Kristian Nielsen

Elev: Jeg blev tvunget til at bruge Facebook på mit gymnasium

»Af principielle årsager har jeg valgt ikke at have en Facebookprofil. Qua Facebooks miserable måde at håndtere personlige oplysninger vil jeg ikke være en del af det,« fortæller Shannon, der er elev på Roskilde Katedralskole

Jeg er så vidt ikke uenige i at Facebook er nogle skarn når det kommer til at indsamle personlige oplysninger om os, og jeg har stor respekt for at hun er i stand til at holde sig fra Facebook i hendes alder. Dog synes jeg at der er en smule dobbelt morale her. Google er da mindst lige så persondatasultne som Facebook. Og brugen af Google Drive "tvinger" vel også alle eleverne til at have en gmail konto hvis de skal gøre sig forhåbninger om at kunne ændre i det som er uploaded!? (Jeg er selv glad Google og Android bruger).

Når det er sagt undre det mig at der ikke er en eller anden skoleplatform som kunne gøre dette bedre end en Facebook gruppe.

7. december 2016 kl. 06:57
Dansk startup laver rejsekortløsning til Norge uden plastickort og check-ud

Haha, ja Peter, så det godt efter jeg havde postet. Men kunne ikke redigere ;)

3. november 2016 kl. 15:09
Dansk startup laver rejsekortløsning til Norge uden plastickort og check-ud

Strøm er dejligt billigt her i Norge, men 10.000 kW/h er jo mere end hvad vi bruger i hele vores lejlighed på et år. Virker noget voldsomt.

3. november 2016 kl. 12:26
Dansk startup laver rejsekortløsning til Norge uden plastickort og check-ud

Jeg køre meget med flytoget så ser frem til dette, men nu er det ikke fordi den eksisterende løsning er dårlig. Når man åbner appen finder den automatisk nærmeste station og fortæller hvornår næste tog køre. Med to tap på skærmen har man købt billet og man kan år ombord på toget. Jeg ser frem til at prøve den nye teknologi.

TEK.NO har også lavet en artikle om dette. Her er det dog Vipps som er i fokus, og ikke den danske startup: http://www.tek.no/artikler/sniktitt-vipps-sa-har-du-betalt-for-flytog-billetten-din/363856

3. november 2016 kl. 07:28
100.000 forældede servere i Danmark blotlægger virksomheder for it-angreb

Helt enig. Ved en af vores kunder er der stor sikkerhed omkring de ikke opdateret servere, med forskellige sikkerhedszoner og ikke mindst overvågning af trafikken mellem de forskellige zoner. Den generelle holdning fra kunden er at, hvis nogen får mulighed for at nå serveren igennem den valgte sikkerhedsmodel da har de helt andre udfordringer end gammel/ikke patchet systemer.

9. marts 2016 kl. 08:25
Mangel på arbejdskraft tvinger it-opgaver til udlandet

Kandidaten bruger så det næste halve år i firmaet på at løse opgaver indenfor noget der slet ikke var nævnt i HR damens "job annonce".

Da jeg læste dit indlæg kunne jeg ikke gøre andet end at smile. Det er præcis den situation jeg sidder i lige nu. Resultatet? Ja, jeg er på vej væk så snart chancen byder sig.

8. november 2015 kl. 09:01
TDC, KMD og Dongs image er raslet ned blandt it-folk

Jeg skal aldrig arbejde for en Amerikansk kapitalfond igen

Fortæl gerne mere. Jeg arbejder selv i et IT firma som netop nu er ved at blive opkøbt af en kapitalfond.

29. december 2014 kl. 11:46
Ungarn vil beskatte internettrafik: 3,5 kr. pr. gigabyte

Dette er jo helt vildt. "Baggrunden for det nye skatteforslag er ifølge landets økonomiminister Mihaly Varga, at kommunikationsteknologien har ændret den måde folk bruger tjenesterne på, og at der derfor er behov for en ændring af skatten."

Hvor er det at staten nu taber penge fordi at kommunikationsteknologien bliver brugt på en anden måde?

Dog må jeg tage hatten af for dem. De kalder en spade for en spade. De gør dette for at få flere penge i statskassen. De bruger ikke dårlige undskyldninger som herhjemme. Her kan nævnes: mobile fartkameraer = mere sikkerhed på vejene. Sukkerafgift = sundere danskere osv. osv.

23. oktober 2014 kl. 18:01
Netværksfejl

Jeg oplever desværre ofte at netværksafdelingen ikke aner hvad de har med at gøre. Det er som sådan ikke en kritik af den enkelte netværksmedarbejder, men har ofte oplevet at netværket er blevet så stort og komplekst at ingen i afdelingen efterhånden kan overskue det. Selv med diverse diagrammer, Visio tegninger og anden (til tider ikke opdateret) dokumentation er det umuligt at overskue konsekvensen af en simple firewall ændring eller netværksomlægning. Det er efterhånden sjældent at almindlig netværks vedligehold eller low risk changes ikke har en eller anden form for uventet impact.

Skylden ligger selvfølgelig ikke alene hos netværksafdelingen eller folkene i den. Server og Applikationsafdelingerne laver ofte sære netværksløsninger/ændringer, som ikke opfylder gældende regler eller aftaler og glemmer at informere netværksafdelingen omkring dette. Så hvordan skulle de kunne gøre noget ved det.

En, sjov, observation jeg har gjort mig med mange af de netværksfolk jeg har arbejdet med: Specielt ved mindre fejl (enkelte pakketab, connection drops, flapping lines, fejl lukkede FW porte og tilsvarende) har netværksfolk en tendens til at benægte alt. Først når det er lykkedes, ikke netværks, ressourcerne at skaffe hardcore beviser/the smoking gun, vil netværksteknikeren begynde at undersøge det. Ved periodiske fejl er svaret ofte: "Er der fejl nu? Nej? Jamen så er der jo ikke en fejl vi kan undersøge".

Jeg ved godt at jeg sikkert at trådt en masse netværksfolk over tærende nu. Jeg er sikker på at der er mange som ikke tænker, ikke er eller arbejder sådan. Jeg taler kun ud fra mine erfaringer.

5. august 2014 kl. 08:27
Webscanner skal sikre mod kommunale læk af cpr-numre

Det lyder alt sammen meget godt, men der er vel stadig tale om en reaktiv løsning. Lækket er jo allerede sket når scanneren finder personfølsomme oplysninger.

Måske skulle de være lidt mere proaktive og enten sikre at ingen kommunalt ansatte kan få lov at uploade noget på et offentligt CMS eller måske scanne alt hvad det bliver lagt op inden det bliver publiceret

22. juni 2014 kl. 17:38
Norge tørster efter it-folk: 20.000 ledige jobs

Jeg har to kammerater som godt nok ikke er deroppe som IT folk, men derimod arkitekter og bygningskonstruktører.</p>
<p>De fik en massiv lønstigning og betaler også mindre i skat, men af hvad de siger så har de det samme til opsparing/tant&fjas som i Danmark når først leveomkostninger er trukket fra.</p>
<p>Til Norges forsvar så bor de begge i Oslo som eftersigende skulle være lidt mere dyr end andre byer i Norge.</p>
<p>Vi snakker 250 kroner for en lille pizza og 60 kroner for 4 stykker parmaskinke.</p>
<p>Så med mindre man står uden arbejde eller udsigt til det i Danmark så kan jeg ikke se grund til at flytte med mindre det er for eventyrets skyld.

Jeg fik også en markant lønstigning, og med en trækprocent på 40, eller der under, klager jeg absolut ikke. Nu er penge ikke alt og jeg oplever generelt at der er et større skel mellem arbejde og fritid. Jeg arbejder stadig når jeg kommer hjem, men ikke nær så meget (og der er ingen forventning om at jeg gør det – modsat i Danmark). Så mere fritid der kan bruges på familien eller fritidsaktivitet skal helt også tælles med.

Der er ingen tvivl om at visse leveomkostninger, specielt i Oslo og Stavanger området, er noget højre end i Danmark. Som du selv nævner kan mad være afsindigt dyrt, og hvis man godt kan lide at tage i byen hver weekend og få et par øl skal man ikke regne med at der bliver mange penge tilovers. Hvis man, som jeg, elsker naturen er der utrolig mange gratis/billige oplevelser lige uden for døren.

At købe bil er også noget billigere end i Danmark. Personligt har jeg sparet omkring 150.000-170.000 i forhold til hvis jeg skulle købe i Danmark.

Man skal ikke tage til Norge bare for at få job. At flytte til udlandet er jo ikke noget man "bare" gør. Man skal flytte fordi man har lyst til at prøve noget nyt, få nogle nye udfordringer og et eventyr. Arbejde er ikke alt, og jeg vil ikke anbefale nogen at flytte herop blot fordi de ikke kan få arbejde hjemme i Danmark. Jeg er sikker på at en Norsk arbejdsgiver ikke vil tilbyde en et job hvis de har mistanke om at man flytter tilbage til Danmark så snart der kommer en mulighed "derhjemme".

6. juni 2014 kl. 08:23
Norge tørster efter it-folk: 20.000 ledige jobs

Jeg vil næsten gå så langt at sige at der kun er en side i Norge, http://www.finn.no. Der findes selvfølgelig andre men der virker som om at alt hvad der bliver slået op på andre sider også er at finde på finn.no

Jeg har ikke så stor kendskab til konsulent branchen, så jeg ved ikke hvordan mulighederne ser ud her.

4. juni 2014 kl. 21:22
Norge tørster efter it-folk: 20.000 ledige jobs

Dobbelt post

4. juni 2014 kl. 19:29
Norge tørster efter it-folk: 20.000 ledige jobs

Jeg kan klart anbefale alle som tænker på at tage springet og flytte til Norge bare at gøre det. Forskellene er ikke specielt store og der er god løn og gode ansættelsesforhold i IT-branchen.

4. juni 2014 kl. 19:27
Borgmesters kæmpe tele-regning kan skyldes dårlig tyrkisk mobilforbindelse

Borgmesters kæmpe tele-regning kan skyldes dårlig tyrkisk mobilforbindelse

Nej. Borgmesters kæmpe tele-regning skyldes:

  1. At kommunen havde fjernet dataloftet ved roaming.
  2. At da regningen blev absurd stor, og TDC alligevel sætte grænse på, valgte den kære boremester firvilligt at øge datagrænsen.
23. maj 2014 kl. 07:02
Disse 4 farer er de største tablet-dræbere på kontoret

In other words (from Panasonic (the source)): "Buy Panasonic Toughbook tablets"

24. januar 2014 kl. 08:16
SAP går på licensjagt efter skjulte brugere

Og hvis jeg printer det og giver det til en anden ansat? Er det i bund og grund ikke det samme?

Er det ikke mine data, eller ejer SAP også de informationer jeg har omkring virksomheden bare fordi de er gemt i SAP?

14. maj 2012 kl. 11:20
Glem alt om at arkivere dine mails i mapper

@Claus Bo Larsen: Kan også bare være at det er mig der er en abe til Notes ;)

Personligt er jeg meget glad for den måde som GMail kan håndtere mine mails på

11. oktober 2011 kl. 19:45
Glem alt om at arkivere dine mails i mapper

Sjovt at IBM er kommet frem til dette. Det er jo stort set umuligt at søge efter indhold i mails i IBM Lotus Notes ;)

10. oktober 2011 kl. 19:20
Pas på virus over telefonen: Danske svindel-opkald udgiver sig for Microsoft-support

Ville blive mere nervøs hvis det var Ubuntu support der gav mig et kald ;)

22. september 2011 kl. 12:12