per andersen bloghoved

Yammer og Microsoft – et godt fit

Rygterne om Microsoft’s køb af Yammer er vedholdende. Det er et virkelig smart træk fra Microsoft i et marked, hvor ”social media” er en af de mest drivende tendenser, også for virksomheder og organisationer.

Det er ikke kun Kina’s præsident, der er på besøg i denne uge, men også den karismatiske præsident for Citrix, Mark Templeton, lagde vejen forbi Danmark – og talte med en række af deres største kunder på disse kanter. Da Mark blev spurgt, hvad de store virksomheder fremhævede i år i forhold til hans besøg sidste sommer, nævnte han, at ”social media” helt klart er på agendaen nu i en helt ny skala.

Godt match til hvad mange analytikere nævner, og hvad jeg selv ser. Så det er en no-brainer, at alle væsentlige leverandører ser på, hvordan de kan få sociale løsninger ind i deres portefølje. Der er da også nok at se nærmere på – der er hundredevis af social media start-ups, og der komme nye til hver uge. For et par måneder siden købte Citrix danske Podio for et ukendt millionbeløb, og hvis Podio ikke holdt vilde fester før, så er der da god grund til det nu.

Men – al ære og respekt for danske opstartere og deres nyskabelse – så er Podio ikke i nærheden af Yammer i størrelse, base og brand. Faktisk er Yammer et af det mest interessante social media firmaer i øjeblikket, når man ser på ”enterprise” markedet. Efter sådan 10-20 års diskussion om elektronisk vidensdeling knækkede de faktisk den hårde nød – hvordan får man medarbejdere til at dele viden – på magisk vis! Værktøjet er uovertruffent, og jeg har selv løst mange udfordringer ved hjælp af Yammer.

Så Yammer er rigtig for Microsoft, men er Microsoft rigtig for Yammer? Der er sikkert andre firmaer, der kunne fiske efter Yammer, og jeg tror, der kommer rigtig mange opkøb af sociale medie virksomheder i den kommende tid. Men næppe så mange andre end Microsoft kan bringe Yammer videre på den rigtige vej. For mange andre ville det blive et ”me too” forsøg, men for Microsoft ligger det i direkte forlængelse af deres strategi for samarbejdsværktøjer – mail, instant messaging, Sharepoint, Live Meeting osv. Om man nu kan lide det eller ej, har Microsoft den tyngde i markedet der skal til for at løfte Yammer videre.

Jeg tror dette – hvis det nu bliver til noget – ikke bare kan være et fornuftsægteskab, men faktisk gøre en forskel i markedet. Og skabe endnu mere fokus på netop dette område under udvikling.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere