Michael Fjeldsted

Det pønser C#’s danske chef på i version ni: Ind med records og ud med static void Main()

Hvis C#-holdet var stensikker på en november-deadline, havde de nok skrevet det på projektsiden.

Hvorfor skulle de dog pludselig begynde på det? https://github.com/dotnet/csharplang/milestones

  • C# 10.0 står til 1. jan 2100
  • C# 9.0 står til 1. jan 2090
  • C# 8.0 står til 1. jan 2080 selvom det udkom sidste år.
  • C# 7.3 står til 1. jan 2073 gæt selv hvad 7.2 og 7.1 står til.

https://channel9.msdn.com/Events/Build/2020/BOD108 - hvis du spooler frem til 14:30 her starter Mads med selv at fortælle om C# 9.0 efter de første 14 minutter er gået med C# 8.0 og hører du bare det første minut fra 14:30 hører du Mads selvfortælle at planen er at shippe sammen med .Net 5, mens det også står ret tydeligt i hans præsentation.

Læser du kommentarerne i det blogindlæg du selv hanviser til så svarer han selv "Yes" til "Is C#9 tied to .NET 5?"

28. maj 2020 kl. 18:33
Det pønser C#’s danske chef på i version ni: Ind med records og ud med static void Main()

Der er tale om en dato for et preview i den pågældende blog. Til sammenligning gik der 8,5 måned fra beta til færdig udgave i .Net 4. Men vi får se.

Prøv at læs en gang mere - .Net 5 er allerede nu ude i preview 4 som der står og linkes til i blogindlæget.

Udgivelsen af .Net 5 var sat til September 2020, men er nu rykket til November 2020. I slut 2021 er .Net 6 sat til at udkomme og C# 9 skulle gerne være kommet lang tid før det.https://github.com/dotnet/core/blob/master/roadmap.md

.Net Framework har intet med deres nuværende udvikling af .Net Core at gøre. Det er en meget vildlende sammenligning. Hvis man vil sammenligne skal man se på .Net core 3.0 og 3,1 fra 2019.

Og ja vi får se :-) fx her: https://dotnet.microsoft.com/download/dotnet/5.0

28. maj 2020 kl. 13:15
Det pønser C#’s danske chef på i version ni: Ind med records og ud med static void Main()

Slutningen af 2021 er nok nærmere November 2020. C# 9 er sat til at komme sammen med .Net 5

Det skrev Scott Hunter om dagen førhttps://devblogs.microsoft.com/dotnet/announcing-net-5-preview-4-and-our-journey-to-one-net/

28. maj 2020 kl. 10:27
Syv løslades på grund af fejl i teledata

Det der sker nu er en hel masse udsættelser af retsager fordi anklager nu skal have tid til at bygge sagen op uden teledata. Selvom anklageren måske "bare" skal have udsat en uge eller to så er det ikke muligt da byretten (og de 2 andre mere) nemt kan være fyldt op et halvt år frem og det bliver sikkert kun værre med alle de sager der skal gå om.

Derfor er man nu nødt til at løslade dem der kan komme til at sidde længere varetægtsfængslet end hvad deres sigtelse kan give af straf og det er netop tilfældet med disse 7.

Så det er ikke fordi at de 7 ender uden dom - sagen mod dem skal bare bygges op uden teledata.

21. august 2019 kl. 18:52
Nej til null: Her er nyhederne i C# 8

Jeg synes faktisk ikke, at ændringen er en god ide. Tværtimod synes jeg, at det er helt naturligt, at have null-værdier. Det betyder jo bare, at der ikke er en værdi. "At data mangler". Det svarer til virkelighed.

Og det kan du også nemt gøre, du skal bare angive at du forventer null værdier - så fortæller compileren dig hvis din kode ikke tager højde for nullværdier. Alternativt behøver du ikke tage højde for null, hvis aldrig den situation opstår. Det nye er du nu kan fortælle om du forventer null værdier eller ej. Om compileren så hjælpe dig hvis du forventer null, men har glemt null checks et sted i koden. På den måde kan compileren hjælpe dig til ikke længere at have null reference exceptions - med eller uden null værdier.

Det kommer blot til at tage en masse tid at opgradere til C#8.

Nej - det er funktionalitet som kan slåes til og fra. Hvis ikke du slår det til, så er der ingen bracking changes. Og du kan så bruge noget af alt det andet nye i C# 8. I et nyt projekt vil det være noget man kan tage med fra start, men ikke noget der er tvunget.

31. juli 2019 kl. 13:52
Server fyldt med KMD-software - herunder til valgoptælling - stod pivåben

»At den pågældende server ikke har været beskyttet af login er ikke best practice, og den burde have været beskyttet af adgangskontrol, som de nye servere er,« oplyser Chief Security Officer (sikkerhedschef) hos KMD Carsten Hvid Challet.

Det kunne da være interessant at se hvor mange servere man har deployet uden at følge best practice - eller adgangskontrol er måske først blevet best practice hos KMD de senere år?

24. maj 2019 kl. 12:23
Microsoft patcher, så britiske myndigheds-domæner kan tilgås uden HTTPS

Men Microsoft er ikke helt oppe på beatet med det her nymoderne pjat med kryptering og certifikater.

Stop nu det Microsoft-bashing når ikke du ved noget om emnet og ikke gider bruge 10 sekunder på google. Se fx hvad lets encrypt selv siger: https://letsencrypt.org/docs/client-options/

Kører man i Microsoft azure cloud som har 2 datacentre i uk - så har både deres cdn og frontdoor automatisk ssl på dit eget domæne på ligefod med fx cloudflare.

21. maj 2019 kl. 18:48
Medie: Kontrollen over nettet er lagt i hænderne på Google

Ville Edge ikke skifte til Chromium inden længe?

Jo - det er præcis det artiklen prøver at beskrive.

18. december 2018 kl. 14:26
Nu laves Windows med software skabt af Linus Torvalds

Pinligt (arrogant red.) så stadig at forlange licenspenge for good old Team Foundation Services - når man selv er ved at afvikle det internt.

Nu understøtter TFS jo fint git. Og alt hvad de har af projekter selv kører enten på TFS eller github. Der er faktisk en forbedring i forhold til tidligere, hvor det var forskelligt fra afdeling til afdeling hvad de lige brugte. Det er også en af grundende til at deres hosted TFS har fået et kæmpe løft over de sidste par år.

29. maj 2017 kl. 16:36
Nu laves Windows med software skabt af Linus Torvalds

Kunne de ikke blot have kørt git på ext4?

Du skal måske overveje deres udviklingsmiljø. Deres plan var at skifte til git ikke at skifte væk fra windows.

Det er udviklingen af selve windows de har skiftet over på git. Alt deres .net open source på github osv har jo kørt git på alm filsystem i lang tid efterhånden. Alle deres open source projekter bliver jo sikkert kodet på alle mulige platforme, men windows er stadig closed og kun dem selv der koder på.

29. maj 2017 kl. 15:25
Bitcoins slog rekord i weekenden

Siden da har jeg modtaget en masse mails fra PayPal, om at jeg skal checke min konto, hvor de fleste mails sikkert har været virusbefængte. Derfor sletter jeg konsekvent på forhånd alle mails, hvor PayPal er nævnt.

Hvis du modtog emails før du oprettede en konto, så var det da sikkert noget spam og svindel, men hvis det er efter, så kunne det jo godt tænkes at Paypal selv var afsenderen. Paypal står faktisk bag opfindelsen af dmarc, så du nu i dag faktisk kan se om en mail kommer fra paypal selv eller noget scam. Det kræver dog også at man sætter sig ind i det - lige som med bitcoins.

I modsætning hertil har jeg også brugt Western Union....

Så du mener ikke Western Union skal forbydes når nu de er den foretrukne platform til svindel af folk der pludselig arver en masse penge i Negeria og den slags fortræffeligheder?

23. maj 2017 kl. 12:19
Hostingfirma fældet af plastikdel til få hundrede kroner: Frygtede eksplosion i datacenteret

de hoster alt selv, på noget seriøst jern

Men det ændrer ikke ved at de ikke har 2 uafhængige strøm linier i datacenteret, som de fx har med netværk.

Det ændrer heller ikke ved at de havde begge deres dns servere i samme datacenter.

Deres kontor (jeg har været der) udstråler helt sikkert seriøsitet, men tager man over på den anden side af vejen i deres datacenter (jeg har også været der), så opdager man at det er en ombygget Villa som agerer datacenter, så får man et indtryk af at de ikke er helt på højde den normale standard.

Næste gang er det måske deres køl kunderne opdager de ikke har redundant.

3. august 2016 kl. 20:35
Hostingfirma fældet af plastikdel til få hundrede kroner: Frygtede eksplosion i datacenteret

Når 1 dims kan få det hele til at fejle så er det ikke særligt redundant. De fleste steder hvor oppetid er vigtig kører man med redundant strøm og dermed 2x bystrøm/UPS/generator. Skulle en dims så fejlen et sted, så kører den anden linie stadig. Derudover havde de også placeret begge deres dns servere i samme datacenter, så selv ting der ikke en gang var hosted der var også nede hvis dns kørte derfra.

Kun én ting gælder hvis man vil sikre sig oppetid og det er ikke at være afhængig af én ting. Redundans, redundans, redundans....

3. august 2016 kl. 10:52
Solgte alt for at starte it-virksomhed i USA: Du kan kun tabe drømmen

Er selv bruger af Billy's Billing. Først i det ene firma og nu til begge mine regnskaber.

Alle de mærkelig valg man bliver stillet overfor ved fx e-conomic eller ligende systemer er gemt væk. Alt er skrevet på et sporg som man som ikke økonomi person forstår. Fx er kontakter delt op i kunder og leverandører (ikke debitor og kreditor).

Revisorer vil sikkert ikke vælge det, men til alle selvstændige er det virkeligt et system der har rykket niveauet et par hakker op.

23. juli 2014 kl. 20:37
Retspræsident: Loven afgør, at hjemmeside for tinglysning kan afsløre folks CPR-numre

Søren Sørup Hansen har jo forstået problematikken og hvordan man bør bruge cpr. Når nu vi er kommet til den konklusion at cpr ikke er hemmeligt, er det så ikke på tide at vi laver det offentligt for alle?

Så må de sidste mobil og låne virksomheder også indse at de skal bruge mere end et offentligt kendt "id" på folk.

17. juni 2014 kl. 21:41
CPR-numre ligger frit fremme på kommunernes hjemmesider

Hvis cpr bliver et offentligt id på alle personer, så er der ikke længere noget hemmeligt og ingen kan misbruge den "hemmelige" viden.

Lånevirksomheder mobilselskaber osv må så sørge for at bruge en mere sikker metode istedet for bare blindt at stole på at folk opgiver korrekt cpr.

22. maj 2014 kl. 13:07
Her er genfødt browser-menukort i Windows 8

Fixed that for you

Nu er hele pointen jo væk.

12. oktober 2012 kl. 10:38
Her er genfødt browser-menukort i Windows 8

Mon ikke det er Bing Translate de har brugt - lidt ligesom man hos MS også kun må google noget på Bing.

10. oktober 2012 kl. 14:10
Oprør hos it-konsulenthus: Dagpengemodtagere udvikler forretningen

... eller åbenbart ikke. Nu får Mogens det offentlig til at betale for sine "ansatte". Det passer ikke rigtigt ind i mit billed af Mogens, men han har måske også opdaget at man lige så godt kan malke koen, når nu den står der.

Det giver vel god mening at det burde være firmaet der betalte for den ydelse de får. Hvis de "arbejdsløse" skaber arbejdspladser og ny forretning til virksomheden burde virksomheden også være villig til at betale for det.

Mogens - hvorfor vil du ikke betale for at nogen laver et stykke arbejde for dig og din forretning?

6. juli 2012 kl. 12:38