Anders Falck Tindborg

Antallet af ubesatte it-stillinger i kraftig vækst

Nu er sønderjylland jo snart helt afviklet og dødt... Desværre...

Alligevel skal du ikke mere end 3 uger tilbage i tiden hvor TV syd havde følgende indslag i programmet:http://www.tvsyd.dk/artikel/253561:Lokale-virksomheder-mangler-kvalificeret-arbejdskraft

Det kan så undre... Hvor er de omtalte annoncer henne? :-)

15. september 2014 kl. 11:06
Microsoft-brugere vælger stadig Windows 7 frem for Windows 8

Jeg brød mig heller ikke om Windows 8 i starten og jeg hælder nok mest til MS generelt i kraft af jobbet og som privatperson.

Windows 8 var en beta - Windows 8.1.1 (SP1? :-)) har rettet op på nogle af de irritationsmomenter som OS'et blev født med. Jeg forpestede selvfølgelig som de fleste andre den nye startside langt væk, men endnu værre var det, at Metro/Modern UI apps var sat som default. Nu kan man også previewe modern UI apps i taskbaren og pinne dem direkte. Dernæst har apps'ne nu også fået en ramme (med minimer, luk og snapfunktion) og ikke det fuldskærmspis det startede med.

Sidst men ikke mindst har vi jo fået noget der ligner en startknap tilbage :-)

Motoren "under the hood" har jeg egentligt hele tiden været ganske tilfreds med - performance er fx. helt fin og alle der har prøvet Windows 8 på en SSD disk ved hvad jeg snakker om. :-)

Hvis MS skulle lære lidt af Apple burde man vælge en model hvor der alene bliver leveret inkrementelle updates til OS'et og man ikke behøver starte fra scratch med et helt nyt OS hver gang :-)

10. juli 2014 kl. 12:19
Man får hvad man betaler for

Kunne ikke være mere enig - og nu må enhver tvivl omkring amerikanske cloududbydere og deres troværdighed vist være skåret ud i granit... Først Snowden sagen og nu denne... Jeg tror fortsat på, at der også i fremtiden vil være brug for dygtige danske admins ;-)

30. april 2014 kl. 15:50
Jubilæum for iPhone: 7-års-krise eller triumtog?

Hælder selv mest til MS på den traditionelle desktop og i arbejdsmæssig sammenhæng, men jeg kan se, at i hvert fald DK er ved bevæge sig væk fra MS land. Jeg er selv iPhone bruger og vedkender gerne, at Android fører på featuresiden.

Det kan såmænd godt være Android har halet ind på Apple på smartphonesiden, men jeg tror dog stadig, at det udslagsgivende for Apple's fortsatte succes er om de har fat i de helt unge forbrugere eller ej. Det må man jo sige de har. Det smitter jo af på resten af de unges IT gadget vaner. Mit indtryk er, at de fleste studerende og teenagere i dag klart hælder til IT og gadgets i høj grad fra Apple. Dette selvfølgelig hvis de har økonomi til det og selv kan bestemme. Apple har simpelthen fået opbygget et overhyped brand man ikke bare sådan lige vælter om kuld.

11. januar 2014 kl. 15:43
Bill Gates tilbage til Microsoft

Microsofts dominans er ovre helt sikkert, men ikke på consumer pc-siden. Her dominerer Windows 7 jo stadigvæk stort trods skepsisen overfor Modern UI i Windows 8.

Mobile devices slaget har de tabt til Android og Apple.

På enterprise siden tror jeg ikke vi ser et ryk væk fra paletten med AD, Exchange/Lync, Office/Office 365, Sharepoint, SQL, Windows server osv. lige foreløbig. Her er forretningen stadig sund.

På underholdningssiden bliver det spændende at se modtagelsen af Xbox One. Det er for tidligt, at vurdere om de taber next-gen slaget til Sony.

Men hvad er det Microsoft vil? Kan de bevare fokus på så mange områder - eller skal nogle af divisionerne måske sælges fra?

30. august 2013 kl. 15:00
Hver fjerde danske it-virksomhed mangler kvalificerede folk: Uddannelser fejler

Jamen så er du jo den næste, der skaber en Angry Birds eller Wordfeud succes, hvis det er så nemt at lære på en nat eller to?

Er det ikke lidt "overkill", at tage en datalogi uddannelse for at blive mobilapp udvikler? Den slags job kan da snildt bestrides af en person med datamatiker baggrund...

23. maj 2013 kl. 14:52
Hver fjerde danske it-virksomhed mangler kvalificerede folk: Uddannelser fejler

Jeg er enig med flere af denne tråds debattører. Selvfølgelig skal Objective C ikke ind på en højere akademisk uddannelse.

Lige præcis eksemplet fra artiklen her kan da snildt løses i form af efteruddannelse.

Hvis viksomheden her ikke kan finde erfarne mobilapp udviklere må man jo selv tage et ansvar for at opkvalificere arbejdskraft. Jeg er sikker på, at der findes ledige i Prosa's a-kasse, der med kyshånd ville tage imod et Objective C købekursus - den praktiske erfaring må den ledige så tilegne sig efterfølgende i erhvervslivet.

Det virker snarere som politisk FUD for at retfærdiggøre brugen af billig udenlandsk arbejdskraft og for at holde liv i greencard ordningen.

23. maj 2013 kl. 12:42
Danfoss outsourcer til Indien: 'Danske it-folk frygter Udkantsdanmark'

Det handler ikke om andet end profitmaksimering og at være den højtråbende møgunge i klassen.

Danfoss tuder om, at danskere medarbejdere er for dyre og man vil forlade landet indenfor en årrække:

http://www.jv.dk/artikel/1443504:Business--Om-ti-aar-har-Danfoss-forladt-Danmark

Desuden har Danfoss villet bygge en bro til Fyn for at skaffe arbejdskraft:http://www.jv.dk/artikel/1066109:Soenderborg--Danfoss-formand-vil-bygge-bro-til-Fyn--Vil-skaffe-20-milliarder-kroner

Desuden uddannes der IT-folk og ingeniører i Sønderborg området, så det handler vist bare om løntrykkeri og at man ikke vil kaste den nødvendige investering efter efteruddannelse.

Nu behøver man nødvendigvis ikke bo på Als for at arbejde i Danfoss - man kan jo ligesom godt pendle og det tror jeg mange er villige til.

4. januar 2013 kl. 12:59
Windows 8 Metro interface - tablets only?

Jeg er enig med de øvrige skribenter om, at Modern UI(tidligere Metro) er en fesen størrelsen på en desktop pc. Nu har jeg kørt med Windows 8 Enterprise udgaven et par uger og jeg har ikke noget behov for at vende retur til Windows 7.

At startmenuen mangler irriterede mig i starten (Hent programmet Start8 - koster sølle 5 dollar, hvis du absolut ikke kan undvære den), men nu er jeg lidt ligeglad. Jeg arbejder stort set kun i Desktop mode og hvis jeg mangler et program søger jeg blot efter det.

Tilgengæld giver Windows 8 mig alt det gode fra Windows 7 og mere til. Er Windows 8 tosset med:

 • At Windows defender nu er native enabled i OS'et og man ikke skal downloade et AV program
 • HyperV
 • Native ISO-fil understøttelse
 • Den nye langt mere detaljerede Task manager.
 • Hurtig gendannelse af din maskine til factory defaults (via den nye Reset funktion). osv.
2. januar 2013 kl. 11:10
Korte it-uddannelser fejler

Dem som ikke har dokumenterbar erhvervserfaring og gerne vil i gang med fx. et driftsjob har et jeg alletiders forslag til:

Tag et telefonsupporter job i udlandet. De er relativt nemme at få job, men lønnen er så heller ikke imponerende. Man kan bruge tiden på at oparbejde kompetencer og erhverserfaring, som efterspørges, mens man arbejder.

Se fx her:http://annoncevisning.monster.dk/Norwegian-or-Danish-speaking-Support-Executive-Job-Telford-UK-115021524.aspx

Der er masser af den slags på monster jobportalen.

16. oktober 2012 kl. 11:56
Korte it-uddannelser fejler

Hold nu op med det pjat.

Den grundlæggende uddannelse er da hamrende ligegyldig, hvis du har arbejdet som administrator/systemkonsulent/arkitekt i en årrække og tilegnet dig praktisk erfaring + vedligeholdt de certificeringer, der er relevant for jobbet.

De jobopslag, der "kræver" en bachelor lignende uddannelse for at bestride et administratorjob får da sjældent en teknisk velfunderet person, der bestrider en røvfuld teknologier og samtidig har tilegnet sig en it bachelor uddannelse. Hvad tror de selv?

Det ender næsten altid op med et kompromis af den ene eller anden art.

