Bjørn Dirchsen

Kinesiske kameraer overvåger våbensystemer på danske krigsskibe

"Så længe kinesiske tech-firmaer ikke kan overbevise deres kunder om, at de ikke udleverer viden og adgang til it-systemer, hvis den kinesiske regering beder om det"

Man kan vel desværre udskifte "kinesiske" med "amerikanske" og så er det stadig ikke et forkert udsagen. Udover vi selvfølgelig stoler lidt mere på amerikanerne end kineserne. [Sørgmodigt suk]

19. januar 2021 kl. 11:35
Britisk sikkerhedsmyndighed: Ring til os, hvis dit barn bruger Discord eller installerer Linux

Hvis mit barn begyndte at bruge Kali eller metasploit så ville jeg gerne have en rigtig godt forklaring på hvad han skal bruge det til.

Men Discord? Eller Virtuelle maskiner?

Jeg tror de skulle have brugt lidt mere tid på den liste.

26. februar 2020 kl. 10:03
Apple holder uafhængige reparatører i et jerngreb

Jeg kan forstå at Apple har outsourcet kontrakter vedr. reparationer til Oracle. *)

*) Ironi kan forekomme

7. februar 2020 kl. 19:55
Rettighedsalliancen: Danskere bruger oftere digitale pirattjenester

Find en film og tryk på play. Sådan virker pirattjenesterne (ok, jeg bruger dem ikke, men har set det (nu hedengangne?) Popcorn time demonstreret af en ven).

Det var bare super enkelt og alle filmene var tilgængelige, også de helt nye. En slags super-Netflix eller video-Spotify.

Set fra mit perspektiv så handler det bare om at filmselskaberne ikke har det produkt, forbrugerne efterspørger. Der er nok altid nogen der vil køre gratis men med 100+ mio brugere har Netflix da vist at folk godt vil betale for en (ovenikøbet en hvad film angår ret begrænset) a-la-carte tjeneste.

29. april 2018 kl. 22:27
Video: Her bliver MobilePay undertrykt af Apple Pay

Jeg har 3 VDK. Hvilket kort der bliver trukket penge på er tilfældigt når de ligger sammen. Det ville være rigtig rart på en iPhone at kunne sætte et default betalingsmiddel samt at kunne vælge mellem dem inden man betaler.

31. oktober 2017 kl. 11:38
Bill Gates beklager ctrl+alt+delete kommandoen

Hvad var den egentlig begrundelse for at det skulle være SÅ "besværligt" at komme ind til login billedet? I Windows 10 er det bare tryk på fx mellemrum eller klik med musen. Hvis man ved et uheld kommer til at trykke på en tast - hvad så? Du skal jo stadig logge ind, ikke? Det har iøvrigt altid undret mig at det blev lige netop dén tastekombination der blev deres standard. Når man tænker på at Ctrl-Alt-Del i DOS resatte computeren uden at stille spørgsmål, så er det da sjovt at vælge denne "detoner bombe" knap som en login funktion...

21. september 2017 kl. 11:16
Sic Transit Gloria Solaris

Jeg skuffet. Jeg havde en vis respekt for phk's store viden og indsigt i alverdens IT og den har jeg stadig. Men på ét punkt er jeg skuffet. At kalde Redmond's styresystemer for latterlige og inkompetente satte mig tilbage til 90'ernes religionskrig og evige mudderkastning mellem Windows og Linux verdenen. Jeg troede at vi forlængst var over det stadie. Jeg troede at vi idag valgte platform udfra den opgave vi skulle løse og ikke udfra at de andre er dumme og latterlige. Jeg er skuffet.

4. september 2017 kl. 12:44
Civilingeniør og sikkerhedsekspert: »YouSee-nedbrud ligner intern hacking«

Hvis der findes Ekspert-viden så må der vel ligeså findes Ekspert-gæt :)

Men bortset fra det så er jeg enig med Jacob Herbst at det som hele tiden har talt for et bevidst angreb er at hele deres management-net var sat ud af spillet så de fysisk måtte ud og køre.

5. januar 2017 kl. 14:45
Nyt ejendomsvurderingssystem: Regeringen vil masse-samkøre registre om danskernes hjem

Ejendomsskat er en måde at inddrive penge på til den store danske økonomi. I sidste ende er der en masse udgifter til veje, sundhed, lønninger osv der skal hentes penge ind til. Om det er <indsæt_label1_her>-skat eller <indsæt_label2_her>-skat er for det fleste ligegyldigt.

Hvis vi nu dropper ejendomsvurderingerne HELT og hæver skatten en lille smule (0.15% fx), så kan vi spare millioner af kroner i IT-systemer og bruge folk der skal foretage vurderinger til noget mere fornuftigt, droppe samkøring af registre og give privatlivets fred lidt ilt. Sidstnævnte er der hårdt brug for.

27. december 2016 kl. 11:59
Svindelsag vokser: 100.000 danskere kan få spærret deres kreditkort

Nets,

Vil I være så venlige at offentliggøre en liste over de websites / betalingsformidlere som I har lækket kreditkortnumrene, tak.

Jeg vil som ansvarsfuld forbruger gerne sikre mig at mit kreditkort ikke kan have været i farezonen og ejheller i fremtiden ikke vil kunne blive misbrugt via disse sites / formidlere.

Venlig hilsen

Bjørn Dirchsen

26. oktober 2016 kl. 09:32
Fuldskærms pop-up er seneste tiltag fra Microsoft til at få brugerne over på Windows 10

Jeg forstår det ikke. Hvorfor vil I ikke have den nyeste version af et styresystem? Hvis nogen kom og tilbød en gratis opgradering af min bil med nyt design og nye funktioner ville jeg da også sige jatak.

Win 7 har rigtig mange år på bagen og virker lidt gammeldags efterhånden og Windows 8 vil vi da vel gerne af med, ikke?

Sikkerhedsmæssigt er den også forbedret og hvem vil ikke have en sikrere computer?

I don't get it.

At M$ så tvinger opdateringen ned i halsen på folk er godt nok ikke en acceptabel fremgangsmåde. Dét kan vi hurtig blive enige om. Men - tilbage til starten - hvorfor vil I ikke have nyeste version af et OS?

Mac-folk opgraderer da næsten med det samme når der kommer en ny version.

Jeg kører selv både Windows og Mac så ingen fanboy her.

6. juli 2016 kl. 00:17
Linux vinder udbredelse i biler

No thanks. I'll stick to my old-school car ;-)

11. maj 2016 kl. 13:23
Nasas nye raketopsendelsessoftware lappet sammen med 2,5 mio. linjers klisterkode

... det lyder som en gentagelse af [indsæt-vilkårligt-offentligt-dansk-it-projekt-her].

30. marts 2016 kl. 15:27
Jeg blokerer dine reklamer. Nej, jeg blokerer din blokering. Fint, så blokerer jeg din blokering af min blokering!

Hvis 20 mand skal have løn for at generere indhold og der skal være penge til at drifte et website til at vise dette indhold, så skal der vel penge ind et eller andet sted. Og hvis folk ikke gider betale for det, så er reklamer nok den eneste udvej.

Jeg synes da også at reklamer er mega-irriterende. Jeg har også installeret en popup-blocker. Og jeg betaler for at få adgang til udvalgte sites fordi deres indhold er noget jeg synes er værd at betale for.

No offence - men holdningen: "jeg vil ha at alt skal være gratis og jeg vil ikke ha det på de præmisser der betyder at jeg skal se reklamer" - den holder altså ikke i virkeligheden. Det kan man altså ikke drive en virksomhed på.

Til reklamebranchen: Men, når det er sagt, så ville jeg ikke have haft en popup-blocker installeret hvis reklamerne var begrænsede i størrelse, ikke var en kæmpe farvelade der blinkede og bevægede sig, var målrettede, ikke auto-startede videoer med lyd og ikke lagde sig ovenpå det indhold jeg kom for at læse / se. I er kort sagt selv ude om at have skabt behovet for popup-blockere...

17. december 2015 kl. 11:14
Selvsignerede rodcertifikater bringer Dell-brugere i fare

Gå ind på https://bogus.lessonslearned.org/. Hvis din browser bliver sur og brokker sig højlydt over certifikatet er du ikke påvirket.

Ser du derimod beskeden "Welcome to to a totally legit web site" - så er der på tide at få fjernet certifikatet...

25. november 2015 kl. 11:04
Apple krævede - og fik - en lavere skatteregning som betingelse for at lægge datacentret i Viborg

Ja, uha da da. Nogen tjener mange penge. Nej altså. Det må man ikke.

Næh. Lad os hellere holde fast i vores udemærkede Jantelov og vinke farvel til millioner i skatteindtægter og nye arbejdspladser. Ta dén [Indsæt vilkårlig stor virksomhed her]. [Sarkasme forekom]

14. august 2015 kl. 12:38
Microsoft er løbet tør for IPv4-adresser i USA

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_assigned_/8_IPv4_address_blocks som der blev refereret til af Martin Kirk ER en skændsel. Helt ærligt. Der mangler så mange IPv4 adresser og så sidder enkelte virksomheder hver på 16.7mio adresser. Hatten af for at Stanford returnerede deres /8 net. Men selvfølgelig, jo større smerten er, jo hurtigere kommer vi vel videre med ipv6

2. juli 2015 kl. 11:17
Harddisken ser ud til at holde stand mod SSD'en de næste 10 år

Jeg har kørt med SSD i laptops i mere end 5 år og vender aldrig tilbage. Senest (dvs. for 2 år siden) har jeg sat en Windows Server 2012 der kører Hyper-V og på den maskine kører der 8 virtuelle maskiner på 2 x 1TB SSD. Muligvis bliver diskene slidte men indtil videre (2 år) har de kørt 24/7 uden problemer. Jeg har selv haft masser af døde SSD'er, men de var gamle (4 år+) 64Gb SSD'er som crashede. Siden da har jeg har kun haft 1 død SSD disk de sidste 3 års tid. Den kan så ligge i skuffen sammen med sine døde harddisk-kolleger... Så min holdning er klar nok. SSD er ligeså driftsikre som harddiske - og hånden på hjertet - hvornår har du sidst sendt din defekte harddisk til IBAS for at få reddet data ud af den :)

26. juni 2015 kl. 11:27