Carsten Hahn

Fejl i coronapasset: Kun de to seneste vaccinationer vises

alter table PERSON_VACCINER add column (N3_VACCINE timestamp);

15. september 2021 kl. 14:27
Politi og reddere løber tør for data under indsatsen

Hvis der nu var wifi i bilerne så kunne de jo bare have en stor HD i baggagerummet og så kunne bilen uploade når den kom indenfor dækning igen. Det vil i hvert fald hjælpe i en ulykke situation hvor bilerne typisk står tæt på redningsmandskabet.

5. maj 2021 kl. 10:26
Mænd og Børn Først!

...at du (muligvis) har været nybagt far :)

23. marts 2021 kl. 13:02
'Groundhog Day': Borgere kan igen ikke logge på e-Boks grundet tekniske problemer

Tomorrow ???? What if there is no tomorrow.... there wasn't one today !

:) - genial film !

22. januar 2020 kl. 10:22
Fejl i nyeste iOS lader tredjepart-tastaturer opsnuse din tastedata

Hvis nu bare Apple fik lavet et tastatur som f.eks. Swiftkey så slap man for at installere 3. parts tastatur. Apples ordforlag og stavekontrol er jo fra midt 90'erne (skulle man tro). Med Swiftkey kan man skrive "Jeg tager lige i bodegaen på vej hjem" med 4-5 tastetryk :)

25. september 2019 kl. 12:21
Dansk Folkeparti vil have platform hvor borgerne kan lægge billeder ud af kriminelle

Enig ! ... vi har set gentagne gange at politiet "efterforsker" (sylter) en sag i månedsvis og når der så har været nok presse omkring det så går de ud med et billede af den eftersøgte... og vupti ... dagen efter er der en anholdelse. Det er den slags som får folk til at lave efterforskning selv.

15. marts 2017 kl. 10:41
It-system får kirurg på Riget til at udvandre: Jeg vil ikke være en stor undskyldning over for patienter

'kronprins' er nu et relativt almindeligt ord for "next in line to become xxx" - det betyder ikke nødvendigvis at ham overlægen ser sig selv som konge :)

21. februar 2017 kl. 11:50
Sådan fandt IT-udvikler frem til over 3000 kunders oplysninger i Rema 1000 app

Derudover var der en ekstra API, som gav Hallvard adgang til kundernes telefonnumre, som han frit kunne hente ned. I løbet af en aften hentede han 3411 telefonnumre ned.

Hvorfor gjorde han dog det (hentede så meget data). Han havde jo bevist at det kunne lade sig gøre - hvorfor dog ligefrem udnytte hullet ?

8. februar 2017 kl. 20:22
Efter en reklame i dit feed vil Facebook tracke dig helt hen i den fysiske butik

Dag 1: Facebook viser dig en rekvalme for en plæneklipper, men du klikker ikke på den for hvad skulle du med endnu en plæneklipper... Facebook har nu lært at du ikke klikker på plæneklipper annoncer. Dag 2: Facebook viser dig en reklame for et hårprodukt, men du klikker ikke på annoncen for du har ingen hår alligevel... Fæjsbook har nu lært at du ikke klikker på annoncer om hårprodukter. Dag Y: Facebook er holdt op med at vise dig reklamer - du klikker alligevel aldrig på dem :D

17. juni 2016 kl. 12:09
Politiet: Derfor gemmer vi også billeder af nummerpladerne på uskyldige bilister

Her i det mørke jylland er der store områder som er med meget ringe mobil/data-dækning. Hvis en politibil først efter et par minutter får svar på at den bil som kørte i den modsatte retning var stjålet så er det ikke nemt at eftersætte.

19. januar 2016 kl. 11:31
Fejlramt loadbalancer sendte NemID til tælling trods redundans

Hvis der er to loadbalancers så skal der jo en loadbalancer foran loadbalancerne og så er vi lige vidt.

Loadbalancers (og routere) er tit årsagen til problemer, og grunden er typisk at loadbalancers og routere ofte nægter at fortælle at de har problemer. De er sådan lidt for stolte til at indrømme at de ikke gør deres job ordenligt, og derfor sker der ikke failover til den redundante dims som står lige ved siden af og er klar til at tage over.

9. november 2015 kl. 10:21
»It-branchen er fortsat voldsom hype-præget og taler et sprog, som kunderne sjældent forstår«

Prøv at gå ind til en bilforhandler og sig at du gerne vil høre lidt om den nye model han har stående, så skal du bare høre forkortelser og betegnelser som du ikke anede eksisterede.

29. oktober 2015 kl. 12:47
Triumf! Jeg fandt ud af at stille uret tilbage!

Jeg læste en artikel et år om at når man alligevel skulle stille ovnur etc. der den søndag morgen så kunne man lige så godt afprøve sin HPFI afbryder med testknappen. Det gjorde jeg så glad den søndag morgen det år. Resultat... testknappen virkede godt nok til at slå fra men HPFI'en ville ikke slå til igen. Dohhhh... stod nu uden strøm en søndag hvor man skal betale vagttillæg og alt muligt... så den artikel vil jeg gerne advare om :) ... (eller vent til mandag med at stille urene og afprøve testknappen)

Havde en gl. moster som altid sagde at "nej, hun gad ikke stille hendes ur(e) - de viser jo kun forkert i et halvt år, så det kan ikke betale sig" :)

28. oktober 2015 kl. 12:23
Post Danmarks hjemmeside er ude af drift på tredje døgn

Fuldstændig sandt ! Vi har brug for at finde prisen på den dba.dk pakke vi skal have ud af huset og så på at track/trac'e den pakke som er ved at ankomme. Resten af post.dk er vist bare rekvalmer :)

9. september 2015 kl. 11:05
Toyota: Løsgående bilister er for farlige - vi sætter en personlig it-assistent ind

Mon ikke Toyota blot har indset at time to market på googles model er lang og at de gerne bare vil udnytte ventetiden med noget brugbart. En siderude som kan vise den ældre herre at han er ved at køre ud foran en MC med raketfart på vil jo være en meget god foranstanltning.

7. september 2015 kl. 13:28
Netflix forsøger sig med visning af reklamer

En af grundene til at købe sig til en netflix er at man er træt af live tv'et evindelige reklameblokke - hvad enten det er reklamer for hvad der kommer i morgen eller hvad rugbrød koster i føtex i denne uge.

..så hvis netflix begynder at "forsinke" mit serie/film/dokumentatar kiggeri, ja så finder jeg gerne et andet udbud.

Livet er for kort til at spilde på ting man ikke selv har bedt om.

2. juni 2015 kl. 20:54
Kommunalpolitikers virksomhed hacket og franarret 200.000

I danmark kræves CPR / CVR nummer for at oprette en konto, men i polen... ved ikke - det er formentlig en smule nemmere :)

25. februar 2015 kl. 16:06
15 år efter Y2K: År 2000-succes skal gentages ved dansk ja til euroen

Der er i hvert fald een stor forskel mellem et euro-skifte og så Y2K... der var ingen som havde prøvet Y2K før. Der er modsat en del lande som har prøvet et euro skifte. Det kan de store udbydere på markedet udnytte.

Den store øvelse i et euro-skifte vil blive hvis man i en overgangsperiode skal kunne håndtere både DKK og EURO beløb. DET vil blive en stor opgave. Langt større end Y2K ændringen.

9. januar 2015 kl. 10:08
IP-adresser forhaler politiets opklaringer af tyveri

Selv hvis politiet troppede op og konfronterede sælger så ville han/hun næppe indrømme at have foretaget selve indbruddet. "Nææææ, det er en ting jeg har fundet på gaden...". Derved har politiet ham/hende kun for "ulovlig omgang med hittegods" og det giver en uanseelig lille bøde :(

13. oktober 2014 kl. 20:37
Erhvervsminister: Vil lukke mobilhuller med signalforstærkere

Hvorfor er der ingen mobil-producenter som udnytter jackstikket i mobilen så man kan proppe en ekstern antenne i når man nu ved at man skal på stranden i eftermiddag. I gamle dage rendte vi alle rundt med stittende antenner på mobilen :)

16. september 2014 kl. 11:58