- Log ind eller Opret konto for at kommentere
- Anmeld denne kommentar
Det er nogle ret interresandte tanker og overvejelser.
1) Det her er ikke noget nyt problem. Et godt eksempel er f.eks. at chat funktionen i streaming platformen Twitch er den (i Internet termer) gamle IRC platform, fra slut 80'erne. Det man kan sige er, at volumen af online personer, kombineret med antallet af services og integrationer, er så stort, at det er et andet game idag.
2) Online anonymitet, er for langt de fleste ikke en realitet. Det kan godt være, at du tror du er anonym, men det er du kun til en vis grænse. Og hvis du krydser den grænse, så lægger du dig potentielt ud med mydigheder eller individer, der kan identificere dig med den konsekvens det nu har.
3) Mht. grænsen mellem anonymitet og 'kognitiv sikkerhed', så har jeg set 'nogen', som jeg tror har løst 'problemet', ved at man (en broker) simpelt hen laver en kontekst specifik identitet med 'nok' data om identiteten, baseret på en valideret identitet. Tag et kig på citizenkey.dk
4) Da jeg startede på 'internettet' i slut 80'erne, var tonen generelt en anden. Folk var for en stor del IT-kyndige på universitets niveau og 20+, altså en relativ homogen masse. En masse som forstod 'teknikken'. Dette ændrede sig, efterhånden folk fra andre fag, og yngre og yngre folk kom på. Folk der ikke havde samme digital forståelse/dannelse.
5) Det er Haaders skyld :) Man missede i Danmark at indføre obligatorisk Datalære i folkeskolen i 70'erne 80'erne 90'erne ... altså at skabe en generation med solid faglig Digital forståelse. En generation der kunne have opdraget og sikret at kommende generationer, forstod og kunne relaterer sig til den digitale virkelighed vi har dag.
Så måske hvis vi med 50 års forsinkelse kunne få ordentlig Datalære i folkeskolen, som også inkluderede Digital dannelse, så kunne det måske ændre noget.. i det mindste nationalt.
// Jesper