John Andersen

Bill Gates tilbage til Microsoft

Ok, det ER fredag, så her er mit bud ;D

A)Mand B)Over 40 C)USAner D)Ikke tidl. ansat E)Ca. 110% :)

Richard Stallman

30. august 2013 kl. 11:00
Nyd ferien mens I kan

Måske får man lidt mere med i købet end forventet med en Chromebook? Hvis Google er i lommen på - eller måske rettere: har hænderne i lommen på - NSA, så er det jo alletiders instrument til indhentning af information fra intetanende brugere?

16. juli 2013 kl. 12:39
Hemmelig rapport afslører CSC's og Scanjours katastrofale Polsag-kode

Undrer mig over den kraftige kritik af, at koden er 'kompleks'.

Enkelhed er godt. KISS er et godt princip. Unødig kompleksitet er af det onde.

Men det fremgår ikke, at kodegennemgangen påviste, at koden faktisk kunne skrives enklere og samtidigt opnå samme funktionalitet (at samme funktionalitet så viser sig at være utilstrækkelig er en anden (pol)sag).

Koden kan være berettiget kompleks, hvis datastruktur, ønsket funktionalitet og behov nødvendiggør det.

At noget er 'komplekst' bør anvendes som en objektiv, beskrivende, ikke(for)dømmende værdineutral beskrivelse. At beskrive noget som 'unødigt komplekst' bør følges af en beskrivelse af hvordan problemet kunne være løst af simplere kode (hvad det så end er: færre kodelinjer?, flere kodelinjer med lettere gennemskuelig logik?, kodning i samme stil som dén læseren foretrækker og har erfaring med?)

Uden adgang til hele rapporten er det svært at forholde sig til kritikken.

Men som det fremgår i artiklen får man nemt den tanke, at hvis man (Globeteam) er købt og betalt til at kritisk at gennemgå kode, er det sikre valg netop at være kritisk og fordømmende - er de ikke nærmest 'bestilt' til at komme med dén konklusion givet opdraget (kritisk kodegennemgang) og den kedelige forhistorie med tids- og budgetoverskridelser samt en katastrofal pilot-afprøvning hos Bornholms Politi?

Derudover er en naturlig menneskelig reaktion på noget, man (konsulenten, der foretager kodegennemgang) ikke forstår, at beskrive det som 'for komplekst'. Og en modtager (Rigspolitiet og Justitsministeriet) med samme lave forståelsesniveau vil være lykkelig for at blive bekræftet i, at vedkommende ikke mangler forståelse, indsigt og en koncis kravsspecifikation, men at koden vitterligt er 'for kompleks'.

Jeg har intet kendskab til kvaliteten af ressourcerne sat på opgaven hos hverken CSC, Globeteam, Rigspolitiet og Justitsministeriet, men man bør nok betragte rapporten som et partsindlæg ligesom et indlæg fra CSC i samme sag måtte betragtes med en vis skepsis.

28. december 2012 kl. 14:51
Stakkels Windows-bruger.. hvad gør vi med virus?

Jeg har reddet et par windows-box'e ved at boote en Knoppix Live-cd: erstattet inficerede eller slettede systemfiler samt virusscannet med clamAV-scanneren herfra.

Hvis du kan lide ideen med en god Linux-baseret rescue-CD så kig f.eks. på "Trinity Rescue Kit" der bl.a. indeholder 5 forskellige virusscannere: clamAV, Avast, F-prot, BitDefender og Vexira.

28. maj 2011 kl. 10:12