Mogens Hansen

Richard Stallman træder tilbage fra FSF og MIT

For mig er der en voldsom forskel på, om jeg hævder, at du er villig, eller jeg hævder at du er blevet tvunget til at fremstå villig. Næste sætning fremhæver jo netop at det er fortolkningen:

Og her er problemet måske i en nøddeskal: At nogle vælger at (over-)analysere en enkelt sætning, i stedet for at forstå en bredere (som i mange-år) sammenhæng, i det som er sket.

Se f.eks. dette indlæg, fra en person som selv mener at have været en af RMSs tætteste kolleger: https://medium.com/@thomas.bushnell/a-reflection-on-the-departure-of-rms-18e6a835fd84

19. september 2019 kl. 12:58
Advokater: Udvidet nummerpladeovervågning på Øresundsbroen krænker privatlivet

svenskerne har en lidt anden holdning end Dansk Overvågningsparti

Er det et overbygningsparti på DF, Venstre, Konservative og Socialdemokraterne jeg ikke før har hørt om?

22. oktober 2018 kl. 17:57
Knæk Cancers kampagneside minede Monero, 6.500 CPR numre eksponeret

Alle berørte af eksponeringen af CPR-numrene er blevet kontaktet af <em>Kraftens</em> Bekæmpelse.

Darth Vader?

Undskyld.

2. august 2018 kl. 12:20
Hvilken del af global opvarmning var det... (Ing)

Bare for at være helt sikker. Blot en kilde der viser at det har være brugt og ikke nødvendigvis en kilde der viser det har været brugt i almindelig tale?

Jeg opfatter Bjarkes oprindelige påstand som at sådan har det været i almindelig tale - så det burde vel være udgangspunktet. Men i bund og grund ville jeg acceptere en hvilken som helst samtidig kildehenvisning.

31. juli 2018 kl. 14:28
Hvilken del af global opvarmning var det... (Ing)

Hvad vil tilfredsstille dine krav til dokumentation i dette tilfælde?

En dateret kilde som siger "i min nutid bruger vi ordet klamphugger om en dygtig skibstømrer" ville være et godt udgangspunkt.

31. juli 2018 kl. 13:56
Hvilken del af global opvarmning var det... (Ing)

Jo engang

Suk.

At (endnu) en museumsperson gentager historien uden kildeangivelse er ikke fakta.

Her gik jeg og troede, at ingeniører (og andre naturfags-folk) gik ind for fakta og ordentlige kildehenvisninger, i stedet for at tro på gentagelser af den samme historie uden belæg. Men sådan forholder det sig tydeligvis ikke, jf. 5 nedadvendte tommelfingre på mit forrige indlæg.

31. juli 2018 kl. 13:21
Hvilken del af global opvarmning var det... (Ing)

Måske man skal passe lidt på med at være så kategorisk, især når man ikke har ret:

Måske man skal passe lidt på med at være så kategorisk, når de links man henviser til, ikke har en eneste kilde til at underbygge sine påstande?

Bare fordi Google siger det, er det ikke rigtigt.

Og at Bjarne har hørt en museumsdirektør fra Svendborg siger det samme (hvilket jeg i øvrigt selv har hørt fra andre museumsfolk), ændrer ikke på, at det endnu ikke er lykkedes nogen at henvise til en enestre skriftlig kilde, der kan påvise hvornår (om nogen sinde) ordet har været brugt i den betydning, der påstås.

31. juli 2018 kl. 09:40
Hvilken del af global opvarmning var det... (Ing)

Når de her klimadebatter opstår, så får skeptikerne - der fremhæver at temperaturen skam også falder ind imellem - at vide, at man skam ikke kan tillade sig at konkludere noget som helst baseret på et enkelt års vejr, eller for den sags skyld en 10-års periode. Og at "vejr" ikke er "klima".

Nu har vi så en varm sommer der efterfølger en temmelig dårlig en af slagsen - og pludselig synes de samme mennesker, at vejret godt kan tages til indtægt for at være en indikator for klimaets tilstand.

Hvad er det, som har ændret sig?

(hvis nogen tror jeg ikke går ind for VE, tager i grundigt fejl. Jeg forstår bare ikke hvorfor argumenter som ikke kunne bruges i går, pludselig kan bruges i dag).

30. juli 2018 kl. 20:02
Se eksemplerne: Absurde og groteske implementeringer af GDPR

Det er betryggende endnu en gang at observere graden af kildekritik som "journalisterne" på Version2 lægger for dagen, når de viderebringer Absurde og groteske ... løgnehistorier om, hvad der sker derude.

Helt ærligt. Den med folk der skal have en prik i panden er sku da så tyk, at selv min 8-årige nevø rynkede på panden af den.

29. maj 2018 kl. 22:42
Gamle negativer gjorde fotograf til iværksætter (Ing)

Fejl - slet gerne

27. maj 2018 kl. 11:26
Rejsekortet: Fra stærkt kritiseret til nærmest en succes, men stadig med plads til forbedringer (Ing)

58 pct synes, at rejsekort gør det nemmere at bruge kollektiv transport, så må der være gjort noget rigtigt?

Det tal har du gentaget rigtig mange gange, Men du har ikke sagt lettere end hvad. Så er "58%" jo et tal som er nemt at slynge ud. Når det så samntidigt er et tal som kun kan stige, al den stund at det vil være mere og mere påvirket af, at yngre mennekser kommer til, der ikke har oplevet hvor nemt klippekortet var at bruge.

Der er i alt udstedt 3,3 mio. rejsekort, og tallet stiger fortsat.

Også en fantastisk "succeshistorie". Ja, selvfølgelig stiger tallet - det kan jo ikke andet, vel? Udstedte kort er udstedte kort, og dem tager i ikke tilbage. Så selv et enkelt solgt kort er udtryk for en stigning...

24. maj 2018 kl. 20:50
Advarsel: Fremtiden er tættere på end du tror (Ing)

Er der et bilfirma der er blevet sagsøgt pga. deres sidespejle?
Jeg tror mere det handler om et godt råd

Mikael, Mikael, Mikael. Du lærer det nok en dag.

Når PHK skryder ud i ing.dk's ekkokammer med selvopfundne fakta til den evige USA-bashing, må man ikke sådan lige sige ham imod. Det er derfor, du allerede har fået tommel-ned fra flere folk som ikke kan lide fakta, der modstrider deres alternative univers.

Advarslen har været indskrevet i USAnsk føderal lov i hvert fald siden start-80erne*; den eneste retssag der eksisterer er i PHKs og hans fans frie fantasi. Desuden findes der tilsvarende lovgivning omkring tilsvarende tekster i flere andre lande i verden.

*Hvilket giver anledning til at spørge PHK om hvad han mener der udgør en "nyere" bil...

10. april 2018 kl. 04:55
Detail-gigant: Lad være med at antage, at du kan stole på noget som helst data

»Kun hvis vi virkelig har brug for persondata - som fx en kundes loyalty-nummer - gemmer vi det, og i så fald hasher vi det først,«

Nu er de jo også Hollændere...

(ja. ja, jeg går nu)

28. marts 2018 kl. 07:45
Efter rådgiverne blev fyret: Italienere skal bygge supersygehus i Køge (Ing)

Al dansk infrastruktur er snart udliciteret til italienerne, som stort set ikke har leveret andet end dårligt håndværk

Måske hvis vi i Danmark kunne finde nogle kvalificerede rådgivende ingeniører til at styre processerne, så ville det gå lidt bedre? Det er svært ikke at bemærke, at i dette projekt blev Rambøll fyret, fordi de havde lovet over evne. Er der nogen som vil give et gæt på, hvilket dansk rådgivende ingeniørfirma, der indtil videre har hævet over 1mia DKK for at stå for (den manglende) afvikling af Banedanmarks Signalprogram? Det er ikke kun Italienerne, der leverer dårligt håndværk.

26. marts 2018 kl. 19:46
Video af Uber-ulykke rejser spørgsmål (Ing)

Det der må vel takseres som uagtsom manddrab.

Det er da godt at du kan sidde bag dit skrivebord og bedømme andres skyld baseret på en enkelt video-optagelse.

Jeg er ret sikker på at 90 % af alle bilister med opmærksomheden mod trafikken havde undgået kvinden.. og de resterende have ramt hende med meget lavere hastighed.

"Med opmærksomhed mod trafikken" er desværre en ret vigtig forudsætning. Mon ikke det er omkring 50% af de som sidder bag rat derude? Resten har nok travlt med at pille ved radioen/gpsen/mobilen... Så er vi nede på under 50% af trafikanterne.

..Når politiet udtaler sig som de gør, så vil jeg mene, at deres udtalelse er farvet af et ønske om at tækkes økonomiske interesser.

Ja, det kan i hvert fald ikke have noget at gøre med, at de rent faktisk har været på stedet, har foretaget tekniske undersøgelser, har snakket med vidner, eller foretaget sig noget som helst andet, der kunne give objektive data. Det hele er bare en stor konspiration.

22. marts 2018 kl. 19:48
Poul-Henning Kamp har ingen Facebook-profil: »Deres forretningsmodel er usympatisk«

Men jeg ville ikke have haft kontakt til alle mine skolekammerater, eller mine studiekammerater og venner fra flere studier.

Og det er en negativ ting? Jeg brugt mange år på at glemme alle de idioter. Gud fri mig for at skulle forholde mig til dem igen!

22. marts 2018 kl. 18:10
Dansk startup bygger elcykel med batteribank og solcellepanel (Ing)

Jeg synes det er en smule uretfærdigt at affærdige produktet på den måde.

Ja, for folk som bor i hus og allerede har mulighed for en større el-installation er dette måske noget "fis". Men for f.eks. en bybo med begrænsede teknisk snilde er det da en tiltalende ide, at man kan oplade sin cykel på balkonen uden at skulle sætte sig ind i en masse teknik.

1. marts 2018 kl. 19:59
Nu kommer Spectre-søgsmålene mod AMD

hvad er det for et tab de aktionærer mener at have?

Tabet af den højere værdi som aktierne ville have haft, hvis ikke det var pga. de ting som er fundet.

22. februar 2018 kl. 23:44
Selvkørende biler: En kvalmende tanke (Ing)

<em>Og selvom, at vi har fået tudet ørene fulde af, at når de selvkørende biler kommer, så vil antallet af ulykker falde til noget nær nul, og så kan man jo ikke være bekendt at køre i en dødsens farlig bil, som man selv har kontrol over - det vil forsikringsselskaberne og politikerne slet ikke tillade, så holder jeg faktisk af, at køre i bil.</em>

Og selvom, at vi har fået tudet ørene fulde af, at når folk holder op med at ryge, så vil antallet af lungekræfttilfælde falde til noget nær nul, og så kan man jo ikke være bekendt at ryge dødsens farlige cigaretter, som man selv har kontrol over - det vil forsikringsselskaberne og politikerne slet ikke tillade, så holder jeg faktisk af, at ryge.

(humorforladte bede læse ovenstående 2 gange)

20. februar 2018 kl. 18:38