Vista mod Linux - kerne mod kerne i detaljer

Når man snakker Vista så tænker mange nok på GUI, og når man snakker Linux så er det lidt op og ned om "folk" tænker OS-kernen eller (fejlagtigt) hele systemet.

Jeg faldt over følgende glimrende system-kerne sammenligning mellem Linux og Vista som I også kan have glæde af at læse på http://widefox.pbwiki.com/.

Jeg skal ikke gå i detaljer, men håber meget at I vil hive detaljer ud af den lange sammenligning og at I kommenterer nedenfor.

P.S. Hvis I leder efter en all-around Linux distribution mod Vista systemet så se mere på denne URL fra InformationWeek, hvor Ubuntu 7.04 sammenlignes med Vista - meget "nede på jorden" sammenligning.

P.P.S. PHK og andre, er der punkter hvor FreeBSD (igen mener jeg FreeBSD OS-kernen) afviger markant?

/pto<-- an easter egg here?! watch for more....

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Philip Bergen

Er der nogen der har set sammenligninger mellem OpenSolaris og Linux. Her er det igen primært kernen det handler om, men som jeg forstår det har Sun sin egen compiler og libraries så en ydelses- og stabilitetssammenligning ville ikke være dårligt.

  • 0
  • 0
#2 Benjamin Krogh

Ja Windows har features Linux ikke har. Ja Linux har features Windows ikke har.

Giver det mening at sammenligne på den måde? Er det relevant at sammenligne på den måde?

Nej!

Eksempelvis BitLocker: Linux: Nej Windows: Ja

BitLocker er en MS udviklet teknologi. Linux har egne implementationer der ligeledes kan kryptere filer, partitioner etc. Men Linux har ikke BitLocker. (BitLocker er et trademark eget af MS!)

Ligeledes listes Linux-only ting som ikke findes i Windows. Windows' implementationer hedder noget andet, men formålet med begge implementationer er det samme.

Derfor bør sammenligningerne tages med et gran salt.

Dog synes jeg det er interessant at se Vista begrænser den maksimale mængde hukommelse for x64, alt efter hvilken version af Vista man har.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere