Virker din netbank?

En af de centrale ting for de fleste af os netbrugere, er om netbank virker under f.eks. Linux. Det har erfaringsvis været meget op og ned gennem tiden. Jeg selv har døjet med Danske Bank, som aldrig rigtig har understøttet Linux. Men efter at de lancerede activcard-løsningen er det gået ret godt. Denne activcard-løsning efterfølges nu med NemID-adgang - nok om den del....

Min pointe er, at jeg ligesom flere andre prøver løbende at beskrive erfaringer med netbanker på http://www.linux.dk/support/bank/'cn=dk - og det er nemt at lave en beskrivelse om hvad status er med din bank+styresystem+browser. F.eks. har jeg lavet denne side på et minut eller to.

Det er en glimrende hjemmeside, som vi kan takke Hans Schou for. For andre Linux-brugere, er det en stor hjælp at have denne.

Det jeg håber er, at I selv også bruger de få minutter det tager at beskrive om din netbank virker.

/pto

Kommentarer (38)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Andersen

Kontaktede for et par uger siden Danske Bank om at den netop ikke virkede i Chrome. Efter en svarmail om at genstarte IE, ringede jeg til dem og fik at vide at de var klar over problemet, men at det nok ikke lå først i deres prioriteter at få den til at virke.

 • 0
 • 0
#2 Peter Frandsen

Jeg har i de sidste ca. 5 år brugt Nykredit Bank på forskellige versioner af Ubuntu. Det har virket uden problemer. I starten brugte jeg Firefox - nu bruger jeg Chrome (virker stadigt i Firefox). Jeg har i de sidste par måneder brugt NemID uden problemer.

/Peter

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

Det er måske almen viden hos mange Version2-læsere, men bare til orientering:

Alle danske banker ruller NemID ud i løbet af de næste par måneder. Dermed bliver NemID eneste adgang til netbank. Og spørgsmålet om understøttelse af Linux eller ej (og ikke mindst - brugen af ActiveX og anden dårligdom) bliver fortid.

vh.

Jesper Version2

 • 0
 • 0
#10 Jesper Lund Stocholm Blogger

Ringkjøbing Landbobank har de seneste år haft to løsninger - én med Java og nøglefil gemt lokalt på PC'en og én med Java og nøglekort.

Begge dele har virket uden problemer for os på Windows og MacOSX (og Firefox).

 • 0
 • 0
#11 Esben Damgaard

NemID kræver Sun Java. Lidt ærgerligt synes jeg.

Jeg har selv Sydbank og her virker det fint (er ikke gået over til NemID endnu) når man siger man bruger Linux, og vil logge ind med pap-kort.

Har selv lagt mine oplevelser ind på siden. Synes den var et godt initiativ! Nu bliver den vel ligegyldig når det bliver samme login for alle banker.

 • 0
 • 0
#13 Lars I. Nielsen

"En af de centrale ting for de fleste af os netbrugere, er om netbank virker under f.eks. Linux"

Ud over at ovennævnte udtalelse er stærkt prætentiøs, da den er ret nedladende overfor alle os der dagligt anvender Windows (og som ganske sikkert er i flertal), så minder hele denne diskussion mig mest om nogen, der insisterer på at banke en skrue ned med en hammer, "bare fordi" de ikke lige kan lide skruetrækkere. Personligt har jeg både en hammer og en skruetrækker i min værktøjskasse.

 • 0
 • 0
#14 Jonas Finnemann Jensen

Bruger også lsb.dk med chrome, og det virker da... Jeg skiftede fra djs.dk, da de ikke understøttede Linux, selvom det vist nok er det samme system...

Og det virker da, men hold da op hvor er de danske netbanker elendige! Man skal bruge java, og hvis man åbner flere tabs, så dør det hele...

Hvis jeg kunne finde en ordenligt netbank, uden java, flickering dropdown menuer og som ikke crashed når man bruger tabs/flere vinduer, så ville jeg skifte.

 • 0
 • 0
#16 Jacob Larsen

Hvis jeg kunne finde en ordenligt netbank, uden java...

Som foer naevnt, saa skifter det hele til NemID, saa de faar alle sammen Java. Men ellers er jeg enig, Java netbank er et skridt tilbage i forhold til den netbank loesning jeg har (lidt endnu) med Jyske Bank.

 • 0
 • 0
#17 Hans Schou

For 14 dage siden sagde Oikos at de ikke var igang med at overveje noget om NemID. Så hvis Oikos hopper med på vognen, gætter jeg på at det mindst tager 1½ år.

Oikos skulle til gengæld virke med smartphones, hvilket ingen andre banker gør.

 • 0
 • 0
#18 Hans Schou

så minder hele denne diskussion mig mest om nogen, der insisterer på at banke en skrue ned med en hammer, "bare fordi" de ikke lige kan lide skruetrækkere.

