tue kyndal

Værn om debatten på Version2

Jeg er meget enig. Syntes + / - ødelægge langt mere en den gavner. Oplever ofte at lødige og fornuftige indlæg af uigennemskuelige grunde nedstemmes, tydeligt vist for at gå efter personen frem for det faglige. Eftersom de er tilkendegivet anonymt kunne man mistænke et lille kor af "haters" for desværre at stå for de fleste.
Jeg er selv ophørt med at skrive kommentarer og faktisk også med læse version 2 ret tit, da netop tonen og de mange meningsløse negative tilkendegivelser ødelægger oplevelsen.

Drop + / - ellet ændre den til + alene og fjern anonymiteten! (Ingen plusser = mindre godt indlæg!)

4. marts 2014 kl. 19:55
Er du enig? 20 gyldne citater fra kendte programmører

@Jeppe Schmidt: Tak for gode joke ... jeg var lige ved at falde ned af stolen.

@Sune Marcher: Du høre vist til den halvdel der ikke forstod joken...så lad mig lige gentage den i hele bytes...måske ti-øren så flader ;O)

Der findes 00000010 forskellige typer af mennesker i denne verden. Dem der forstår det binære talsystem og dem der ikke gør... God torsdag til alle!

Griner stadigvæk..og det er efterhånden sjælden efter et besøg på version2.

Keep them coming ;O)

15. november 2012 kl. 20:37
Sådan sendte finske nørder BASIC-kode over radioen i 1985

@Morten Winther Jeg har anvendt nedenstående link, som inspiration til at bygge en time/overtime beregner, hvor timer inden for dag perioden giver en faktor A x lønnen og timer inden for natte perioden giver faktor B x lønnen. Jeg afslutter med at runde til nærmeste ½ time efter en aftalt algoritme, og ender med et slutresultat som kan bruges direkte i vores time indtastningssystem.

Den macro som er indsat til sidst i tråden er ret godt lavet. Hvis du ændre lidt i macroen vil du kunne foremntligt kunne anvende den til at finde ud af hvor mange timer der f.eks. er mellem 6-9 ; 9-16; 16-22 i en given periode og så videre.

Eneste knas er lidt om sommertid/vintertid da vores start indtastninger er i UTC, men vores løn er fastlagt i forhold til lokaltid, samt arbejdsperioder som strækker sig over midnat.

http://www.mrexcel.com/forum/excel-questions/437313-calculating-day-shift-night-shift-hours-date-time.html

Om det lige passer til dit problem ved jeg ikke, men uanset er det et glimrende sted at starte.

NB: Husk at ændre dine macro settnings under excel trust cernter!

25. august 2012 kl. 20:23
Dansk spil-indmad i LG's nye tv-apparater

http://www.lg.com/dk/smarttv/index.jsp

Her er en demo af "medialink" som er navnet på LGs Plex app.

Klik på "Medialink" iconet medit i flash demoen..så gør den resten selv.

9. februar 2012 kl. 14:50
Dansk spil-indmad i LG's nye tv-apparater

Gaming på tvet...interessamt...men...

Eftersom Peter Toft forleden kunne skrive om "XBMC" på fit-PC3 på version2, så findet jeg det ok at foreslå LG at komme ind i kampen, og installere hardware som direkte kan afvikle en XBMC. Deres tv kører jo Linux i forvejen!

Kig skævt til hvad der foregår med raspberry pi!

Inden længe vil sådan en lækker lille dims være klistret bag på et hvert HDTV alligevel..så hvorfor ikke bare putte et par extra chipper i tvet til at starte med. Mon ikke det gør tvet en del mere salgbart en merprisen på hardware!

Noget sker der dog allerede hos LG.

**LG Connected Devices

LG Electronics has integrated the Plex platform technology into its 2011 and 2012 Smart TVs and the LG Smart TV Upgrader, making the Plex experience available through a range of products from a global leader in consumer electronics.** [http://www.plexapp.com/medialink/files/index.html]

Til info så er PLEX er en MAC clon af XBMC...jeg har selv en MAC mini...men den kører altså stadigvæk XBMC for det er klart det bedste Media-cener ever! Plex er formentligt lidt mere stuerent..hvorfor LG har vagt at gå den vej.

PS @Peter Toft Når man kigger på prisen på en fit-PC3...så er en raspberry pi en del mere interresant..var det ikke en ide at lege med den ved lejlighed ;O)

9. februar 2012 kl. 14:23
Danske nyhedssites snegler afsted med håndbremsen trukket

Løsningen hedder adblock plus. En uundværlig browser ekstension til Chrome og Firefox.

Uden den er de fleste danske nyhedshjemmesider ubrugelige!

(Men de ved de fleste på Version2 formentligt allerede ;o)

\Tue

23. november 2011 kl. 14:40
Apple får ”slide to unlock”-patent

@Theis Blickfeldt

Tal lige om at ramme sømmet på hovedet ;O)

For det er præcist som du siger, en skandale at Apple i den grad forsøger at konkurrere på jura, frem for gode produkter.

De har jo bevist, at de har produkter som tiltaler en stor mængde kunder, hvorfor så opføre sig som idioter?

Hvis f.eks. en bilproducent lavede lige så meget ballade over en centrallås, ville det skabe direkte harme fra forbrugeren.

Jeg tror, at denne opførsel på sigt vil skabe et voksende Apple had, hvilket ikke kan gavne deres markedsføring, og forbrugeren vil på et tidspunkt sige stop og fravælge Apples produkter.

(Og altså ikke kun fordi der er andre produkter som er teknisk overlegne..men det er jo en anden sag)

Tue

27. oktober 2011 kl. 11:03
Ny forsinkelse: Privat NemID-nøgle på hardware udskudt på ubestemt tid

Re: Fantastisk

Ja..det løste problemet. Har også nyeste java og java plugins instsalleret, og med min *.pkcs12 fil i .oces folderen, finder den certifikatet automatisk. Det er jo noget lettet frem for at skulle pege på den hver gang. Tak for info..og undskyld til forum for at denne tråd blev til en ubuntu vejledning i Digital signatur ;O)

26. oktober 2011 kl. 18:18
Ny forsinkelse: Privat NemID-nøgle på hardware udskudt på ubestemt tid

@ Mads Bendixen

Kan du uddybe dit svar lidt.

På min Ubuntu 10.04 har jeg følgende Java pakker installeret:

sun-java6-* version 6.26-1lucid1

I FireFox 7 kan jeg let importere mit certifikat via en pkcs12 fil, (tidligere eksporteret fra IE), men på f.eks. Skat.dk, siger den stadigvæk, at der ikke er installeret noget certifikat?

Skyldes det min version af Java, og skal jeg bare rulle tilbage til version 6.23-1lucid1?

Har kigget lidt på det, og kan ikke lige gennemskue hvordan jeg skal gøre det og forhindre at den bare opdateres igen.

Det er tremmeligt irriterende at DANID ikke vedligeholder det system, som man må anse for Current, nu hvor de ikke kan få styr på det nye NEMID med private nøgler.

(Jeg er en af dem der nægter at anvende NEMID til offentligt brug, før de før styr på detaljerne med den private nøgle. Mest af principelle hensyn!)

26. oktober 2011 kl. 13:53
Apple får ”slide to unlock”-patent

http://us.123rf.com/400wm/400/400/digitalreflections/digitalreflections0906/digitalreflections090600002/4965694-old-wooden-door-slide-lock-and-a-modern-padlock.jpg

Ovenstående linker til en oldgammel sag, som mennesket har brugt til at låse og låse op med siden den første dør. Hvordan kan et firma pludseligt få patent på sådan en bevægelse/ gesture?

Det er lidt samme historie med billede galleriet, hvor der swipes til næste billede.

Mennesket har svipet billeder ud af en stak...siden den første film blev fremkaldt, og nu er der pludseligt et firma som ejer den bevægelse.

Udviklingen med patentering er så langt ude i hampen efterhånden, at jeg håber der snart tages stilling til dette absurde cirkus fra politisk side.

Tue

26. oktober 2011 kl. 13:08
Snigpremiere: Sådan får du NemID-nøgleviseren

Det er faldet mig ind at den løsning som NEMID support måske henviser til, ikke er den nye "nøgleviser" men endnu en kommende løsning hvor den private nøgle er installeret på en lokal enhed.

Uanset så ser det hverken ud til at den nye "nøgleviser" eller en kommende løsning, vil ændre på det faktum at grundstrukturen i NEMID er let at hakke..og så snart web-sider med NEMID login vil tage om sig, og folk får paraderne lidt med, vi phishing angrebene tage til i et omfang som vil undermimere hele konceptet.

Et phishet NEMID login til den lokale børnehavesommerfest tilmeldingside...giver med stor sandsynlighed også adgang til din netbank! Eneste krav et at du evt. oplyser hvilken bank du vil bruge..når tilmeldingen skal betales..og 5 sec. senere er du hakket uden at vide det og mens du sidder og ser på en "sorry siden er nede" besked bliver din konto tømt.

Man er ikke bare "dum" eller "uforsigtig" hvis man kommer ind på en phishing side...normale mennesker kan ikke se forskel på et kompliceret url til en bank login side hvor måske kun et punktum gør forskellen!

Jeg ser kun en udvej...lav NEMID fuldstændigt om og følg PKI standarded til fulde, så kun en krypteret forbindelse mellem DANID og brugeren samt en unik token / lokalt certifikat, kan verificere et login eller understøtte en digital signatur.

NEMID - WARNING THERE BE DRAGONS INSIDE!

19. oktober 2011 kl. 11:20
Snigpremiere: Sådan får du NemID-nøgleviseren

Jeg har d. 03-10-2011 stillet NEMID support et spørgsmål. Her er et uddrag samt svar.

Grundet det fornyelige NEMID MITM angreb og NEMIDs tydelige sårbarhed over for hacking via phishing, forlanger jeg at få lov til at installere min egen privat NEMID nøgle på min computer og dermed have en ÆGTE PKI login løsning til rådighed.

Svar:

Hej Tue</p>
<p>Tak for din henvendelse.</p>
<p>På et tidspunkt, sikkert først næste år, vil det være muligt at få en krypteret enhed med hele certifikatet på. På nuværende tidspunkt kan dette dog ikke lade sig gøre.</p>
<p>Når det så er sagt, vil det ikke gøre en forskel på sikkerheden i forbindelse med Phishing, da det svarer til at give en anden person de oplysninger der skal til for at logge på.</p>
<p>Man må sige at i det øjeblik at certifikatet er på en lokal fysisk enhed, er den også lettere at komme til. Det eneste der så kræves er nemlig din kode.</p>
<p>På nuværende tidspunkt at dit certifikat beskyttet både med din egen kode og en ny engangskode i form af nøglekort, hvilket gør det langt mere sikkert.</p>
<p>Hvis du vil føle sig sikker skal du holde dig fra at benytte links fra mails og uautoriserede sider, så vil dit NemID stadig være intakt.</p>
<p>Venlig hilsen</p>
<p>David</p>
<p>ServiceDesk / Technical Responsible

De skriver altså På nuværende tidspunkt at dit certifikat beskyttet både med din egen kode og en ny engangskode i form af nøglekort, hvilket gør det langt mere sikkert.

Hermed indrømmer DANID blankt at den nye nøgleløsning er mindre sikker, og ikke løser phishing problemet.

NEMID er præcist lige så let at hakke med et tilfældeligt link på en hjemmeside eller via en mail som hidtil.

Hvad er det så for noget skramme de forsøget at prakke os på?

Hvad skal Danmark med endnu en NEMID løsning, som er baseret på en forfejlet teknologi, der ikke giver brugeren en ægte digital signatur, og ikke tilføjer løsningen nogen en forbedret sikkerhed...og altså i følge NEMID support..nærmere det modsatte?

Jeg undres uendeligt meget over hvordan det er kommet så vidt?

19. oktober 2011 kl. 10:33
Millionsystem samler støv: NemSMS har hverken afsendere eller brugere

@Mads Grøftehauge.

Det kan man kun hvis man allerede har "oprettet" en "postkasse" som i virkeligheden er ens egen e-boks...på borger.dk.

Forviringen er totalt...efter min mening ;O/

tue

10. oktober 2011 kl. 10:52
Millionsystem samler støv: NemSMS har hverken afsendere eller brugere

NemSMS. Det skal da prøves..så jeg loggede ind på borger.dk (Via digital signatur selvfølgelig) og forsøgte at oprette en NemSMS.

Jes syntes det er en rigtig fin ide, og jeg vil selv nødigt gå glip af en læge-tid eller lignende. Uanset hvor jeg klikkede rundt om info ang. NemSMS endte jeg her:https://www.borger.dk/OmBorgerDK/Post/Sider/post-paa-borger-dk-og-NemSMS.aspx?#RichHtmlField2Bookmark3

HVOR DER STÅR FØLGENDE: Servicebeskeder fra det offentlige på sms (NemSMS) På borger.dk kan du også tilmelde dig servicebeskeder. Vi kalder det NemSMS, fordi det gør det nemt for dig at huske fx undersøgelser, frister og møder hos det offentlige (fx en undersøgelse på sygehuset). Og hvis du skifter mobilnummer, skal du kun huske at oplyse dit nye nummer til det offentlige ét sted – nemlig på borger.dk. Du kan også modtage påmindelserne på din private e-mail og i din digitale postkasse.

OG SÅ VAR DER IKKE ØVRIGE LINKS TIL HVOR MAN RENT FAKTISK OPRETTER EN NEMSMS.

Jeg havde nær opgivet at oprette mig NemSMS.

Men efter at have gennemsøgt sitet for NemSMS fandt jeg selv dette link.

https://www.borger.dk/Nyheder/Sider/Kom-godt-i-gang-med-digital-post.aspx

Hvorefter jeg erkendte, at man tilsyneladende skal "oprette" en postkasse…for at få en NemSMS, ved at klikke på linket:

Tilmeld dig NemSMS og post på borger.dk

Jeg ville ikke umiddelbart have nogen postkasse via e-boks på borger.dk, for jeg har allerede en e-boks, men forsatte alligevel.

Under oprettelsen af postkassen står det ikke et eneste ord om NemSMS? Jeg blev faktisk i tvivl om jeg overhovedet var ved at oprette det rigtige. Dog var det lidt info om NemSMS i info boksen under:

Hvad hvis jeg kun er interesseret i at modtage ser-vicebeskeder?

Man stilles en masse spørgsmål, om man vil samle sine beskeder et sted fra private og offentlige, og det give umiddelbart ikke nogen mening. Jeg sad med en underlig mavefornemmelse om jeg var ved at lave problemer for mig selv og min eksisterende e-boks, og var lige ved at stoppe flere gange.

Efter "oprettelsen" sad jeg så til min store forbavselse og så på min eksisterende e-boks, men mine bank, ATP, pension og alt muligt andet. Forbløffet var jeg mildest talt over at have "OPRETTET" en e-boks, som jeg havde i forvejen. Jeg anede ikke hvordan jeg var blevet logget ind på min e-boks, men den må jo have genbrugt mit digitale signatur og viderestillet mig til e-boks.

Jeg var aldrig rigtig med på hvad det var jeg lavede, og var rigtigt meget i tvivl om konsekvenserne af mine valg. Ordvalget ..at oprette en postkasse, er jo helt forkert når man blot tilføjer borger.dk til sin eksisterende e-boks.

Hvorfor ikke bare sig ja..til tilslutning af post og NemSMS via e-boks..og så give siden ens e-boks e-mail..herefter kan man så logge på sin e-boks og acceptere den nye service, lige som alle andre nye services der tilbyder sig?

Ualmindeligt elendigt lavet efter min mening.

Det forstås hvorfor så få har "oprettet sig"

Tue

(Jeg opfordrer hermed version2's kyndige webbrugere til at forsøge sig, og skrive om deres mavefornemmelser under "oprettelsen af NemSMS")

10. oktober 2011 kl. 10:47
Forsker: Vi har kun set begyndelsen på NemID-phishing

It og telestyrelsen offentliggør på:

https://www.signatursekretariatet.dk/certifikatpolitikker.html

deres OCES-personcertifikatpolitik version 4.0

Her skrives følgende om Privat den nøgle:

Privat nøgle (”Private key”): Certifikatindehavers nøgle til brug for afgivelse af en digital signatur eller til dekryptering. Den private nøgle er personlig og holdes hemmelig af certifikatindehaver.

Hvordan kan DANID's NEMID leve op til dette krav i dens nuværende form?

Lever DANID's overhovedet op til de kravende stillet af it og telestyrelsen for en digital signatur?

Jeg fatter simpelthen ikke hvordan det er kommet så vidt med NEMID's ufuldstændige sikkerhed.

Jeg har naturligvis ikke accepteret at anvende NEMID til offentlig login. Hvad bankerne tvinger mig til er en ting de selv må rode med (og tydeligt vist betale for), men de skal holde sig fra at nedgradere min private sikkerhed med hensyn til min digitale signatur.

Lever DANID op til de krav som blev stillet af it og telestyrelsen til en fælles ny digital signatur til det offentlige i det oprindelig udbud? Hvis ikke SKAL DE STILLES TIL REGNSKAB!

Jeg mener det ikke, og jeg vil meget gerne have det undersøgt.

Gerne af kompetente Journalister, Advokater, Specialister og Domsmænd.

Hvem er klar til at kaste "bogen" efter DANID...og få dette afgjort en gang for alle, så Danmark kan komme videre.....Fru. Helle Thorning Smith?

Tue

3. oktober 2011 kl. 18:51
Forsker: Vi har kun set begyndelsen på NemID-phishing

http://www.digitalsignatur.dk/visArtikel.asp?artikelID=1065

SE HVAD DANID SKRIVER OM NEMID:

Sikkerhedskonceptet vedrørende NemID

NemID baseret på PKI

NemID baserer sig på en teknologi kaldet Public Key Infrastructure (PKI). Det indebærer, at brugeren får udstedt en digital signatur, der består af et certifikat med en offentlig nøgle og en privat nøgle. Certifikatet udstedes af et CA (en betroet tredjepart), og den private nøgle, der kan lagres på mange forskellige medier og måder, genereres og anvendes under brugerens kontrol, f.eks. ved afgivelse af en personlig adgangskode.

Det skriver de sku...Deres totale arrogance råber jo til himlen !!

Enten har en en privat nøgle eller ej.. og nej..den kan ikke lagres på mange forskelle måder af hvem som helst...kun en...ham som ejer den SLUT!

NEMID ER IKKE EN DIGITAL SIGNATUR

Den lever ikke op til it og telestyrelsen OCES-certifikatpolitikker!

Hvorfor skal vi finde os I at DANID har tørret hele Danmark, med en løsning skræddersyet til at malke os for gebyrer!!!

Hvorfor er der ingen journalister som tager dette op og kulegravet hel forløbet. Det er da for længst på tide at der bliver skrået ind til benet, så vi kan få tæmmet det bæst til DANID, inden vi vikler os ind en National digital katastrofe!

En alternativ beskrivelse af NEMID kunne være:

NEMID - WARNING THERE BE DRAGONS INSIDE!

3. oktober 2011 kl. 17:52
Forsker: Vi har kun set begyndelsen på NemID-phishing

@Niels Didriksen Helt fantastisk endeligt se hele idiotien i en sammenhæng de fleste forstår. Måske dette kan få vennerne og kæresten og alle andre jeg kender til at forså hvad jeg har forsøgt at forklare hele tiden.

Og hvem er den demente idiot som har vote -1. Er personen uden af stand til at forstå virkelighedens realiteter! Måske er det DANID's blinde udviklere som med hovedet i huldet har votet med rø***!!

NEMID er det værste tiltag for digitaliseringen af Danmark nogen sinde. Så vidt jeg har forstået det, så har en "ægte" PKI struktur været en krav i udbuddet fra starten af, men den "lille" ændring af PKI som DANID har lavet er accepteret og blevet slået hen som ligegyldig.

Hvorfor er der ingen som holder DANID op på de krav der er stillet fra starten.

Skal vi ikke starte en gruppe som med fælles kraft kan få en advokat på sagen og få afgjort i retten, om deres løsning overhovedet er lovlig, og opfylder de krav der er er stillet fra starten af.

Jeg donere gerne 1000 kr på stedet hvis nogen vil være med til at redde Danmark fra NEMID's fremtidige uhyrligheder!

3. oktober 2011 kl. 17:13
Ansættelses-tømmermænd?

Så afsikrer jeg min browning

&

Først og fremmest er det jo et klassisk citat (<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Hanns_...">http://en.wikipedia.org/wiki/Ha…;), der ikke kan bruges for ofte, så det er alene en god grund til at bruge det.<br />

Er at citere nazi poeten Hanns Johst, det samme som at spille "Hitler kortet"?

http://www.fallacyfiles.org/adnazium.html

23. maj 2011 kl. 08:57