Vis os datalogien - nu lige til sofabordet

Datalogi er sejt! Det er bare ikke alle der kan se det. Jeg har før skrevet om, at jeg synes, vi skal blive bedre til at vise forskning i en mere "viden om" eller "Illustreret videnskab" inspireret form og det lader til at der nu er nogen, der er enige. I hvert fald nok til at der netop er udkommet et glittet magasin, der i ord og billeder viser forskningen på datalogisk institut på Århus Universitet. Målgruppen er godt nok tidligere dataloger og ikke så meget den almene befolkning, men det er da en start.

Det er helt sjovt at se de folk man omgås til hverdag præsentere deres forskning, direkte fra grisestalden, motorvejen eller bare fra deres eget kontor.

Forleden skrev jeg om Ada Lovelace-udfordringen, og jeg kan ikke lade være med at nævne at både min kvindelige specialevejleder og min kvindelige chef er med i magasinet - der er seje kvindelige forbilleder i den datalogiske verden og de gemmer sig ikke så meget mere.

Magasinet er forhåbentlig et tegn på, at den akademiske verden har opdaget, at det er vigtigt at fortælle om den gode forskning - jeg så gerne flere tiltag i denne retning. Der er også rygter om at der skulle komme endnu sådan et magasin - om ca. 2 år.

Tag et kig på magasinets elektroniske udgave og sig hvad du synes.

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Wittenburg

Jeg har lige hurtigt bladret magasinet igennem, og det ser rigtig godt ud. Det kommer omkring en masse ting, som man måske ikke altid tænker at en datalog beskæftiger sig med. At nogle af artiklerne bliver det tekniske, og/eller indforståede, må man jo så tilskrive at det netop er til tidligere studerende.

For mig at se, er der ikke langt fra det magasin, som du har fået med posten til det, der skal ud at præsenteres på gymnasierne.

Så kan man jo sidde nede i den anden ende af byen, på Ingeniørhøjskolen, og undre sig over, hvorfor der ikke bliver lagt den slags arbejde i at profilere ingeniøruddannelserne.

I virkeligheden burde et sådant magasin udkomme halvårligt. I stedet for at fokusere på én uddannelse, kunne man så i stedet vælge at samle 3-5 forskellige uddannelser i et magasin. Men det kræver måske for meget samarbejde på tværs af institutterne...

Glæder mig til at få læst magasinet rigtigt!!

  • 0
  • 0
Torben Mogensen Blogger

Hvad synes du så, Torben? Eller er du stadig ved at læse?

Jeg har bladret igennem, men ikke nærlæst det. Det ser meget flot ud, og det er særdeles omfattende. En ting, der slog mig, var, hvor mange mennesker I er på DAIMI.

Kunne I finde på at lave noget lignende på DIKU?

Det kunne være godt at lave noget sådant, men jeg tvivler på, at vi kan få penge til det. Jeg vil give forslaget videre til vores PR-medarbejder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize