Martin Larsen

Google dropper 'Luk alle andre faner' i Chrome

Jeg bruger disse menupunkter hele tiden og det vil være trist hvis de forsvinder. Men i så fald er der sikkert en udvidelse der kan få funktionen tilbage.

Men i øvrigt: selv om nogle brugere ikke benytter disse menupunkter, kan jeg ikke forestille mig at de generer dem. De fleste bruger nok slet ikke at højreklikke på fanerne alligevel, så det er vel hip som hap om der er nogle få menupunkter ekstra.

27. august 2019 kl. 18:51
Danskerne genbruger alt for ofte passwords: »Man udsætter sig selv for en stor risiko«

Så vidt jeg kan lige kan læse mig frem til er denne teknik (eller i al fald det benyttede værktøj) designet til XP kodeord. Men det er selvfølgelig tankevækkende alligevel.

11. oktober 2018 kl. 10:10
Danskerne genbruger alt for ofte passwords: »Man udsætter sig selv for en stor risiko«

"Hvis en webbutik bliver hacket, og hackerne får fat i alle brugernavne og passwords, så kan de i princippet få adgang alle de steder, hvor man har brugt det samme password."

Nja, kun hvis webbutiken er så snotdum at gemme passwords i klartekst. Det sker ganske vist stadig i sjældne tilfælde, men hvis webbutiken følger regler og sund fornuft, hasher og salter de kodeordene. Og så er ulykken trods alt begrænset hvis nogle får adgang til de hashede kodeord. Selvfølgelig er det vigtigt at man ikke bruger 123456 som kodeord fordi den slags lette kodeord kan slås op i tabeller (især hvis de ikke er salted).

11. oktober 2018 kl. 09:26
Reuters: EU klar med ny kæmpebøde til Google for Android-monopol

Alt det du skriver gælder jo også Apple. Måske endda i endnu højere grad.

Fx:

"Google laver det samme: Google kræver Google Play og andre apps. Og telefoner må ikke leveres med en anden store end Google Play. "

og

"Det er ligemeget. At apps er præinstalleret giver Google en konkurrenceforvridende fordel."

16. juni 2018 kl. 12:42
Reuters: EU klar med ny kæmpebøde til Google for Android-monopol

Jeg har aldrig forstået hvorfor EU er så meget efter Android hvad angår monopolvirksomhed. På Android må du jo netop installere lige den launcher du vil, den browser, det tastatur, den SMS-app du vil osv - og vel at mærke vælge dem som standard. Du kan også installere en alternativ appbutik hvis du ikke gider Google Play.

Hvad med Apple? Her må du stort set ingenting, og systemet kører kun på Apples egne enheder. I mine øjne er det et større monopol.

12. juni 2018 kl. 21:21
Næsten alle biler har en alvorlig it-sårbarhed, som ikke kan fjernes

Præcis min tanke. Har man uhindret fysisk adgang til en enhed er alt andet ligegyldigt.

Vi har jo set hvordan nogle idioter fx løsner hjulboltene på folks biler. Ingen grund til avanceret teknologi hvis man vil lave sabotage.

19. august 2017 kl. 09:26
Fakta sælger 7-tommers Android 4.0-tablet til 699 kroner

Interessant synsvinkel - har ikke tænkt på at man kunne bruge sådanne små tablets som prototyping boards. Når den har USB host, kan man så også tilslutte fx A/D konvertere og andre I/O ting som man kan til fx Arduino?

9. juli 2012 kl. 01:02
NemID phishet – 8 bankkunder frastjålet penge i netbank

Jeg spekulerer på om det strengt taget ikke er nok med en enkelt tilfældig kode fra papkortet? Det er nemlig sådan at hvis man reloader siden bliver man mødt af en ny nøglekode. Så ved hele tiden at refreshe siden er der altså en reel chance for at ramme netop den kode man har fået tiltusket sig.

Dette kræver naturligvis at der ikke er en mekanisme der kan detektere "brute-force" angreb, men det skulle ikke undre mig spor hvis en sådanmanglede.

29. september 2011 kl. 00:51
Top 10: Her er de mest populære CMS'er

Wappalyzer er et interessant værktøj og jeg ville derfor klikke "tommelfingeren op". Men jeg ramte den forkerte knap - hvorfor søren kan man ikke klikke den rigtige knap bagefter og derved korrigere fejltagelsen?

8. juni 2011 kl. 01:01
Derfor dropper DanID NemID som mobil-app

På min Desire Z har jeg med NemID adgang til min konto i Danske Bank via deres app, så helt umuligt er det altså ikke.

I første omgang logges kun en med ens personlige kode, men man kan så kun se kontobevægelser etc. Skal man overføre penge eller betale, så skal der indtastes NemID koden.

8. juni 2011 kl. 00:21
Linux-rootkit udnytter stjålne SSH-nøgler

Jeg bruger programmet denyhosts til automatisk at udelukke gentagne forsøg på at få adgang: http://denyhosts.sourceforge.net

Det nytter selvfølgelig ikke noget hvis indtrængeren har en stjålen nøgle, men det er så ikke nødvendigvis en usikkerhed ved systemet selv. Lidt ligesom at bilens startspærrer ikke hjælper et hak hvis tyven har din nøgle.

26. februar 2011 kl. 23:04
Dagens spørgsmål: Hvad blev der af Windows-diskene A: og B:?

Jeg har et usb-diskettedrev i skuffen som vistnok virker helt fint. Har da også stadig nogle disketter...

I gymnasiet i firserne havde vi en RC7000 med 8" drev. De var på størrelse med LP'er! Men disse maskiner var nu allerede forældede dengang.

I Dansk Forfatterforening var der for år tilbage en "diskettegruppe" der kæmpede for større vederlag når manuskripter blev indleveret på disketter fordi forlaget derved slap for at skulle indtaste det! Det lyder lettere komisk, men det var en anden tid og de færreste brugte computere. I dag ville man nok ikke nå langt med et tilsvarende forslag om email etc :-)

15. januar 2011 kl. 23:39
Sådan slipper du for NemID-papkort: Spil blind

Tja, hvad man ikke ved har man ikke ondt af :-)

Jeg tvivler også på at det er juridisk holdbart at forbyde folk at digitalere deres eget nøglekort hvis de ellers passer på deres data. Fx ved at bruge AES256 eller anden hård kryptering. Så er det efter min mening væsentligt bedre sikret end et nøglekort som kan smugles ud af tegnebogen, kopieres og lægges tilbage på få sekunder uden du opdager det.

6. januar 2011 kl. 14:04
Nogen kalder det en metafor, andre kalder det ?

Som flere har foreslået er symlinks eller hardlinks en god løsning. Dette har for mig været en af de største fornøjelser og fordele ved at gå over til Linux for et års tid siden.

Mine filer og mapper befinder sig på kryds og tværs i filsystemet og ofte flere steder på en gang. Simpelthen fordi det giver god mening når jeg skal tilgå dem. Fx har jeg fakturaer under "dokumenter" for det er det jo, dokumenter, men de ligger også i en mappe kaldet "firma" hvor jeg samler de firmarelaterede ting. Det fungerer helt transparent.

Jeg bruger primært symlinks til mapper og hardlinks til filer.

En anden mulighed (som også er nævnt) er tags. Tag (!) fx GMail, her bruger jeg intensivt filtersystemet til at tagge mine mails så de ligger en masse steder på en gang. Jeg har omkring 50 tags, hvoraf kun nogle af dem er synlige på forsiden, nemlig dem jeg bruger mest. Det fungerer perfekt.

6. januar 2011 kl. 13:58