Laurits Frandsen

Truer Telia med dagbøder: Skat kræver private oplysninger udleveret

Hvis vi ikke har noget at skjule, så er det vel underordnet at skat kontrolerer tingene ? Jeg vil da ikke betale mere i skat fordi nogle andre synes det er iorden at snyde. De der ikke har noget at skjule, kan ikke være imod at skat kan få oplysningerne.....

5. oktober 2012 kl. 10:18
Netto-Pad'en er kommet til Danmark: Android-tavle til under 1.000 kroner

Jeg har prøvet en 10" kinamodel med samme specs. Den er simpelthen så langsom at den er ubrugelig. Må deaværre erkende at der indtil videre ikke er nogen der slår smasun og apple på hastigheden. /LF

3. januar 2011 kl. 11:32
Version2's julegave til dig: 1 måneds gratis sky

Til en test af beredskabsplan software med skaleret brugeradgang.

28. december 2010 kl. 11:36
Tilfælde? iPad koster det samme i alle butikker

Avancen ligger væsentligt under 10% på iPad gennem de officielle kanaler. Ellers er der en indkøber hos en af landets største elektronikretailere der skal have bagdelen smurt.

Avancer under 10% er desværre ikke uhørt, det er korrekt. Men det giver så også problemerne med dårlig service, gentagne reparationer, og dårlig forbrugeroplevelse. Der er simpelthen ikke råd til at give service.

Apple´s produkter er dog af sådan en kvalitet, at vi ikke har de omtalte problemer med deres produkter.

1. december 2010 kl. 07:59
Tilfælde? iPad koster det samme i alle butikker

Det er op til butikkerne selv at vælge salgsprisen, men med avancer under 10% er der nok ikke nogen der vil sætte prisen lavere. Man kan sige at apple har sat prisen sådan at forbrugerne får den laveste pris fra starten, og ikke skal bruge tid på at shoppe rundt for at finde den billigste maskine. Som forhandler så vi selvfølgelig gerne en højere avance, men når nu apple sætter prisen som de gør, kan man som butik bare vælge at være med, eller ikke sælge produktet. Der kan ikke være tale om ulovlige prisaftaler, da det skal indebære at sælgeren har en uforholdsmæssig stor avance. Det er bestemt ikke tilfældet med apple.

30. november 2010 kl. 19:11
54 iPads som elektroniske mødeskilte: Bedst til prisen i Rambølls nye domicil

Var der ikke noget med at Haleron var et scam kun lavet for at lokke penge ud af godtroende mennesker ? Selv V2 hoppede i med en artikel om den, men det er blot en moderne udgave af nigeriabrevene.

23. november 2010 kl. 18:30
54 iPads som elektroniske mødeskilte: Bedst til prisen i Rambølls nye domicil

Hvis det er radiosystemet du taler om, er det ikke specielt til DK. Jeg bruger forøvrigt dette system jævnligt, og det fungerer fint. Det er et radiosystem til alle aktører i beredskabet, og nettet har været kørende i halvandet år nu.

22. november 2010 kl. 22:22
54 iPads som elektroniske mødeskilte: Bedst til prisen i Rambølls nye domicil

er da ikke specielt lavet til DK. Der er tale om et TETRA baseret system, der PT anvendes i stort set hele EU. Bla. England, Holland og Sverige bruger TETRA baserede systemer. Jeg tror Karsten skal flytte hjem fra Østen, og følge med i hvad der egentligt sker i DK. Politiets "gamle" Thor system var banebrydende da det blev taget i brug i 80érne. Tag evt. et kik på: http://www.sikkerhedsnet.dk og bliv opdateret!

22. november 2010 kl. 18:43
Microsoftskatten, forskellig opsamling

Claus, installation af OS er en automatiseret process, den koster lidt at udvikle, men er lagt ind i maskinens automatiske testprocedure, så der er ikke en ekstra handling. Man ville alligevel skulle gøre det på 98-99% af maskinerne, for de kunder der købte dem, ville have OS indlæst på maskinen. Det er jo ikke alle der selv kan installere et OS på en PC, selv med de installationer der ligger på en PC i dag, hvor man basalt set skal vælge sprog, og skrive sit navn, klargører jeg 5-10 maskiner hver uge for kunder der ikke engang vil gøre det selv.

Og jeg kan ikke huske hvornår man kunne købe A-brands uden OS, jeg har også kun været med i 15 år. Dansk producerede maskiner, eller bambusmaskiner om du vil, kan stadig købes uden OS.

28. oktober 2010 kl. 08:49
Microsoftskatten, forskellig opsamling

Dermed er det en sag for Konkurrencestyrelsen - eller hvad?

Hvordan bliver det en sag for konkurrencestyrelsen ? Det er jo ikke MS der vælger at installere MS OS på maskinerne, men derimod producenten der vælger det. Det er helt sikkert efter en kommerciel overvejelse, hvis de kunne tjene flere penge ved at undlade MS OS på maskinerne, så gjorde de det nok. Hvis jeg nu kun havde lyst til at køre i højrestyrede biler, ville det så også være en sag for konkurrensestyrelsen ? Jeg kan ikke umiddelbart købe den hos en forhandler i DK, men det giver mig da ikke mulighed for en konkurrencesag, de fleste vil jo have venstrestyrede biler, derfor er udvalget for højrestyrede biler meget meget begrænset, og typisk væsentligt dyrere.

27. oktober 2010 kl. 22:39
Microsoftskatten, forskellig opsamling

Selvfølgelig har man rettigheder, men når man nu engang ved at sådan ligger landet, så har man jo også accepteret det ved at købe maskinen. Som tidligere nævnt i et andet indlæg, kan jeg sælge alle de maskiner uden MS OS i skulle ønske, de bliver 500 kr. dyrere, men det er jo pga. den ekstra tid med at specialfremstille maskinerne til et meget lille antal af kunder. Når noget er "custom made" er det jo alt andet lige dyrere, der er mere manuelt arbejde. Jeg vil tro at det er en time pr. maskine. En typisk IT medarbejder tager vel omkring 850,- kr. i timen. Sparet på licensens = 350,- merudgift ved produktion af maskine uden MS OS = 500,00. I siger bare til, så skal jeg producere.

27. oktober 2010 kl. 22:35
Indsamling til advokatregning

Jeg kørte for 2½ år siden en sag ved landsskatteretten, det kostede 175K i advokatomkostninger, og det var + moms. Advokater med speciale i landsskatteret er p...dyre. Det gælder nok også for advokater med speciale i aftaleret. Jeg syntes Stig skulle pakke sammen og forsvinde fra debatten hvis ikke han kan tale ordentligt, ellers må han have muldvarpen frem. 256 kr. er sendt herfra. Ikke fordi jeg er enig med PHK og de fleste andre om sagens betydning, men det er fandme synd for PHK alligevel.

27. oktober 2010 kl. 22:11
Poul-Henning Kamp vs Lenovo - se hele retssagens forløb her

Hej Thorbjørn. Det falder mig lidt for brystet at du postulerer at producenten ikke må tilbagekøbe licensen. Det er nu engang sådan at jævnfør MS aftalen, skal de tage produktet retur, hvis ikke kunden kan acceptere EULA. Problemet er at langt de fleste producenter tolker produktet som værende PC+OS, da det er det der er leveret. Jeg kender faktisk kun til Toshiba der tilbyder at du kan levere din MS OS licens retur, og få penge for den. Sidst jeg prøvede, gav de 280,- kr. for den, sammen med en ret omfattende kontrakt omkring hvad der ville ske hvis man ikke slettede OS fra sin PC. Den skulle så sendes tilbage med den COA label der sad på maskinen. Et ret omfattende arbejde for en lille sjat penge, men hvad gør man ikke for sin politiske overbevisning. Hvis vi lige skal slå et smut omkring den danske lov om forbrugerkøb, gør den det også ret besværligt som forbruger at slippe for licensen, da den kun omhandler ophævelse af købet. DVS. at produktet skal leveres tilbage i væsentlig samme stand og mængde. Det kan ikke anses for sket, hvis man kun vil levere sin OS licens retur. Man har jo ikke kun købt en OS licens. Derfor er Toshibas tilbud også kun til erhvervssalg.(så vidt jeg husker). Dette er for at undgå sager om at varen er mangelfuld, OS licensen mangler jo pludselig.

Bare lige lidt info herfra.

15. oktober 2010 kl. 19:21
Poul-Henning: Jeg er glad for dommen

Det er korrekt at Microsoft udregner størrelsen af deres kickback både på oem på antallet af "nøgne" systemer der leveres. Dette er selvfølgelig en måde at forbedre producentens motivation for at loade alle maskiner med Windows. Det vil dog stadig være dyrere at skulle producere to identiske linier af systemer, især når vi taler udgifter til logistik. Det kan ganske enkelt ikke betale sig for producenten, eller forhandleren.

14. oktober 2010 kl. 13:06
Poul-Henning: Jeg er glad for dommen

Jeg siger ikke det er et negativt beløb, blot at det bliver dyrere at producere til en meget lille kundeskare uden licensen. Hvil du også have at der på priskiltet på din bil står hvor meget af prisen der er for stereoanlægget og højttalerne ? Det er jo også noget man måske ikke bruger, men det er i bilen alligevel. FORDI flertallet af kunderne vil have det, her må de der ikke bruger det jo bare lade være med at tænde anlægget. Det er da for pokker producenten der bestemmer hvilken konfiguration maskinerne har. Jeg bruger kun 2GB RAM i den PC jeg har, men den har 4GB. Skal jeg så kunne levere 2GB tilbage og få penge retur ?

Indrøm nu at det kun handler om politik!

/Frandsen

14. oktober 2010 kl. 11:09
Poul-Henning: Jeg er glad for dommen

Du kommer helt klart til sagens kerne her. Det er billigere med Windows på, så hvem vil betale mere for at få den uden ? Denne sag er jo absolut politisk betonet, accepter dog at udbuddet er et billede af efterspørgslen. Der er ikke efterspørgsel nok på maskiner uden Windows, til at det kan betale sig at lave dem.

I er tossehoveder fordi i ikke kan acceptere at det er billigere at producere med licensen end uden.

/Frandsen

14. oktober 2010 kl. 10:36
Poul-Henning: Jeg er glad for dommen

Det må være fabrikantens eget valg om denne vil tilbyde produktet med eller uden licenser tilknyttet maskinen. Hvordan kan man tvinge producenter til at lave et produkt som der ikke er nogen der vil købe ? Det er helt sikkert at en maskine med en anden licens end Windows, eller slet ingen licens, vil blive noget dyrere end maskiner med Windows. Med det fåtal der vil blive solgt, er der ikke økonomi i at skulle producere dem. En windows licens koster for Lenovo ca. 275-325 kroner. Det kan ikke dække omkostningerne ved produktion og lagerførsel af en meget lille alternativ serie. Skal butikkerne så også dømmes til at have maskinerne på lager ? Det er vel de frie markedskræfter der bestemmer udbuddet ? Jeg tvivler på at I vil give mere for maskinen, for at få den uden Windows. Lad mig høre om det skulle være tilfældet alligevel, så kan jeg sagtens hjælpe jer med maskiner uden windows!

/Frandsen

14. oktober 2010 kl. 08:49