WTF: Danske Bank har klokket i udskiftningen af Sampo Banks it-systemer

Nu ved jeg ikke hvor mange af version2s læsere, som også læser den daglige WTF, men i aftes var jeg lige ved at få aftenscolaen galt i halsen, da en WTF omkring Danske Bank dukkede op. Det var overtagelsen af den finske Sampo Bank som var skyld i historien, som efter sigende har kostet banken mange kunder i Finland. Jeg har tidligere fulgt historien i Børsen, men jeg synes nu ikke at jeg har fået indtrykket af at det skulle være gået så galt før nu, hvor WTF tog historien op (og nu tikkede den lige ind via reddit.com).

Men hvad gik der galt? Ifølge WTF var det en hård deadline, hvor man valgte at investere rigtig mange penge og smide flere udviklere på projektet istedet for at nedskalere projektet eller flytte deadlinen. Hvis det er rigtigt, så skulle man næsten sende Danske Bank en udgave af "The mythical Man-month".

Ifølge en af mine tidligere studiekammerater var det snarere forsøget på at lave et Big-bang ombytte af bankens systemer, hvor både brugernes grænseflader og de systemer som bankens ansatte bruger, blev udskiftet samme dag, der gik galt.

Hvad tror du' Var en fiasko uundgåelig på grund af projektets kompleksitet eller gik det galt i udførslen' Er det virkelig en fiasko eller er det blevet blæst op i medierne?

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Mikkel Høgh

…som den Danske Bank tilbyder i Danmark. Man bliver pludselig helt glad for at man ikke er kunde der. Har brugt det før i arbejds medfør og nu er netbanker jo ikke lige frem førende på usability-fronten, men jeg blev godt nok hurtig træt af Danske Banks system, mest af alt fordi det kun virker i Internet Explorer. Øv.

Generelt virker det ikke som om DB har specielt godt styr på IT. Hvis du ser kommentarerne på TDWTF, så er der flere hovedrystende eksempler, og det er da også den eneste bank i Danmark jeg lige kan huske som jævnligt har større nedbrud i deres IT.

 • 0
 • 0
#6 Martin Kofoed

Og rigtig grimt bliver det, når der kommer spotlight på..

Av, av, et hak i tuden på "én bank, ét system"-filosofien, som ellers har været en stor succes for Danske ved konvertering af bl.a. Östgöta (SE) og Fokus Bank (NO). Den store forskel på disse to succesfulde konverteringer og Sampo-sagen, er, så vidt jeg kan læse på og mellem linierne, at Sampo rent faktisk havde et populært og veæfungerende IT-system, som var Danskes overlegen på snart sagt alle områder.

Og så skal man nok heller ikke rulle en Windows-only [*] netbank ud i Linus' hjemland... :-)

[*] Jaja, token-løsningen. Men det er en add-on.

 • 0
 • 0
#8 Ole Østergaard

Er netop nu på ferie i Finland, og hovedoverskrifterne i tv-aviserne er at Sampo har mistet 30.000 kunder siden sammenlaegningen med Danske Bank, sandsynligvis på grund af it-problemerne.

Hvis så bare vi alle blev lidt klogere af det, men mon dog? :-)

 • 0
 • 0
#9 Michael Deichmann

...sådan at forstå at der er nogen kunder man hellere vil have end andre. Det der tæller på den lange bane er ikke om Sampo bank har så eller så mange kunder, men on de tjener penge. Og DB koncernen sparer helt sikkert penge på kun at have een platform.

Måske har de bare mistet 30.000 finske brokkerøve (a.k.a tidsrøvere)som kunder? Det kan man jo ikke læse ud af tallene :-)

 • 0
 • 0
#10 Finn Christensen

Du har ganske givet ramt kernen Michael - fænomenet er jo ikke ukendt ;-)

Denne kommentar efter artiklen i WTF er vel meget sigende for Danske Banks niveau.. Ikke så sært, at det vil slår fejl, når man forsøger at 'downdate' Sampo systemer..

"About a year ago my previous company had (probably still has) Danske Bank as a client, and would send them automated emails containing embeded images.

 • Did the Danske Bank employees see the images we sent them ? No : it turned out that their email software (IBM Lotus) didn't support this advanced technology.
 • Is it implemented in current versions of Lotus ? Yes.
 • How old is Danske Bank's version of Lotus ? 3-4 years past official end-of-life statement from IBM."
 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere