Peter Nilsson

Ubuntu 12.04 LTS er klar til download

Eneste jeg har at sige, er at Ubuntu er endnu engang blevet bedre, flottere og den fungerer perfekt på min Lenovo T61p som har en Core2 Duo CPU, 4 GB RAM og 60 GB SSD drev. Dejligt det er en LTS release når det er en PC jeg arbejder en del på, så skal den altså være 100% stabil. Det passer mig fint at jeg ikke skal opgradere igen før om et par år ;-)

27. april 2012 kl. 11:33
Cand. Sysadm

Jeg mener nu at de uddannelser der er godt kan være et godt teoretisk fundament for at blive en god systemadministrator.

Nu er det jo drift og systemadministration som er sysadms opgave og der mener jeg simpelthen det er spild af gode evner at sætte en akademiker til at passe den opgave. Jeg har mødt mange gode IT-folk og typisk når jeg møder en administrator med en høj uddannelsesmæssig baggrund så går det lidt for meget hen i teori og så glemmer man brugerne af systemet, hvilket betyder at virksomheden og brugerne ikke er glade for deres IT-afd eller ikke forstår hvad den laver.

Samtidig har jeg ofte oplevet højtuddannede systemadministratorer som er trætte af deres job og som hellere vil være udviklere.

En god sysadmin skal kende til gode metoder til at håndtere IT-drift, lidt viden om ITIL vil ikke skade og så en god forståelse for organisationens behov og hverdag.

Så en datamatiker + et lille kursusforløb bagefter med fokus på systemadministration vil jeg mene vil udgøre et godt fundament.

At lave en uddannelse vil være spild, som mange er inde på så vil en del af sysadms opgaver forsvinde ud i skyen og så vil hans opgave bevæge sig i retning af mere brugersupport og måske udvikling.

Jeg har ikke selv en datamatiker, men syntes at dem jeg har mødt har en del god grundviden som jeg selv efterfølgende har måtte grave frem for bedre at kunne gå i dybten med tingene.

Jeg har selv en Højere Handelseksamen og kom ved en omvej ind i branchen som sysadmin dengang IT folk kom fra regnskabsafdelingen ;-)

19. februar 2012 kl. 08:00
Cand. Sysadm

en lille ting mere....hvis it-chefen ikke kan så er det også sysadmins opgave at prioritere de ting som er vigtig for virksomhedens overlevelse og daglige drift, det vil sige at man skal vide hvilke funktioner og medarbejdere der er vigtigst kan arbejde videre. Hvis de ikke kan bruge systemerne så er det en god ide at kende evt. alternative metoder til at få løst deres opgaver. Så en god sysadmin bør sætte sig ind i brugernes hverdag og problemer. Det gøres nemmest hvis han ind imellem deltager i almindelige 1 level support....så kan IT-chefen tage møderne med ledelsen, skrive under på bilag, deltage i seminarer og tænke langtsigtet ;-)

17. februar 2012 kl. 19:47
Cand. Sysadm

Jeg giver PHK ret i at erfaring ikke er altafgørende, det er derimod vigtigt at man kan lære af andres fejl og så vil jeg også mene det er godt at have en robust personlighed især hvis man bliver sat under pres pga. nedetid og brugerne samt ledelsen bliver hysteriske, så skal man kunne smække døren i og sætte et skilt på døren med "vil ikke forstyrres" og smide dem ud som så alligevel ikke respekterer at sysadm har behov for ro. Udover det så skal man også kunne bevare roen medens man arbejder systematisk frem mod at få stabiliseret driften igen. Det kan også være en fordel hvis man har scoret en masse goodwill hos brugerne inden og vundet ledelsens respekt. Erfaring er god at have og kan reducere tiden med fejlfinding, men absolut ikke afgørende. Sysadmin skal heller ikke være bange for at trække på eksterne ressourcer hvis der er behov for eksperthjælp. Sysadmin er som regel generalist og ikke ekspert....vigtigt er backup for guds skyld.

17. februar 2012 kl. 19:42
Netbutik tvinges til at sælge tv for 1.093 kr. - eller give kunde 9.800 kr. i hånden

kunden må være i ond tro, der er for stor en forskel, så stor at man måske endda kunne være blevet anklaget for hæleri hvis politiet skulle se på det. det undrer mig at forbrugerklagenævnet giver kunden ret her, hvor går grænsen for hvornår man er i ond eller god tro, det er jo en tiendedel af prisen.

17. februar 2012 kl. 11:03
Ny trend: It-beslutninger rykker væk fra it-chefen

min forbindelse er lidt ustabil, så jeg fik ikke lige skrevet min kommentar færdig.

de bedste branchesystemer syntes jeg ofte er dem som de forskellige faggrupper selv vælger, det er også dem der ved præcis hvilke behov de har for at udfylde deres funktion bedst muligt. nogle gange ved de det ikke, men det hører til sjældenhederne og så må IT-chefen finde det rette system, men for det meste ved feks journaliserne bedst hvilket system som er bedst at skrive i samtidig med at de kan bevare samarbejdet med de andre funktioner der er på en avis, trykkeriet ved hvilket software der er bedst til tryg, økonmiafdelingens chef ved nøjagtigt hvilket økonomisystem som er bedst. Det kniber dog nogle gange med at forstå hvordan de forskellige dele skal hænge sammen og her er det IT-chefens opgave at få tingene optimeret så alt fungerer uden at der opstår dumme dobbeltfunktioner eller uhensigsmæssige arbejdsgange.

7. februar 2012 kl. 16:43
Ny trend: It-beslutninger rykker væk fra it-chefen

Er det nyt? jeg tror det ikke...i mine ca. 5 år som IT-chef for en mediekoncern som efterhånden ligger 6 år tilbage i tiden, der syntes jeg ofte at det var bedst at min funktion mest var at finde de systemer som kunne være interessandte at benytte, indhente tilbud, finde fordele/ulemper/svagheder på dem, præsentere mulighederne for brugerne og så lå selve beslutningen om hvilket system vi skulle vælge hos den del af ledelsen som skulle bruge softwaren. Jeg tog mig af de driftmæssige beslutninger, styrede projekterne der kom ud af et evt. systemskift, opgradering eller etablering af nyt samt den daglige drift bagefter. Det kan da godt være at jeg ofte kom med god inspiration hvis jeg havde set noget spændende nyt, men beslutninger omkring branchesystemerne de lå bedst den del af ledelsen som havde ansvaret for den forretningsenhed.

7. februar 2012 kl. 16:35
Forsvarsministeren i kovending: Danmark skal ikke lave cyber-angreb

ha ha, jamen du har ret.

så bør man nok heller ikke føre cyberkrig overhovedet, hverken forsvar eller angreb.

lad de systemansvarlige selv styre sikkerheden og hold staten udenfor.

jeg har tit oplevet angreb fra koreanske og arabiske net, så har jeg blokeret de net midlertidigt i firewallen og det har været tilstrækkeligt indtil videre.

31. januar 2012 kl. 13:46
Forsvarsministeren i kovending: Danmark skal ikke lave cyber-angreb

@Robert

Hvis trafikken kommer fra ipnumre som tilhører statslige ip-net så kan man lukke for trafikken derfra....man kan slå deres adresser op og se hvem der ejer dem.

Men dem som de ikke ejer, men hvor det er uskyldiges computere som de har overtaget, det er vanskeligt.

men jeg mener ikke man skal lukke noget af før man er 100% sikker, derfor syntes jeg det er op til den enkelte it-ansvarlige selv at identificere trusler og reagere på dem.

Google har da tidligere kunnet se at de var blevet hacket af de kinesiske myndigheder, i sådanne tilfælde syntes jeg det er ok med en udelukkelse i en periode som straf.

31. januar 2012 kl. 12:50
Forsvarsministeren i kovending: Danmark skal ikke lave cyber-angreb

Til Robert

Jeg syntes at forsvaret er på dybt vand når de hyrer folk til den slags stillinger med de evner....ja de får det til at se cool ud og nej det er ikke cool at ødelægge og angribe andres systemer uanset om man selv mener det er forsvar eller angreb....iøvrigt ofte det samme....bedste forsvar er angreb, er det ikke det de siger...suk

31. januar 2012 kl. 12:47
Forsvarsministeren i kovending: Danmark skal ikke lave cyber-angreb

Hej Peter Mærsk

Jeg har den hodning at hvis nogen vil bruge internettet til krigsførsel så bør man kollektivt lukke adgangen til deres net. Internettet bør være frit for alle som kan opføre sig ordentligt.

Krig hører ikke til på nettet.

Fysisk krigsførsel er også dybt godnat, men med internettet kan man rent teknisk afbryde kommunikationen eller spærre af for et helt land, så det bør man bare gøre hvis der er nogle identificerbare statslige organer som prøver at lave ballade på nettet.

31. januar 2012 kl. 12:44
35.000 danskere har købt NemID-nøgleviseren

Fungerer perfelt til det jeg skal bruge NEMID til. PCbank og diverse offentlige tjenester. Jeg har kun gode erfaringer med dimsen, meget bedre en papkortet.

31. januar 2012 kl. 12:39
Forsvarsministeren i kovending: Danmark skal ikke lave cyber-angreb

Det er ikke statens opgave at opbygge et it-forsvar, sikkerheden administreres bedst af dem som ejer de forskellige systemer. Jeg har svært ved at se hvordan rent teknisk skal kunne "forsvare" angreb på private netværk og tjenester, så i bedste fald er det spild af statens penge at opbygge et "it-forsvar".

Så min holdning er at staten skal passe deres egne it-systemer og holde dem opdateret...om den del så skal ligge hos forsvaret i stedet for de enkelte statslige it-afdelinger det må staten finde ud af, bare de ikke begynder at tro de kan løse sikkerhedsproblemer på private net.

31. januar 2012 kl. 12:05
Internt notat dømmer it-beredskabet på Københavns Universitet som mangelfuldt

Det har du ret i, måske de har virtualiseret som i de fleste virksomheder og begge interne dns servere ligger på samme SAN og det er derfor man er sårbar.

Det kunne løses med en standard skod PC som sekundær DNS med FreeBSD eller Linux som står uden for det virtuelle miljø eller bare adskille dem når de splitter deres miljø op for at forebygge fejl i fremtiden.

30. januar 2012 kl. 08:41
Internt notat dømmer it-beredskabet på Københavns Universitet som mangelfuldt

Jeg kan se at ITU benytter GratisDNS.dk som backup til itu.dk domænet, det var måske en ide, så får man 5 ekstra DNS servere som backup helt gratis og de er spredt på forskellige lokationer. Har man det dårligt med at bruge en gratis service, så kan man jo overveje at donere udstyr eller penge til den tjeneste man benytter.

30. januar 2012 kl. 07:11
Skat hårdt ramt af CSC-forsinkelser: Kan ikke inddrive 37 milliarder kroners gæld

jeg kan godt se det fornuftige i at folketinget tager beslutninger om skattelettelser, men jeg er bange for at mange af de 37 milliader alligevel er tabt.

normalt når en virksomhed er ramt af it problemer så plejer man at finde andre metoder så driften kan fortsætte, så problemer med et it system bør ikke forhindre skat i at tage manuelle metoder i brug som Birger er inde på og måske det så kunne skaffe noget arbejde til nogle af de mange ledige HK'ere som har det svært i øjeblikket med at finde arbejde....dem kan de hyre en hel hær af og konvertere til skatteopkrævere....he he om de kan bruges ved jeg selvfølgelig ikke en dyt om ;-)

24. januar 2012 kl. 17:07
Android 4.0-tablet til under 1.000 kroner

det er helt ok med mig den er re-branded og evt. kinesisk, jeg vil give det er forsøg. Håber det bliver en success for det er godt at se et firma som tør at udfordre markedet for tablets, syntes priserne for dem er unaturlig høje når man tænker på hvad man kan producere en netbook til.

Iøvrigt har jeg det fint med at købe kinesisk hvis de er bedst til at lave en tablet til mine behov ;-)

24. januar 2012 kl. 16:46
Android 4.0-tablet til under 1.000 kroner

Det kan jeg godt leve med, men håber selvfølgelig ikke at pengene så er tabt. Det gør heller ikke noget at jeg skal vente i feks. 14 dage, men helst ikke mere. Ville egentlig vente med tablet til de kom ned i pris. Apples Ipad er alt for dyre syntes jeg, men der er åbenbart mange der syntes Ipad'en er prissat ok for den storsælger jo ;-) fedt med en tablet til mellem 1000 - 1700 kr. som er brugbar og så med android 4, det er et scoop.

24. januar 2012 kl. 15:48
Android 4.0-tablet til under 1.000 kroner

ser lovende ud, sådan en skal jeg have ;-)

24. januar 2012 kl. 15:26
Skat hårdt ramt af CSC-forsinkelser: Kan ikke inddrive 37 milliarder kroners gæld

jeg ved heller ikke om samfundet har gavn af skat suger 37 milliader ud af de privates økonomi midt i en krisetid, så måske de bare skal lade det flyde lidt og tage den med ro...hente pengene når de ved de kan kradses ind når tingene går i den rigtige retning igen...de risikerer at skubbe yderligere til konkurser og tvangsauktioner hvis de tager grovfilen frem og prøver at hente pengene hjem.

24. januar 2012 kl. 11:50