Jens Hansen

Tyskland udsteder sin første GDPR-bøde

Nu var bøden så 20.000 euro og ikke 3.000. Og jeg er også sikker på at hele samarbejdstingen tæller med. Hvis virkosmheder oplever at transparens og positivt samarbejde med myndighederne stiller dem bedre, så tror jeg på at man får en kultur hvor det er lettere at indrømme fejl. Mens en kultur hvor selv de mindste fejl bliver til kæmpe bøder, højst sansynligt vil skabe mere lukkethed og forsøg på at skjule fejl..

26. november 2018 kl. 08:31
ITU's softwareuddannelse tredobler antallet af kvindelige studerende på to år

Og ser det også som at nogle af barriererne i forhold til it uddannelserne er ved at blive brudt ned.. At dem der ønsker at være kreative og arbejde med sprog, og leg i højere og højere grad ser It som et værktøj til at lege med disse ting, i stedet for noget der sker ved siden af..

31. juli 2017 kl. 09:43
Især unge under 24 år glemmer at åbne Digital Post

Ærligt talt så syntes jeg lidt at man gør de unge mennesker en bjørnetjeneste hvis man kun fokusere på at det skal være nemmere! nemmere! nemmere.. Man skal f.eks. logge ind med facebook eller lign i sådan en boks.

Nu hvor man også kan få en app hvor man kun skal bruge brugernavn/password (eller fingeraftryk) så er det rimeligt nemt at komme ind og se hvad der er af post.. og jo man kan godt kræve at unge mennesker også skal bruge 10 minutter en gang i mellem til at sætte sig ned og læse det de modtager igennem. Der kan f.eks. kommer masser af breve med ret vigtige informationer, som ikke bare skal gøres nemt, men hvor det er et krav at man læser og forstår hvad man får at vide.

Og selve eboks løsninger, er jo ikke sværere at bruge en gmail og lign..

21. juni 2017 kl. 09:54
Adskillige NemID-svindelsager: Bruger keylogger og fisker nøglekort op af postkassen

Men som en anden pointere, det her er jo ikke en lige til løsning, og noget mere kompliceret end at aflure en pinkode og snuppe en pung.. Eller bare snuppe en pung hvis folk har kontanter..

Når forbryderen har langt sådan en forholdsvis vidtgående plan, der kræver fysisk tilstedeværelse flere steder, så er det næppe muligt helt at begrænse misbruget... men self kan man altid vurdere hvor nemt det skal være at f.eks. få tilsendt et nyt kodekort..

12. juni 2017 kl. 14:12
Har I en teflon kultur?

Både som den der modtager kritik, og vil finde fejlen hos afsender.. Og som den der er lidt for glad for at påpege at andre har lavet en fejl.

En god lille reminder til huske at lytte.

11. oktober 2016 kl. 08:19
Kan vi ikke snart blive fri for IE6

"Argumenterne har næsten altid været, at der internt i myndigheden stadig blev benyttet IE6 på Windows XP arbejdsstationer."

Ja Xp er desværre først ved at dø helt ud nu (i de offentlige myndigheder jeg har arbejdet, eller arbejder) men det er sku en del år siden at IE6 døde som standard browser.

Og kender også hylekoret herinde hvis man fra offentlig side lukker af for en gammel teknologi..

Ud over det, spændene artikel.

16. oktober 2014 kl. 10:26
Tre år efter deadline: 36 offentlige myndigheder stadig uden Digital Post

Dvs. d. 1/11 i år.. og ikke for 3 år siden...

21. november 2013 kl. 10:56
Danskerne gider ikke digital selvbetjening

Der kommer sådan en artikel på Version2.. Det lyder næsten somom alle bare vil elske at få alle de maskinlæsbare håndudfyldte blanketter tilbage..

Er utroligt glad for digital selvbetjening, E-boks fungerer fortræffeligt for mig.. og håber blot på mere digitalisering...

30. august 2013 kl. 13:04
It-projekt til 94 millioner: Varetægtsfængslede skal for en dommer over videolink

Angående plads, så tror jeg ikke du vil betale for det.. Men tro mig der har været jurister nok inde over det, så det er ikke på kant med grundloven (har lidt indsiderviden...)

21. august 2013 kl. 12:22
It-projekt til 94 millioner: Varetægtsfængslede skal for en dommer over videolink

Det er der ikke noget problem med. Hele konceptet er at din sag skal for en dommer (i bund og grund behøves man ikke selv være tilstede).

21. august 2013 kl. 09:58
KMD 2.0: Tavlemøder med Scrum, Lean og Mr. Bean

Jeg syntes det lyder spændene, og tror først man kan evaluere det når man har prøvet det. Hele idéen med at være åben omkring sit "humør" siger også, her er der også plads til at have off-dage.. Og det har vi alle, og når man samarbejder tæt med folk så er det pisse fustrerende hvis de i virkeligheden har det af lort, men "prøver" at spille stærk.

Det taler også til at man inden for teamet er meget ærlige, og det ser jeg som et stort plus. Har arbejdet nok steder hvor man "har nok i sig selv", "klarer det selv" osv. og det eneste det skaber er mere splid. Thumbs up! for en anderledes måde at skabe et arbejdsrum.

24. juli 2013 kl. 14:11
Danskere i 10.000-vis står i virtuel kø for at se restskatten

Sad skam i kø både lørdag og søndag, men kom igennem og kunne se min side.

Og enhver der udgiver sig for at vide noget som helst om IT drift vil også vide at det er helt urealistisk at skalere systemet til at håndtere de 3 dages ekrem pres, for resten at året bare stå på 1% pres. Ja de reklamerer for Queue-IT, men som en anden nævner er det da den rigtige løsning istedet for at prøve at løse det selv.

5. marts 2013 kl. 08:19
Danske læger råber på adgang til patientjournaler på tablets og smartphones

Og man har i flere omgange testet med både PDAer, smartphones og Tablets.. Overfor læger, og nogen er glade for dem, og andre er ikke.

Der bliver lagt meget arbejde i at udvikle den "medicinske" tablet, der 1)lever op til de krav der er om hygiejne 2) er stor nok til at læse de relevante informationer og se de komplekse billeder 3) som er kraftig nok til at have så meget information tilgængeligt som er krævet 4) er lille nok til at lægerne gidder at gå rundt med dem.

Og med til at udvikle disse er en række læger og sygeplejersker..

13. december 2012 kl. 07:47
Dokumentation: Så hård er Rigsrevisionens dom over den offentlige it-sikkerhed

At det desværre ikke går særligt godt hos Statens IT er virkeligt et problem. Men så skriv at det er Statens IT der har problemet. De drifter ikke samtlige offentlige IT installationer i dk.

22. november 2012 kl. 09:03
Minister: Nu skal danskerne stemme elektronisk

Det skal være muligt at kunne stemme elektronisk. Ikke at man skal, dvs. hvis nogen kommuner gerne vil afprøve det, og har mod på kan de nu afprøve systemerne og få erfaringer..

Det er ikke det samme som tvang...

20. november 2012 kl. 08:04
Lav tre Windows 8-applikationer og vind en Surface-tablet

.. kunne det være at der var nogen der også lige fik lavet dem til WindowsRT

12. september 2012 kl. 08:40
Aabenraa-ansatte konverterer 8 timers tastetid til 6 timers taletid

"Iøvrigt har den slags systemer en indlæringsperiode, så det burde ikke være nogen overraskelse for sagsbehandlerne."

Det havde de også retnet ind, men den overraskede blot ved at være længere end planlagt.. Kunne man ikke godt forstille sig en sælger der siger, og efter 4 timer kender den alt, og brugeren så oplever at det mere er 8 timer

11. september 2012 kl. 08:18
Aabenraa-ansatte konverterer 8 timers tastetid til 6 timers taletid

Dobbeltkommentar

11. september 2012 kl. 08:19
Aabenraa-ansatte konverterer 8 timers tastetid til 6 timers taletid

Her er der nogen der har testet en ny teknologi af, draget nogen nyttige erfaringer med den og accepteret at den kan forbedre nogen steder, og nogen steder giver den ikke gevinsten.

Det er da kun godt at nogen gerne vil dele de erfaringer de har med ny teknologi med resten af landet.

10. september 2012 kl. 13:12
3F: Selvfølgelig sætter vi ikke 30.000 mennesker til manuelt at indberette dagpenge

Er det helt naturligt at de ikke offentliggør beviserne.. Det er der ikke noget mistektsomt i.

7. september 2012 kl. 12:25