Peder Simonsen

Elmålersagen: Fogedsagen tabt. Elmåler skiftet - vi tager en civil sag

Hej Et forslag til sagen.

Hvad med at gøre retten opmærksom på at El målerens overvågning af en bolig krænker menneskerettighederne.

Her tænker jeg særligt på at hvis eks en førtidspensionist bor alene, så kan kommunen til enhver tid kræveat få udleveret information om vand/el forbrug i jagten på "sociale bedragere". Dataen som elmåleren indsamler er utrolig detaljeret og registere jo forbruget hver eneste time året rundt, og man kan derfor se nøjagtigt hvilken dag og time der har været eks ekstra forbrug eller man kan se på en persons dags/livs rytme hvornår de står op, hvornår de går i seng ud fra den data som er tilrådighed.

MEN faktisk burde det slet ikke være så svært for et el selvskab at gøre det anderledes og respektere folks privatliv. Eks har jeg selv en fastpris kontrakt som gælder 1 år så for mig er det sådan set bedøvende lige meget at få registeret data om hvad jeg bruger af EL hver time og alle mulige grafer som viser forbruget pr time Ærligt talt burde det jo være nemt at lave en elmåler som tæller forbrug men KUN indberetter forbruget en gang hver 14 dag og hvor man ikke kan se forbruget "live" eller for hver time.

El data osv. er jo personlig data og falder data i de forkerte hænder så kan det jo bruges af eks indbruds tyve til at se i hvilket tidsrum der typisk ikke er noget aktivitet i huset.

Alternativt giv os en gammeldags kedelig elmåler, de virkede jo glimrende. Sværere er det vel ikke. ( jeg er klar over det er folketinget som har lavet loven så vi all skal dele data hele tiden.. men love er til for at blive ændret især hvis den viser sig at være ulovlig og eks stride imod menneskrettighederne osv )

10. december 2021 kl. 16:22
Kun en ud af 500 Windows-maskiner har opdateret til version 11

Windows 11 kan godt køre på ikke kompatible pc'er men folk skal være lidt teknisk anlagte for at få det til at fungere :-) guide https://windowsreport.com/install-windows-11-without-tpm/

Jeg har selv windows 11 og det kører faktisk super godt, og jeg synes mine spil kører bedre og med flere fps end før ( især de tunge så som ms flight simulator ) Alle spil og alt hardware virkede med det samme og man kan sågar bruge windows 10 drivere hvis man vil.

Det mest positive med windows 11 er ydelsen i spil og at win11 er mere sikkert. Derimod var jeg MEGET skuffet over at designet af den nye UI/brugerfalde.. Bla. havde man fjernet den gamle højre klik menu hvor man kan kopiere og paste ting og sager.. Nu skal man trykke på nogle knapper.. Det virker bare pisse træls. MEN man kan via den her guide få den klassiske højre klik menu returhttps://www.thewindowsclub.com/get-old-right-click-context-menu-back-on-windows-11

Ud over det synes jeg det nye design af windows explorer/degule mapper osv. er blevet ringere, det i windows 10 var bedre. Og jeg synes også at alle UI/brugerfladen i windows instillinger er blevet ringere og mere forvirrende at finde ud af. Og det træls at man for at skifte lyd output skal højre klikke og ind i en menu vs windows 10 hvor man bare højre klikkede på højtaler ikonet på skrivebord og med det samme kunne vælge lyd output enhed.

Ærligt talt er hele UI/bruger grænsefladen blevet ringere og mere forvirrende med windows 11 og de bør tilbyde en valgfri opdatering som giver folk windows 10 UI tilbage for windows 11 er træls at bruge.

Alt i alt hastigheden er lidt bedre, en bruger fladen er blevet ringere. Generelt som pc bruger er eneste grund til at opgradere fra win10 til win 11 hvis du spiler spil og vil have lidt ekstra ydelse. Ellers er windows 11 ikke værd at bruge tid på for at sige det lige ud. windows 11 burde aldrig have været lavet, derimod skulle man bare have opdateret windows 10.

19. november 2021 kl. 12:23
International undersøgelse: Steam lægger platform til højre-ekstremistiske grupper

Jeg har brugt steam i gæt +15 år og ALDRIG set nogen politiske højre, venstre eller nogen som helst politiske grupper eller ekstremister reklamere.. ( jeg har heller ikke specifikt søgt efter dem )

Det som jeg derimod har set mest af er faktisk Black lives matter indhold som jeg dog rapporterede til steam fordi jeg er af den holdning at steam bør være et neutralt sted da steam jo handler om spil og underholdning og så det fælleskab som dette giver.

( ps. Black lives matter er IKKE guds bedste børn hverken i dk eller udlandet hvor folk tyr til vold, trusler, chikane, tyverier, røverier og sågar drab og hvid racisme. Alt dette kan dokumenteres )

19. august 2021 kl. 07:50
Danske forskere: IoT-data kan invadere privatlivet

Jeg har faktisk forsøgt at bede mit elselvskab om at fjerne min nye digitale måler og opsat en gammel og så bare have en fast pris abodoment på strøm hvor jeg så aflæser min målers data eks 2 gange om året. Men det kan ikke lade sig gøre.

Årsagen hvorfor jeg vil have en gammeldags måler er meget simpel. Den digitale måler registere 24/7-365 hvor meget strøm jeg bruger hver eneste time og laver fine grafer af mit forbrug som jeg kan se online. MEN det giver også enhver som har adgang en stor magt for man kan jo specifikt se hvornår der er aktivitet i mit hus, og hvornår jeg typisk er hjemme og om mit strøm forbrug i en periode har svaret til 1 perons eller 2 eks i jagten på sociale bedragere. Derved kan eks kommune og andre som vil vide noget bare kræver at få denne data udleveret. Eller værre hvis kriminelle en skønne dag får adgang så kan de jo se hvornår de skal bryde ind i et hus.

Personligt er jeg bedøvende lige glad med at følge mit forbrug da det er ca det samme hver eneste mdr. men jeg kan ikke afmelde mig denne systematiske masseovervågning som foregår i mit hjem nogen steder og det krænker mit privatliv. Hvis jeg havde en gammeldags elmåler så er der ingen statestik, ingen kan se hvornår jeg var hjemme og i hvilket tidsrum.

Og så frygter jeg fremtidens LOT apperater. Ja det super smart at alverdens apperater lige fra kaffemaskinen, køleskab, tv og hvad ved jeg kan sladre om deres energi forbrug så man kan bruge det til statestik og dit og dat. Men ærligt talt der er tale om et grundlovsbeskyttet hjem og jeg har som menneske ret til et privatliv ( ihvertfald efter min overbevisning ).

MEN jeg kan bare ikke framelde eller blokere for alle mulige LOT apperaters og så at sige tænde for en privatlivs funktion.

Ærligt talt vil jeg herved gerne opfordre alle ingeniøre og medborgere til at kræve at alle apperater får en privatlivs funktion som kan slås til og GERNE som standard, og at apperatets også skal være fult funktions dygtigt når dette er slået til uden begræsninger. eks når du køber et nyt fjernsyn så skal du acceptere en masse siders juridisk halløj hvor du reelt set ikke har noget smart fjernsyn hvis du siger nej for så bliver du begrænset i at bruge det produkt du lige har købt. De svare jo til at du køber en bil og tror den kan køre 130kmt på motorvej meeeeen du må nu pludsligt kun køre 50kmt det er jo uholdbart. Vi ser også igen og igen hvordan virksomheder ændre de regler som kunden accepterede da de tog produktet i brug og så lige pludseligt kan du ikke længere bruge produktet 100% hvis ikke du lige acceptere de nye regler... ja bondefangeri og frivilig tvang.! Det handler simpelthen om retten til et privatliv og frihed i den digitale verden. For som det er idag stjæler reelt set alle din data lige fra hvor lang tid du glor på et billede/tekst, hvilke websider du besøger, din lokation og hvem du kender osv osv osv osv. Og jo mere data man har jo nemmere er det også at regne ud hvem du er, hvor du bor og din alder osv. Det er jo bla. sådan google, facebook og andre fungere. Ærligt talt er det den digitale vilde vesten på nettet og du bliver røvet uden du ved det. Og det bliver meget værre i fremtiden når eks din kaffemaskine og div deler data om dit forbrug via din e-måler osv.... sygt

27. juli 2021 kl. 12:13
Forbrugerrådet: Salg af lokationsoplysninger er ulovligt

Ærligt talt så magter myndighederne og div klage råd bare ikke deres job.

Det her har så vidt jeg ved stået på siden ca 1995 hvor man begyndte for alvor at indsamle data fra alverdens steder. Siden hen er det blevet meget mere voldsomt bla siden smartphones kom til i ca 2007.

Men sjovt nok så er vi nu i år 2021 og WOW det er så forfærdeligt og det var vi ikke klar og og pis og papir... ærligt talt er de ansvarlige nogle dyrt betalte fjolser som bare knævre men iikke er deres løn værd. Det skal bare se ud som om at man gør noget og borgerne ikke vågner op og gør modstand imod digitaliseringen = penge.!

Det er nøjagtigt samme problem med sikkerheden som er fundamentet under hele digitaliseringen, den har man heller ikke haft så godt styr på iselv om man bliver ved med at udtrulle IT systemer.. Faktisk har staten over 2500 nye systemer på vej og lad mig da lige sige det lige ud til dem som endnu ikke har luret hvad det kan bruges til = data profilering af et helt folk.. Man kan jo sige sig selv at hvem skal mon fodre disse statslige systemer med data = dig/mig... Og hvad skal de data bruges til/for/imod dig/mig. Og hvis man har eks 2500 databaser/systemer og man kan sammenkøre og trække data på kryds og tværs så er det altså helt ekstremt hvad man kan få af viden...!!!! = data profilering. Vedr sikkerhed så har man i gæt 35 år kunne gå ind fra gaden på et hvilket som helst lægehus vente værelse og side og lytte og nedskrive folks CPR numre og så følge efter dem og få fat i deres addresse/tlf og andre ting = du kan forholdvis nemt overtage folks liv...
Tænk engang 35 år. Samme problem er der også med bibliotekerne jeg mindes da i midt 90erne at vi også dengang fandt keyloggers på computerene som stjal folks data.. MEN det var jo først i 2020 mener jeg efter at medierne "breakede" nyheden at man begyndte at interesserer sig for det.... Ærligt talt, staten er håbløs.

Jeg siger bare staten er IKKE jeres ven, det er bedre at tie stille end at dele ud af oplysninger og lade være med at dele jeres data, iøvrigt oplysninger som reelt set ingen ansatte i det hele taget magter at skrive korrekt ned MEN som altid kan bruges imod dig især i det sociale system. Allerede idag bruger man jo digital data fra "din" el/vandmåler og nummerklade kamerea og alt muligt andet som direkte og indirekte følger din gøren og laden. Selveste Stasi's er jo komplet amatøre i forhold til hvad der foregår idag og de gigantiske mængder af data som gemmes om os alle.

ja undskyld de ufine ord, desværre er overstående 100% korrekt.

( hov glemte jeg lige at nævne at din DNA bliver snuppet når du får taget væskeprøver/blod hos lægen ? og er du egentligt klar over at iselv om at du siger nej tak til at være med i genomedatabasen når den kommer igang så er du faktisk indirekte med alligevel fordi at du er genetisk beslægtet med din far/mor/søster/bror osv... dele af deres DNA sladre og din DNA ja selv dine fætre/kusiner osv. dres dna sladre også lidt om dig... og nej du er ikke så anonym som du går og tror... og ja politiet/pet har en bagdør ind i Genome databasen som de kan bruge i særlige tilfælde så som terror... lur mig om man ikke når centret er helt op og køre om eks 10-15 år vil bruge det meget mere, og eks også lade forsikring få et kig med så de kan kræve højere præmier af folk som risikere at blive syge og bankerne vil jo også gerne kigge med for hvis du risiker at dø ung så er du jo en dårlig forretning... osv

8. juli 2021 kl. 20:44
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’

Sagt i sjov det er fordi de programere på russisk ;-)

Men du har ret, det kunne faktisk være interessant at høre hvordan man kommer frem til hvem de skyldige er for et hacker angreb kunne jo teknisk set finde sted fra et hvilket som helst sted i verden incl. en netcafe i Danmark eller fru jensens wifi.

Så det må være selve koden man ser på og ud fra den kan vurdere hvem som programere på en sådan måde og hvem som har kapaciteten til at udvikle noget.. Måske et kvalificeret gæt.

Men det er jo ingen tvivl om at national stater og store kapital fonde har en stor interesse i at kunne få fat i data om virksomheders regnskaber før tid så de eks kan købe aktier før et godt regnskab eller sælge før et dårligt bliver offentliggjort. Man holder jo også øje med olie standen i mellemøstens olie tanke og har detektiver til at følge efter Top direktører på rejser for at se hvem de besøger så man ved hvilke andre selvskaber som måske kan få vind i sejlene.

29. juni 2021 kl. 09:26
Ny rapport slår alarm: Danmark vil mangle 22.000 it-folk i 2030

jeg er ikke ekspert i skatte regler, men er det ikke sådan at man beskattes ud fra hvor man har fast bopæl. Altså hvis man bor mere end 6 mdr i Danmark hvert år så er det her man har bopæl. Og det modsatte når man bor mere end 6 mdr i udlandet så betaler man så indkomst skat i det land. Vi ser jo de store sports stjerne så som vosniaki flytte til monoco for at slippe for at betale dansk skat.

Men er der noget særlig beskatning for IT folk ? Og er der måske forskel på EU borgere og skatte betaling når man bor i et andet land ?

22. juni 2021 kl. 11:40
7000 danskere skal teste Nemid-afløser over sommeren

Den alm bruger vil ikke kunne teste sikkerheden. Men det de 7000 brugere kan er at bruge appen på en masse forskellige telefoner så man kan finde fejl og rette det inden hele samfundet "tvinges" over på det nye system. Og man kan også teste det nye system sammen med andre apps.. Eks vil det jo være smart hvis nytID også virker sammen med mobile pay så godkendelse popper op i appen når man vil betale en regning. Siger bare der er mange telefoner, forskellige versioner af alle mulige apps og styresystemer og dit og dat. Så 7000 brugere som lige tester det en smule og finder fejl er bedre end eks 20 udviklerere som sidder i et "lukket" miljø. Ja lidt ala hvordan man alpha og beta tester computer spil hvor man GRATIS får frivillige til at bruge software og finde fejl.

3. juni 2021 kl. 12:30
Så fik EU også nok: Kræver masterkeys til end-to-end krypto

Vi har brug for Digitale Menneskerettigheder som beskytter alle mennesker på jorden. Med andre ord skal alle mennesker digitalt have ret til et privatliv og kun udsættes for overvågning såfremt der er en bevistlig begrundet mistanke. Idag masse overvåger man jo hele kloden og hvad værre er det forhindre ikke terror/bander/narko osv. Man fanger nogle få, men generelt så kommer man jo først når ulykke er sket. ( og vi bruger gigantiske summer som overhovedet ikke står mål med tabet af menneske liv og økonomi vs hvad det koster at spionere imod folk eller hvad det bidrager med ).

Ærligt talt er det komplet vandvittigt hvad der foregår idag. eks bare alm virksomheder så som google, facebook, analyse virkosomheder os har på ca 3-6 mdr på alverdens websider over 318.650 gange forsøgt at aflæse mine cookies, tracking, reklamer og alt muligt ragelse som indsamler information på enhver webside jeg har besøgt. Bare alene på den her side har ublock blokeret 11, ghostery 5, adblock 9, privacy badger 2 og mit "fingerprint" har jeg forfalsket og jeg bruger falsk ip bare for at have "lidt" privatliv. Det er jo komplet sindsygt at ingen beskytter menneskeheden og sikre retten til et digitalt privatliv.

ganske vidst er efterretning og politi noget andet en private virksomheder, men alligevel NEJ tak til mere overvågning fordi nogle få ud af eks EU's gæt 500 millioner borgere ikke kan opføre sig ordentligt. Det er ikke rimeligt at masse overvåget et helt folk fra vugge-grav og registere folks gøren og laden millioner af gange hvert år via metadata osv. bare for at holde øje med eks 40.000 personer hvor måske max 20 hvert år kunne finde på terror ud af 500.000.000 mennesker. Det er en regulær forbrydelse imod menneskeheden at masse overvåget så mange for at finde så få. Det bedste ville faktisk være at lave informations kampagner og lade alm mennesker indberette radikaliserede fanatisk religiøse personer frem for digital overvågning. De er jo folks omgangskreds som kender folk bedst.

Og ærligt talt så var det bedre at forbyde Islam og sende samtlige religiøse ud af europa det vil afhjælpe problemet. Idag er terrorister jo ikke tilrejsende personer men folk som også er født i vores land. Det er da tankevækkende. Islam er en trussel imod menneskeheden og uforenlig med den vestlige verden.

9. november 2020 kl. 16:00
Ny undersøgelse: Facebooks algoritme fremmer antisemitisk indhold

Jeg mener IKKE det er facebooks ansvar at være online politi og censurere og blokere alt muligt indhold. Det er brugerne selv som bestemmer om de vil være med i den ene eller anden gruppe og hvad som de vil eller ikke vil tale om, nøjagtigt som i real life bestemmer du selv hvem du vil være venner med hvilket typisk er et valg ud fra interesser/omgangskreds. At nogen er af en anden holdning end andre uanset emne kan man intet gøre ved.

Det eneste som Facebook bør gøre noget ved er desideret mobning, dødstrusler og hvor folk hænges bevist ud samt nogle få andre ting. ( eks børneporno, narko osv ).

Igen det er ikke Facebooks opgave at censurere den alm. debat og så at sige diktere hvad man må og ikke må tale om, eller for den sags skyld hvad som skal fremhæves frem for andet. ( hvilket er en ufattelig svær balance gang ) Og ærligt talt der er +150 lande i verden alle med forskellige regler, normer, og hvor man i et land godt må tale om eks at slå jøder ihjel fordi det står i koranen, og så i nabo landet er det en forbrydelse at tale om at slå jøder ihjel.. som sagt bare et eksempel på hvor forskellig lovene er over hele verden... Hvordan skulle en virksomhed dog med milliarder af kommentare hver dag skulle kunne blokere nogen og lade andre komme til orde.. De ville jo få retsager på halsen hele tiden.

Facebook kan uanset hvad ikke gøre alle tilfredse eller regulere perfekt ej heller hvis man brugte endnu mere AI regulering så vil det stadig være umuligt.

17. august 2020 kl. 13:37
Den britiske regering hyrede firma til AI-analyse af borgernes tweets

Danmark er ikke meget bedre. Man har aktivt brudt menneskrettighederne ved at profilere folk ud fra etnisitet, ledighed, og man logger folks digitale færden i flere år.

Man bruger AI systemer som via +800 databaser samkøres i jagten på sociale bedragere, iøvrigt en metod som i Holland i 2019 ved domstolene blev erklæret for værende i strid med menneskrettighederne ( så det er nok det samme i DK ) osv osv osv. Man tvinger bankerne til at holde mere øje med hvordan borgerne bruger deres penge, hvem de sender dem til osv. og hvis man nægter at give banken de informationer de beder om fyrser man folks bank konti og nem konti.. med andre ord så kan man ikke få løn = mad/vand/bolig osv. hvis ikke man afgiver den fornødne data. Det er ikke engang nok at have været kunde i +35 år og har mødt personligt op købt hus/bil osv.. man skal bare levere de data de vil have FOR ELLERS .... sådan er hele vores samfund jo bygget op idag... påtvungen afgivelse af data og krænkelse af privatliv og frihed fra vugge-grav. Staten er simplethen bange for folket.

Tænk engang.. Intet barn født idag oplevet på noget tidspunkt idag reelt Frihed. Fra de fødes til de Dør er vi alle masse overvåget og registeres i hoved og røv. Reelt set har vi alle en hel hær af stasi agenter som følges os hele livet og et helt kontor som automatisk snuser rundt i de indsamlede data.. Ikke fordi du har gjort noget kriminelt, men fordi du kunne finde på det... Derfor skal du være under livs lang digital masse overvågning.. Det er skud da sygt.

Kom ind i kampen og kæmp for din og kommende generationers frihed, og ejerskab over egen krop og datahttps://www.facebook.com/groups/966064880407608

13. august 2020 kl. 14:31
Tiktok brød Google-regler: Indsamlede brugerdata via MAC-adresser

Det er korrekt at google ikke er nogen stat og så at sige ikke har nogen udøvende og dømmende magt som sådan ud over at udelukke folk/virksomheder som ikke lever op til reglerne for anvendelse af googles styrestystem eller eks hacker/truer andre osv osv osv.

MEN de kan over for alle som bruger deres tjenester godt lave nogle regler som skal overholdes for at eks et firma's app må og kan. Eks en app må ikke indeholde børneporno En app må ikke stjæle folks kreditkort oplysninger

Eller i dette tilfælde man må ikke indsamle MAC ( telefonens hardware id/fingeraftryk )

Google kan så at sige kræve at dem som bruger googles "ejendom" dvs. android systemet overholder x regler.

( og så er der jo også den hage ved det, at google juridisk skal overholde lovgivningen i alle mulige lande og hvis nogen af de app's de tilbyder eks har børneporno eller stjæler dit og dat som er ulovligt så er går det også ud over google og deres omdømme og forretning og risko for kæmpe bøder osv ).

12. august 2020 kl. 12:48
ITU hyret af Forsvarsministeriet til to projekter om it-sikkerhed og AI

Man skal tænke sig om når det kommer til brugen af AI i det offentlige.

Eks er der faldet dom i Holland som slår fast at det strider imod menneskerettighederne når man bruger AI til at overvåge folk på sociale ydelser.

https://www.version2.dk/artikel/hollandsk-domstol-ai-overvaagning-udbetalte-ydelser-strid-med-menneskerettigheder-1089984

30. juli 2020 kl. 16:52
EU og Vestager taber skattesag på 13 mia. euro til Apple og Irland

Jeg synes man bør gå all in og forbyde handel med alle skattely i verden for det eneste virksomheder og grådige personer forstår er at miste penge. Lets face it der er gemt gigantiske beløb af vejen af svindlere som har svindlet og eks ikke betalt skat.. Tænk engang i vores dage koster et skattely via england på eksotiske øre med offshore firma og hememlig konto på en lille ø ca 20.300kr om året.. og de tilbyder også en særlig revisor som kan bogføre og trække pengene ud.. Oven i hatten tilbyder man også at virksomheden kan gå i arv til andre, men med falske personer som direktør. Med andre ord skattely er blevet hvermands eje for selv små virksomheder i Danmark.

Herefter skal man også sikre sig at alle virksomheder har registeret den rigtige ejer dvs vedkommende skal møde personligt op og have taget biometrisk data osv. så man kan samkøre registre over hvem som ejer hvad og hvem som eks ofte er registeret for at gå konkur eller for svindel.

PS.. men problemet med skattely i EU er jo at adskillige lande i EU faktisk er skattely og så at sige ikke har nogen interesse i at stoppe skattely og dets aktivitet da de lever fedt på det og deres samfund vil falde fra hinanden uden de gigantiske beløb de tjener på at tilbyde dem.

Vi burde have en Boykot virksomheder i skattely kampagne så kunder simpelthen nemt kan se hvilke virksomheder det drejer sig om og så fravælge at handle med dem... Det er det eneste som virker.

15. juli 2020 kl. 20:11
DMI har mistet 413.000 månedlige brugere: Hjemmeside får skylden

Jeg må indrømme jeg faktisk godt kan lide DMI.dk webside. Det som er vigtigst for mig er bare at få vist 7 dages prognosen som det første når jeg besøger websiden og den finder jo selv frem til min by og viser mig den relevante information. Og så bruger jeg vejr radaren for at se hvor længer der evt går før der kommer en regnbyge. Alt andet er i 99% af tiden ikke relevant for mig.

Alt andet DMI kan tilbyde har jeg kun brugt en enkelt gang fordi jeg var nysgerrig efter hvad der var af muligheder.

Dmi telefon appen har jeg ikke brugt i mange år efterhånden.

14. juli 2020 kl. 17:31
Ny forskning: Overdreven 'gaming' øger risikoen for våben i skoler

Synes den udnersøgelse/forskning er noget pjat. jeg siger ikke konklutionen er usand ( i usa ), men man får jo indtrykket når man læser artiklen at det gælder "alle" hvilket jeg mener er forkert. Eks er der jo stor forskel på mentaliteten i usa vs Danmark hvor danske børn og voksne er meget mere bløde end børn/voksne i usa. I usa er mentaliteten ofte at konflikter skal løses med et våben i hånden hvorimod i DK er det via dialog. En i min familie har været i usa og der var metal detektore på skolerne og vagter, ja han måtte sågar ikke tage sin insulin sprøjte med ind på skolen den skulle afleveres hver dag på kontoret hvor han så kunne hente den hvis nødvendigt... jeg siger bare det virker ikke som værende et sundt samfund når man når dertil.!!!

Yderligere så har børn/unge det også med at efterligne ting de ser, dvs ser de en rambo film så leger de rambo et par dage bagefter, en cowboy film så er det røvere og indianere. ( sådan var det med mig og min søster). Yderligere så har børn/unge i DK slet ikke så nem adgang til våben som i usa. Og naturligvis så "motivere" det andre til at skyde idioterne i skolen når de ser/høre om skole skyderier.. Det bedste ville faktisk være hvis man forbød medierne at tale om terror og skole skyderier generelt.. Og hvorfor vælger nogen at skyde deres kammerater, jeg vil tro det skyldes mobning at blive holdt uden for eller gjort til grin på skolen. Et side spring. Og man bør måske også lige tænke over hvor stor er risikoen egentligt. eks ser vi på terror i EU så er vi ca 500millioner mennesker og der dør ikke engang 100 om året ved terror angreb... reelt set er chancen for at du/jeg skulle miste opleve terror reelt ikke eksisterende, og det samme hvad angår skole skyderier, folk bør være mere bange for at køre bil.

Jeg er 41 år og har spillet masser af computer og kendt hundrevis af folk som spiller meget computer og nogen som ikke gør andet.

Det er min livserfaring/opfattelse at det faktisk er stik modsat at dem som spillere mere computer også er mindre kriminelle og eks ikke laver hærværk eller tager stoffer da de simpelthen ikke hænger ud sammen med deres skole kammerater som går meget til fester som slås, tager stoffer osv. Det har simpelthen ikke omgangskreds som er voldelige eller har adgang til narko/kriminelle som kan skaffe ting.! Ærligt talt er alle jeg kender ganske alm samfundsborgere som ikke gør en flue fortræd faktisk tværtimod bare nørder som godt kan lide computer spil.

Forskingen virker lidt som den evige "hetz" som skyller ind over Danmark.. først var det rygerne, så var det kontanthjælps modtagerne, så var det c02 og klima, så var det kød, så var det dit og dat, og så var det tykke mennesker som skal have en tur i pr møllen. ( og hvem ved måske nu gamere fordi deres computere bruger strøm=c02 klima twist )

8. juli 2020 kl. 14:48
Tre danskere sigtet i international pirateri-sag

Jeg mener det er industriens egen skyld at folk downloade/streamer ulovlige ting og sager. Hvorfor ? Jo fordi man i snart 30 år endnu ikke har formået at give det folk gerne vil have. Folk vil have adgang til alle tv serier/film osv. på et centralt sted og kun et abodoment/køb. ( så må indurstiren i kulissen omfordele pengene ) og det skal være her og nu og alle film/serier skal være tilgængelig fra dag 1 så man ikke forskels behandles ud fra hvor man bor i verden og div. rettigheder og pis og papir.

Det er simpelthen uholdbart vi idag har et stort antal streaming tjenester som alle tilbyder lidt forskelligt og folk er nød til at have x tjenseter bare for at se film/serie. Der er jo de færreste som har råd til 2-3-5 streaming tjenster hver mdr bare for at kunne se 1-2 serier og en film i ny og næ. Så tyr folk naturligvis til pirat streaming osv. og download af film/serier. Så var det måske bedre at tilbyde folk kan se xx film og xx serie afsnit hver mdr for x penge og så gør alting tilgængeligt på kryds og tværs og så omfordele pengene i kulissen.

Jeg siger det gerne igen... Industrien skal tilpasse sig og give borgerne det som de ønsker og samtidig sænke priserne og sats på at få så mange med som overhovedet muligt frem for at tjene penge til aktionærene. Protektionismen og xx antal steaming tjenster er ihvertfald ikke vejen frem.

Og så skal industrien også væk fra alt det klamp med kvoter for hvide/sorte/bøsser/lesbiske og trans og dit og dat... det er virkeligt noget lort som går ud over kvaliteten af film/serier, lets face it ovenstående passer bare ikke ind i et crew ombord på eks et rumskib og ødelægger film/serie. osv osv.

24. juni 2020 kl. 18:02
Politikere undrer sig: Corona-appen fra Netcompany er alligevel ikke gratis

De som egentligt undre mig mest er den høje pris for noget så "simpelt" som en corona app.

Vi taler her om noget en 15 årig højest sandsynligt kan lave på 2 weekender.

Det er altså ikke specielt tidskrævende at lave selve app via div. programmer hvor man kan klippe klistre en app sammen. App skal jo bare permanent tænde for bluetooth og så samle/sende data ud så man kan spore hvilke bluetooth ID numre som har talt sammen hvilket jo kun sker på kort afstand. Dataen skal så opbevares lokalt i en krypteret folder som sendes til myndighederne når de trykker jeg har symptomer. Og så skal bruger lave et personligt login i app som gemmer navn og tlf nummer bluetooth id numer i en simpel online krypteret database som indeholder den registerede brugers navn, tlf, bluetooth id og dato tid. Mere behøves den database ikke at kunne her og nu. OG så sendes borger til corona test centeret hvor de så ryger over i det allerede eksisterende system hvor de registeres med cpr nummer og læge journal osv.

( men naturligvis kan det jo være smart med ekstra service så som at kunne plotte ting ind på et kort og statestik og dit og dat.. ).

Telefonens bluetooth nummer skal så sendes til staten når en person trykker jeg har symptomer hvorefter telefonen ringer op til eks en corona hotline hvor de så udveksler informationer. Og så kan man ud fra dato og indsamlede bluetooth numre kontakte dem borgeren har været i nærheden af... super simpel og billig løsning.

Jeg kan i min vildeste fantasi ikke forestille mig at selv et professionelt programør skal bruge mere end et par dage til at lave noget lignende. Og prisen vil være under 50.000kr og IKKE 10 millioner.

Men sådan er det jo med alle statens IT løsninger de koster det hvide ud af øjnene og jeg undre mig egentligt over om det er bevist man betaler ekstreme overpriser for alle IT løsninger i DK. Man bør kigge IT virksomhederne i kortene og om de rent faktisk har de udgifter de hævder i forbindelse med udvikling af IT løsninger. Vi kan spare gigantiske beløb hvis man gjorde tingene anderledes.

25. maj 2020 kl. 13:50
Windows vil beskytte mod 'uønskede programmer' i næste store opdatering

Jeg går ikke ind for overvågning, MEN jeg synes faktisk det er ganske fornuftigt at microsoft vil forsøge at blokere uønskede programmer. Jeg har selv igennem de sidste gæt 25-30 år fået en del uønsket lort iselv om jeg har aktivt fravalgt det imens jeg installerede noget andet. Så det er ihvertfald godt for den alm. bruger.

Jeg vil gætte mig til vi får en advarsel på skærmen og bliver spurgt ind til om vi vil installere x program så folk så at sige har et valg og det ikke bare bliver fortiet.

Generlet synes jeg det er godt microsoft/windows 10 har indbygget bla. antivirus og andre ting for det hjælper rigtigt mange "alm. brugere og ældre" med ikke at komme galt afsted.

Men jeg må indrømme det er svær at overskue hvilke data og hvad som deles og som ikke gør og med hvem med alt som har med digitale services af gøre både på nettet såvel som hvad stat/kommune og virksomheder gør bag lukkede døre.

Jeg ville reelt set ønske at alle lod mig være i fred og jeg ikke hvergang jeg gjorde noget digitalt skulle registere min færden hvad jeg laver og hvem jeg taler med og så at de efterfølgende deler det med dit og dat.

jeg synes det krænker min frihed og er en regulær forbrydelse imod menneskeheden.

13. maj 2020 kl. 16:27
Brugere: Windows 10-opdatering fejler under installation og er skyld i BSOD

Det er trist når opdateringer "ødelægger" en computer. Særligt for folk som ikke selv kan reparere deres PC.

Eks skete det samme for nogen jeg kender og det kom til at koste dem mange tusinde kroner at ringe til en IT mand, de kunne lige så godt have købt en ny computer ( ældre mennesker med billig pc )

Jeg synes at IT branchen særligt de store giganter slipper for nemt omkring med bare at tørre regningen af på deres kunder og bør kunne drages til ansvar hvis ens en computer ikke kan starte efter den er blevet opdateret.. Det er nok den absolut mest kritiske fejl en bruger kan opleve og det sker faktisk relativt ofte efter en opdatering.

Personaligt har jeg oplevet at opdateringer har resulteret i at windows ikke har kunne starte godt og vel 5-6 gange siden windows 10 blev udgivet. Heldigvis kan jeg selv reparere pc.

Jeg synes det er godt at windows 10 nu har en indbygget funktion som hvis en computer ikke vil starte op efter en forfejlet opdatering at windows nu selv kan afinstallere opdateringen.. Men det svigter bare stadig nogen gange.

TIP...: Det kommer an på hvilken fejl du får når windows genstarter, men hvis din computer når frem til windows 10 logo og køre og så stopper/fryser så kan du gøre følgende for at trigger det indbyggede hjælpe system ( hvis du eks ikke har en usb med windows på eller lignende ) når computer når til windows logo så hold power knappen inde og sluk... genstart og gør det samme igen.. Gentag ovenstående 4-5 gange så vil windows hjælp poppe op på skærmen. Det kan være praktisk hvis man er på farten eller eks er låst ud af bios hos en person man hjælper hvor man ikke kan indstille pc til at starte op via en usb ( hvis den er sat forkert op ).

via en kommando prompt kan man skrive ca 5 linier tekst og rulle en opdatering tilbage.. Jeg kan ikke lige her og nu huske kommandoerne. Men windows burde bare have en indbygget hjælpe knap folk kan trykke på i stedet for.
(det er sjovt nok heller ikke altid ting så som system gendannelse virker hvilket er noget klamp.. det problem har også eksisteret i windows i gæt over 15 år. ( div versioner af windows ).

Men når alt kommer til alt, så er windows 10 og andre versioner trods alt noget bedre end de gamle og kører faktisk ret godt især for ældre og ikke tekniske interesseret personer.

24. april 2020 kl. 14:53