Hvis man kun har opgaver der skal løses med en hammer, så der ingen grund til at anskaffe sig en en skruetrækker.

Når spørgsmålet er "Mit OS og min smartphone og min bank virker ikke sammen, hvad gør jeg?", så er svaret "Skift bank".

Personligt har jeg både en hammer og en skruetrækker i min værktøjskasse.

AmigaOS, CBM64, BeOS, VMS, MVS, VM/SP? Det er da ikke en løsning bare at installere et nyt OS hver gang man har et problem...

 • 0
 • 0
#20 Jan Ulrich Jensen

De schweiziske banker har i mange år (jeg boede der for fem år siden), brugt en sikkerhedsløsning med et papkort, så der ikke skulle gemmes en kodefil nogen steder. Det var vel at mærke ikke samme kort og kode, som man brugte til andre ting.

Jeg var skuffet, da jeg så at Danmark ikke var nået længere. Jeg tror dog ikke på den centrale løsning, hvor samme kode pludselig gælder til det hele. Det anser jeg for at være unødigt risikabelt.

Hvis en bank siger til mig, at mit OS ikke virker med deres netbank, så har banken automatisk diskvalificeret sig til opgaven at passe på mine penge!

 • 0
 • 0
#21 Rasmus Pedersen

Hvis en bank siger til mig, at mit OS ikke virker med deres netbank, så har banken automatisk diskvalificeret sig til opgaven at passe på mine penge!

Helt ærligt typer som dig tror jeg banken er glade for at slippe af med.

 • 0
 • 0
#22 Jesper Lund

Alle danske banker ruller NemID ud i løbet af de næste par måneder. Dermed bliver NemID eneste adgang til netbank. Og spørgsmålet om understøttelse af Linux eller ej (og ikke mindst - brugen af ActiveX og anden dårligdom) bliver fortid.

Det er nok lige at stramme den. NemID kommer ja (undtagen hos Oikos, som dog ikke kan tilfredsstille mit behov for bankforretninger), men du kan ikke garantere os at alle netbanker kommer til at virke 100% under Linux.

 • 0
 • 0
#27 Henning Wangerin

Med alt det bøvl der har været med login til diverse diverse netbanker, vil jeg personligt se at det virker med NemID på den specifikke bank før jeg tør kaste mig ud i et bankskifte.

Nuvel, selve login-delen skulle nu virke, men min tiltro til at hele branchen skruer resten sammen så det også virker uden problemer er ikke så pokkers stor. Men jeg håber da at de forskellige banker har fået lavet en løsning der er portabel.

 • 0
 • 0
#33 mikkel meinike-nielsen

Jeg har poppy linux+firefox og her var det også en JavaScript fejl som stoppede mig da jeg rodded med det for et halvt års tid siden. Men hvad er det med det der (sun) oracel-jave skal man så bare installere det? eller er det en browser plug-in eller hyr?. Kan man i værste fald bruge IE via wine til at overkomme problemerne?

Mvh Mikkel

 • 0
 • 0
#34 Peder Madsen

Som ansat i Danske Bank kan jeg oplyse, at vi havde mulighed for at anvende NemID løsningen kort før den blev offentlig tilgængelig. I den forbindelse var der en intern fejlmeldingsprocedure. Jeg fejlmeldte netop kombinationen Chrome, Ubuntu og NemID. Det var lige før det hele blev offentligt tilgængeligt, så mon ikke de har valgt at vente med evt. rettelser til senere?

 • 0
 • 0
#35 Tommy Bjerg

For mig bliver NemID et skridt baglæns, idag virker min netbank ikke alene perfekt på mine windows og ubuntu maskiner, men også upåklageligt fra min Android telefon (HTC Desire).

Min bank er Nordfyns Bank, og der har jeg et nøglekort, derudover er det udelukkende html over ssl med lidt javascript og et par grafer i flash, altsammen brugbart på min smartphone.

Jeg kender ikke til nogen smartphone med Java i browseren, så fra skiftet til NemID er det slut med bank-på-farten for mig.

..og stakkels alle med iPads, de var da oplagte til netbank.

 • 0
 • 0
#36 Michael Balle-Pedersen

Min netbank hos amerikanske Wells Fargo virker fint. De anvender hverken Java, Flash, NemID, nøglekort eller andre eksotiske ting, men blot brugernavn/password.

Det virker også fint på iPhone/iPad.

Nogle banker anvender et system hvor man skal bekræfte sin identitet hvis man logger på fra en anden computer end normal.

 • 0
 • 0
#37 Peder Madsen

Nu ser det ud til, at NemID virker med Ubuntu og Google Chrome. I hvert fald på min installation med Ubuntu 10.10 Maverick RC, Google Chrome 7.0.517.24 beta og java version "1.6.0_21", alt i 64 bit.

Jeg har opdateret dette i Hans Schous oversigt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere