Palle Due Larsen

Kommentarer

Kommentar til brevstem.dk - så er vi i luften

Security threat

Når jeg går på brevstem.dk fra arbejdet får jeg: This site is blocked due to a security threat.

Re: Hovedløs digitalisering....

Det kommer ikke til at ske... der er kun én vej, og det er at gå tilbage til et niveau af digitalisering, som vi faktisk kan styre. Hovedløs rullen-tilbage til tidligere tider er heller ikke en løsning. Det er hovedløs, der er problemet her, ikke digitaliseringen.
Kommentar til Schweizerne inviterer hele verden til at hacke landets stemmesystem

Re: Fuld gennemskuelighed giver nye problemer...

En del af ideen lader til at være, at vælgeren efterfølgende can check that their own vote has been correctly placed in the electronic ballot box. Dette indebærer, at selve placeringen af krydset kan tjekkes, hvilket giver kreative muligheder for at købe, presse og tjekke andres stemmeafgivning...
Kommentar til Lovforslag: Politiet skal nu masseovervåge alle flypassagerer

Hvor kan man protestere?

Ikke at jeg tror det hjælper noget, men man bliver vel nødt til at markere sin modstand.
Kommentar til Billedredigering med deep learning: Fjern så mange fejlkilder som muligt

Scientist? Virkelig?

Med et simpelt datasæt kan data scientisten følge med i, hvordan GAN-modellen bliver forbedret, efterhånden som den træner - som nedenstående billeder demonstrerer. Der må da findes et bedre ord end data scientisten.
Kommentar til Hvorfor stolede politiet ikke på ANPG under menneskejagten?

Re: Denne artikel er under lavmålet

Hvad med at udstyre 4 biler med kopier af de mistænkte nummerplader Det er nok ikke så nemt at kopiere nummerplader. Så var der nok ikke så mange, der gad stjæle dem.

Re: Hvem er COPITS?

Fra "Om COPITS": COPITS er en privat, uafhængig rådgivnings- og it-sikkerhedsvirksomhed, som er stfitet af John Foley i 2013.
Kommentar til Danglish 1

Falske venner

Mit yndlingseksempel på falske venner er "Festplatte" som på tysk er en harddisk og på dansk en tallerken med luksuspålæg. Man ønsker sig næsten at være der, den dag de to bliver forvekslet.

Re: Privathospital?

Er der nogen, som ved, om det er privathospital, eller noget som kan sammenlignes med et offentligt dansk sygehus? Ifølge denne wikipedia side er Hospital Center Barreiro Montijo et offentligt hospital.
Kommentar til Danglish 1

Re: Thumbs up.

Så kan man jo bruge det gode gamle ord "kontubernal". På film oversættes roomie tit til slof, som man vist skal være fra Holbergs tid for at forstå.
Kommentar til Schrödingers Motherboard

Re: Cyber...

En moderne bil er mindst et dusin computere med hjul og motor ... og nu har man gudhjælpemig gjort det lovpligtigt, at den skal tilsluttet telenettet! Det har jeg da ikke hørt noget om. Kan du uddybe det?
Kommentar til Kom med på rundtur i Danmarks største datacenter

Navngivning

Når centret skal navngives har jeg et forslag: "The Apple Søren Pape Poulsen International Data Center" Både fordi han som Viborgs borgmester spillede en rolle i forbindelse med at få dette tabernakel til Viborg, og fordi det har en åbning foroven til at lukke varm luft ud. ;-)

Re: Vær dog glad for det.

De fleste af dem jeg kender bruger alligevel tastselv kode løsningen på SKAT's hjemmeside da den stadigvæk er meget nemmere end PapID. Virkelig? Det kender jeg ingen, der gør. Den almindelige bruger er jo vant til NemID fra bank, e-boks, Danske Spil, DBA og betragter det måske ikke...
Kommentar til Kommunerne overset i ny cyberstrategi

Re: Naturligvis ...

Hospitaler (regioner), brandvæsen (ofte kommunalt), vandforsyning (fælleskommunale selskaber), fjernvarme (ditto), affald osv er da ikke kritisk. Nu vil jeg nødigt forsvare Klaus Hjort, men regionerne og dermed hospitalerne er dækket af planen.
Kommentar til Region Hovedstaden sletter alle fingeraftryk fra bloddonerer

Re: Forståelsesspørgsmål...

Man kunne f. eks forestille sig, at hashværdierne for folk med genetiske sygdomme ville have andre karakteristika end for folk med perfekte gener? Fingeraftryk er ikke genetiske. De opstår i fostertilstandelsen ved tilfældige foldninger af huden (INAD, I'm not a doctor). Hashing er...

Re: Man skal stadigvæk være tyv

I øvrigt så går signalet fra nøglen gennem sølvpapir. I hvert fald på min nøgle. Jeg er smartere end dem. Jeg har pakket min bil ind i sølvpapir....

Forklaring

Selvfølgelig kniber det dataforståelsen. Ca. halvdelen af verdens befolkning er jo mindre intelligent end gennemsnittet!.

Er det en MR-skanner der menes?

Jeg kender ikke umiddelbart forkortelsen MRI, men hvis det er Magnetic Resonance Imaging, så plejer vi at kalde det en MR-skanner på dansk. https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/undersoegelser/undersoeg...
Kommentar til CFCS: Vi er i dialog med teleselskaber om brug af Huawei-udstyr

Re: Hvem vil vi helst have...?

Min router er fra den tidligere sovjetiske republik Tjekkiet Det er vist ikke rigtigt. Tjekkiet var en del af Warszawapagt-landet Tjekkoslovakiet, men nogen sovjetrepublik har det aldrig været.

Re: ...

@Palle Due Larsen Du skriver det samme som @Gert G Larsen skrev Skudt forbi. Gert G. Larsen skriver, at det er sexistisk at gå op i køn i vore dage, jeg skriver, at det er sexistisk at kalde kvinder over én kam for "nogle hysteriske skabekrukker".