Mark Gjøl

USA sagsøges for ulovlig ransagning af computere og telefoner

Godt ord. Jeg tror det mindre mundrette, men danske ord er telefonsvarerbeskeder. :)

Ud over det, er lige netop den lovgivning grunden til at jeg ikke er meget for at besøge USA. At blive begramset af en gammel kedelig mand kan jeg klare, men de holder sig væk fra min telefon!

14. september 2017 kl. 10:25
Giv mig flere kvindelige rollemodeller

Jeg har endnu til gode at møde alvorligt inkompetente kvinder i tekniske roller i branchen, hvorimod det ikke skorter på eksempler af hankøn.

Jeg har nu set eksemplarer af begge køn der absolut ikke havde evnerne til jobbet. Hvorfor mener du at kvinder skulle være bedre end mænd?

9. februar 2017 kl. 09:43
De små svære problemer

Læsbarheden af kode. Jeg ser ofte projekter hvor folk aldrig skriver kommentarer, gerne bruger intetsigende variabelnavne og kilometerlange metoder. Det er en kunst at lave læsbar kode og desværre ikke altid en kunst alle bryder sig om.

Derudover: Lokalisering er et næsten umuligt projekt, hvis man skal have alle grammatiske finurligheder med.

2. december 2014 kl. 17:59
Rejsekort giver over 800.000 bøder for manglende tjek ud

Den såkaldte dummebøde på 50.-kr

Det er vel sagen uvedkommende at de har en teknisk krølle der hedder at man betaler et depositum, som man får noget tilbage af ved turens afslutning. Man mister penge, hvis man glemmer at tjekke ud, og det er en overlagt regel fra Rejsekortet's side for ikke at miste penge (eller noget tilsvarende?). Hvis du rejser regionalt med flex er det i øvrigt 750,- der er dit depositum, hvis jeg ikke husker galt.

24. november 2014 kl. 19:43
Selvkørende biler giver programmører etik-hovepine

For mig at se er det ret let: Man skal ikke ofre ét liv for at redde et andet. Hvis en person løber ud på kørebanen, og det eneste man kan gøre for at undgå den person er at slå passageren i bilen ihjel, så må man køre personen på kørebanen ned. Hvis der er en trafikulykke, og den eneste måde man kan redde føreren på er ved at køre en cyklist ned (som i eksemplet), så må føreren ofres.

Er det ikke ret basal etik?

22. november 2014 kl. 11:22
Datakunst efterlysning

Af nyere kunst kan man kigge på hvad demoscenen har præsteret. http://www.pouet.net/ har arkiver fra ca. 1995.

6. august 2014 kl. 09:57
Facebook på mobilen: SKRID!

Det kører kun én retning og jeg er ikke passager ved endestationen.

Det er jo der det starter med alle gratis services, som ikke kører med underskud.

26. marts 2014 kl. 22:47
Facebook på mobilen: SKRID!

... Er at det er svært for udvikleren at forklare hvorfor han skal bruge specifikke permissions. Hvis man kunne forklare det på siden hvor brugeren skal godkende dem ville der i det mindste være en chance for at forklare hvorfor noget er nødvendigt.

Jeg kan f.eks afsløre, at for at vise eller dele billeder fra mms'er (hvis du f.eks har fået sendt et billede, og vil dele det), så skal programmet der gør dette have lov til at læse dine sms'er. Jeg havde samme problem med mit billedgalleri, og endte med at fjerne den feature igen. Jeg kunne ikke være mere ligeglad med folks beskeder, men det var en feature jeg syntes var smart. Den krævede bare lige adgang til alle sms-beskeder, og det ser ikke så godt ud.

De fleste nye permissions kan jeg som udvikler sagtens se fornuften i, og hvilke features der ligger bag - men som dig stoler jeg ikke nok på Facebook til at ville tillade det (hvilket nok er irrationelt).

26. marts 2014 kl. 22:23
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Sælg PC'en med Windows præinstalleret. Ved første opstart skal man aktivere og betale. Hvis man ikke ønsker Windows kan man lade være, og prisen for produktet bliver gjort helt klart.

8. marts 2014 kl. 12:13
Konkurrencestyrelsen: Ingen grund til at se på præinstalleret Windows-dominans

Sælg PC'en med Windows præinstalleret. Ved første opstart skal man aktivere og betale. Hvis man ikke ønsker Windows kan man lade være, og prisen for produktet bliver gjort helt klart.

8. marts 2014 kl. 12:13
Apples 'XP-problem': Ingen sikkerhedsopdateringer til fire år gamle Snow Leopard

Bemærk, at XP blev afløst for syv år siden, men hvis vi skal sammenligne OS X's 4½ år med XP, så bliver det til ca 12½ år siden XP blev lanceret.

27. februar 2014 kl. 13:27
Windows Phone taber pusten med 3 procents markedsandel

41 megapixel gør i dette tilfælde en forskel, fordi de bliver brugt på en fornuftig måde.

Både og. Jeg mindes at have læst en review hvor de siger, at grundet den høje opløsning går der lang tid mellem hvert billede. Hvis man går efter en telefon der skal bruges til fester er det gerne en fordel at kameraet er klar til at tage mange billeder i rap. ( http://connect.dpreview.com/post/5234892048/nokia-lumia-1020-camera-review?page=6 )

Det eneste UI jeg nævner er Live Tiles, fordi de er en esential del af WP

For mig er live tiles en dårlig ting ved Windows Phone. Jeg har ikke noget imod animation, men hvis jeg skal bruge noget af den information de viser, så nytter det ikke noget, at jeg skal vente til de viser informationen. Hvis man har statisk information på sin live tile, så er det meget bedre end en widget.

Altså to nyskabende ting ved Windows Phone der bliver fremhævet, men som for mig personligt er dårlige. Det har intet at gøre med at Microsoft (Og Nokia) står bag, men ganske enkelt, at nogle af de deres nyskabende features ikke er tiltalende for mig. Med den lille eksponering jeg har fået til O/S'et, så er det rigtigt strømlinet, lækkert og gennemført. Android passer mig bare bedre pt. Det kunne være at tilsvarende motivation fra andre forbrugere ligger bag deres valg af telefon.

14. februar 2014 kl. 13:45
Rejsekort har udstedt 700.000 dummebøder

Nej, websiden er bare ikke opdateret med de nyeste informationer, da busserne ikke er på nettet og dermed kan synkronisere siden

Det betyder jo reelt, at man heller ikke ved hvad rejsen har kostet EFTER man har købt den.

For mig ville Rejsekortet være langt bedre, hvis de satte tjek-ud-maskinerne så de stod i vejen. Så ville jeg lægge mærke til dem, og huske at tjekke ud.

Jeg har nok glemt at tjekke ud 5-6 gange i det halve år jeg har brugt rejsekortet. Af disse gange tæller én gang med i statistikken - den gang, hvor jeg først kom i tanke om det da jeg nåede hjem, og ikke gad gå tilbage til S-togsstationen.

Da jeg forlod baren for at gå tilbage til toget for at tjekke ud tæller ikke med. De gange jeg har fanget en anden bus, så jeg kunne tjekke ud på den tæller ikke med. Den gang, da samtlige terminaler i bussen viste hver deres unikke fejl, og jeg fik besked på at vente på den næste bus, så jeg kunne tjekke ud på den, tæller ikke med, da jeg var så heldig at en bus stoppede lige ud for mig på vej hjem fra stoppestedet.

Nok har de målt 700.000 bøder for glemt tjekud, men mon ikke vi er oppe i et par millioner når man ser på samtlige glemte udtjekninger?

24. november 2013 kl. 02:08
IT-Branchen raser: 420.000 danskere betaler smartphone-skat

Enten efterlader man sin arbejdsmobil på arbejdet.
Eller man tager den med hjem og bruger den både til arbejde og privat

Eller også bliver man pålagt af arbejdet, at man skal have en arbejdstelefon - med hjem - men man må ikke bruge den privat.

18. november 2013 kl. 09:19
Chromecast til $35 - måske et hit

Jeg har nu haft en Chromecast i omkring halvanden måned. Jeg synes Netflix er vildt fed at bruge på den - hvis bare Netflix havde et lidt større udvalg, og i øvrigt ikke havde en lorteapp der var fyldt med fejl (YouTube er i øvrigt heller ikke helt perfekt).

Som jeg læser det på nettet, så kunne CyanogenMod lave mirroring af skærmen til Chromecast - lige indtil Google opdaterede den og fjernede muligheden. Der er tilsyneladende MANGE apps derude, som er parate til at streame til Chromecast, men igen står Google (af uvisse årsager) på bremsen, og har kun senest tilladt én ekstra app: Hulu+.

Chromecast er overraskende nem at sætte op og bruge. Den er supersmart! Den er billig. Og den er af en eller anden grund, med vilje, utroligt handikappet. Én af årsagerne er nok, at Google gerne vil i seng med medie-udbyderne, og de er meget mere villige, hvis man bruger beskyttelse host. Den slags er bare ikke så populær hos de brugerne, der foretrækker, at deres udstyr lever op til dets potentiale.

14. oktober 2013 kl. 23:06
Jelly Bean tæt på at udgøre halvdelen af installerede Android-udgaver

Det nytter ikke at Android udvikles med en masse nye smarte funktioner, når man er nødt til at investere i en ny telefon hver gang for at få adgang til dem

Haha, den var god! Mens Android bestemt ikke bliver opdateret specielt hurtigt på de fleste enheder, så er Google på vej over til en strategi, hvor Google Play holder mange af de nye features. Alle telefoner der kører Android 2.3 og over fik derfor en væld af nye features her til sommer! Den efterfølgende Android 4.3 der blev udgivet et par måneder senere indeholdt følgeligt ikke noget særligt af features, men havde i stedet interessante optimeringer ol.

Kigger man på iOS, så får gamle telefoner ganske rigtigt den nyeste version, men med visse nye features barberet væk: http://www.phonearena.com/news/iOS-7-is-coming-to-iPhone-4-and-up-but-not-all-features-will-be-available-on-all-devices_id43915

4. oktober 2013 kl. 10:55
Indsamling til ultimativ Ubuntu-telefon ligner fiasko

Og hvad sker der med de penge man evt har doneret hvis et projekt ikke bliver til noget?

Hvis de får alle pengene, og det viser sig, at de ikke havde kompetencerne / at pengene ikke var nok / noget andet gik galt, så er dine penge tabt.

12. august 2013 kl. 10:55