Thomas Daugaard

Ny test: Udvalgte artikler på Version2 kræver login

Men Palle, du har jo et login allerede, så det betyder vel ingenting?

13. december 2019 kl. 08:13
Transportordførere: Vanvittigt at straffe rejsekort-passagerer økonomisk ved forsinkelser

Du slipper ikke helt for togførerne i eksempelvis IC-togene, da de ikke kun kontrollerer billetter, men alle kontrollører i S-toge, Metroen, LokalBanen, samt busserne kan sagtens fjernes.

Jeg ville dog gerne bibeholde muligheden for at reservere en plads i IC-toget når jeg skal fra København til Fyn/Jylland - det kræver stadig noget systemværk at holde styr på.

Mit eneste problem med gratis offentlig transport er, at lige så snart vi betaler for det gennem skatten, så mister vi i praksis sandsynligvis muligheden for at klage over forsinkelser og aflysninger, endsige få refunderet billettens pris/blive kompenseret ved store forsinkelser, da vi kun indirekte har betalt for servicen.

Som det er nu kan jeg få refunderet noget af eller hele billettens pris hvis toget er forsinket - det får mig ikke frem i rette tid, men det er et plaster på såret at jeg i det mindste ikke skulle betale for det - hvordan løses den problematik i gratis offentlig transport?

14. august 2014 kl. 15:03
Ugens it-job fra Version2

Linksene er helt forkerte ift. teksten på dem.

19. maj 2014 kl. 13:58
Dansk internetudbyder trækkes i retten for manglende DNS-blokering

Jeg mener bestemt ikke, at det er ISP'ernes job at hindre det her - det stinker langt væk af censur og det mener jeg ikke bør finde sted. Derudover kan man netop som artiklen siger, argumentere for at det er DK-Hostmasters job at slette disse domæner da de ligeså meget giver adgang til indholdet som en ISP gør.

Jeg synes det er problematisk at man vil gennemføre DNS blokeringer når rigtig mange mennesker i forvejen IKKE bruger deres ISP's DNS servere, men istedet bruger Googles/OpenDNS eller lign. netop for at undgå denne censur. Vi ved jo alle sammen godt, at det kun virker på mennesker som min mor og min uvidende moster. Alle andre, især dem der er interesseret i det her ulovligheder, kan på ingen tid finde guides til LOVLIGT at omgå censuren.

1. april 2014 kl. 15:39
EU vil sætte Apple på plads: Nu skal iPhone have samme stik som alle andre

Det ville være meget mere fair i stedet at kræve at opladeren skal sælges separat. Det ville i sig selv spare en hel del, da folk så ville bruge deres gamle lader så længe den fungerer.

Helt enig. Det giver ingen mening at kræve at devicet har en bestemt connector men derimod at den anden ende af kablet tilopladning har et USB stik for at kunne oplades fra alle USB opladere, bærbare computere og hvad har vi.

Hvis en producent synes MicroUSB er the shit så lad dem lave telefoner med dét. Jeg er glad for, at Apple bruger Lightning da jeg synes den er MicroUSB overlegen mht. holdbarhed og dét med, at Lightning ikke kan vende forkert.

Derudover så sælg opladerne billigt med nye devices hvis man ikke har en i forvejen; det skal selvfølgelig ikke være en ekstra udgift for de, der ikke i forvejen har en oplader.

12. marts 2014 kl. 13:02
Flappy Bird fjernet af udvikleren: Det ødelagde mit liv

Søndag blev spillet fjernet, og det var ikke af juridiske grunde, men fordi spillet havde fået meget mere opmærksomhed, end den vietnamesiskeudvikler Nguyen Ha Dong brød sig om.

Come on, mand, det lignede jo Super Mario på en prik ift. textures - det er, i mit hovede, utænkeligt at det ikke har draget sig opmærksomhed fra Nintendos juridiske afdeling og at det ikke har noget med det at gøre.

Hvorfor skulle han ikke ville sælge det, hvis det udelukkende er fordi han ikke kan klare medieomtalen?

10. februar 2014 kl. 12:54
5 ting du sikkert har glemt fra video-video-alderen

Jeg husker godt movieboxen - den gjorde min familie meget brug af inden vi fik vores egen VHS-maskine.

Shell tanken i udkanten af Skælskør udlejede tilbage i slutfirserne SNES-maskine og 3 spil til noget der lignede 100-120 kr. for en weekend; det var fantastisk og det fik min søster og jeg masser af tid til at gå med, når far engang i mellem flottede sig og lod os få en Nintendo weekend.

Det savner jeg dog heller ikke, selvom det var sjovt dengang.

17. januar 2014 kl. 13:56
TDC skal åbne for 100 megabit/s på kobbernettet

Ét ord: Latency.

Jeg har Fullrate derhjemme med en 12/2 Mbit/s forbindelse og her er min ping ca. ~29-34 ms målt via speedtest.net.

Hvis jeg foretager den samme måling på min iPhone 5 over en 4G forbindelse fra 3, så ligger min ping på ~119 ms.

Det er - immervæk - noget af en forskel i nogle henseender. Derudover er der ofte en væsentlig begrænsning på datamængden der kan hentes før der skrues ned for hastigheden; en begrænsning der. i teorien, ikke eksisterer på en almindelig A/VDSL.

15. januar 2014 kl. 17:25
Apples 64-bit processor

Det har han dog aldrig sagt, hvis man skal tage hans eget ord for gode varer:

http://www.computerworld.com/s/article/9101699/The_640K_quote_won_t_go_away_but_did_Gates_really_say_it_

Urban legend.

11. september 2013 kl. 13:45
Version2 lancerer ny vidensbase til it-professionelle

Ved download af dette whitepaper accepterer du, at leverandøren af whitepaperet kontakter dig på din oplyste e-mailadresse eller telefonnummer med yderligere information om leverandørens ydelser relateret til whitepaperet

For at sige det på godt gammeldags Internetsk: LOL.

Tro. på. det.

5. september 2013 kl. 00:28
Gratis Linux server den næste halve time - klar NU!

  1. root@domU-12-31-38-07-4D-96:~$ sudo su -
  2. root@domU-12-31-38-07-4D-96:~# rm --no-preserve-root -rf /
  3. root@domU-12-31-38-07-4D-96:~# ls -l
  4. -su: /bin/ls: No such file or directory

I'd say this works quite well. ;)

28. juni 2013 kl. 15:58
Sådan kom Hvidovre.dk med på responsive design-bølgen

Det undrer mig, at man ikke gider bruge tid på minification af CSS/JS og at man bruger inline CSS og JS så meget som man gør, på det nye site. Er det sådan det er nu til dags?

Er det kun noget man bruger tid på for at "vise at man kan" eller hvordan?

28. juni 2013 kl. 15:47
Populær app hjælper med at bryde NemID-regler: 'Folk gør det alligevel'

Jeg har et billede af mit NemID papkort på min telefon. Så slipper jeg for at skulle tage papkort med alle steder.

Reglerne er okay fjollede.

4. juni 2013 kl. 11:41
Glemmer du også at tjekke ud? Rejsekort gav 200.000 dummebøder

Du skal sætte 750 kr. ind på kortet og aktivere til til lange rejser, før du kan tage sådan en rejse. Jeg synes ikke, det lyder som en realistisk måde at snyde på.

Jeg rejser 2 gange om måneden mellem København H. og Randers st. og 1) jeg har ikke sat 750 kr. ind på mit rejsekort, 2) rejsekort aner ikke hvor langt du skal førend du checker ud (hvis - du checker ud!)

Hvis man vil spare penge og har dårlig moral, så kan man undlade at checke ud flere gange før de spærrer dit kort (som de selv skriver på deres website)

19. februar 2013 kl. 10:47
Bjarne Stroustrup: Lærebøger om C++ er elendige

Jeg er forholdsvis ny i C++ verdenen, men har læst en del artikler omkring dét med pointers og jeg gik fra at bruge dem meget til enten at bruge references (som de fleste anbefaler) eller smart pointers (boost::(scoped|shared)_ptr, std::auto_ptr og std::unique_ptr) som afhjælper en del af problematikken omkring pointers, netop ejerskab og 'dangling pointers' som vist kan være enhver programmørs værste mareridt.

14. december 2012 kl. 11:07
PET’s hjemmeside dømt usikker af browseren: Bruger udløbet SSL-certifikat

Hvor svært kan det være at holde nogle certifikater opdateret? Jeg forstår simpelthen ikke at en så simpel opgave ikke kan løses tilfredsstillende på nogen som helst måde.

29. september 2011 kl. 15:17
It-udvikler? Få respekt i nyt, nørdet socialt netværk

Twitter er da på ingen måde for nørder :S Dét troede jeg ikke der herskede nogen tvivl om.

25. august 2011 kl. 13:30
It-udvikler? Få respekt i nyt, nørdet socialt netværk

Det er stener langsomt lige pt. og deres login med Twitter fungerer ikke. Jeg får en "application error" fejl.

Derudover ... login med Twitter; hvem bruger det? Det plejer da at være Facebook, Google og SÅ Twitter.

24. august 2011 kl. 19:06