Vi, de lykkelige nørder!

Ja, det er vi nemlig (næsten allesammen), vi lykkelige kvinder som har set lyset i naturvidenskaben og for evigt er blevet bidt af nørdernes bacille. ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")
Undskyld den megen optimisme, men jeg kommer lige fra en fantastisk reception i anledningen af, at en bog, som jeg har set meget frem til, snart kommer på gaden.

Det drejer sig naturligvis om bogen "Lykkelig i nørdland" af Dorte Toft (bedre kendt som kvinden, der afslørede ham IT Factory-fusentasten med de luftige fakturaer), der har som erklæret mål at sparke til unge kvinder, deres forældre og studievejledere, som går og sætter griller i hovedet på de unge piger om, at naturvidenskab da ikke er noget for rigtige kvinder. Og ærgerligt nok, så tyder al forskning på, at folk bliver stærkt påvirket af de forventninger, omgivelserne har til dem.

Og på trods af, at jeg ved dagens præsentation både så triste tal for danske kvinders studievalg, deres tynde chancer for at få en forskerkarriere (selv i kvindefagene) og besværligheder med at navigere mellem andres forventninger til kvinder og karrierer, så kan jeg ikke undlade at være OPTIMIST efter at have set så mange seje rollemodeller - 12 styks er portrætteret i bogen, der i øvrigt også er så spækket til randen med tal-dokumentation, at selv en ingeniør må knibe en tåre.

Så kære fædre og mødre og undervisere derude: Tag tøsebørnene i hånden og tro på, at de også kan finde ud af "det svære", byg noget Lego Mindstorms med dem, og send så jeres store piger forbi Facebook-testen "Hvilken sej kvinde ligner du?" eller lad de kreative hoveder udfolde sig i filmkonkurrencen, hvor der er 25.000 kroner på højkant.

Og læg så den bog under juletræet. Tak.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Therese Hansen

Receptionen var ren inspiration og blev filmet til dem der missede selve dagen. Jeg var meget imponeret over talerne - det var helt sikkert turen hele vejen til Kbh. værd...

Jeg sidder netop nu og læser i bogen og griner og nikker genkendende til rollemodellernes historier - er rigtig glad for at forbillederne er så forskellige og repræsenterer et bredt udsnit af kvinderne i naturvidenskab. Dejlige nørder!

Jeg har også netop taget facebook-testen og kan afsløre at det giver adgang til et tidligt preview på et af bogens kapitler med forbilleder - afhængig af resultatet.

  • 0
  • 0
Ditlev Petersen

Ja, de kvinder, jeg arbejder sammen med og dem jeg gik i skole med i 1986, er/var på ingen måde dårlige til edb/it. En del af dem på skolen i sin tid var faktisk lidt bedre end gennemsnittet af "drengene". For når de fik en opgave, satte de sig sammen i små grupper og diskuterede og skitserede. Drengene styrtede til terminalerne (Univac 1100 EIS) og gik i gang. Når pigerne endelig gik i gang med at kode, var drengene næsten færdige. Når pigerne gik hjem efter at have løst opgaven, var drengene næsten færdige!

Nogle af os drenge tog ved lære. Andre af os arbejde lidt på den vis i forvejen, bl.a. mig og en tidligere sømand.

Og så passer fremgangsmåden måske ikke så godt med de hurtige prototyping m.v. arbejdsmetoder, man tit bruger i dag. Men det med at tænke, diskutere og skitser er stadig tiden værd. Man behøver blot ikke planlægge alt i detaljer.

Så uden kvinder inden for it, også udvikling, lider vi et tab. Det bliver også skrækkeligt kedeligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere