Verdens eneste R1000/s400 backup virker...

Jeg skrev om vores R1000/s400 projekt ude i datamuseum.dk for et par uger siden, men vi er naturligvis ikke færdige.

Den maskine Pierre-Alain Muller havde med, havde et virkende system på sine to Fujitsu M2266 diske og det første vi gjorde var naturligivs at lave en backup på et 8mm "Exabyte" bånd.

Jeg skyndte mig at læse båndet ind på en disk, i SIMH's "TAP" format, således at alle tape-marks mv. kan genskabes igen og diskfilen blev kopieret til tre forskellige computere rundt omkring på Sjælland.

Idag lykkedes det så at skrive et nyt 8mm Exabyte bånd fra disk-filen og læse dette ind på to Seagate ST41200N diske vi fik sammen med "vores" maskine fra Terma.

Vi mangler stadig at boote det ny image og se at vi kan logge ind i Pierre-Alains konto (Password: Hans daværende kærestes fornavn), men da maskinen har en tendens til at garbage-collect'e en times tid ved opstart og sidste bus kørte om 10 minutter må det vente til næste gang.

Det faktum at restore-proceduren kørte uden brok er dog godt nok til mig for nærværende.

I morgen fylder jeg backup'en i vores BitArkiv og når vores distribuerede backups har rsync'et begynder jeg at tro på at vi har bevaret R1000/s400 software for eftertiden.

Det kommer også til at markere slutningen på "driftstarttesten" af bitarkivet.

Vi er oppe over 500 digitale artifakter, men kun et par gigabytes, men der ligger temmelig meget i kø, fra GB-størrelse MP4 videoer fra vores medlemsmøder over få hundrede bytes lange hulstrimler til en rigtig stor bunke scannede tidsskrifter.

Næste trin bliver at overtale vores venner i det Nationale Bitmagasin til at hjælpe os med at passe godt på arkivet.

phk

PS: Det er ikke en backup hvis du ikke har prøvet at læse den ind igen.

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Nissen

Er for fedt - havde ikke set det før.

Kom til at gå i memory Lane mode med kkuug bladet. Øhh de glade 90'er.

Ved et tilfælde faldt jeg over januar '99 udgaven af samme blad - hvor du (phk) har en lidt fræk udtale omkring en præmatur Linux ;)

  • 0
  • 0
#3 Martin Zacho

..da maskinen har en tendens til at garbage-collect'e en times tid ved opstart ..

Man kunne jo lave en ny backup efter der var lavet garbage collect - eller er det ved hver opstart at den gør det? I så fald ville man nok undlade at lukke ned ved fyraften :-D

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere