Søren Andersen

USA og Israel brugte dobbeltagenter til at inficere iransk atomanlæg med Stuxnet-orm

Der er sandsynligvis tale om "Agenter" og ikke "Dobbeltagenter". Dobbeltagenter arbejder for to eller flere fraktioner/interesser, agenter kun for éen.

Èen agent er god, en dobbeltagent er dobbeltplusgod ;)

13. april 2012 kl. 15:20
Game Over for Spilmuseet i Ikast?

Jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv, Jesper. Jeg tager faktisk derned imorgen, bare for at nå at have set det inden det muligvis lukker. Enhver, som bare er lidt nørdet, der nogensinde har hængt på en grillbar, sportscafeteria eller arkadehal skylder sig selv at besøge dette museum! Men Ikast er langt væk for de fleste, og det forbedrer desværre ikke chancerne for overlevelse :(

30. marts 2012 kl. 11:39
Odder Kommune jubler over iPads til 8 millioner kroner

... de får øjnene op for tablet konceptet og derefter køber noget mere fleksibelt og økonomisk, og ikke kun har fået øjnene op for woohoo! iPads!-hype. Jeg tror næppe den danske folkeskole investere det det koster at anskaffe sig computere der matcher iPad'en, altså Macs, alene pga. den højere pris. Mit gæt er at de køber noget der kan integrere til deres nuværende netværk, og dermed ender med noget Windows-baseret. Det er også mine skattekroner de bruger dér, og jeg vil hellere have de får flere tablets end graver sig ned med modeller hvor prisen ikke svarer til ydelsen. I konklusion: Mac er da fedt nok, men de er DYRE!

26. januar 2012 kl. 15:48
Skal du med til ungdoms-OL for kodenørder i Italien?

Er det ikke lidt mystisk at ungdoms OL afholdes i lidt "gamle" sprog? Jeg kender ikke specielt mange 20- åringer der koder f.eks. C, C++ eller PASCAL. C#.NET og Java er vel "hvad de unge vil ha'", udbredelsesstatistikker til trods (fra linket under artiklen - "Mere om C")... eller har jeg misforstået noget? :) ..og så er det forøvrigt lidt træls at det kun er for de gymnasiale uddannelser. Teknisk Skole har en Programmeringstekniker uddannelse hvor det ville være oplagt at deltage i den her slags arrangement, men det er åbenbart ikke tilladt.

26. januar 2012 kl. 10:55
Er du troende? Sverige anerkender fildeling som religion

Der går ren Flying Spaghetti Monster i den derovre! Det bliver spændende at se den første retssag hvor en Kopimist forsøger sig forsvaret med henvisning til de hellige bud om obligatorisk download af filer for at praktisere religionen acceptabelt. Selvom jeg synes grundpræmissen er tåbelig kan det måske give bagslag på de etablerede religioner. Man har da lov at håbe :)

6. januar 2012 kl. 08:59
Hård kritik fra IT-sikkerhedsråd: NemID skal forbedres

Det er jeg desværre enig i. Så længe der ikke er en myndighed der kan udøve hård konsekvens overfor DanID bliver det ikke andet end varm luft. Det begynder at minde lidt om IC4 togene, det her. Listen ovenfor er meget fornuftig, synes jeg, men bliver det taget til efterretning af rette vedkommende? Tvivlsomt.

4. januar 2012 kl. 15:43
Apples nye patentansøgning: Lås telefonen op med dit ansigt

Når man erstatter alm. unlock med face recognition, åbner man så ikke for en større risiko? F.eks. hvis en tyv tager telefonen og holder den op i hovedet på ejeren, så er den unlocked, og tyven kan bruge telefonen med den indlæste profil ad libitum. Med de "gamle" metoder, kan ejeren i det mindste nægte at udlevere PIN kode, unlock pattern, etc. (dog sandsynligvis med potentielt stygge konsekvenser til følge). Er der noget i face recognition teknologien der tager højde for det? Bare en tanke...

4. januar 2012 kl. 11:11
Gamification: Kan man spille sig til værdi på bundlinjen?

Som begynderprogrammør har jeg en tilgang til at lære ny syntaks som ligger tæt op ad gamification konceptet, efter min mening. For mig er det at lære at programmere som at spille puzzle-games hver dag og belønningen er "næste niveau" af forståelse for sproget (I'm a level 5 programmer! ;). Jeg tror egentlig at mange benytter gamification i dagligdagen, f.eks. i konditræning, også professionelt. Alle spil er i bund og grund arbitrære regelsæt som man lærer at kende rammerne for, primært erfaringsbaseret, og derefter lærer man at udnytte systemet optimalt. Om man så formaliserer belønninger på arbejdspladsen i en elektronisk kontekst er så en anden sag. Man kan argumentere for at dette blot er en videreudvikling af allerede eksisterende incitamentsstrukturer som f.eks. bonusløn baseret på performance, og rekrutteringsbonus.

Mht. avataren og de 90 sekunder: Det er en interessant tanke, men megen forskning peger i retning af at man mister fokus (f.eks. undersøgelser omkring arbejdere der afbryder hinanden), og dermed effektivitet, hvis man ofte skifter kontekst. Så spørgsmålet er om det er net-gain eller loss på netop dét konteksthop.

Nå, det blev lidt svævende :) Konceptet er interessant, men som Janni vil jeg meget gerne se resultaterne (reel værdi for virksomheden).

16. december 2011 kl. 12:21
Rystet hospitals-boss: Ansatte bruger 4.000 timer på Facebook og Dating.dk

"PS: Version2: Kunne det være tid at stille ham dimsen nogle supplerende spørgsmål?"

..som f.eks. hvor lang tid han har brugt af sin direktør-tid på at gennemgå disse ligegyldige tal samt lave et ligegyldigt interview om samme tal til E.B.

Jeg vil mene de 3½ minut er lavt, sammenlignet med de fleste arbejdspladser som ikke har 100% lock-down på deres firewall. Keep on Facebooking, sygehuspersonale.

Oh shit...det tog mig 1½ minut at formulere og logge dette indlæg og 2½ minut at læse og forstå artiklen. Jeg må helllere komme tilbage til min kodning inden min controller opsnuser mig og jeg ender i E.B.! Jeg er jo allerede over de 3½ minut! Millimeterdiktatur! runs in panic

1. december 2011 kl. 11:41
DF kræver ministersvar på sikkerhedsproblem for NemID
  1. Vedtag lov om tvungen dårlig login-løsning
  2. Vent til der kommer ny regering
  3. Stil siddende minister til ansvar for tvungen dårlig login-løsning

Man fattes ord.

4. november 2011 kl. 14:25
Pærelet at narre NemID fra dig med klonede hjemmesider

[rant] Brugeroplevelsen!?! BRUGEROPLEVELSEN!!? Er de på crack hos DanID eller hvad? Ja undskyld mit udbrud, men sådan en kommentar kan virkelig bringe mit pis i kog! Beskyt mine personlige oplysninger først, og DERNÆST kan I bekymre jer om brugeroplevelsen, jer derinde hos DanID! Jeg gider jo heller ikke køre i en super lækker bil...der er lavet a pap! /(&#%/&%/#¤ Aaaargh!!! [/rant]

4. november 2011 kl. 10:46
IT-Branchen jubler over afskaffelse af multimedieskatten

Lad mig være den første til at takke for det her på V2. Jeg er lærling i det daglige og vi er IKKE undtaget denne skat, som, set i %, udgør en god del af den årlige indtægt (ca. 1% i mit tilfælde, men jeg er voksenlærling; det er værre for dem under 25). Den har hindret mig i mit arbejde og været økonomisk belastende. Vestager kalder skatten for "tåbelig" i radioavisen kl. 8 imorges på P1. Jeg kunne ikke være mere enig.

1. november 2011 kl. 11:30
Rundspørge: Danskere vil have digitale valg via internet

Vi har jo NemID! Hvordan kan det gå galt?! (advarsel: sarkasme kan forekomme i denne kommentar)

13. september 2011 kl. 14:45
Wifi mysterium

..lidt underbyggelse for dit svar #2: http://xkcd.com/936/

6. september 2011 kl. 14:15
Commodore 64 er tilbage i ny, upopulær version

... har on-the-fly tunet en båndstation til C-64 mindst éen gang i deres liv ;)

22. juli 2011 kl. 09:30
Samlet it-branche i skarp protest mod dansk internetcensur

Til Joe

Det er grov forsimpling at gøre problematikken til et teknisk problem. Internettet er et værktøj. At indføre denne form for kontrol på ISP-niveau vil svare til at gøre det ulovligt at sælge hamre uden påmonteret skumgummipude, fordi en hammer også kan bruges til at slå en mand fordærvet, udover at være et konstruktionsværktøj.

I min optik ligger den største del af ansvaret hos forældrene, og der er rige muligheder for at kontrollere børnenes færden lokalt, igennem forskellige softwareløsninger og almindelig opdragelse. Det er forældrenes ansvar at opdrage børnene til ikke at misbruge internettet, nøjagtig som de i forvejen opdrager dem til ikke at slå de andre børn med hamre i sløjdlokalerne. Hvis alm. børneopdragelse fejler må man ty til tekniske løsninger, lokalt vel at mærke.

Det ville være et grelt resourcespild at forsøge sig med at opretholde og administrere central kontrol af denne type over internettet. Resourcer som kunne anvendes mere effektivt i den direkte bekæmpelse af netkriminalitet.

Tekniske løsninger er i sagens natur behæftede med visse begrænsninger, det være sig hardware-relaterede eller administrativt uoverstigelige. At bede en branche om at "vifte med tryllestaven og fixe det ****!" er ingen løsning i sig selv. Det ville være som at bede en ingeniør om at bygge et tårn til månen, hvilket ikke kan lade sig gøre med eksisterende teknologi.

Dit angreb på teknikerne ringer hult for mig, og lyder mere som ansvarsforflygtigelse og manglende forståelse for området på din part.

8. juni 2011 kl. 14:10
Minister truer CSC med bod og erstatningskrav

»En konflikt på det private arbejdsmarked giver ikke anledning til at ændre på den måde, vi altid vælger leverandører på, nemlig ved udbud. Det sikrer, at staten får den bedste og billigste løsning.«

Bedst OG Billigst? ..nå ja, 1 ud af 2 er vel heller ikke så ringe...eller hvad?

11. maj 2011 kl. 15:49
Solskin ødelagde radiokæde og afskar Anholt fra omverdenen

Det kan være nemt at tage fejl af selskaberne, da mange udleverede telefoner fra Telenor stadig har f.eks. menu-software med "SONO" i navnet. Man forbinder f.eks. til SONOinfo for at se saldo etc. på vores firmatelefoner.

12. april 2011 kl. 09:47
Dagens spørgsmål: Hvad blev der af Windows-diskene A: og B:?

...kunne fordoble sin lagerkapacitet med en hobbykniv! (eller en specialkonstrueret klippemaskine hvis man var højt på strå - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Squareholepunch.jpg). Uha jeg skulle igang nede i vores SAN så.. :)

13. januar 2011 kl. 13:28
Gratismobil-brøler: Må TDC spærre solgte telefoner?

... der er lavet. Reklamebranchen flytter konstant linjen for hvad man skal antage som "normal fornuft" ifht. tilbud på varer. Jeg kan ikke se hvordan forbrugeren skal have en reél chance for at foretage en informeret vurdering i det morads at tilbud og salgsopstillinger, hvor ting står med småt, som udgør den daglige markedsplads. Hvad der var hul i hovedet igår er et fantastisk tilbud idag.

Forskellen på 0,- og 1,- er måske stor, juridisk set, men den virker ikke stor for en forbruger. Der er forskellen præcis 1,-.

Jeg synes TDC skal tage tabet og så ellers se på de interne processer for at publicere et tilbud i deres webshop, således at den fejl ikke gentager sig. Evt. bogføre det som "Employee training - Internal Systems" ;)

7. januar 2011 kl. 14:15