XBMC på fit-PC3

Jeg fedtede for Open Company, og fik lidt ekstra tid med den fit-PC3 som jeg tester for tiden.
Her til aften har jeg rodet med XBMC på maskinen. Mit første forsøg bestod i at installere den XBMC Live-iso,
der kan findes på http://xbmc.org/download/. Det er reelt en gammel Ubuntu, man får, og det var en katastrofe :-)
XBMC kom fint op, men det var en skærm-opdatering hvert 5. sekund. Det var ulideligt.

I stedet monterede jeg igen den harddisk, jeg havde installeret Ubuntu 11.10 på og fik XMBC installeret via
denne URL.
Det gik super nemt og få minutter efter havde jeg XMBC.

Mht. VAAPI, så giver "vainfo" på min test-opsætning:

libva: libva version 0.32.0
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
libva: va_getDriverName() returns 0
libva: Trying to open /usr/lib/dri/fglrx_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA API version: 0.32
vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA-API - 0.7.8
vainfo: Supported profile and entrypoints
   VAProfileH264High        : VAEntrypointVLD
   VAProfileVC1Advanced      : VAEntrypointVLD

XMBC på Ubuntu 11.10 med XFC4 kører flydende - fantastisk oplevelse.
Jeg installerede også DR NU og DR Live apps og fik set lidt TV. Begge dele kørte perfekt med lyd via HDMI.
Der var intet at udsætte på kvaliteten.

Illustration: Privatfoto

Igen har jeg prøvet at spille videoerne som nævnt i forrige blog-indlæg.
Alle mine DVD-MP4 film spiller perfekt, men igen er der lidt hakkeri med de store clips fra http://www.h264info.com/clips.html.

OPDATERET ved midnat!

Jeg har fulgt Michael ide om at installeret Eden-2 beta udgaven af XBMC og der er MARKANT FORSKEL!
Nu er CPU-loaden på ca 0.1 og selv de sværeste af de H264 clips jeg har afspillet kører uden hakkeri. Synkronisering mellem lyd og video passer også fint nu.
YEAH - det spiller perfekt nu :-)

/pto

Kommentarer (23)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Deleted User

Hej Peter

Kom nu og prøv openelec. Det er en færdig xbmc dist med understøttelse for amd grafik.

Derudover er der også en tvheadend plugin som kan bruges til at streame tv fra din server til xbmc.

Jeg ville ønske at man kunne bruge tvheadend med plex og at plex folket ville få lavet en linux udgave snart.

 • 0
 • 0
#18 Peter Toft

Jeg havde faktisk satset på at nå MythBuntu her til aften, men der kom en defekt USB-stick i vejen. Den var ellers igennem installationen hvor jeg lavede en lille fejl til slut. Derfor reinstallation og til slut op igen, men der var det blev jeg ramt af en defekt på min USB stick. Så test af Fit-PC3 ender nok her, men jeg har en Trimslice at lege med som jeg har lånt af en ven.

Har I andet grej jeg skal teste, så skriv til mig - måske har jeg lyst til at lege med :)

 • 0
 • 0
#19 John Knuhtsen

Er der ikke nogen sponsor ? Jeg synes, at det er ærgerligt at stoppe researchen her. Det er meget interessant med sådan en lille madkasse-stor 3,5 watt løsning af en htpc med linux. Jeg ser også gerne, at der kom en fyldigere vejledning for mere dødelige, men dog it-kyndige. Ellers synes jeg, at interessen for htpc'ere har toppet og er faset ud. I og med velsagtens, at et smart-TV til 5000 kr. kan optage på usb-key. Har jeg misforstået noget ? men hvilken tuner bruges ? er det her usb-stikket kommer ind. Er løsningen iøvrigt konevenlig nok ? (undskyld vendingen).

 • 0
 • 0
#20 Peter Toft

Fit-PC3 er en fed maskine, og jeg vil gerne skrive videre, men har ikke planlagt at købe en selv pt. Jeg mener også at det rigtig interessante kommer når der er styr på en tuner til Boxer hhv Yousee, der spiller perfekt med Myth. Med dette kan vi lave fede medie-løsninger til hjemmet. Jeg har ikke arbejdet seriøst med tunere endnu.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere