Benny Lyne Amorsen

Når data lyver - teledata

I alle medier er skandalen at der mangler nogle teleoplysninger. De er fuldstændig på vildspor.

Skandalen er at uskyldige ser ud til at være dømt pga. de manglende oplysninger! Det burde aldrig kunne lade sig gøre i et retssamfund. Manglende beviser burde aldrig kunne få uskyldige dømt, de burde højst medføre at nogle skyldige går fri.

Det ryster ved grundvolden i retsstaten hvis vi dømmer uskyldige.

19. august 2019 kl. 11:55
Er du klar til et lille sug i mavsen?

Hvorfor har de så ikke betalt gæld af, som man jo burde kunne og skulle, i gode tider ?

Fordi det ikke er muligt. Jeg mener ikke som i "ikke muligt i praksis" eller "ikke politisk farbart". Det er ikke muligt på samme måde som at man ikke kan få passiver til at blive en anden værdi end aktiver.

Alle penge er gældsbeviser udstedt af staten. Uanset om det er pengesedler eller statsobligationer eller hvad man nu kan finde på. Den eneste måde at komme af med statsgælden er at inddrage alle borgernes penge.

Det bliver borgerne ikke rigere af.

Nogle vælger at modregne beholdninger af andre landes penge i statsgælden, og det er vel fair nok. Så kan enkelte lande blive gældfri, bare andre lande skylder noget. Men for hver krone som nogen har lånt ud skal der være en anden som skylder en krone, så det flytter bare problemet rundt.

18. august 2019 kl. 13:44
Ledende PHP-bagmand: Det er på tide med P++

Variabler med typer, mindre baggage, navn der starter med P.

Jeg synes det skal hedde Python. Jeg har hørt at nogen allerede har lavet en prototype...

16. august 2019 kl. 12:47
Hullet i kæmpeskoven

Erwin Neutzsky-Wulff skrev tidligt i 80'erne en række bøger om BASIC-programmering til forskellige mikrodatamater (godt ord, ikke?). Bl.a. "Mikrodatamaten, programmering og anvendelse : en bog om ZX81 BASIC" fra 1982. Den har jeg ikke læst, for jeg har aldrig ejet en ZX81, men den tilsvarende bog fra året efter til VIC-20 indeholdt så vidt jeg husker spil.

Det slår selvfølgelig ikke 1981, men det er da tidligt, og bibliotekerne har allerede materialet.

5. august 2019 kl. 21:09
Adgang til Saxo Bank online kræver kun simpelt login: »Det er chokerende«

Det lyder sikkert provokerende, men autentikering af bankens brugere er dømt til at mislykkes. I stedet skal man autentikere transaktionerne.

Bruce Schneier har skrevet om det helt tilbage i 2006, hvor netbankangreb var et relativt nyt fænomen. Man skulle tro at indlægget ville blive forældet på 13 år, men vi er øjensynligt ikke blevet klogere.

https://www.schneier.com/blog/archives/2006/11/fighting_fraudu.html

30. juli 2019 kl. 22:13
Kasakhstan blokerer al HTTPS-trafik uden statscertifikat

Kan man gå ud fra at NSA har den mulighed?

Ja, NSA har uden tvivl adgang til at få mindst én root-CA til at udstede hvad de nu har behov for af certifikater. Det kan forhindres med Public Key Pinning, men PKP er stort set opgivet som teknologi.

Det betyder dog ikke at alt er tabt. NSA kan lave et certifikat som virker for én server mod én klient. Det vil være svært for dem at lave certifikater for alle servere for én klient, og også svært for dem at lave et certifikat for én server for alle klienter uden at blive opdaget.

Kasakhstan's løsning hvor de fikser certifikater for alle servere og alle klienter kan ikke implementeres af NSA hemmeligt. Ligesom i Kasakhstan vil alle vide at NSA gør det.

21. juli 2019 kl. 13:47
Kinesisk grænsemyndighed installerer overvågningsprogram i turisters telefoner

Kina har, ligesom resten af den ikke-muslimske verden, problemer med integrationen af muslimske mindretal, men de går anderledes brutalt og kynisk til stålet i Xinjiang.

Der er lidt forskel på at integrere nogen som rejser til et land frivilligt og at "integrere" nogen som bor i et land man har taget fra dem.

Kinas "integration" af Uighurere ligger mere i samme boldgade som Tyrkiets "integration" af kurdere eller Danmarks "integration" af grønlænderbørnene. Kina er bare meget mere effektive til den slags uhyrligheder.

3. juli 2019 kl. 17:14
Selvsikkert firma: Vi kan brække enhver iPhone op for myndigheder

1). Klon/kopier telefonen

Det kan man ikke. Det er hele pointen i TPM. Pinkoden og krypteringsnøglen ligger ikke på flash. For at læse telefonen skal man derfor bryde en moderne kryptering med mindst 128-bit nøgle. Det kan ikke brute-forces.

Det er muligt at Cellebrite har fundet et hul i TPM-chips som gør det muligt at klone eller læse de skjulte TPM-data. I så fald er pinkoden ikke et problem. Men det er i al fald ikke simpelt, og det var ikke den metode de brugte sidste gang.

20. juni 2019 kl. 22:54
'Bad bots' udgør nu omkring 38 pct. af internettets trafik

Hvis du er imod en kommunistisk "Ny Verdensorden" (NWO/OWN) bliver du i dag betegnet som:

Jeg er rimeligt overbevist om at alle mine bekendte er imod en kommunistisk ny verdensorden, hvad det så end er. Jeg har ikke hørt at nogle af dem skulle være blevet omtalt med de betegnelser som du nævner.

Noget tyder på at fake news også er nået til kommentarsporet.

26. april 2019 kl. 16:07
DNS-problemer lægger e-Boks ned

Hvis du driver noget der er oppetidskritisk, så lad være med at hoste DNS selv, medmindre du virkelig har styr på hvad du laver.

Jeg ville ønske at Larsen Data ville lave en superplatinvipdns.dk. Den skal være fuldstændig mage til gratisdns bortset fra navnet og prisen.

Der er et vist imageproblem i at bruge gratisdns. Men de fejler aldrig.

(Jeg har ingen forbindelse til gratisdns udover at jeg er en yderst tilfreds "kunde")

25. april 2019 kl. 14:03
Ny politisk aftale om CFCS: Virksomheder og organisationer kan tvinges på sniffernetværk

Det er skønt at der er regler for hvordan CFCS skal opføre sig. Men hvem tror på at der er vandtætte skotter mellem CFCS og resten af Forsvarets Efterretningstjeneste? Og hvem skulle kontrollere det?

Folketingets kontroludvalg kan kun kontrollere det som de får udleveret af oplysninger, og det er FE som står for at udlevere dem...

Det er min faste overbevisning at CFCS er en måde at gøre det lettere for samarbejdspartnerne i Five Eyes / Nine Eyes / 14 Eyes at fortsætte deres totalovervågning af datatrafik. Danmark skal bidrage med sin del for at få adgang til klubben.

12. marts 2019 kl. 01:53
Microsofts Azure vokser med skuffende 76 procent

Men der er mange milliarder mennesker i verdenen, og det er mere end rigeligt til at der skulle kunne være et sundt og diverst marked af leverandører af software til computere. Men det er af en eller anden grund ret sjældent. Personligt ved jeg ikke hvad årsagen er.

Marginalomkostninger på 0 og netværkseffekt er grundene til at det er sådan.

Forestil dig at en eller anden sidder på markedet for software til håndtering af madopskrifter. Det går fint, der er mange brugere af forskellig art, profesionelle og private. Det marked vil du gerne have en bid af. Du spenderer så din formue på at lave en kopi (naturligvis udviklet og designet helt separat, helt efter reglerne). Den har kun halvt så meget funktionalitet, men for 90% af brugerne er det nok.

Så snart den rammer markedet, så lancerer den oprindelige producent en lite-version gratis som kan det samme som din version. Deres salg går ned, men dit går i 0. Du forsøger at tilføje nye features, men hver gang så ryger de bare med i lite-versionen hos konkurrenten.

I sidste øjeblik kommer du op med en fantastisk idé der gør din version markant bedre end konkurrentens. Brugerne skifter over til dig, og som hævn over de ufine (men absolut ikke ulovlige) methoder hos konkurrenten laver du en begrænset udgave gratis. Spredt mellem fuld og gratis udgave tager du stort set hele markedet og din konkurrent går konkurs.

