som har prefix 5019 og så Visa/Dankort, med prefix 4571.

Dankort schemet fungerer kun i forretninger der har en dankort indløsningsaftale. Dankort indløsningsaftaler sælges kun til danske forretninger og visse forretninger i det nordlige tyskland.

Visa/Dankort fungerer som et Visa kort, når det anvendes i udlandet. Med indtoget af "fremmede" indløsere i Danmark er der nogle af disse der gerne vil indløse Visa siden i danske forretninger (så forretningen ikke behøver en dankort indløsningsaftale, der kun kan købes af Nets). Det har givet anledning til nogle problemer, da det åbenbart ikke er helt afklaret om det overhovedet er tilladt at indløse Visa siden af et Visa/Dankort i Danmark, jvf. de regler og love der er vedr. Dankortet. Der er desuden også nogle tekniske problemer ved det.

Den form for misbrug vi typisk ser på dankort er skimmede dankort hvor koden er afluret, som så sendes til diverse "u-lande" og USA, hvor kontantautomater stadig godtager rene magnetstribe transaktioner eller tillader fallback til magnetstribe, hvis chip-metode fejler.

9. april 2014 kl. 14:24
Sådan ser det nye, vendbare USB-stik ud

Hvad er fordelen?

Vi bliver fri for at høre på at Apple bruger stik man ikke kan vende forkert

3. april 2014 kl. 12:48
Politi finder menneskelige fejl i NemID-procedurer efter netbankstyveri

oplagt?</p>
<p>"I følge tv2.dk er ingen af de fire, tre mand og en kvinde, i den sammenhæng blevet sigtet for dokumentfalsk."</p>
<p>Ville det ikke være oplagt? Det virker meget underligt.

Er det ikke snarere såkaldt "personfalsk" (straffeloven §174) der er tale om her? Det kan være det er det de er tiltalt for, omend det virker mærkeligt at udelade den information.

25. februar 2014 kl. 14:42
Netværksfejl hos IBM skyld i Dankort-kaos

NETS har nok en abonnementsordning til pizzeriaet... eller køber på klods.

Vi har vores kantine, der serverer aftensmad til alle dem der sidder og tager telefon om aftenen og dem som evt. skulle være på overarbejde.

20. januar 2014 kl. 16:06
Dankortsystemet brudt sammen

Hej drenge, så kører dankortet igen. Jeg kan ikke afsløre hvad der var galt, så længe der ikke er meldt noget officielt ud. Det har dog været en lidt anderledes mandag end det plejer her i nets .

20. januar 2014 kl. 15:54
It-fagforeninger hamrende uenige om patentdomstol

Men hvad sker der, hvis vi tiltræder den fælleseuropæiske domstol? Kan jeg så risikere at skulle forsvare mig selv ved en domstol i Strasbourg, Paris el. lign., selvom jeg mit firma kun agerer i Danmark?

Netop problematikken omkring værneting er en af de ting som Morten Messerschmidt slår ned på i den podcast jeg linkede til tidligere (han er modstander af den fælles patentdomstol). Man kan mene hvad man vil om ham, men han er skarp på juraen. Podcasten præsenterer argumenter både for og imod. Nu er det et stykke tid siden jeg hørte den, men jeg mener at huske de havde en usædvanlig velinformeret gæst i studiet. Jeg vil helt klart anbefale den podcast og programmet "Europa i Flammer" generelt, hvis man interesserer sig bare lidt for EU-politik.

14. oktober 2013 kl. 13:27
It-fagforeninger hamrende uenige om patentdomstol

Dan Jørgensen og Morten Messerschmidt diskuterer patentdomstolen: http://arkiv.radio24syv.dk/video/8336685/europa-i-flammer-uge-25-2013

14. oktober 2013 kl. 12:21