Windows 8 Metro interface - tablets only?

Jeg skal tilstå med det samme: Jeg har udelukkende brugt Windows 8 i et par timer, så drev det mig så meget til vanvid at jeg skiftede tilbage til Windows 7. Det samme var tilfældet for Brian Boyko, som har lavet følgende video med kritikpunkter efter bare 30 minutters brug af Windows 8 på PC.

Umiddelbart var jeg helt fremme på stolen og gav Brian Boyko ret i det meste af kritikken, men så besindede jeg mig alligevel og spurgte en af dem der er kommet over den første irritation og stadig bruger Windows 8. Min lillebror er ikke bare bruger af Windows 8, han laver også apps til dette styresystem og har brugt Windows 8 siden sommerferien. Konklusionen for ham er klar; Windows 8 metro interface skulle have været forbeholdt tablets, men en bærbar bliver ikke ubrugelig af Windows 8, som Brian Boyko og jeg følte, da vi testede systemet første gang.

Windows 8 nåede også både Hot-listen og Not-listen for 2013, som Per Andersen skrev for nogle dage siden. Hot på tablets og Not på PC.

Spørgsmålet er om vi kan vænne os til Windows 8 på PC eller om det viser sig at være et flop. Brian Boykos konklusion var kort: Windows 8 er så defekt at det burde tilbagekaldes. Jeg er ikke så sikker på at jeg er enig. Bærbare med touch-screens kunne ændre landskabet, men samtidig er jeg dybt irriteret på Microsoft over at Windows 8 Metro skal stoppes ned i halsen af forbrugerne. De har lavet et kæmpe hop i deres udvikling og ikke mange brugere ønsker revolution - de foretrækker evolution. Windows 8 Metro skulle have været lavet som applikation, som man skulle starte og så kunne Microsoft have lært en masse ved at se hvordan denne applikation blev brugt i stedet for at tvinge brugerne ud på usikker grund.

Det er altid svært at spå - især om fremtiden, men hvad mener du er fremtiden for Windows 8 Metro? Er det en af de Windows-versioner, som vi springer over på PC og så ønsker vi dem bedre held næste gang? Er Brian Boyko bare en klynker, som burde have brugt mere tid på at sætte sig ind i tingene?

Kommentarer (55)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 David Rechnagel Udsen
 • 15
 • 2
#4 Christian Selch

Min klare erfaring med Windows 8 (baseret på en 2-3 måneders brug) er at det bestemt ikke er defekt. Det kræver en tilvænning, men jeg er blevet så glad for det på min bærbar at jeg ikke har lyst til at skifte tilbage til Win7, og skifter det ud også på min stationære over julen (der indtil nu har kørt Win7, i tilfælde af Win8 blev træls efter længere tids brug på bærbaren).

Det jeg tror rigtig mange overser, er hvor vigtige hotkeys er i Win8 i forhold til nogen anden Windows-version. Personligt var jeg også lige ved at smide håndklædet i ringen efter et par dage med Win8, indtil jeg satte mig ned og investerede noget tid i at lære de nye hotkeys, og inkorporere dem i mit workflow - siden da har det være en leg at køre Win 8 på min bærbar.

Det jeg tror manges problem er at de bare forventer 'mere af det sammen' når det kommer til Windows-opgraderinger lige som tidligere (95/98, Vista/7). Det har været sådan de sidste par årtier, og det forventede mange ville forsætte - det har formodenligt være indstillingen før folk har lavet deres reviews. Det er bare ikke tilfældet med Win8 - Win8 kræver en radikal ændring i ens workflow, da det ikke er som de forrige verisoner. Personligt har det vist sig at dette skift har været mere produktivt for mit vedkommende (baseret på min erfaring med bærbaren på farten) - det næste skridt er at se om dette også gør sig gældende på workstationen, hvor mange har råbt og skreget over Metro-interfacet er blevet dem 'påduttet'.

 • 6
 • 0
#6 Therese Hansen

Så vidt jeg forstod videoen var intentionen at bruge 30 dage, men på 21:19 i videoen, siger han 30 minutter.

Det er så ret imponerende at han nåede så langt omkring på 30 minutter. Mon ikke det er en lille overdrivelse...

 • 3
 • 0
#10 David Rechnagel Udsen
 • 5
 • 1
#11 Jakob Bruun Hansen

Det jeg tror rigtig mange overser, er hvor vigtige hotkeys er i Win8 i forhold til nogen anden Windows-version.

Men det er vel lige netop den tilgang til UI, som videoen kritiserer. Prøv at erstatte Win8 med Linux i overstående i en debat her på siden. Den havde vist ikke fået lov at flyve.

Boykos video kan vist summeres op til, at almindelige velkendte UI principper er sat til side til fordel for at fremstå som noget nyt og friskt. (Om det er rigtigt ved jeg ikke; jeg har ikke haft lejlighed til selv at prøve Windows 8 i 30 minutter endnu :-). Han argumenterer dog godt for sin sag). At man kan vænne sig til det med tiden, har ikke så meget med hans pointe at gøre.

 • 4
 • 1
#13 Jakob Bruun Hansen

Jeg tror nu nok han har brugt mere end 30 minutter i Windows 8. Alene at samle de screenshots der er i videon, må have taget ham længere. Hans projekt er jo normalt at bruge 30 dage med det system han tester, så mon ikke det med 30 minutter er en tongue-in-cheek kommentar.

 • 4
 • 0
#16 Jakob Bruun Hansen

Thomas, du du beskylder folk for at være overfladiske, samtidig med at du ikke gider se den video, som du snakker om. En video, som netop indeholder... substans. Hvilket du ville have vidst, hvis du havde set den. I stedet for at beskylde folk for at være overfladiske hyklere.

 • 8
 • 0
#18 Bjarke Carlsen

Det giver god mening at han mener at windows 8 er for krævende at sætte sig ind i. Hvor han selv som garvet bruger af flere styresystemer måtte sidde frustreret efter 30 minutter, hvordan har alle andre det så? En del af skylden faldt så på touchpad'en der var optimeret til windows 8. Han har fuldstændig ret i at windows 8 ikke er gennemskuelig for en windows bruger. Microsoft får faktisk nogle rigtigt gode pointere i denne video som nemt kan implementeres til nye brugere. Jeg brugte selv hvad der føltes som lang tid på at finde de simpleste funktioner.

Jeg har selv brugt windows 8 i godt 13-14 måneder, det er bestemt et godt værktøj, og jeg elsker alle funktionerne, startskærmen er din ven hvis du bruger lidt tid på at sætte den op. Er der noget man ikke kan finde (ja, det er en jungle) så brug søgefunktionen til din fordel, hvis du kan finde den =). Vil du være superbruger skal du lære genvejstaster, ganske som i de tidligere windows versioner.

 • 5
 • 0
#20 Marc Munk

Win8 kræver en radikal ændring i ens workflow, da det ikke er som de forrige verisoner.

Nu har jeg skåret ganske kraftigt i dit indlæg men jeg synes ikke jeg har taget noget ud af kontekst.

Er operativsystemet ikke i vejen hvis man skal tilpasse sit workflow efter det? Men skal vi nu følge dit eksempel og ændre workflow for at løse en opgave som MS mener den skal løses så er det 3. gang på 3 operativ systemer man skal tilpasse sig MS' one size fits all tankegang...

 • 5
 • 1
#21 Christian Selch

Alle operativsystemer fordre en særlig form for workflow, og jeg arbejder forskelligt i dem alle (OSX, Linux og Windows har jeg alle brugt parallelt i en overgang). Det jeg mener er, at det er første gang i lang tid (for mig at se) det kræver en ændring i workflow at skifte til en ny Windows-versioner - tidligere har det kun være hvis man har skiftet OS dette har været nødvendigt.

Jeg er dog i tvivl om hvad du mener med "så er det 3. gang på 3 operativ systemer man skal tilpasse sig MS' one size fits all tankegang..." - Hvilke to andre Windows versioner, siden engang tilbage med '95, har krævet en ændring i dit workflow? For mig at se er de eneste steder jeg tidligere har skiftet workflows er når jeg har skiftet mellem Linix, OSX og Windows.

 • 4
 • 0
#23 Jens Henriksen

Min 13-årige datter skulle kun bruge 30 minutter på at blive husets superbruger på Win 8.

Fire små ting: Bruge scroll-hjuler på musen i stedet for at swipe på glaspladen(*), lave musen til hånd i toppen af skærmen og trække appens overbjælke nedad for at lukke den, bruge søgefeltet, samt bruge Skrivebordet til de opgaver og programmer der ikke fungerer særlig godt i "New UI".

Det kan sammenlignes med at hun efter to år stadig hadede skiftet fra Win XP til Mac OS Leopard, Snow Leopard og senest Lion...

Selvom videoen har mange fine pointer, så er der måske brugertyper som ikke har samme vanskeligheder med at navigere i det dobbelte UI.

At Boyko åbentbart er for svag en it-bruger til at fatte at hans weather-app blot gør det den er indstillet til, og han derfor bare skal ændre i dens indstillinger underminerer i nogen grad resten af hans pointer. Når en trettenårig Mac-bruger sagtens kan sætte det op, så er det vist ikke super avanceret.

(*) Kan også sættes op til at være to-finger swipe på trackpad'en i dens kontrolpanel.

 • 6
 • 1
#24 Jesper Ravn

Jeg syntes det er fedt, at Microsoft nu begynder at være super innovative med hensyn til OS, Tablet og Phones Som jeg ser det, er Microsoft nu begyndt at komme ud af 10 års dødvande med hensyn til traditionel desktop OS. Det var da begyndt at blive lidt kedeligt. Med Windows 8 får vi nu også en fornuftig cloud integration af ens bruger data, hvis du logger på med din Live eller Hotmail account. Samtidig kommer opdateringer og features nu hurtigere ud. Man snakker allerede om det næste OS med kode navnet Blue. Det kan da kun komme slutbrugeren til gavn. Ja, det kræver måske lidt tilvænning, men os gamle nørder, må også rykke os lidt en gang imellem. Ellers ender det jo bare med at det er os der skal have hjælp af vores børn, når der kommer en ny device i hjemmet. :-).

 • 4
 • 2
#25 Marc Munk

Alle operativsystemer fordre en særlig form for workflow, og jeg arbejder forskelligt i dem alle (OSX, Linux og Windows har jeg alle brugt parallelt i en overgang). Det jeg mener er, at det er første gang i lang tid (for mig at se) det kræver en ændring i workflow at skifte til en ny Windows-versioner - tidligere har det kun være hvis man har skiftet OS dette har været nødvendigt.

Selvfølige er dit workflow forskelligt fra linux til OSX og til Windows. Mit workflow afhænger også af om jeg sidder på en windows kasse eller en firewall men jeg kan dårligt se hvilken relevans det har i forhold til mit spørgsmål.

Jeg er dog i tvivl om hvad du mener med "så er det 3. gang på 3 operativ systemer man skal tilpasse sig MS' one size fits all tankegang..." - Hvilke to andre Windows versioner, siden engang tilbage med '95, har krævet en ændring i dit workflow? For mig at se er de eneste steder jeg tidligere har skiftet workflows er når jeg har skiftet mellem Linix, OSX og Windows.

Det er nok også mig der bruger et forkert ordvalg. MS mangler noget konsistens. De har nu siden XP så vidt jeg kan huske ændret en lille ting hvordan man kommer ind til ip settings et par gange eller 3. Man kan sige at det er en mindre deltalje og det er det sgu nok også. Men det er et symptom på at MS mener de ved bedre end jeg hvordan jeg løser de opgaver jeg har i løbet af en dag. Det gør de ikke og det er heldigvis meget få af mine opgaver der har noget med deres produkter at gøre. Men desværre er der stadig firmaer der mener at bare man har support for windows så behøver man ikke supportere andet.

 • 2
 • 4
#26 Christian Selch

Er operativsystemet ikke i vejen hvis man skal tilpasse sit workflow efter det?

I forhold til det, har det relevans hvad jeg skriver om at skifte workflow. Som Thomas Bundgaard, skriver det mere ordfattigt: hvilket OS kræver IKKE at man tilpasser sit workflow, den måde det fungere på?

Det er nok også mig der bruger et forkert ordvalg. MS mangler noget konsistens. De har nu siden XP så vidt jeg kan huske ændret en lille ting hvordan man kommer ind til ip settings et par gange eller 3. Man kan sige at det er en mindre deltalje og det er det sgu nok også. Men det er et symptom på at MS mener de ved bedre end jeg hvordan jeg løser de opgaver jeg har i løbet af en dag. Det gør de ikke og det er heldigvis meget få af mine opgaver der har noget med deres produkter at gøre. Men desværre er der stadig firmaer der mener at bare man har support for windows så behøver man ikke supportere andet.

Hvis man ikke eksperimenterede, testede og kom med nye forslag til løsninger var vi nok aldrig kommet videre fra de gamle DOS-dage. Hvis man forsætter med at gøre tingene fordi "sådan har vi gjort til nu" sikre vi at der ingen form for udvikling og innovation sker. Hvis vi ikke prøver noget nyt, finder vi aldrig ud af om vores nuværende løsning kan laves smartere. Jeg mener klart det er vigtigt at man prøver nogle nye ting - nogle gange rammer man ved siden af, og det bliver dårligere - i de tilfælde må man tilbage til tegnebrættet. Andre gange rammer man plet, og kommer ud med en løsning der er langt bedre en den man startede med. For mig at se, er de gange man rammer ved siden af, det værd når vi ser hvilke gode idéer dette har kastet af sig gennem tiden.

 • 4
 • 0
#28 Daniel Madsen

Jeg kører Windows 8 på både workstations og laptops og har gjort det siden RTM.

Ja i starten var jeg meget skeptisk omkring Metro interfacet, charms osv. og tilbøjelig til at give Brian Boyko ret i at det nærmest var så defekt at det burde tilbagekaldes.

Metro applikationer hører reelt kun hjemme på mobilen og tablets - der er ikke meget fordel i dem på laptops eller workstations, MEN som udvikler er det enormt lækkert at kunne teste apps og afvikle dem på alle platforme, så set fra den vinkel har jeg reelt ikke noget imod at konceptet er videreført hele vejen igennem.

Det man hurtigt lærer med Windows 8 er at desktoppen fungerer som altid og så pinner man bare de applikationer man bruger mest eller laver en quick launch bar eller lign. Start skærmen fungerer reelt fint nok til at starte de programmer man kun i sjældne tilfælde har brug for at afvikle.

I løbet af det meste af en arbejdsdag formår jeg reelt at holde mig helt ude af Metro interfacet (og start skærmen), jeg arbejder udelukkende i Desktop mode og så er det altså meget tæt på Windows as usual - jeg savner reelt ikke start menuen, tilgengæld er jeg enormt glad for den højrekliksmenu der er kommet der hvor start menuen var før med genveje til en masse administrative funktioner. Jeg er også glad for native ISO understøttelse og Hyper-V som erstatning for Virtual PC.

Det kræver måske lidt tilvænning, men idag har jeg på ingen måde lyst til at gå tilbage til Windows 7.

 • 8
 • 1
#29 Sune Mølgaard

Er det ikke også lidt det samme Gnome folkene gjorde med Gnome2/Gnome3?

Jo da - er det dit indtryk, at det blev vel modtaget (se evt. http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTAwMjY )?

For min egen part var det den direkte anledning til et skift til XFCE, men jeg er vendt tilbage (omend i det skjulte), i kraft af Cinnamon.

Jeg mener at kunne huske, at Gnome for nylig bebudede, at man ville begynde at se lidt på at lave en mulighed for en traditionel desktop, men det skulle ikke undre mig, om det viser sig, at de er for langt udenfor pædagogisk rækkevidde til, at det bliver brugbart i nogen seriøs sammenhæng...

 • 0
 • 0
#32 Ronny Jakobsen

Jeg tror 99% der har først har vænnet sig til ribbon i office, ikke har lyst til at skifte til 2003 igen. Der var igså meget kritik af Ribbon i starten, men det har vist sig at det var mere effektivt med store ikoner og mere logisk opdeling end en gammedaws menu linie. Jeg tror det samme kommer til at gøre sig gældene med det nye Metro interface... More content, less chrome...

 • 4
 • 7
#33 Maciej Szeliga

...Ribbon i starten, men det har vist sig at det var mere effektivt med store ikoner og mere logisk opdeling end en gammedaws menu linie.

Hvor henne ? De fleste virksomheder nu om dage har en eller anden fastlagt design som man skal følge, det ville være nok med 1 knap pr. feature. Bevæger du dig uden for designet bliver du "skudt" af dem som er ansvarlige for designet. * Du skal bruge et af 2 skriftsnit * Bullets skal være i den størrelse, udseende og farve * Der er 3 farve sammensætninger du kan bruge * Forms er predefineret til dokumenter

Det er sgu som i gamle dage bortset fra at du nu kan se hvordan tingene ser ud inden de kommer ud... Ja vi er nået langt: de nu forbudte knapper er blevet 8 gange større...

 • 6
 • 4
#35 Leonard Kramer

Jeg overvejer tit og ofte at skifte til 2003 eller LibreOffice. Ribbon er langsomt, besværligt, ulogisk osv.

Jeg har Office 2010 installeret på min arbejdcomputer, men endte med at installere Libre Office fordi jeg kejlede rundt i ribbon menuen og interfacet generelt (hvad er det med Microsofts pludselige kærlighed til menuer der fylder hele skærmen?)

Det kan godt være jeg er gammel og mine hjerneceller bare ikke kan håndtere nyt og forbedret, men sådan er det altså. Jeg gider ikke spilde min tid med Ribbon, når Libre office fungere findt for mig, ligeledes gider jeg ikke Metro (og urk, hot corners), eller Unity når jeg på ingen måde føler det gør mit liv bedre. Jeg gav Windows 8 4 timer. Det var det.

 • 4
 • 3
#36 Marc Munk

I forhold til det, har det relevans hvad jeg skriver om at skifte workflow. Som Thomas Bundgaard, skriver det mere ordfattigt: hvilket OS kræver IKKE at man tilpasser sit workflow, den måde det fungere på?

Igen er det næppe relevant at se på at skifte os når der er tale om at skifte til en ny version af samme os.

Hvis man ikke eksperimenterede, testede og kom med nye forslag til løsninger var vi nok aldrig kommet videre fra de gamle DOS-dage. Hvis man forsætter med at gøre tingene fordi "sådan har vi gjort til nu" sikre vi at der ingen form for udvikling og innovation sker. Hvis vi ikke prøver noget nyt, finder vi aldrig ud af om vores nuværende løsning kan laves smartere. Jeg mener klart det er vigtigt at man prøver nogle nye ting - nogle gange rammer man ved siden af, og det bliver dårligere - i de tilfælde må man tilbage til tegnebrættet. Andre gange rammer man plet, og kommer ud med en løsning der er langt bedre en den man startede med. For mig at se, er de gange man rammer ved siden af, det værd når vi ser hvilke gode idéer dette har kastet af sig gennem tiden.

Der er så vidt jeg har set ikke nogen der har noget imod at MS prøver nogle nye ting af. For mit eget vedkommende er det store problem at MS konstant gør alt for at ensrette brugerne. Min oplevelse er hvis man kommer uden for det en normal bruger ville gøre bliver det mere og mere besværligt.

Jeg har ikke just indtryk af at kvaliteten er faldende blandt point and click administratorerne men jeg kan da tage fejl.

 • 4
 • 2
#37 Sune Marcher

Ribbon: fungerer, for mig, ganske udmærket til Office - men har ikke set ét andet program hvor det gør livet lettere, til gengæld er det hældt ind en del steder efter So Ein Ding devisen.

Videoen: irriterende stemme, irriterende retorik - har et par OK pointer, men er mest af alt "zomg det virker ikke som det plejede (og jeg vil I HVERT FALD ikke rtfm)" crap. Såeh... da han satte sig ned med sin Slackware linux for en milliard år siden, rtfm'ede han ikke på noget tidspunkt? Yeah.

Win8: fik det på min arbejdslaptop ved et tilfælde, der var ikke nogen i biksen der lige vidste hvor vi havde Det Rigtige win7 image, men en af de andre udviklere havde nogle ubrugte win8 licenser fra MSDN. Jeg synes ikke at FORMEtRo/TIFKAM/... hører hjemme på et Desktop OS (det' pænt og stilrent og virker fint på tablets og phones), men jeg støder ikke rigtigt på det i mit daglige arbejde.

I det hele taget er der ikke rigtigt nogle ændringer i mit daglige workflow. Startscreen er mere brugbar end crappy old startmenu (men jeg er biased - har brugt launchers som FARR eller Launchy i mange år), det er første gang Windows har window-decoration jeg synes er pænt, og på det underpowered intel graphics virker det noget mere snappy end win7 (jeg gætter på at det nok i højere grad er at der ikke længere bruges pixel shaders i UI'et end optimeringer som sådan, men det gør en forskel). Og udover bedre boottid (som ikke betyder så meget for mig) er resume-fra-standby også blevet en del hurtigere.

Ja, jeg ville ønske at metro-halløjet blev holdt til phones/tablets, og der er alle de dér lidt mere "politiske" appleificering ting der er galt med Win8 - og det er garanteret et helvede for sysadmin typer. Der er nogle ting der er værre i forhold til Win7, men i det store og hele synes jeg det er en forbedring (har dog slået charms bar fra, og ville slå gestures fra hvis jeg havde multitouch trackpad).

 • 1
 • 2
#38 Kristian Larsen

Ribbon: Nogle ting bliver lettere, andre mere besværligt/halv umuligt ift. tidligere. Generelt designet forkert da det ikke er designet til widescreen - se evt. Lotus Symphony for et bud på et fornuftigt Office UI til Widescreen.

Win8: Det største problem med Windows 8 er vel at det ikke er intuitivt - tværtimod, og videons pointe med consistency ødelægges helt. Det giver fint mening at Metro ting kan køre på desktop udgaven også, men det burde køre i et vindue eller noget, lidt ligesom dos programmer gjorde det på Windows 95. Ret beset er en Ubuntu med Unity betydeligt mere intuitivt end Windows 8 er, og hjælp mv. er bedre.

Video'en: De fleste pointer er valide - alle kommentarer omkring design guidelines er rigtige.

 • 5
 • 1
#39 Axel Andersen
 • 0
 • 3
#40 Jakob Bruun Hansen

Helt rigtigt, du kan jo også se at ingen forsvarer dig, men alle giver dig thumbs down. Det beviser jo netop din tese :-) Thumbs up herfra

Og hvordan hænger den tese sammen med, at næsten alle her der er positive for Windows 8 får neutrale til positive anmeldelser? Mon ikke Thomas' samling af af thumps down hænger mere sammen med at han. 1) overhovedet ikke forholder sig til indholdet i videoen, og 2) kalder folk for får og kaster rundt med stråmænd til højre og venstre?

 • 7
 • 1
#43 s_ mejlhede

"Hvis videoen er nogenlunde på niveau med dine indlæg herinde, så ja, så ville den være et voldsomt spild af min tid."

Som jeg kan læse af dit sidste svar til mig, har du ikke set video, det er jo også bare det jeg skriver.

Men det at du har skiven 8 kommentar i en tråd, uden at have set det som diskuteres i tråden, det viser da lidt mere om dit niveau. Jeg synes at du skulle tage at bruge de 20 min og få set videoen , inden du kommer med flere kommentarer. Så kan du jo også deltage i deltage i tråden på lige fod med os andre, da du så formodes at vide hvad der er, vi i det hele taget diskuteret her i tråden.

 • 3
 • 0
#45 Sune Marcher

Jeg nægter at spilde min tid på overfladisk og sensationspræget "journalistik".

Well, gutten i videoen har trods alt et par OK pointer - hvis man kan leve med hans irriterende retorik og stemme. Men sensationspræget? Helt sikkert. Specielt at han påstår man at det ikke er til at leve med, når alt det tager er en lille smule RTFM.

Og dissonancen mellem metro og classic desktop? Jo, den er der, men når man ikke ser metro i ens daglige workflow...

 • 0
 • 1
#47 Sune Marcher

Godt at du holder fast i det væsentlige...

Stemmen kan han ikke gøre for, retorik mener jeg personligt er væsentlig. Hvis man vil tages seriøst af andet end folk der allerede er enige med en, anyway.

Hvis det er den generelle indstilling blandt danske it-professionelle, forklarer det en hel del software derude.

Så du mener ikke at det er/skal være nødvendigt med en lille smule læsning (eller eksperimentering) hvis du skifter til et nyt OS?

Jeg læste ikke op på Win8 før jeg satte mig med det, og det tog ikke specielt lang tid at finde ud af de nye ting. Det samme var gældende da jeg satte mig ned med en iOS enhed første gang. Til Linux har jeg været nødt til at læse en hel del, og jeg går ud fra at jeg ikke ville få stort udbytte af OSX uden en smule RTFM'ing og en del eksperimentering.

Boyko påstår at Win8 er ubrugeligt og burde recalles... fordi han ikke har brugt 5min på google på at få løst et par irritationsmomenter, og at det derudover kræver en minimal smule tilvænning. Det synes jeg er sådan lige sensationalistisk nok.

 • 1
 • 0
#48 Jakob Bruun Hansen

Stemmen kan han ikke gøre for, retorik mener jeg personligt er væsentlig. Hvis man vil tages seriøst af andet end folk der allerede er enige med en, anyway.

Ja, det er denne tråd et godt eksempel på. At nå folk, der er fundamentalt uenige, er en næsten umulig kunst. Hvad enten det er deres ynglings softwareproducent, fodboldklub eller partifarve det går ud over.

Men manden er jo vitterlig sur over, hvad han ser som et tilbageslag og nedprioritering af UI. Det må han vel have lov at udtrykke? Og vi havde jo næppe siddet her og snakket om hans dom, hvis han havde lydt som en telefonbog.

Så du mener ikke at det er/skal være nødvendigt med en lille smule læsning (eller eksperimentering) hvis du skifter til et nyt OS?

Nej, det mener jeg ikke. Ikke for de basale ting. Ikke for et system, der sigter mod 90% af brugerne. Og ikke for en ny version af det samme OS. Det kan godt være, at du og jeg gider at google genvejstaster, og det der er værre, men resten af befolkningen har andet at tage sig til. Og nogen gange har vi også. Men videoens pointe er jo netop, at UI idag er udviklet til et punkt, hvor det ikke er noget krav at RTFM'e alting. Der er sket noget, siden dengang folk bandede og svovlede, når de skulle indstille klokken på en VHS optager. MS har så, ifølge Boyko, valgt at ignorere den udvikling med Windows 8.

Experimentering er fint, men UI'et skulle gerne have en konsekvens, der understøtter det.

 • 0
 • 0
#49 s_ mejlhede

Jeg nægter at spilde min tid på overfladisk og sensationspræget "journalistik".

Hvorfor spille du så din tid i denne tråd, når du slet ikke har haft til hensigt at se videoen. Det virker lidt som en 10 årige der ikke må se en film for voksne, men lystigt kommentere den i en gruppe, med nogen voksne, som han også har set den. Kan du ikke selv se, at man kan være svært at blive taget seriøs, når man prøver at debattere og kommenter noget, som man ikke har set. Ikke fordi du ikke er gammel nok, men fordi du ikke gider det. Brug da de 20 min på at se videoen, så har du måske også nogen kommentar der virker mere fornuftige. Jeg er ikke efter dig fordi det er pro eller contra windows 8, men fordi du kommentere noget du ikke har forstand på, idet du ikke har set den video som vi diskutere.

Har selv lige teste windows 8 første gang på en gammel PC, istedet for en vista, og den har aldrig kørt bedre, men personligt synes jeg at Metro er lidt malplaceret, hvis man ikke har touch. Det synes også "ikke så inuativ", og selv som gammel MS bruger siden dos 3.1 har jeg lidt svære ved at finde rundt, ind før i nye versioner, men der er jo også det videoen prøver at vise.

 • 0
 • 0
#52 s_ mejlhede

Ja det synes jeg du burde gøre, så kan du ryste på hoved af det bagefter. Eller lige som med konspirations teorierne, hvis man vil kommentere dem, skyde beviser ned et efter. forkert skygger på måne = lys fra lamper i studie Nej, Rent fysik i et kuperet landskab.

Nu prøver du at diskutere månen, men vi diskutere rent faktisk 9/11, det ville du have opdaget hvis du have set video. Så det kan godt være du selv synes at dine kommentar er kloge og vise, vi andre synes det er noget vås, fordi du ikke ved hvad vi taler om.

 • 1
 • 0
#54 David Rechnagel Udsen

Se ovenfor. Første indlæg var min mening. Resten har været svar på tiltale. At det ikke passer dig er ikke mit problem.

Åh det passer mig nu helt fint. Jeg undrer bare om hvorfor det er så vigtigt for dig, at beskytte dit omdømme over for folk, der tydeligvis allerede er fuldstændigt forskruet og hvis holdninger er urokkelig.

Hvad er pointen i at argumentere med Linux-fanatiker, når du ved - fra starten - at hans holdning aldrig vil rykkes og han aldrig vil lytte til fornuft? Som at tale til en væg, ikke sandt?

Men bliv endelig ved; det er god underholdning.

 • 0
 • 1
#58 David Rechnagel Udsen

Jeg takker for de fine ord. Men hvorfor kalder du de andre for forskruede? Det virker dumt.

De påstår jo at du skal se videoen. Det har jeg heldigvis heller ikke selv gjort.

Det styrer du sgu selv. Men der er forskel på eksempler og så på stråmændsargumenter.

Åh, jeg tænkte at når du brugte dem, så måtte jeg også.

Jeg har aldrig givet udtryk for, at folk er forskruede eller at folk er "Linux-fanatikere, der aldrig vil rykke deres holdning".

Nej, tydeligvis ikke, fordi du har antydet at du var villig til, at diskuttere med konspirationsteoretikere ved at fortælle dem, at den video de bruger som argument er »dum« og man behøver ikke, at se den for at vide det.

Så jeg spørger igen - hvad snakker du om, og er du sikker på du er i den rigtige tråd?

Jeg er skam helt sikker på jeg er den rigtige tråd. Du taler udenom (det handler om metode, ikke substans; jf. din modvilje til at se videoen), så tænkte jeg at jeg også ville tale udenom med ligegyldigheder og nonsens. Jeg er glad for at se at du nyder det.

 • 2
 • 1
#62 David Rechnagel Udsen

Så fordi de mener jeg skal se videoen, så synes du de er forskruede? Er du sikker på, det er noget du vil stå ved? Hvis ja, så er du sgu længere ude end først antaget.

Det er vel lige så langt ude som når du påstår at Version2 ikke er det omvendte af en Linux-højborg. Du misfortolker folks utilfredshed med Windows 8 som et tegn på at folk bare hader Microsoft. Hvis ikke andet, så forstår jeg ikke din kommentar.

Forskellen på os to, er at mine har bund i virkeligheden. Dine er rendyrkede løgne. Men det ved du jo allerede.

Overdrivelse fremmer forståelsen. Dog ikke hos dig.

Du er længe stoppet med at give mening. Men jeg er glad for du giver mig ret i, at jeg aldrig har kaldt folk for "Linux-fanatikere".

Jeg har aldrig påstået at du har; det var blot en sammenligning.

Man kan undre sig over, at du først påstår det, og så to indlæg senere erkender, at du løj åbenlyst. Opfører du dig altid sådan, eller er det kun på nettet?

Det er når den igangværende diskussion mangler at se sig selv udefra.

Se ovenfor. Du giver ingen mening. Jeg forholder mig til "metoden", som du kalder det. Du præsterer ikke andet end løgne om hvad jeg har skrevet og ikke skrevet.

Jeg kunne godt lide det her; hurtigt ind på det væsentlige, og så ud igen med at hvad jeg skriver er »løgn«. Det bør ikke handle om mig, det bør handle om hvorvidt der virkelig er noget at kritisere i Windows 8. Men det har meget lidt i denne tråd altså handlet om.

Sammenlign det med, at jeg skrev til en 9/11-mand (Søren Mejlhede, tilsynueladende?), at jeg ikke gad se hans 30 minutters video, der angiveligt skulle bevise, at det var en sammensværgelse, fordi det ville være spild af min tid.

Det er helt op til dig om du vil se en video, men du kan godt regne med at hvis du ikke ser videoen og vælger at deltage i diskussionen, så kommer det til at handle om det og ikke substans. Var det væsentligt for dig at dreje diskussionen over på det?

Og så ved jeg ikke om det er retfærdigt at kalde Søren Mejlhede for en 9/11-mand. Jeg antager du mener at han ikke tror på den officielle historie, ja?

En 3. part kommer så ind og begynder at lyve om hvad jeg skriver/ikke skriver, og mener det er helt i orden, fordi jeg ikke gider se videoen.

Jeg mener at det jeg siger er lige så væsentligt som at du bibeholder en diskussion om hvorvidt du bør eller ikke bør se videoen.

Jeg håber det er din internet-persona, vi ser her. Hvis du er på samme vis i virkeligheden, så må du sgu være et ensomt menneske.

Når det kommer fra dig, så tager jeg det som et kompliment.

 • 2
 • 1
#64 David Rechnagel Udsen

Wait, what? Er du seriøs nu?

Så du mener, at når jeg påstår, at Version2 ikker er en "Microsoft-højborg", så er det ligeså langt ude, som når du kalder samtlige debattører for forskruede?

Det er mindst lige så ubegrundet.

Når du direkte lyver, så er der ikke en overdrivelse. Det er bare det - en løgn.

Normalt vil en overdrivelse også være forkert. Eller som du kalder det; en løgn.

Du svarede ikke på mit spørgsmål.

Jeg vælger selv hvad jeg svarer på. Ligesom alle er frie til at deltage i en diskussion eller ej, ikke sandt?

Ikke specielt. Folk bestemmer sgu selv hvad de vil snakke om. Mit input var, at en mand der har brugt noget så komplekst som et styresystem i 30 minutter ikke kan tages seriøst, når han udtaler, at han ikke kan finde ud af det.

Og flere har kommenteret at de 30 minutter nok mere er en vittighed end en sandhed. Som i »man skal ikke bruge mere end 30 minutter på at se at der noget helt galt her«, som eksempel.

Dit oprindelige indlæg var fin med den udlægning (med en viden baseret på hvad du læste i blogindlægget). Men du forholdte dig ikke senere til nye kendsgerninger.

Det er sådan jeg forstår hans indlæg.

Var det ikke mere at du skal bruge argumenterne i videoen i mod konspirationsteortikere? Eller tror bare han prøver at få dig til at se videoen?

Man skal sgu være meget speciel (som du tydeligvis er) for at tage "du må være ensom" som et kompliment.

Ah, men det handler jo ikke om indholdet, men om metoden. Jeg ser kun et personangreb fra dig mod mig, ikke hvad dit personangreb går på.

 • 5
 • 2
#67 jonas koch

windows 8 er meget usammenhængende. metro og alm. desktop i een - det går ikke. enten går man all-in eller lader være.

skiftet på ubuntu fra alm. gnome til unity var stort - men ikke så stort. så jeg kan kun anbefale at tage springet - til ubuntu eller andre linux distroer.

 • 3
 • 0
#70 Anders Falck Tindborg

Jeg er enig med de øvrige skribenter om, at Modern UI(tidligere Metro) er en fesen størrelsen på en desktop pc. Nu har jeg kørt med Windows 8 Enterprise udgaven et par uger og jeg har ikke noget behov for at vende retur til Windows 7.

At startmenuen mangler irriterede mig i starten (Hent programmet Start8 - koster sølle 5 dollar, hvis du absolut ikke kan undvære den), men nu er jeg lidt ligeglad. Jeg arbejder stort set kun i Desktop mode og hvis jeg mangler et program søger jeg blot efter det.

Tilgengæld giver Windows 8 mig alt det gode fra Windows 7 og mere til. Er Windows 8 tosset med:

 • At Windows defender nu er native enabled i OS'et og man ikke skal downloade et AV program
 • HyperV
 • Native ISO-fil understøttelse
 • Den nye langt mere detaljerede Task manager.
 • Hurtig gendannelse af din maskine til factory defaults (via den nye Reset funktion). osv.
 • 2
 • 0
#71 Svend Eriksen

Nu har jeg brugt Windows 8 intensivt i et par måneder, og jeg har aldrig nogensinde oplevet at komme til at swipe i stedet for at flytte musen på min laptop.

At han ikke kender til charms barren er noget vås. Det bliver fortalt højt og meget tydeligt under installationen af Windows 8.

Jeg synes hans kritik er skudt alt for højt over. Man kan sagtens have indvendinger imod Windows 8. Min største indvending er, at man stadig har den gamle Windows desktop samtidig med at man har den nye Metro (modern UI), og det bliver noget rod. Men at lave en 23 minutters video, der dømmer Windows 8 som ubrugelig, og så komme med de ting han gør, virker useriøst.

 • 0
 • 3
#72 David Rechnagel Udsen

Nu har jeg brugt Windows 8 intensivt i et par måneder, og jeg har aldrig nogensinde oplevet at komme til at swipe i stedet for at flytte musen på min laptop.

Hvad du har oplevet er ikke nødvendigvis det samme som alle andre. Jeg synes f.eks. også at det er fantastisk at sidde og bruge bash, men det tror jeg ikke hr. og fru Danmark synes.

At han ikke kender til charms barren er noget vås. Det bliver fortalt højt og meget tydeligt under installationen af Windows 8.

Hvis han har købt en maskine med Windows 8 præinstalleret (som f.eks. Microsoft Surface), vil han så få det at vide? Man installerer vel ikke noget der er præinstalleret?

 • 2
 • 0
#74 Svend Eriksen

Hvad du har oplevet er ikke nødvendigvis det samme som alle andre. Jeg synes f.eks. også at det er fantastisk at sidde og bruge bash, men det tror jeg ikke hr. og fru Danmark synes.

Det er rigtigt at alt ikke passer til alle. Men her drejede det jo sig om en fejl i måden Windows opfører sig på når man bruger trackpad. En fejl som han siger opstår hele tiden, og en fejl jeg ikke har oplevet i de to måneder jeg har brugt Windows 8.

Hvis han har købt en maskine med Windows 8 præinstalleret (som f.eks. Microsoft Surface), vil han så få det at vide? Man installerer vel ikke noget der er præinstalleret?

Det er helt rigtigt. Der kunne det være fedt med en velkomstvideo, der forklarede det basale med brugerfladen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere