Jesper Lund Stocholm bloghoved

Vis mig din PC og jeg skal sige dig, hvad du laver

Et kendt (og hadet) ordsprog siger noget i retning af

Vis mig dit køleskab/køkken/hjem/bil/ og jeg skal sige dig, hvem du er

En "fork" af dette ordsprog blev ret klar for mig, da jeg den anden dag skulle starte forfra med en frisk (men ikke ny) PC. Man starter jo normalt med de vigtigste applikationer først, og min liste over programmer på min PC endte efter første dag med at være - i prioriteringsrækkefølge:

 1. Mozilla Firefox* Gmail Notifier* adBlock Plus* Google Calendar
 2. Microsoft Office 2007
 3. OpenOffice.org
 4. Novell OpenOffice
 5. IBM Lotus Symphony
 6. Visual Studio 2008
 7. [OpenXmlSDK](http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=AD0B72FB-4A1D-4...)
 8. [AODL](http://wiki.services.openoffice.org/wiki/AODL#Source_Code_and_Download)
 9. TortoiseSVN* [Source code til Novell OpenOffice](http://svn.gnome.org/viewvc/ooo-build/trunk/)
 10. TortoiseCVS* [Source code for OpenOffice.org](http://sw.openoffice.org/source/browse/sw/)
 11. [WinRar](http://rarsoft.com/)
 12. [Diigo Toolbar](http://www.diigo.com/tools)

... var der nogen, der sagde noget om "dokumentformater"?

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jesper Lund Stocholm Blogger

Kristian,

Giver det ikke nogle problemer med alle de office pakker på en og samme maskine?

Nu bruger jeg dem normalt ikke på samme tid men mere i "sekventielt mode", dvs et dokument laves i den ene applikation og åbnes derefter som perler på en snor i de andre applikationer.

Jeg har indtil nu ikke oplevet problemer med den store mængde kontorpakker - bortet fra irritation over, at man skal registrere sig ved download af Novell OpenOffice og Lotus Symphony.

Det næste der skal installeres på min PC er i øvrigt Linux (og så jeg skal "blot" have fundet en egnet distribution)

 • 0
 • 0
#3 Therese Hansen

Mine første installationer er: Firefox (Firebugdel.icio.usStumleUponadBlock PlusIE tab) PDFcreator Thunderbird Adobe PDFreader

Og så er jeg faktisk glad. Nu er det ikke fordi jeg ikke har mere installeret, men hvis jeg skulle lave en minimumsinstallation, så ville det være mine favoritter.

 • 0
 • 0
#4 Død Profil

Nu "får" jeg heldigvis det meste af hvad jeg skal bruge i en standard (x)ubuntu installation :)

Hvad jeg selv plejer at hive ned ekstra: emacs22 (+goodies+auctex) texlive-full Eclipse vpnc (+network manager plugin) (+lidt opgradering til firefox; foxyproxy,del.icio.us,abp)

+glest (http://www.glest.org/ hvis jeg skal ud og rejse, så der er lidt at give sig til på turen)

Mvh, Søren

 • 0
 • 0
#5 Peter Makholm Blogger

Uha, jeg har også lige reinstallert en bærbar. Men min liste udstiller mig nok som ret meget nørd. Efter en skrabet Debian-installation fylder jeg på i cirka følgende rækkefølge:

 1. screen
 2. less
 3. openssh-client og ssh-askpass
 4. EncFS (til at tilgå min krypterede filer på en usb-stick)
 5. Grafisk brugergrænseflade: Xserver, xdm og en wm
 6. Firefox

Og så kan der godt gå længe før jeg får brug for særlig meget mere. Ok, måske subversion på en arbejdsmaskine.

 • 0
 • 0
#6 Kim Dalsgaard

Jeg har lige taget hul på en ny MacMini, og den fik hurtigt følgende programmer

iTerm Carbon Emacs Git Ruby + div. Gem's Erlang OTP Franz Common Lisp + Allegro* CouchDb Ejabberd Nginx Firefox + Firebug NetNewsWire

og så var jeg godt kørende.

 • 0
 • 0
#7 Michael Rasmussen

En standard Ubuntu x86_64 Herefter: 1) vim/gvim 2) claws-mail 3) subversion 4) build-essential (gcc + autotools) 5) Nogen ekstra Perl moduler samt libxml2 + libxml2-utils 6) sun-java5-sdk 7) oracle xe 8) SQLDeveloper 9) JDeveloper 10) KeePassX (password manager) 11) Firefox extensions (ABP, firebug, noscript, flashblock, pdf download, webdeveloper) 12) VmWare Workstation

 • 0
 • 0
#8 Leif Lodahl

Giver det ikke nogle problemer med alle de office pakker på en og samme maskine? Jeg syntes personligt det var slemt nok med Lotus Symphony og OOo 2

Min erfaring er, at Lotus Symphony (Lotus Notes 8) altid 'stjæler' mine dokumenter. Hvis jeg bare en enkelt gang åbner en ODT-fil med Symphony, så tilhører ODT fremover Symphony. Jeg kan godt ændre det igen, men øv for et bøvl.

 • 0
 • 0
#9 Peter Mogensen

... er vist et af de eneste programmer som ikke er installeret som standard i Ubuntu som jeg kommer til at mangle ganske få minutter efter installationen. Og så måske Thunderbird. Resten (som f.eks. subversion) kommer lidt efter lidt efterhånden som behovet opstår.

 • 0
 • 0
#12 Robert Larsen

Ubuntu (kommer med de fleste af nedenstående værktøjer) VMWare Workstation 6 Sun Java 6 & 5 gcc gvim ant JSwat Wireshark Apache2 PHP5 MySQL 5 Gaim Firefox Thunderbird Subversion command line client openssh client + server

Så tror jeg at jeg er good to go

 • 0
 • 0
#13 Brian Rasmussen

På en Windows PC installerer jeg:

Vim - editor UnixTools - Win32 port af diverse ProcExp og evt. andre sysinternal tools Total Commander + IrfanView Putty - SSH-klient Password Safe PureText - copy/paste uden formattering Firefox eller i disse dage Chrome

Derudover kommer hvad jeg ellers skal bruge til de konkrete opgaver.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere