Jesper sandal header

Weird Al til Danmark: Min top 3

Er der noget, nørder da i det mindste må kunne blive enige om, når det gælder musik, så må det være at elske Weird Al. Eller er det kun min generation?

Lad mig sige det sådan, den første digitalt piratkopierede sang, der lå på vores kollegienetværk, dengang det blot var nogle coax-kabler trukket på gangen og sårbart over for manglende 50 ohms-terminatorer (ikke så sejt som en T-1000), var en Weird Al-sang. Det var vel at mærke før vores 486'ere kunne trække noget så krævende som en MP3, så vi brugte dyrebare megabytes på en WAV-fil.

Nu kommer Weird Al Yankovic til Vega den 28. september. Fremmøde er vel nærmest obligatorisk for mit vedkommende. Men er Weird Al ikke i bedste fald et totalt 90'er-levn?

Til det har jeg blot at sige: Her er min top 3 over Weird Al-videoer med nørd-tema:

1. White and Nerdy

Jeps, jeg ved, at jeg burde tælle ned, når jeg laver sådan en top 3, men den går ikke i dette tilfælde. White and Nerdy er episk nørd-riffing på den gode måde.

2. The Saga Begins

Det eneste gode, der kom ud af The Phantom Menace, var Weird Al's video, som i modsætning til filmen tåler at blive set mere end én gang.

3. It's All About the Pentiums

En glemt perle, der nailer vores tendens til at skulle måle vores gigaflops mod hinanden.

4. Smells Like Nirvana

Troede du, jeg kunne nøjes med tre Weird Al-sange, når jeg først var kommet i gang? Der skal da også være plads til et par klassikere, som ikke falder ind under nørdtemaet.

5. Amish Paradise

Gangsta's Paradise var en landeplage, som Weird Al heldigvis havde en kur for. Den holder væsentligt bedre end den der film med hende der.

6. Eat It

Selvfølgelig er en Weird Al-liste ikke komplet uden den single, der gjorde ham til en oplagt kandidat til én eller anden slags hall of fame.

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Niels Hansen

Nummer fem var en af de første divx-encodede film jeg havde på min computer, jeg husker desværre ikke årstallet. Jeg elsker de tilfældige "Fool!", der bliver smidt ind forskellige steder :-)

  • 0
  • 0
#7 Esben Madsen

Windows 95 sucks

not by Al ;)

Der er jo pokkers mange klassikere... Skal vi referere dit tilståede pirateri kan man jo lige medtage Don't Download This Song

Headline News (som han i øvrigt har spillet sammen med crashtest dummies et par gange), Like a Surgeon og Jurassic Park er jo også klassikere...

nåh ja, vi skal vel også have lidt polka ;)

og selvom julen er ovre kan vi da godt lige snuppe en julesang

Og skal vi lige slutte af med nørderiet, så kender vi jo alle sammen denne følelse...

Det kunne være man snart skulle være en sofakartoffel og finde UHF eller et par episoder Weird Al Show frem fra gemmerne og sætte på husalteret (med nas'en og tv'et på nettet er de heldigvis tilgængelige direkte fra fjernbetjeningen) :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere