Web 3.0 er her!

Jeg har i en tidligere blogpost beskrevet, hvad vi kan forvente af kommende Web 3.0 applikationer.

Den nyligt annoncerede søgemaskine Wolfram Alpha er et af de første realistiske Web 3.0-eksempel. Ambitionen er på sigt at gøre al systematisk viden umiddelbar tilgængelig for såvel mennesker som maskiner.

Wolfram Alpha er et spændende initiativ til at ændre 'internettets natur** fra at være et sted, hvor information primært er fremvist, til at være et sted, hvor den er fortolket, udvekslet og behandlet '.

Web 3.0 er ikke brug af kunstig intelligens på eksisterende indhold. Det er spørgsmålet om at repræsentere indholdet på internettet i en form, der er lettere at behandle for maskiner, og bruge intelligente teknikker til at udnytte disse repræsentationer. Målet er at tillade mere avanceret håndtering af viden og information:

  • Viden vil blive repræsenteret i afgrænsede, meningsfulde områder afhængigt af dens betydning.
  • Automatiserede værktøjer til at understøtte vedligeholdelse ved at kontrollere for inkonsistens og udtrække ny viden.
  • Nøgleordsbaseret søgning vil blive udskiftet med besvarelser af spørgsmål. Den ønskede viden vil blive indhentet, udtrukket og præsenteret på en menneskevenlig facon.
  • Besvarelse af spørgsmål på tværs af indholdet i flere dokumenter og datakilder vil være understøttet.
admin adminusers billede

Kommentarer (1)

Lasse Westy Bech

Wolfram|Alpha er super spændende. Jeg tror fuldt ud på hans ide. Hvis hans kode bliver god nok, vil vi kunne se utrolige resultater, resultater ingen har set før.

Hans matematiske evner udebliver heller ikke, den er eks. glimrende til at løse ligninger :-)

Men dens svar på resultatet '42' er skuffende set fra en Douglas Adams fan's side. Jeg skal dog lige checke spørgsmålet...

http://www68.wolframalpha.com/input/?i=life+universe+and+everything

Verdensklasse...

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer