Wifi mysterium

Jeg har ikke umiddelbart kunne finde svaret, så jeg spørger lige mine alvidende læsere:

Rundt omkring støder man ind i AP's der skifter SSID hele tiden.

Mange af dem bruger SSID's af typen "{dansk ord}{to ciffre}{dansk ord}{to ciffre}{dansk ord}", f.eks "japan81melon55bord"

Det er ret nemt at gennemskue at SSID'en er tidsbaseret og at en passende konfigureret klient sagtens kan finde dem på den måde.

Men hvad er det for udstyr og er det en standard protokol eller noget ad-hoc nogen har strikket sammen ?

phk

PS: Sjov historie: Vi var ude at gå aftentur ved sommerhuset og kom forbi en ung gut der stod og opførte sig en anelse som om han havde dårlig samvittighed. Da vi kom tilbage nogen tid senere stod han der stadig. Som alle unge mennesker havde han mobiltelefonen tændt, men det var ret tydeligt at det ikke var et tilfældigt sted han stod. Da vi havde holdt øje med han i nogen tid luskede han af. Efterfølgende checkede jeg stedet han stod: "SSID=NETGEAR" ingen sikkerhed. Idag så jeg ham på bagsædet af en tysk bil. Teleselskabernes ågerpriser for data-roaming gør de unge til kriminelle.

Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Peter Holm Jensen

Her ude på landet hvor jeg bor, er min wifi fri til brug for alle, man skal velkommen til at låne lidt båndbrede for at tjekke mail eller surfe lidt, bliver man grådig, så smider jeg bare folk af, og nej tro ikke at fordi du kan komme på internettet over min wifi at du kan komme på husets intra net, det kan du ikke !!!!

 • 6
 • 1
#5 Rune Juhl Jacobsen

Haha, det er nogle sjove ord imellem. Lomme-logik-frokost og agurk(e)-elite-salat.

Jo, jeg kender også godt den slags SSIDs, og jeg er ret sikker på at det er Stofa der har brugt dem. Har dog, som de andre, heller ikke lagt mærke til at de skifter over tid, og hvis det virkelig er Stofa, kan jeg heller ikke forestille mig det. Forestil dig mængden af opkald til support når gamle fru Hansens SSID skifter hver måned...

 • 0
 • 0
#6 René Blumensaadt

Da jeg tidligere har været kunde hos Stofa, kan jeg nikke bekræftende til at de benytter sig at denne metode. Selv hvis man ikke abonnerede på den trådløse forbindelse, så forurenede en ukendt SSID luften. De benytter også dette SSID til den trådløse forbindelse mellem router/zaptorbox.

 • 0
 • 0
#8 Bjørn Sune Bruun Andersen

Her ude på landet hvor jeg bor, er min wifi fri til brug for alle, man skal velkommen til at låne lidt båndbrede for at tjekke mail eller surfe lidt

Det er jo en meget generøs indstilling, jeg håber du har overvejet hvad du vil svare den dag nogen kommer og spørger ind til de aktiviteter der er foregået via din forbindelse - ord der starter med M eller B eller Ø dukker hurtigt frem.

Bjørn

 • 0
 • 0
#9 Peter Holm Jensen

Tja, nu bor vi så langt ude på landet og wifi rækker så kort, så jeg tror ikke faren er ret stor. Desuden er jeg så naiv at jeg tror folk er ansvarlige mennesker (ok nå så da de fleste), desuden skule nogen få den ide at misbruge over længere tid så opdager jeg det nok, om ikke andet når jeg begynder at overveje hvorfor der holder en bil på min markvej, uden de kommer ind og får en tår kaffe, og så lukke jeg bare, desuden så er det jo ikke (endnu da) lovpligtigt at ens wifi skal være et lukket net og det er altså det nemmeste når ungerne har venner med hjem så slipper vi for alt det der passwordfis.

PS: boede jeg i en by, ville jeg nok have en anden tilgang til emnet

 • 6
 • 0
#10 Peter Warholm

Jeg gør det samme, og jeg er helt klare hvad jeg vil svare "det er et åben forbindelse - det kan enhver se"... Og så venter jeg at den er til gavn for de flest almindelige folk uden en opkobling.

Hvorimod hvis det var krypteret så vil det kun være til gavn for dem der var ude på grimme ting og have kendskab til at omgås sikkerheden, og SÅ vil jeg have svært at forklare hvad min forbindelse blev brugt til - det må jo være mig der har gjort 'slemme ting' idet den er låst så andre ikke har adgang...

Total Sikkerhed er en illusion.

Å&F PJW

 • 6
 • 0
#12 Jens Jönsson

@PHK: "Efterfølgende checkede jeg stedet han stod: "SSID=NETGEAR" ingen sikkerhed. Idag så jeg ham på bagsædet af en tysk bil. Teleselskabernes ågerpriser for data-roaming gør de unge til kriminelle."

Hvorfor mener du han er kriminel. Er der da nogen lovgivning der forbyder dig at tilslutte til et åbent trådløst netværk ?

 • 1
 • 1
#13 Martin Bøgelund

Hvorfor mener du han er kriminel. Er der da nogen lovgivning der forbyder dig at tilslutte til et åbent trådløst netværk ?

http://newz.dk/maaske-ulovligt-at-benytte-andres-ubeskyttede-wi-fi

Advokaten vurderer nemlig, at det højst sandsynligt vil være ulovligt at benytte forbindelsen uden at få lov.

Som minimum befinder man sig i en juridisk gråzone...

 • 0
 • 0
#14 carsten thomsen

helt ærligt... Der er så meget der i grå zonen.

Før jeg fik 3G modem brugte jeg da flittigt løst af andres trådløse netværk overalt hvor jeg var. Selvom jeg rent faktisk troede det var ulovligt.

Sålænge man låner det til helt almindelig surf af lovlig karakter, så vil du næppe blive dømt for noget. Hvordan skulle de i øvrigt finde dig? Hvis de endelig kunne finde dig, så var der næppe nogen der ville bruge resourcer på det, medmindre der var foregået noget meget ulovligt via denne forbindelse.

Så spis lige brød til :-)

 • 1
 • 7
#15 Jakob Stærk

Jeg tror (er ikke ansat hos Stofa, så jeg gætter) der er en hel jordnær årsag til at f.eks. Stofa vælger denne type SSID'er. Hvis man som leverandør skal sælge "sikker" trådløs internet til Her og Fru Jensen, så kunne man nemt ende i noget WPA med Pre-shared key, hvor hver kunde har sin egen unikke Pre-shared key. Hvis du så forestiller dig at Her og Fru Jensen bor i etage ejendom, med flere Stofa kunder. Så vil det være dejligt hvis hver kunde har et unikt SSID, så Her og Fru Jensen ikke ringer til supporten fordi de uvidende prøver at koble på naboens AP. Hvis alle Stofa kunder brugte samme SSID, ville man risikere at en klient ville roame til naboens AP når man var tættere på dette end sit eget (sådan rent SNR mæssigt)

 • 4
 • 0
#17 Anders Lind

Jeg har gået og puslet med en ide om, at man som 'wifi-ejer' fx kunne vise sin intention med ens trådløse netværk ved at lade ssid'et have et navn efter et bestemt site. Fx: SSID:gratisadgang.dk , SSID:aabenadgang.dk eller tilsvarende og så lade forbindelse være ukrypteret.

Så er der godt nok nogle teleselskaber, der ikke ønsker, at man deler sit internet med andre, men i den forstand kan man oprette et erhvervsabonnement i stedet for omend måske en smule underligt. Jeg mener, at TDC har givet dette svar tidligere, hvis folk ville dele deres internet med andre end hustanden selv.

 • 1
 • 0
#18 Anders Lind

Jeg glemte at nævne, at nogle nyere wifi-routere også muliggør, at man kan have flere samtidige SSID'er, så at det ene adgang med et SSID fx kobler en på lokalnetværket, mens et andet SSID kun giver adgang til internettet (guest-mode), så man på denne måde kan holde tingene adskilte.

 • 4
 • 0
#19 carsten thomsen

Ja ja... men læser man artikel, så tror jeg roligt at man indtil videre kan regne med en bøde. Hvis de overhovedet kan finde dig. Hvis du gør det vi diskuterer..nemlig surfer på ligegyldige ting, så er der jo aldrig nogen der får en mistanke.

Kommer man også i fængsel hvis man låner naboens avis om morgen og lægger den tilbage inden han står op?

En ting er hvad loven giver mulighed for en anden er virkeligheden. Ingen dommer vil smide en alm. velfungerende samfundsborger i fængsel for noget så banalt.

Skulle da lige være hvis det var kniv loven man havde overtrådt, når man tilfældigvis havde sin jagtkniv liggende. Men selv den sag endte da vist ikke med fængsel?

 • 0
 • 2
#21 Martin Knudsen

Gælder så vidt jeg kan læse af de referede artikler både private trådløse net eller netværk på cafer og andre steder.

Er der nogen der ved om det at et firma eller institution laver et trådløst åbent netværk uden registration giver implicit tilladelse til brug?

For hvis det ikke gør og uden præcedens så er der nok ret mange wifi tyve i danmark.

Ahh ja endnu et punkt hvor jura er bagud i forhold til teknologien ;)

/Maknu

 • 0
 • 0
#23 Jakob Stærk

Kombineret med mit tidligere bud. Så opfylder Stofa's SSID'er flere krav:

1) De er nemme at generere med et script

2) De er "nemme" at læse for Her og Fru Jensen

3) Navnet i sig selv giver ingen mening og du kan ikke udfra SSID se hvem den tilhører. (Så ingen Stofa udstiller ikke hvem der har Stofa net - navnet er ikke person-henførbart for andre en Stofa og dem med retningsbestemte antenner ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere