Max Tobiasen

Notat afslører: Regeringen ville overvåge borgerne med GPS-sporing i corona-app

OK - her er hvad jeg tror der er sket:

Regeringen har tænkt det med som en mulighed at app'en skal kunne overvåge folk via GPS, ligesom de har overvejet alle mulige andre muligheder. Dette er oplagt da det er kendt fra andre lande. For at få mere baggrundsinformation om pris, teknik, lovlighed etc. har de haft forespørgsler ude hos b.l.a kammeradvokaten som vi ser her. De har garanteret også haft følere ude hos nogle konsuletnter/firmaer omkring de tekniske aspekter. Altsammen for at have et informeret grundlag at tage en beslutning på.

Efter at have været igennem en politisk diskussion med et potentielt flertal er ideen blevet droppet igen. Personligt tror jeg det er fordi partier som enhedslisten og alternativet er meget imod den slags, og har nægtet at lægge stemmer til - men det er bare mit gæt.

Summa summarum er at der er intet odiøst i det her, det har været oppe som et forslag at man skal kunne spore brugerne via GPS, og derfor har man selvfølgelig undersøgt hvilke konsekvenser det måtte have lovmæssigt, teknisk, etc. Ultimativt er man så kommet frem til den, efter min mening, rigtige beslutning at der ikke skal være GPS i appen.

Jeg har svært ved at se at nogen har gjort noget forkert her.

1. juni 2020 kl. 12:28
Forskere beskylder arkitekt og rådgiver for greenwashing på Amager Fælled (Ing)

Som en del af projektplanen er det foreslået, at der afsættes midler til natur som en del af beboernes fællesudgifter

Så beboerne skal tilmed selv betale for den natur de er blevet lovet men som eksperter ved aldrig bliver til noget.

Det bliver da bedre og bedre det her... Jeg håber virkelig der er nogle politikere der ryger ud til kommunalvalget i København om 3 år.

27. januar 2020 kl. 12:15
Det ___løse Samfund (Ing)

PHK, kommer atter med en af sine hånlige kommentere til en debatør han er uenig med.

PHK, kommer atter med en af sine hånlige kommentere til en debatør der prøver at fordreje fakta.

Så, nu er din sætning fikset så den passer lidt bedre.

16. januar 2020 kl. 10:24
Det ___løse Samfund (Ing)

Ved første øjekast ligner det "blot" hele balladen omkring byggelse på Amager Fælled, hvor regningen for M1/M2 nu skal betales og finansieringen beror på frasalg af jord

Det er korrekt - efter at det originale byggeri på fællede faldt fordi nogle af forligspartierne faldt fra stod man og manglede 1.9 milliarder kr. som man allerede havde brugt på metroen. Derfor måtte man finde nogle nye grunde at bygge på. Problemet var bare at dem man fandt var fredede, og dermed ubebyggelige. Det virkede dog ikke som om Frank Jensen anså det som et problem, og det var det så heller ikke da der bare blev lavet en særlov der brød med mere end 100 års fredningstradition.

Jeg undrer mig bare over hvorfor en borgerlig regering er gået med til at redde Frank Jensen, og hvad de mon har fået for det? I den anledning synes jeg det er interessant at den lovmæssige affredning optræder i den samme pressemeddelelse som annoceringen af Lynetteholmen. De to projekter har jo ellers intet med hinanden at gøre. Derfor tænker jeg at det er oplagt at det er der betalingen har ligget. Hvordan ved jeg dog ikke.

15. januar 2020 kl. 10:52
Det ___løse Samfund (Ing)

På samme dag som principaftalen for Lytnetteholmen blev præsenteret af overborgmester Frank Jensen og daværende statsmedister Lars Løkke Rasmussen blev der også, næsten uset, sneget en særlov ind der sørgede for at man kunne bygge på Stejlepladsen i Sydhavnen, samt et tidligere fredet areal på fælleden. Loven var meget simpel; der stod simpelthen at fredningslove, strandbeskyttelseslinier og andet irriterende gøgl ikke gælder på de arealer.

Den måde at lave en særlov hvis eneste formål er at ophæve gældende fredningslovgivning på et bestemt areal er helt uhørt, og aldrig set før.

Hvorfor gik en borgerlig regering med til at redde en socialdemokratisk borgmester med en så kontroversiel lov? Hvorfor blev den præsenteret præcis samtidig (endda i samme pressemeddelelse) som lynetteholmen?

Der er noget der lugter, og jeg er sikker på at der ligger en rigtig stinker af en historie og venter på at blive gravet frem.

Her er linket til særloven: https://www.ft.dk/samling/20181/lovforslag/l153/20181_l153_som_vedtaget.htm

15. januar 2020 kl. 02:32
Vattenfall bygger flydende solcellepark (Ing)

Jeg arbejder med forskellig slags havne entreprise og konstruktioner i vand til daglig, og tro mig det er sværere og mere omkostningsfyldt både at producere og vedligeholde konstruktioner i vand. Også selvom det er ferskvand i en sø hvor der hverken er tidevand eller bølger.

Normalt når du bygger solcellanlæg kan du køre din lastbil hen til der hvor de skal placeres, og bruge standard værktøj til at montere standard dimser. På vandet er der langt færre standarder, det er langt sværere at komme til og ting skal generelt bygges noget mere solidt fordi alting bevæger sig i forhold til hinanden. Der er iøvrigt også korrosion, råd og andre problemer selvom det "kun" er ferskvand.

I maritime kredse er der en tommelfingerregel om at man tager prisen på projektet hvis det skulle bygges på land, og ganger med pi - så passer det nogenlunde.

1. december 2019 kl. 23:24
Slut med amatør-astronauter? Regeringen vil forbyde større civile raketopsendelser (Ing)

Plejer man ikke på regeringsniveau altid at snakke om at Danmark skal være et godt land for iværksættere? Og snakker man ikke også med jævne mellermum om at Danmark skal være en af verdens førende hubs for en eller anden teknologi. Jeg husker nanoteknologi, medico og fintech, men der er sikkert andre.

Med fødslen af Copenhagen suborbitals så man det der ofte fører til at lige præcis den slags nicheorienterede teknologi hubs opstår. En eller flere dedikerede mennesker gør noget som ingen tror på, og bliver ved. Ofte med alt hvad det fører med sig af personkonflikter, slagsmål over teknologier og bristede drømme. De trækker folk fra hele verden med samme drøm til sig, og ofte er der folk fra den originale entitet der starter for sig selv, præcis som det er sket med rumfart i Danmark. På et tidspunkt var der hele tre rumfarts organisationer alene på Refshaleøen.

Det hele fik selvfølgelig et gevaldig knock-out da en unavngiven herre bestemte sig for at skifte profession til morder, men der eksisterer stadig flere firmaer indenfor nichen, samt selvfølgelig Copenhagen Suborbitals.

Hvis den lovgivende forsamlign havde være bere en lille bitte smule visionære, og havde sat sig bare en lille bitte smule ind i hvordan hubs opstår som typisk senere bliver til milliardindustrier så havde de ikke lavet denne tåbelige lov men brugt de håndører det koster at opbygge den ekspertise der skal til for at regulere det. De kunne f.eks have set på hvordan Meyer gjorde Danmark til en af verdens førende nationer indenfor mad, eller hvordan Ålen og Von Trier gjorde det samme indenfor film.

Nu ser det ud til at vi mister chancen for at være en af verdens førende rum-teknologi lande om ti-tyve år. Fordi nogle tåbelige embedsmænd skal holde deres røv fri, og fordi politikerne ikke har nosserne eller viden til at modsige dem.

Sørgeligt.

1. oktober 2019 kl. 19:58
Afstressningshobby (Ing)

Det er fascinerende hvordan noget som man som lægmand aldrig rigtig har skænket en tanke og bare har set om et simpelt koordinatsystem på en kugle rent faktisk viser sig at være meget mere kompliceret end som så.

Tak for forklaringen. Både i denne og de to foregående posts.

2. august 2019 kl. 00:16
FaceBook er et land nu (Ing)

Margrethe Vestager skal genvælges som konkurrencskommisær

Margrethe Vestager er ikke bange for Zuck, Zuck er bange for Margrethe Vestager.

Margrethe Vestager kan ikke bestikkes, hun har alllerede alverdens politiske kapital.

Facebook logger ikke hvad Margrethe Vestager gør, det tør de ikke

Margrethe Vestager fører ikke valgkamp for at blive genvalgt, statsledere tør ikke andet end at stemme på hende.

Margrethe Vestager er ikke bagne for dårlige politiske sager, dårlige politiske sager er bange for Margrethe Vestager.

Margrethen Vestager har ikke travlt med at opsplitte facebook. Hun venter bare på det rigtige tidspunkt.

19. juni 2019 kl. 19:18
Københavns næste cykelbro på vej: Lille Langebro hejses på plads (Ing)

Metroen financieres ved udstykning af statslige arealer i København

den finansieres vist mest ved gældssætning. Ifølge By & Havn's seneste kvartalsregnskab har de en gæld på 18 milliarder, og en negetiv egenkapital på 3.5 milliarder kroner.

(By & Havn er det selskab der sælger og developer kommunens ejendomme, og giver pengene til metroen - det er maltså der en stor del af underskuddet ender.)

4. april 2019 kl. 16:11
Swirlers fra Nordjylland (Ing)

Sådan går det jo nogen gange når man er ambitiøs.

Men hellere være ambitiøs og misse en gang imellem end at være uambitiøs og aldrig rigtig komme fremad.

3. april 2019 kl. 17:40
Swirlers fra Nordjylland (Ing)

Er i ikke lidt bagefter i forhold til BPM100 på 100 dage, der blev lanceret i en blog d. 5. okt. sidsgte år?

;-)

https://ing.dk/blog/t-minus-100-214882

2. april 2019 kl. 16:59
Teknisk briefing: Det ved vi om de kunstige øer ved Avedøre (Ing)

kan man forestille sig vandtransport til holmene? Vandbusser fra indre havneterminaler osv.?

problemet er at de skal sejle gennem kalvebodløbet der er en del af et stort natura2000 område hvor der er restriktioner på hvad der må være af trafik. Specielt i fuglenes yngletid.

Derudover vil det også være et problem at man skal igennem slusen for at komme ind i havnen ad vandvejen. Dette tager typisk ca. 20 minutter da slusen er gammel og langsom. Det vil selvfølgelig være muligt at sætte folk af syd for slusen, og have endnu en færge klar nord for slusen, men det er der også en masse bøvl og logistik med.

Og som enhver der har sejlet med havnebusserne ved, så er det ikke ligefrem en hurtig transportform. Hyggelig, men ikke hurtig.

9. januar 2019 kl. 01:14
Hvilken del af global opvarmning var det... (Ing)

We. Are. Doomed.

25. juli 2018 kl. 23:23
LIFTOFF! Gigantisk bedrift - Falcon Heavy bestod prøven (Ing)

Og på forsiden af Politiken er der en vigtig historie om hvorfor grøntsager ser bedre ud på instagram. Ingenting om Spacex.

suk...

6. februar 2018 kl. 22:15
Vostoks sidste rejse (Ing)

Fun fact: Abeking & Rasmussen, der har bygget Vostok, eksisterer i bedste velgående og lever idag b.la. af at bygge superyachts.

På en sommerdag langs langelinie er der gode chancer for at se et lille Abeking & Rasmussen logo på en af de mange kæmpestore luksus yachts der er på besøg.

19. januar 2018 kl. 23:51
Log ind med Facebook ...

Kommentarer er i høj grad et problem der er løst ganske tilfredsstillende, men som Danske medier bare ikke har den tekniske og/eller psykologiske ekspertise til at indføre, alt imens de brokker sig højlydt over problemer som slashdot løste allerede i 90'erne.

For et par år siden blev jeg så irriteret over status quo at jeg skrev en blogpost om hvordan man sammensætter et fornuftigt kommentarsystem: https://www.maximise.dk/the-basics-of-a-good-comment-system/

Det er bare at komme igang :-)

8. januar 2018 kl. 10:34
Spørg Scientariet: Hvad er det sorte, der sprang ud af mit batteri? (Ing)

Dengang jeg var barn var noget af det værste man kunne gøre at smide batterier i skraldespanden. Var det på grund af det kviksølv der så ikke er i nye batterier? Og betyder det at nye batterier ikke er (helt så) forurenende, og med lidt bedre samvittighed kan smides i skraldespanden?

11. oktober 2017 kl. 15:51