per lolk bloghoved

VMworld 2017 en transformation fra teknologi til forretningsudvikling

Som jeg tidligere har skrevet, var jeg spændt på, hvad jeg ville blive præsenteret for på VMworld 2017. Jeg har altid opfattet VMware som en teknologi drevet virksomhed, der var den første virksomhed, som opnåede kommerciel succes med virtualisering af servere og pc’er. Men i de sidste år har virksomheden transformeret sig til at blive en højteknologisk virksomhed, som gør sig umage med at bidrage til sine kunder og ikke mindst partneres succes ved at udvikle teknologi, der bidrager til kundernes forretning og hjælper dem med at gøre applikationerne fri af endpoints og data fri af specifikke datacentre.

Det er interessant, at de i stedet for at konkurrere med det, der måske kunne være konkurrenter på visse punkter, inviterer dem til at samarbejde og dermed gør VMwares økosystemer stærkere, i kraft af deres nyligt lancerede samarbejder med Microsoft, google, Amazon osv. Det seneste skud på den stamme er samarbejdet med IBM, hvor IBM som en af de første af de globale datacenterudbydere tager den nye HCX Teknologi i brug. Teknologien gør det muligt at migrere mellem datacentre uden nedetid, også fra et lokalt datacenter til IBM’s Datacenter.

IBM og VMware forventer, at koblingen vil hjælpe de mange kunder, der ønsker at flytte workload mellem datacentre. 1400 kunder har allerede taget platformen i brug i løbet af det sidste år, og teknologien giver i det hele taget flere kunder muligheden for at udnytte fleksibiliteten i eksterne datacentre.Et andet samarbejde er aftalen mellem IBM, Dell og VMware, der integrerer servere leveret af Dell med IBM’s VMware cloud, så kunderne ikke selv skal bygge denne integration.

Et andet eksempel er opfindelsen af VMware vCloud NFV OpenStack, som er en løsning til telco-industrien. Læsningen transformerer telco-industriens siloopdelte netværksstruktur til en struktur, der har de samme fordele som VMwares øvrige software-definerede datacenter-løsninger.Dvs. et virtuelt lag der gør, at systemerne generelt får mest muligt ud af den fælles hardware, samtidig med at der ikke skal administreres separate hardwareenheder. Vodafone tror på ideen og har allerede valgt løsningen til deres netværk. Man kunne fristes til at tro, at løsningen var udviklet ud fra deres input.

På sikkerhedsområdet har VMware taget initiativet og lavet en løsning, der hedder App defence, som er designet til at reagere på adfærd i stedet for udelukkende at lede efter kendte trusler. Det er spændende at se test af denne løsning, for det er indlysende, at det vil være en kæmpe hjælp til VMwares kunder, hvis sikkerheden er en del af designet i en infrastruktur eller platformsløsning.

VMwares Danske Country Manager Lars-Bo Klausen forventer, at løsningerne hurtigt finder vej til Danmark, og kan berette at mange af dem er allerede i drift eller ved at blive taget i drift af danske kunder. VMware oplever, at de nye løsninger bliver taget godt imod i Danmark, og at de har interesse for andre end it-folk. Med de væksttal, VMware præsterer, virker det som om, initiativerne med at bruge teknologien til at lave løsninger, der udvikler kundernes forretning, ved at gøre det nemt for dem at lave de systemer, de skal bruge for at få succes, er mildest talt en god ide.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere