Morten Nielsen

Apple-CEO kritiserer kommende EU-regler: »Det vil smadre sikkerheden i Iphone«

Kunne man forestille sig at andre i verden end Apple selv ville kunne drive en App Store professionelt og sikkert? Jeg køber ikke umiddelbart argumentet fra Cook.

17. juni 2021 kl. 18:11
De største kode-apps har ingen: Så hvorfor har LastPass syv trackers kørende?

Det var så lige dråben, sammen med gentagne sikkerhedsproblemer og ny prissætning. Man er vel nok efterhånden meget naiv hvis man stadig tror gratis er gratis. Er flyttet til Bitwarden som er open source baseret.

28. februar 2021 kl. 19:16
De største kode-apps har ingen: Så hvorfor har LastPass syv trackers kørende?

Et password i klartekst kan man da ikke kalde sikker? Nu drejer det sig jo heller ikke om et password, men om 50, 100 eller for mit vedkommende 200 passwords som der skal holdes styr på. Det er altså ikke noget man kan have på en seddel i lommen. Så jeg tænker det er derfor at password managers er blevet relevante.

26. februar 2021 kl. 21:00
Digitaliseringsstyrelsen lancerer kørekort-app

Man har nu muligheden for at

 • have sit kørekort i en form som ikke kan stjæles.
 • hurtigere udstedelse eller fornyelse.
 • samle alt på en enhed hvis man ønsker det.
24. november 2020 kl. 18:14
Professor: Android sender lokationsdata til Google 340 gange i døgnet

God tanke, men jeg tror ikke det kommer til at ske, hvis det skulle være sandt burde ingen jo anvende fb længere efter de har set de første store eksempler på hvordan man målrettet kan manipulere med folk. Mange jeg snakker med har stadig den holdning at "jeg har da ikke noget at skjule", og de misser totalt den større sammenhæng i den indsigt og magt man mere eller mindre frivilligt giver disse firmaer. På den anden side er man også blevet afhængig, en hverdag kan jo dårligt fungere uden en telefon.

Dette skal ske gennem regulering og forbrugerbeskyttelse fra f.eks. EU.

21. august 2018 kl. 17:36
Apple Pay anmeldes til Konkurrencestyrelsen

Tænk har fat i noget omkring NFC teknologien, det virker konkurrence forvridende og det er da et sagsanlæg som bare venter på at ske.

Men er det virkelig NFC vs Bluetooth som har været den største hindring for en landdækkende løsning? Eller er det at der er blevet kæmpet på kryds og tværs mellem danske udbydere med forbrugerne som gidsler de sidste mange år? Nu virker det som om nogen har sovet i timen, men Apple er jo ikke kommet som lyn fra en klar himmel, og det har heller ikke været ukendt hvad der ville ske.

At den ene teknologi nu overtrumfer den anden, er da en meningsløs diskussion. Det giver da i forvejen ingen mening at have flere apps som trækker penge på de samme konti, brug den du synes bedst om, slet de andre - heey problemet er løst :-D

14. november 2017 kl. 20:17
Fintech fiksede Apple Pay-problematik i 2015: »Det var tydeligt, at det ville skabe problemer«
 1. Det er da virkelighed for alle omkostninger Henrik Sørensen, med mindre du bor i en kommunistisk stat? Jeg vil tro det er derfor mange forretninger i dag er sammenslutninger.

 2. Jeg ved ikke helt hvilken fantasiverden du lever i, jeg lever i en globaliseret verden...

 • Kan du sige mig hvordan Nets (Dankortet) er ejet, er det på danske hænder?
 • Hvad sker der når en bank som COOP udsteder et mastercard, er det gratis?

Jeg ved ikke helt hvad du mener med en grotesk andel? For mig er dette grotesk: Mobile Pay kostede forretningerne 1,25 DKK + 1% af transaktionsbeløbet (max 5 kr). Desuden krævede det en konto i Danske Bank, med et årligt gebyr hvis ikke man i forvejen havde sit engagement hos dem. Dette er for mig rendyrket monopol tilstand, er det dem du taler for? Jeg synes det godt vi af med dem - nu kan folk vælge den løsning de tror på - så held og lykke med dit valg.

12. november 2017 kl. 19:38
Analyse: Krigen om mobilbetaling er kun lige startet

Jeg ved ikke hvem der bruger MobilePay i forretninger, men i mine øjne er det ikke mere vanvittigt end at bruge en Dankorts app eler ApplePay. Hvorfor skal man bruge elektroniske betalingsmidler når vi lever i et land hvor alle butikker tager imod kontanter?

Er det ikke en lidt bagstræberisk kommentar? Ville du også mene at vi skulle tilbage før mønternes tid og betale med naturalier, hvis det var et emne?

Der er da åbenlyse fordele ved mobil apps til betaling frem for kontant eller kort, f.eks:

 • ingen håndtering af kontanter (hvilket er dyrt)
 • penge kan stjæles (det er dyrt for forretninger at beskytte sig imod)
 • apps kan videre-udvikles
 • der er ikke nogen 200 kr grænse (pin)
 • du skal ikke beskytte din pinkode
 • dine kortoplysninger kan ikke lækkes
10. november 2017 kl. 16:16
Fintech fiksede Apple Pay-problematik i 2015: »Det var tydeligt, at det ville skabe problemer«

Snakken om pris på en betaling og hvem der burde pålægges en udgift er efter min mening irrelevant. I sidste ende må det være den enkelte butik eller sammenslutnings opgave at forhandle de bedste priser på alt herunder også deres betalings infrastruktur.

Kontanter er heller ikke en billig løsning, hvor mange banker håndterer stadig kontanter manuelt?

Bankerne tager sig betalt for både at udbetale byttepenge, samt igen at modtage penge fra butikkerne, samt er der meget manuelt arbejde også for forretningen. Et helt andet aspekt er sikkerheden ved ligge inde med kontanter, uden at kende nogen priser vil jeg gætte på det er meget dyrt.

9. november 2017 kl. 17:26
Apple Pay lanceret i Danmark i dag: Vil koste samfundet dyrt

Dyrt for samfundet?? Apple Pay er tilsyneladende kommet som lyn fra en klar himmel for nogen i den danske bank, detailhandel og ikke mindst hos Nets som ejer Dankort infrastruturen. Men de har kæmpet på kryds og tværs i årevis uden at producere noget som helst produktivt for forbrugerne, og nu har de åbenbart totalt overset denne udenfra kommende fare. Det er for mig svært at tro på denne inkompetence, hvordan kan dette komme som en overraskelse?

Der kommer flere udenlandske lyn fra den klare himmel, Ali Pay, Samsaung Pay, Google Pay....løsninger som er internationale.

27. oktober 2017 kl. 18:06
Microsoft og Google udfordrer Slack

Microsoft burde koncentrere sig om at integrere Slack i deres produkter f.eks i VSTS hvor de har et forspring på markedet. I stedet bruger de kræfterne på at lege copycat; jeg tvivler på de kan producere noget udviklere vil synes om på deres O365 platform.

21. marts 2017 kl. 17:50
Konsulent: Hvorfor accepterer virksomheder at få software leveret med møggreb?

Jeg mener det drejer sig om.

 1. At der sidder folk som ikke har en formel IT udannelse, og evt. udvikler erfaring og arbejder med it systemer.
 2. Virksomhedens ledelse ikke har forstået pkt. 1, og dermed ikke er deres opgave voksen.
2. februar 2017 kl. 16:48
Iværksætter om Swipps regnskabsmareridt: »Som om de troede, brugerne kom af sig selv«

Både Apple Pay og Google Pay vil blive mere brugervenlige end de danske alternativer, da de er integreret i de mobile OS, desuden vil begge disse løsninger fokusere internationalt.

29. oktober 2016 kl. 13:24
NemID 3 år: Succes eller fiasko?

Digital Signatur er da ikke brugervenligt, jeg vil faktisk mene det er totalt håbløst - især hvis man fik glemte sin kode eller fik slettet signatur-filen f.eks. ved ominstallation. NEM-ID er da let at bruge, på alle ens enheder, jeg har aldrig oplevet problemer med det, og har aldrig haft brug for support. Digital Signatur eller noget lignende skal jeg aldrig have igen, om det så var den eneste mulighed, så blev det uden mig. Jeg lever fint med de usikkerheder nogle eksperter mener der i NEM-ID løsningen, alle løsninger har svagheder.

2. juli 2013 kl. 23:45