Søren Mikkelsen

Står der et vindue på klem til hackerne i dit Linux-miljø?

Michael:

Så i har simpelthend et SAN der konstant arbejder på noget i ikke ved hvad er og det køre stadig, jeg håber godt nok de er vigtige eller kunden de tilhøre eller whatever.

Meeeennn nu i alligevel giver resourcer ud kunne i vel nok lige smide en bitcoin harvester eller seti@home ind på det SAN der også :D

22. december 2013 kl. 09:31
Står der et vindue på klem til hackerne i dit Linux-miljø?

Jeg vil påstå at vi ved alt for lidt om de systemer vi bruger, og med så lukkede systemer som eks Microsoft og Apple "pryder boden med" har vi slet ingen sikkerhed for hvem der laver hvad på vores systemer. Vi ved med sikkerhed at ville eks NSA have en bagdør på et af disse ville de få det, og det betyder så at de allerede har det, og det betyder så at det er længe siden man kunne bruge den slags lukkede kode til noget som helst sikkert, det er længe siden vi alle skulle være begyndt at bruge ren open source

22. december 2013 kl. 09:18
Dansk efterretningstjeneste advarede mod salg af Datacentralen til CSC

Få udenlandsk aflytning af politikere og borgere i Danmark ... check

Her kan man tilføje at det er SÅ cool vi har Helle som intet ser galt i at andre landes efterretningstjenester spionere hendes og andre Danskeres telefoner og andet elektroniske kommunikation, det er lækkert hun er så god til at beskytte mine rettigheder.

27. november 2013 kl. 17:00
Nyt Snowden-læk: Danmark deler oplysninger med NSA

Vi ved alle at en del firmaer som laver disse krypterings apps er blevet tvunget til at lave og/eller udlevere såkaldte "master koder eller bagdøre" til NSA som vil kunne skaffe dem adgang til krypterede info, det er der bla blevet skrevet om herinde engang. Nej jeg ved ikke hvilke man kan bruge men opensource vil være en start.

31. oktober 2013 kl. 03:57
Helle Thorning forsvarer NSA’s digitale spionage

Jeg høre Helle sige at hun har det ok med at USA spoinere inden for Danmarks grænser ved bla at aflytte vores telefoner og logge vores internet brug. Jeg ser det som ef krigs erklæring fra USA's side og mener Helle burde spærres inde som forræder for at nikke ok til at USA og sikkert også andre lande overvåger den Danske borger i hans eget hjem.

14. september 2013 kl. 23:36
Firefox 23 kommer uden mulighed for at slå Javascript fra

Jeg bruger personligt no/notscript og er også for længst skiftet fra Firefox til Chrome men jeg føler mig sikker på Firefox ikke vinder en eneste bruger på at fjerne muligheden for at den normalt bruger kan slå js fra, men jeg er helt sikker på de mister tusinde brugere på dette trick så jeg har vildt svært ved at se andet end et selvmål.

MS og Google burde sende dem en flaske rød eller to som tak for hjælpen/brugerene.

3. juli 2013 kl. 01:42
Pris for at gemme alle telefonsamtaler i USA: 180 millioner kroner

Hvis det er korrekt at man i USA kan gemme alt telefon kommunikation (til/fra) mere end 300.000.000 menneskers samtaler for et helt år for sølle 180.000.000 dkk må jeg tage hatten af for det. Her i landet ville det sikkert koste 200.000.000 og vi er under 6.000.000 indbyggere.

18. juni 2013 kl. 01:44
Danmarks største spiludvikler fyrer halvdelen

"Det danske spilfirma IO Interactive..." IO Interactive er et Japansk ejet firma, uanset hvem der så lavede og arbejder i virksomheden er nuværende ejer Square Enix som er et Japansk firma, at kalde det Dansk kunne ikke være mere ukorrekt og er også en smule fornærmende.

18. juni 2013 kl. 01:32
Danske CPR-numre sat til salg på nettet

Jeg har ikke et kørtkort, men jeg vil mene at enhver med et kørekort vil kunne sagsøge den Danske stat for ikke at opretholde en fornuftig sikkerhed omkring borgernes personlige data, jeg har faktisk svært ved at se hvordan denne sag skulle kunne tabes da der allerede har været flere indbrud i den Danske stats systemer og at der ingen tvivl om er at de alle kunne have været forhindret af et barn på 11 år med sine læsefærdigheder i orden.

Det er pinligt at være Dansker !!!

7. juni 2013 kl. 19:50
Danske CPR-numre sat til salg på nettet

Den ene skandale efter den anden, CSC har vist sig at være en flok amatøre fra top til bund som bestemt aldrig burde have fået ansvaret for vores personlige data, det har folk i IT verden vidst i flere år nu, gad vide hvor længe der går før staten ser røgen, 5-6 år endnu?

7. juni 2013 kl. 16:14
Anholdt om natten for angreb mod NemID: Ustraffede unge indrømmer angreb

Cristian har fat i noget korrekt her. Just sammenligner ting der ikke er kan sammenlignes. Kim er en hat hvis det er hans mening, jeg kender flere folk derinde og der er nogle uhyggeligt kloge IT folk imellem deres ansatte. Søren har ret men jeg bryder mig om at sammenligne IT indbrud med indbrud eller anden normal kriminalitet da de 2 har meget få ting til fælles.

Sidst vil jeg gerne tage hatten af for folk som dem omtalt i ovenstående, hvis dit IT ikke er sikkert SKAL det hackes hvis du er dum nok til at lade det køre i usikker tilstand, jeg siger lig hele staten ned hvis det er muligt, selv ddos syntes jeg vil være ok, hvis ikke du kan finde ud af at sige nej tak skal du hverken styre statens eller nogle andres IT.

"Lad os spare penge og køre alt over på IT, det er skide godt det siger de alle" dude læg dig ned og dø.

7. juni 2013 kl. 16:01
Dansk politiker chatter om DNS-blokering med open source-værktøj

Det er cool Stine bruger open source, dog må jeg sige at ovenstående virker for mig som en reklame for EtherPad.

15. november 2012 kl. 00:00
Sneglefart på 5. år: Styrelse ved ikke hvornår husdyrgodkendelse.dk får løst problemerne

Personligt syntes jeg det er alt for nice den danske regering ikke kan finde ud af at lave en simpel webside, jeg vil gætte på der er over 10.000 IT folk ansat i den danske stat, men der er ikke 1 der på 5 år kan lave en webside der virker. Der er tale om en side der skal hente data fra en DB og evt poste dem når en bruger logger på og derudover smide det i en DB (har vi allerede gjort) som nogle folk kan læse fra.

Jeg ser ikke problemet, i har en DB, i har en webside, men i har ikke en person med en IT supporter udd som kan sætte dem sammen?

Mvh Bekymret borger.

2. november 2012 kl. 19:48
Kritik: TDC sælger 20 Mbit-bredbånd, men leverer kun den halve hastighed

Jeg har været ude for helt det samme.

  1. ringer til TDC og høre om de kan levere 20/2 her, svaret var at der var 24/* fri og en 20/2 var bestemt muligt.
  2. da det så kørte fik jeg 12870 i stedet for de 20000.
  3. ringede til dem, deres svar var at de havde solgt en 20/2 med en garanti på 10/1 og je g fik hvad jeg skulle have, det samme svar fik jeg på mail.
  4. efter 6-8 mdr uden nogen som helst form for hjælp fra TDC fik jeg skrevet en meget sød mail hvor jeg forklarede at ejer af 20/2 har været telefon kunde i noget ala 30 år og internet kunde i 10 og at det ikke var fair en så gammel og stabil kunde ikke kan få hvad kunden har betalt for, få dage efter kom en teknikker og rettede det problem som jo som altid var deres, 1 af de 3 kobber kabler var for langt i forhold til de andre 2. inden for 4 dage var jeg kommet fra 12/2 til 17/2. Jeg ser at de ved der er problemer, jeg ser de ved hvad der skal gøres for at afhjælpe problemet men jeg ser også de ikke er villige til at bruge de penge det koster at sende en teknikker ud og rette deres fejl. det tog mig 7 mdr at få udbedret fejlen som så stadig ikke er helt væk da jeg konsekvent kan se på router at hastigheden hverken falder eller stiger, det er som om den er låst fast til en vis hastighed.

Alt ovenstående kan dokumenteres.

4. oktober 2012 kl. 10:46
Ringkøbing vil sikre borgerne fiberforbindelse med nyt udbud

Måske man skulle kigge lidt på priser, regler og fremtid her. Her i området koster det 1800kr at få lagt fiber ind og det er jo ret langt fra det 2500kr som er den øvre grænse denne kommune har valgt, væk med ham der har taget den beslutning. Her er der allerede fiber lagt ude på gaden og oprettelse burde derfor være gratis ud over de ca 200kr de altid tager i oprettelse men TDC holder på jeg skal betale 1800kr i oprettelse for at få det lagt ind her trods det burde være gratis ifølge IT- og Telestyrelsenat (læs mere her: http://www.computerworld.dk/art/117185/nu-kan-du-kraeve-at-faa-fiber-gravet-ned-af-tdc) men da TDC arbejder på en løsning hvor de gode gamle telefon kabler vil komme op på langt over den nuværende ADSL hastighed og mere end Waoo's 90/90 er det klart de vil snyde og fuske alt de kan for ikke at få kunder på fiber da de stadig kan tjene godt på de gamle telefon kabler som de for øvrigt stadig tager penge for at have lagt ned trods den regning er betalt for længe siden.

Jeg kender ikke meget til det men vil tro at de gode gamle telefon kabler er lagt ned og betalt af TDC og andre som TDC siden har opkøbt og den regning har de så smidt oven i den normale telefon/adsl regning vi normalt betaler og det samme burde så ske med fiber men her har TDC valgt at holde prisen i top (betaler stadig for vedligeholdelse af gamle telefon kabler) og oven i købet at smide et oprettelsesgebyr på 1800kr ud til kunden trods de ved dette hverken er fair eller lovligt om ikke andet i mit område ifølge IT- og Telestyrelsen (30 meter reglen).

TDC fusker og staten sjusker!

Kom igen!

15. september 2012 kl. 06:23
Tablet-tørke i Sydkorea: Dommer standser salg af både iPhones og Galaxy-mobiler

Samsung frem for Apple til enhver tid! Nice afgørelse, lad os håbe på samme i USA trods der nok ikke er de store chancer for at en ret i USA dømmer et Amerikansk firma for at give stakkels sydkoreanske Samsung ret :(

25. august 2012 kl. 05:39
It-fagforening vil hjælpe Red Barnet med nyt børneporno-filter

Der er lande hvor folk skære "ting" af kvinder så de ikke kan fodre deres børn, mon ikke der er lande hvor man kan stille en server og holde den hellig lige meget hvad der så er på den og igen kan man skifte IP som det passer en. Man kan prøve at besværliggøre det for folk at tilgå denne slags sider men at forhindre det er ren ønsketænkning.

Det er måske værd lige at tilføje at jeg mener børneporno er noget snavs jeg ikke helt forstår hvorfor folk laver og der er ingen tvivl om disse folk skal fanges og straffes for hvad de gør mod de stakkels børn, jeg mener bare ikke det er muligt at forhindre denne slags ulovligheder pt.

22. august 2012 kl. 20:40
It-fagforening vil hjælpe Red Barnet med nyt børneporno-filter

Et site kan den dag i dag ikke lukkes da det vil tage enhver 2 min at skifte IP, Domæne og evt rette i indhold på site så en person kan ikke forhindres i at tilgå et site lige meget hvad i så end gør. Hvis det var noget man kunne så ville sites som The Pirate Bay være lukket for længe siden hvilket ikke er sket.

Sådan skifter man til Google DNS i WIndows 7 og omgår alle blokeringer den danske stat har bestemt sig for at presse vores ISP'er til at lave som de så har lavet så tyndt som det er muligt bare for at vise hvor latterlige disse domme er: http://blogs.fagbladet.dk/it/brug-google-som-dns-udbyder-i-windows-7/

22. august 2012 kl. 19:25
IBM: Lav risikovillighed bremser hurtig digitalisering i det offentlige

"Udfordringen er den offentlige tilgang til digitalisering. Tunge og meget lidt agile og innovative udbudsprocesser samt lav risikovillighed"

Er der noget man er villig til i den danske stat så er det da at tage helt unødige og enormt risikofyldte projecter ind fordi en eller anden rådsmand kan score et nyt hus under bordet, ingen er så dumme at godkende de enormt mange fejlende projecter som har kørt de sidste ca 5 år i staten, alt med IT de har fingerne i går galt, det er for ofte til at være "fejl 40" så det er tydeligt at der er tale om fusk, tænk hvis en virksomhed lavede fejlende million/milliard investeringer på stribe som staten gør, så ville den viorksomhed gå falit og det er hvad vores land er ved at gøre. Danmark er i toppen et korrupt land og det har længe undret mig resten af landets borgere ikke har samme opfattelse.

24. juli 2012 kl. 17:12
3F's hjemmeside kæmper mod gentagne DDoS-angreb

Jeg har ikke læst alle indlæg til denne kun udvalgte. 3F bruger jo våben, ikke våben der ifølge dansk lovgivning er ulovlige, jeg ved ikke hvad denne blokering indebære men vil tro det er medarbejdere der blokeres for og det er jo et af deres våben, andre "grupper" ville bruge magt/vold, nogle blomster og håndkys og her har man så valgt at bruge DDoS som et våben. Om det er noget ejer har gjort for at drille eller noget andre har gjort "på egen foranledning" som backup kan ikke bevises med mindre folk ligefrem er dumme så "thumbs up" herfra, jeg syntes det er god griner igen at se det bekræftet at ingen er for stor til at få en flad :D

Jeg ved intet, jeg tror bare.

22. juli 2012 kl. 01:19