Nu er der monopol igen.

Man kan ikke have sund konkurrence uden marginalomkostninger.

5. februar 2019 kl. 17:13
Tysk bilistforening tester nøglefri biler: 230 ud af 237 kan let stjæles

"Hvis du er utryg ved brugen af den nøglefri funktion til bilen, kan du vælge at låse din bil ''manuelt'̈́'. Det vil sige, at du klikker på nøglens lås for at låse efter dig. Bruger du den funktion, kan bilen ikke stjæles ved den omtalte metode."

Det er noget vrøvl. Jeg har en bil som kan åbnes nøglefrit. Den kan fint låses op nøglefrit selvom jeg har låst den med knappen på nøglen.

Indførelsen af ratlåsen og de andre forbedringer af sikkerheden i biler har gjort at vi kun har ganske få dødsfald per år som skyldes biltyve. Sådan har det ikke altid været. Vi kan håbe at nutidens teenagere har for travlt på nettet til at køre dødsræs i stjålne biler, men det er dumt at give dem muligheden.

5. februar 2019 kl. 12:58
Microsofts Azure vokser med skuffende 76 procent

Sæt det i perspektiv med googles vanvittige market share på Android med omkring 80%.

Det er ikke rimeligt at du sammenligner med et produkt hvor marginalomkostningen for at producere en ekstra enhed er 0. Den slags produkter vil meget let ende som et monopol, med mindre producenterne er dårlige til at prissætte produktet optimalt.

Cloud-hosting har en profitmargen langt under 100%. Jeg forstår personligt ikke at folk tør investere i det; der er plads til masser af innovation i det marked, og det er ikke oplagt at Amazon og Microsoft kommer til at levere den innovation. Som udgangspunkt er det billigt og nemt at skifte cloud-udbyder. De forskellige udbydere forsøger at differentiere sig med ekstra services, så de kan gøre det sværere at skifte, men disse services kan også kopieres.

Der er stor gang i udviklingen af meta-cloud-løsninger som kan håndtere flere backend-clouds med samme interface.

2. februar 2019 kl. 12:58
DI: Ny CFCS-overvågning kan betyde dansk statstapning af patentdata og børsdata fra udenlandske selskaber

I England kommer den slags lovforslag typisk når det bliver afsløret at myndighederne allerede laver overvågningen men har glemt at spørge om lov.

Det kunne være RIGTIGT spændende at høre om nogen danske virksomheder/medarbejdere har modtaget tilbud om overvågning som de ikke har kunnet sige nej til. Men det er også rigtigt meget at forlange af dem at være whistleblower.

16. januar 2019 kl. 18:03
Microsoft giver adgang til sine softwarepatenter

Microsoft patent-troller fortsat Linux og det anslås at indbringe dem over 1 mia. dollars per år.

https://sfconservancy.org/blog/2018/oct/10/microsoft-oin-exfat/

15. oktober 2018 kl. 09:16
TDC stopper totalovervågningen af kunders færden

MMS, SMS og traditionelle taleopkald udfaser lige så stille sig selv (i den rækkefølge), og så er logningen helt væk.

Det næste privatlivsproblem er Google's location tracking -- men den er man trods alt lidt mere herre over.

Tak til Datatilsynet.

12. oktober 2018 kl. 17:07
Microsoft overrasker: Deler sine 60.000 patenter for at beskytte open source-kode og Linux

OIN burde ikke have ladt dem komme ind. Microsoft udnytter en teknikalitet i OIN-reglerne til at undgå at bidrage med de eneste reelt Linux-relevante patenter: Patenterne på exFAT.

Microsoft tjener fortsat over en mia. dollars hvert år på Linux, pga. deres misbrug af patentsystemet.

12. oktober 2018 kl. 09:02
Australsk lovforslag: Udlever dit smartphone-password eller ryk fem år i fængsel

Der er noget helt galt i Australien!

Det bliver til lov i Danmark indenfor 10 år. Hvis f.eks. en morders mobiltelefon var blevet fundet og ikke kunne låses op, så var det allerede på vej gennem lovmøllen.

1. oktober 2018 kl. 17:53