Det ville i hvert fald ikke afholde mig fra at søge den pågældende stilling selvom jeg kun er datamatiker.

16. oktober 2012 kl. 11:34
Korte it-uddannelser fejler

Nu kender jeg ikke it teknolog uddannelsen, men jeg er sikker på, at det kan de sikkert. Det handler mere om viljen til at lære og evnen til at løse problemstillinger.

Der er mange veje til et driftsjob - kender elektronikmekanikere, datamatikere og faktisk også ingeniører, der er beskæftiget indenfor dette felt.

16. oktober 2012 kl. 08:40
Korte it-uddannelser fejler

Er datamatiker fra 2002. Dengang var det sgu håbløst at finde job, men det var det vist for alle nyuddannede.

Efter nogle certificeringer røg i hus endte jeg med at finde job som sysadmin og har siden dygtiggjort mig af den vej.

Hvis mit job en dag "ryger i skyen" og jeg skal overveje en fremtid som kodekarl i stedet synes jeg alligevel jeg har et fornuftigt afsæt. Jeg har vedligeholdt mine programmeringsevner - dog mest indenfor vbscript og powershell. Jeg vil mene, at jeg snildt kan lære endnu et objektorienteret sprog, hvis behovet kommer.

Set i bakspejlet: I dag ville jeg nok alligevel have læst videre så jeg min. havde en bachelor, hvis jeg stod som nyuddannet og ikke kunne finde job.

16. oktober 2012 kl. 08:27
Hvorfor kan internationale studerende ikke få relevante studiejobs?

Nu har jeg ikke selv ernæret mig som koder, men sysadmin. Jeg undrer mig over, at en datalog uddannelse er en pinedød nødvendighed for at blive en dygtig programmør i et højniveau sprog.

Nu er jeg kun selv datamatiker, men det er da lige netop hvad de fleste med den uddannelse i bagagen ender som - nemlig koder. I min verden er det sgu den praktiske erfaring efter studiet, hvor man først lærer hvad det vil sige at være it-mand.

Langt de fleste udviklerjobs i DK kan da besættes af en dygtig datamatiker.

Jeg ved selvfølgelig godt, at man først bliver rigtig hård til algoritmer med en større matematisk forståelse, men er det virkelig nødvendigt?

12. oktober 2012 kl. 13:58
Slår tabletten Microsoft omkuld?

Er åbenbart det nye sort...

Til arbejde - nej. Det der med at smide et eksternt keyboard til osv. - så er vi jo alligevel tilbage ved laptoppen i mine øjne eller en slags hybrid...

Der er sikkert ingen tvivl om, at udbredelsen af tablets kun bliver større i fremtiden - fordi de netop er super geniale til underholdning og 'sofasurfing'. Det behov er der sikkert mange almindelige dødelige brugere, der kan stille sig tilfredse med.

Helt ærligt: Kan vi nørder det? Ikke mig... Jeg ville da blive skør, hvis tabletten blev mit primære arbejdsredskab til at lave scripts, administrere servere, udarbejde dokumentation, lege med virtuelle labs osv.

Hvordan er det lige med andre tunge opgaver på en tablet? Jeg tror også, der er almindelige Windows pc'ere i fremtiden til tungere opgaver og gaming. Det er bestemt ikke alt, der egner til at smidt i en sky, men som stadig performer bedst på en lokal installation...

Jeg venter dog spændt på Windows 8 og Server 2012...

25. april 2012 kl. 14:29
Secunia: Så luk dog sikkerhedshullet, hvis lappen findes

Jeg kan vedkende, at det er et problem på en privat Windows pc.

Nu er det bare sådan, at de fleste Microsoft enterprise miljøer håndterer deployment af sikkerhedspatches og programmer centralt fra - fx. via SCCM.

Derfor er de enkelte Windows workstations installerede opdateringsmekanismer som oftest disabled og kører derfor ikke i en kontekst af en service eller baggrundsproces.

23. april 2012 kl. 12:33
CSC fyrer 450 i Norden – flest i Danmark

Jeg arbejder ikke selv i CSC, men har hørt fra pålidelige kilder, at man i CSC er i gang med at smide gamle medarbejdere ud som er på "mere lukrative" kontrakter samtidig mens man forsøger at rekruttere især Microsoft infrastrukturspecialister...

11. april 2012 kl. 13:18
Cand. Sysadm

Jeg selv er 32 år og har arbejdet i branchen i snart 9 år. Oprindeligt uddannet datamatiker, men da jeg ikke brændte nok for at blive "kodeslave" valgte jeg teknikvejen - jeg tog en MCSA for en del år siden, som i dag er blevet opgraderet til en MCITP Enterprise Admin. i Win2K8R2.

Jeg er fuldstændig enig med PHK i, at der ikke findes nogle "driftsorienterede" IT-uddannelser på bachelorniveau. Langt de fleste af dem fokuserer på systemudvikling og programmering.

Hvis jeg kunne opgradere min datamatiker til en "driftsorienteret" akademisk IT-uddannelse tror jeg havde gjort det.

Jeg betragter mig selv som en af de "gode admins", da jeg arbejder i et team med ansvaret for en af DK's største Microsoft/Citrix installationer.

Langt hen af vejen består en "god admin" - i hvert fald på Microsoft platformen - af følgende skillz:

 • Man skal være bredt velfunderet på Microsoft platformen. Sørg for at have en tidssvarende certificering og have godt styr på backoffice komponenterne.
 • Gode "fejlsøgnings-skillz" som kun kommer med erfaringen og opgaverne.
 • Anvende scripting - vbscript og Powershell.
 • Have styr på basal netværkstermer som porte og routning. Have basale evner indenfor netværkstrace.
 • Have basalt Linux kendskab, da det meste virtualisering kører ovenpå en Linux distro.
 • Kunne foretage og måske analysere Windows "memorydumps".

De personlige evner:

 • Ikke være bange for nye udfordringer.
 • Udadvendt personlighed og kunne kommunikere fagligt teknisk stof til personer med mindre it-forståelse.
 • Være "teamplayer".
21. februar 2012 kl. 13:48
Bliver 2012 året hvor det offentlige kan udnytte mulighederne med cloud computing?

Helt ærligt. I bund og grund er skyen jo ikke andet end et buzzword. Hvori består det nye - andet end at giganterne (MS, Amazon, Google mfl.) nu synes det er en god forretning at være hostingproviders?

Hvis vi taler om en offentlig cloud - hvorfor så ikke lave en stor national offentlig cloud - hvorfor vælge en amerikansk udbyder og lægge arbejdspladserne i udlandet?

Hvad angår personfølsomme oplysninger er det jo fløjtende ligegyldigt hvorvidt de selvsamme giganter tilbyder at hoste kundernes data i et driftscenter indenfor EU - selvom de overholder "safe harbor" og den smarte ISO-standard du nævner. Amerikanerne har jo altid været hævet over den slags - herunder amerikanske myndigheder, så dennes "lemfældige" omgang med personfølsomme data har man alligevel ikke kontrol med.

I en tid med stor fokus på sikkerhed og phishing bør man måske netop IKKE gå på kompromis med den slags.

25. januar 2012 kl. 08:43
Eks-politiker til it-ordførere: Drop dokumentformater og fokusér på cloud

Jeg er fuldstændig enig.

Kvindemennesket må have mistet sin dømmekraft. Hvorfor i alverden skulle virksomheder vælge, at lægge hele deres IT-drift og herunder hele forretningsgrundlaget og personfølsomme data i skyen hos Microsoft?

Vi ved jo udemærket godt, at Microsoft er underlagt "Patriot Act" og derfor har den amerikanske regering uhindret adgang til de data som placeres der.

Nu er jeg kun ansat som Microsoft serverarkitekt, men jeg kunne ikke forestille mig, at en seriøs virksomhed accepterer det fact.

Når det så er sagt skriger det til himlen, at hun samtidig mener, at vi ikke længere har råd til serverfolk, der går og pudser serverne.

Jeg ved ikke med jer, men jeg har sgu aldrig "pudset" en server. Det er tydeligt, at høre Malou ikke aner hvad en sysadmin laver i dag.

Hvad med at Malou Aamund passende udviser godt iniativ og selv går ned i gage? I en tid hvor arbejdspladserne rykker ud af landet skal vi da ikke hjælpe på vej og samtidig gøre en masse dygtige driftsfolk arbejdsløse - blot fordi Microsoft er desperate for at tabe endnu et slag. Nu har Microsoft jo tabt til Google og Apple, så for mig virker det bare som en desperat krampetrækning for at hype Microsoft op som hostingprovider og hugge jobsne fra deres ellers hidtige loyale certificerede Microsoft professionelle.

24. august 2011 kl. 13:31