Hvad skal jeg vælge til video-redigering på en Linux maskine?

Jeg står med en video-redigeringsopgave, hvor jeg kan bruge jeres hjælp.

Jeg har ca 20 videoer i MPEG4-format med lyd. De skal skal klippes i og de skal sættes sammen i en rækkefølge jeg endnu ikke helt har styr på.
Det vil være super, hvis jeg endda kan lægge musik ind over i lavt niveau og jeg vil også have illustrationer løbende som skal laves via nogle jpg-filer, jeg har liggende.

Hvilket værktøj skal jeg tage fat i på en Linux-maskine? Cinelerra?

Jeg kan også finde flere oversigter over relevant software, men som altid er der sket udvikling siden de sider er lavet:

/pto

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Adam Sjøgren

OpenShot eller Kdenlive?

Jeg syntes godt om OpenShots enkelthed (jeg behøvede ikke at læse manual for at bruge det, og jeg ved ikke noget om videoredigering); til gengæld holdt det op med at virke for mig på Debian unstable et godt stykke tid (muligvis pga. noget underliggende Python bibliotek-værk).

Derfor prøvede jeg kort Kdenlive, som ved første øjekast ligner OpenShot en del (eller også er det omvendt) og måske mest er oplagt hvis man alligevel bruger KDE. OpenShot begyndte imidlertid at virke for mig igen, så jeg lagde Kdenlive tilbage på hylden.

Jeg synes folk plejer at omtale Cinelerra som det bedste, men svært at komme i gang med, men det kan sagtens være forældede oplysninger, og jeg har ikke leget med det selv.

 • 0
 • 0
#2 mikkel meinike-nielsen

sammensæt video bidderne ved at convertere dem til mpg og bruge cat. konverteringen til mpg kunne se sådan ud. ffmpeg -sameq -i film.avi film.mpg

loop et jpg billed til video ffmpeg -loop_input -f image2 -i input.bmp -r 25 -t 10 -y test.mpg

sæt lyd på et videoklip ffmpeg -sameq -i film.avi -i musik.mp3 new_out.avi

kh Mikkel

 • 0
 • 1
#4 Per Bækgaard

Selvom jeg ikke bruger KDE her, så er jeg endt med kdenlive. Den kan vist stadig lidt mere end openshot -- og har dermed også en lidt mere "kringlet" brugerflade -- og så er der et ret aktivt community omkring den.

Ihvertfald har jeg haft brug for et par features som ikke var i openshot. Bl.a. kan man bruge proxy clip automatisk, når man nu har en maskine der ikke helt kan køre AVCHD i realtime uden at hoste lidt...

Om det er den bedste for dig er svært at sige. Ulempen ved kdenlive er stabiliteten; det kan stadig vælte ind i mellem. Heldigvis er den dog god til at gemme backups løbende, så man mister sjældent det hele.

-- Per.

 • 0
 • 0
#5 Peter Holm Jensen

Har brugt kdenlive da min datters klasse pludselig havde lavet en video som de ikke kunne få redigeret, og jeg havde absolut ingen video redigerings erfaring, men på forbløffende kort tid havde jeg fattet ideen bag programmet. Jeg tjekkede google for hvilket program jeg skulle bruge og der var ret mange open source, men kdenlive blev omtalt som rimeligt prof for begyndere, men man skal huske at save jævnligt da det har det med at gå ned, men det er der efter hvad jeg kan se flere af dem der gør :-(

 • 0
 • 0
#8 Anders Kvist

Jeg har redigeret flere videoer i Blender, den fungerer super godt når man er kommet i gang med den. Jeg prøvede Kdenlive men fik det aldrig til at virke da jeg skulle i gang med HD redigering og havde behov for et andet værktøj (det gamle jeg brugte kunne kun klare DV). Hvis jeg har skulle lave småting, så har jeg også brugt PiTiVi som er super simpelt og let at gå til...

 • 1
 • 0
#11 Dennis Andersen

Cinelerra virker lidt for overkill til den opgave der beskrives

Hvis der er ikke er mere i opgaven en det du beskriver så vil Openshot nok være det bedste valgt at gå igang med

Men du kan også gøre det hele commandline med ffmpeg ved godt at de fleste nok vil sige at det er for besværligt og spild af tid, men det er effektivt og man slipper for at skulle finde hoved og hale i et GUI interface

 • 0
 • 0
#12 Kim Schulz

Skal det være simpelt, så er OpenShot sagen. Det er superlet, kan lægge effekter, lyd osv. på og selv en 10årig kan finde ud af at bruge det. Skal det være lidt mere avanceret, så er PiTiVi sagen. KdeLive er sikkert fint men kræver KDE libs så det kender jeg ikke (det rod skal ikke ind på min maskine).

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere