Michael Iversen

Jeg flytter hjemmefra

Det er rart at se de mange muligheder der er for "low-budget" hosting.

Tak til alle for links+diverse beskrivelser/specs.

14. november 2013 kl. 12:30
Jeg flytter hjemmefra

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad prisen sådan cirka er. Er det i samme leje som Michael B. nævner, eller (formentlig) mere ?

Er der i øvrigt andre der har erfaringer med hosting af virtuelle linux servere til en relativt fornuftig pris..? Smid også gerne et par links.

I mit tilfælde vil vægten være lagt på at Linux serveren kan afvikle scripts (også v.hj. af cron), kører AMP (P=PHP/Python, helst begge) og har ca. end 100GB plads plus mulighed for en "fornuftig" trafikmængde.

13. november 2013 kl. 22:33
Regeringen afliver SkoleIntra

...da der jo allerede er en ganske glimrende track-record med at gennemføre større offentlige IT-projekter til tiden, inden for budget og til mindst mulig gene for brugerne.

For eksempel: POLSAG, digital tinglysning og NemID...

...nåh nej.... :-)

2. oktober 2013 kl. 11:20
Foruroligende let: Forsker lavede botnet med 420.000 apparater

LOL. Også en +1 herfra :)

20. marts 2013 kl. 18:34
Google lukker Google Reader

Jeg er gået (tilbage) til netvibes umiddelbart efter at ha' læst det her... ...kan dog ikke lige huske hvorfor det var jeg droppede det oprindeligt..

14. marts 2013 kl. 14:50
Skat: Microsoft skylder 5,8 milliarder kroner for Navision-salg

Som Jarle bemærkede: Det var en useriøs kommentar - den skulle ikke tages alvorligt på nogen måde. Beklager hvis den blev misforstået.

Jeg ejer hverken en Audi eller nogen Apple-produkter. Jeg synes Linus m.fl. gør det særdeles godt for et produkt der er gratis at anskaffe.

Hvis min bil ikke er i orden efter et værkstedsbesøg, finder jeg enten et andet værksted eller fortæller værkstedet at jeg synes de ikke har leveret som aftalt.

4. marts 2013 kl. 13:37
Skat: Microsoft skylder 5,8 milliarder kroner for Navision-salg

...om pengene kan kradses ind, og - som andre har bemærket - om beløbet er realistisk.

I den lidt lettere (useriøse) ende: Kunne vi almindelige, dødelige IT-folk ikke også kræve tilbagebetaling fra Microsoft for tabt arbejdstid ifm. utallige genstarter, fiflen med registreringsdatabasen, samt af- og gen-installationer i det uendelige, for nu blot at nævne noget..?

4. marts 2013 kl. 12:09
Jeg døber dig, Harddisk1 i Stuepc2. Yeah, right.

...fordi du bringer det her ud det åbne, så man kan gå til "bekendelse". Her gik jeg og troede det var mig der var underlig og særdeles nørdet :)

Jeg er hverken lystfisker eller lignende; men har de seneste 8-9 år krampagtigt holdt fast i en eller anden mærkelig idé om ENGELSKE fiskenavne til hjemmeudstyret: mackerel, lionfish, shrimp (det er Pi'en), lobster, tuna osv.osv. er blot nogen af de navne der enten har været anvendt eller anvendes i dag. Ak ja.

Jeg kan huske for en del år siden, hvor jeg som konsulent var ude ved forskellige kunder og lave diverse IT-opgaver. Der var specielt een kunde, som jeg kom meget ved i en periode, der havde nogen ret originale navne til udstyret. Det var udelukkende navne på guder og figurer fra den nordiske mytologi: Odin, Thor, Freja, Loke, Njord osv.osv. Rimeligt smart fundet på.

19. februar 2013 kl. 09:30
Version2 er flyttet til nye servere

...flytningen er åbenbart sket uden de store problemer.

Jeg kom til at tænke på I nu formentlig har et gammelt setup til overs, - kunne I ikke prøve at sælge det til Berlingske-koncernen ?

Berlingske har tilsyneladende visse problemer at slås med - igen - for i det hele taget at være online.

7. februar 2013 kl. 00:00
Min første Minecraft-mod

@Thomas Helt enig. Jeg har ligesom dig "kun" bidraget med jernet, - der dog kører Linux udgaven af bukkit isf. Win. Ellers fuldstændigt samme setup mht. portforward, auto-backup osv.osv.

Min knægt (13 år) og en del af hans venner bruger af og til meget tid på Minecraft. Jeg er også blevet "punket" til at lave en mod; men har dog ikke modtaget nogen kravspec endnu :-)

Lige inden julen fandt drengene så en bukkit-variant kaldet Tekkit, som er kommet på serveren her i ferien isf. bukkit.

Det er simpelthen Minecraft på steroider, da de får mulighed for at bygge nogen helt vilde ting&sager (http://www.technicpack.net/tekkit/).

Også er der såvidt jeg kan se også en hel del muligheder for at putte noget kode i forskellige objekter - f.eks. hvordan en såkaldt "turtle" skal bevæge sig rundt og opføre sig - det foregår i noget LUA-lignende noget.

//Michael.

2. januar 2013 kl. 11:40
M/K eller mus

...herfra :)

12. september 2012 kl. 10:27
Specialtegn i firmanavnet spærrer adgang til sygedagpenge

...det er nok en str_replace (http://php.net/manual/en/function.str-replace.php) eller hvad det nu er de koder i, der "udrenser" lidt for meget.

Eller måske er vi helt nede i databasen, hvor der ikke anvendes korrekt/bedste tegnsæt (qua Dennis Hansens kommentar i artiklen).

Meget mystisk at det ikke bare kan rettes relativt hurtigt.

10. september 2012 kl. 11:50
Computerorm angriber iransk atomprogram med høj rockmusik

@Gunnar: Enig! Hvordan kunne jeg dog glemme den..? ;-)

24. juli 2012 kl. 13:41
Computerorm angriber iransk atomprogram med høj rockmusik

...hermed nogen flere AC/DC-forslag ifm. en eventuel gentagelse: 'Got you by the balls' 'All screwed up' 'Back in black' 'Dirty deeds done dirt cheap' 'Flick of the switch' 'Breaking the rules' 'You shook me all night long'

Der er vel 8-10 stykker mere; men det var hvad jeg lige kunne komme i tanke om :)

24. juli 2012 kl. 11:04
Raspberry Pi - med XBMC. Det kører VILDT godt...

Det er meget interessant læsning!

Vi er nogen der - stadigvæk - venter på nyt ang. bestilling af PI'en :-(

11. juni 2012 kl. 10:28
Kunde efter Netgroup-nedbrud: Har aldrig oplevet noget lignende

...på Wikipedia:http://en.wikipedia.org/wiki/High_availability#Percentage_calculation...der godtnok er en del af en artikel om availability (tilgængelighed) og ikke oppetid. De fleste er sikkert bekendt med forskellen. Jeg fik i hvertfald genopfrisket dette i sidste uge, da vores hostede Exchange var oppe (men ikke tilgængelig) i ca. 15 timer.

Uanset hvad, er det helt klart en sur situation Netgroup's kunder (og kundernes kunder!) er havnet i. De fleste kunne sikkert godt bruge en "smiley ordning", - den er tilsyneladende i støbeskeen:http://www.version2.dk/artikel/slut-med-cowboy-hosting-nyt-e-maerke-paa-vej-til-hostingfirmaer-44165

16. maj 2012 kl. 11:32
Raspberry Pi - om tre dage?!

...vi andre på ventelisten venter stadigvæk (meget utålmodigt) på hvornår mon RS nedlader sig til at komme med noget konkret omkring levering. Jeg glæder mig dog stadigvæk til jeg kan få fingre i en!

Som andre har kommenteret herover, synes jeg da XBMC (i den ene eller anden "flavor"/variant) er oplagt som 1. valg. I det hele taget kunne det være fedt med et overblik (og "howto's") over hvem der har prøvet hvad på Pi'en. Ellers skal du være velkommen til at skrive om hvad du så end afprøver, - vi skal nok læse det!

3. maj 2012 kl. 11:02
Computer til 150 kroner er dobbelt så kraftig som iPhone 4S

...står der i artiklen. Jamen edtag endelig barnlige sjæle i "regnestykket" :-) Jeg skal i hvertfald ha' en. Selvfølgelig under forudsætning af at den ikke bliver 7-8 gange så dyr ifm. alle mulige former for importtold og lignende.

26. januar 2012 kl. 17:51
Hvad skal Frederik lære som første programmeringssprog?

...ville også selv ha' foreslået Pascal, Basic eller måske endda ruby. Alternativt, hvis Frederik kan li' lego: Hvad med en Lego Mindstorms ? Ved godt det ikke lige falder indenfor rammen beskrevet i artiklen; men udover det (meget visuelle) "sprog" der følger med, kan man også programmere NXT-klodsen i mange af de sprog der er nævnt her (C++, Python mm.): http://en.wikipedia.org/wiki/Lego_Mindstorms#Programming_languages_2Jeg har en knægt på 12, og kommer højst sandsynligt i samme situation som du er inden længe. Så 1000 tak for at rejse et interessant spørgsmål, andre fædre herinde kan nikke genkendende til!

Glædelig jul.

//Michael.

23. december 2011 kl. 08:46
KL jubler over 5.000 'likes' på kommunale Facebook-sider

Hvad med dem der ikke ønsker at være på facebook ? Kan kommunerne så tilbyde et alternativ til dem ? For eksempel for dem der hellere vil bruge LinkedIn eller Google+ ? Pointen er at man indirekte risikerer at blive tvunget ind på en eller anden platform, hvis man ønsker at følge med i hvad der foregår i kommunen... ...jeg vil ikke gøre mig til herre over om det er smart eller ej; men mere rejse et spørgsmål om hvorvidt det overhovedet er rimeligt hvis det tager overhånd.

16. november 2011 kl. 15:58