kramselund jereminsen

unbound-unblock tilføj til DK zonen

Det har været en interessant dag.

Først har vi den fortsatte diskussion omkring de "beslagte domæner". Dernæst er der så Ronnie Fridtjof der gør sig selv til grin ved at vise sin fuldstændige mangel på teknisk indsigt, og samtidig en selvhøjtidelighed at han mener retssikkerheden skal sættes ud af drift. Indlægget kan læses på http://soundvenue.com/film/2015/08/dansk-filmproducent-seks-forslag-der-... men jeg advarer! Du vil blive pænt surt, hvis du er en standard version2 læser, og selv chulu som ellers er dejligt rolig røg op i det røde felt.

Illustration: Privatfoto

Nå, men når nu DK-toastmaster bliver tvunget af SØIK til at ændre i domæner så er vi to der kan lege den leg!

Unbound unblock listen

Jeg sad i toget og fik ret hurtigt flikket en tilføjelse til DK-zonen sammen, der passer til Unbound navneserveren - som er valgt fordi jeg i forvejen bruger Dnssec-Trigger på min laptop - for at få DNSSEC.

Dette projekt er jo i sin vorden, og ingen siger at det nogensinde bliver til noget. Det er dog ret nyttigt, fordi:

 • Det viser hvor nemt man kan bruge Unbound til at tilpasse DNS records, det kan have mange brugssituationer
 • Vi kan bruge hjemmesider som bliver "beslaglagt"
 • Vi kan se at det offentlige Danmark stadig bruger de redskaber som de tror virker, eller måske orker de ikke en reel indsats?

Projektet ligger pt. på Github under https://github.com/kramshoej/unbound-unblock og pull requests modtages gerne.

Det gør i sin enkelhed det at der tilføjes et antal DNS records til dk zonen, ved at skrive dem i en fil og sige denne zone har local-data. Det betyder at på MIN laptop virker sites som http://www.monclerjakker.dk/ nu igen.

Hvorfor virker det?

Dette hack om man vil, virker fordi selve hjemmesiden ikke er taget ned, den ligger stadig med CMS og indholder hos en hosting leverandør. Når man beder om en hjemmeside med sin browser slår den DNS op, og sender en Host: header med. Faktisk kan du selv lege med disse ved brug af cURL der er en schweiserkniv indenfor HTTP, og som @fuglede brugte idag:

Konklusion

Hvis der er en konklusion må det være at vi PT. som i LIGE NU, stadig må bruge vores udstyr og forbindelser rimeligt frit i Danmark, men der er kræfter som vil det anderledes. Disse kræfter er typisk drevet af ussel mammon, og helt igennem ligeglade med andre, eller andres privatliv og retssikkerhed!

Du kan kæmpe imod, og jeg synes du skal råbe op!

IANAL

BTW Jeg er ikke jurist, YMMV. Jeg ved der er mange steder man kan se historiske data, hvilke sites havde hvilke IP'er - og disse sites er nødvendige. Jeg ved dog ikke om det at man putter dem i en konfigurationsfil er ulovligt ... hvad synes I?

Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Claus Bobjerg Juul

Hvis der er noget der er ulovligt så må det være dem som har ønsket forbud mod disse sider, uden også at stille med en masse penge som der kan kræves erstatning ud fra.

Alle der ønsker den frie information begrænset, skal stå frem med navns nævnelse, ud af busken med dem, deres motivation tåler ikke dagens lys.

 • 5
 • 0
Claus Bobjerg Juul

Hvis der er noget der er ulovligt så må det være dem som har ønsket forbud mod disse sider, uden også at stille med en masse penge som der kan kræves erstatning ud fra.

Alle der ønsker den frie information begrænset, skal stå frem med navns nævnelse, ud af busken med dem, deres motivation tåler ikke dagens lys.

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Ronnie er repræsentant for en branche, som gør det yderste for at pisse på deres kunder, eksempelvis helt frisk oplevelse fra den virkelige verden, som jeg også fremførte i debatten omkring Popcorn Time:

Jeg ville just se en DVD jeg har fået af min svoger der bor i USA, og som jeg tidligere har set på min gamle DVD afspiller uden problemer.

Men i den mellemliggende tid har jeg fået en Sony BD (BDP-S1100) afspiller, og tadaaah, hvad sker der når jeg vil afspille den film min svoger har købt og betalt for:

Forkert regionskode!

Hvis nu Ronnie Jeg-vil-pisse-på-demokratiet-og-mine-kunder startede med at prøve at få de to indvendige brikker til ikke hele tiden at stå i vejen for hinanden, ja så ville en begyndelse måske være at behandle dem der faktisk har puttet penge i hans lommer ordentligt, i stedet for at chikanere dem.

Manden er jo skingrende gal, men han fatter sikkert ikke selv, at de tanker han er eksponent for er en direkte vej til demontering af demokratiet (foranlediget af en grådig primadonnabranche) - føj, jeg brækker mig.

 • 8
 • 0
Peter Christiansen

Godt initiativ Henrik,

Jeg er heldigvis ikke advokat selv og jeg forbeholder mig retten til frit at opsætte egen lokal dns og rette i hosts filer som det behager mig.

Har lige læst Ronnies indlæg om hvad man kan gøre for at forhindre pirateri.

Det er sjov læsning!!

"Ligesom man i det offentlige rum ikke må lade, som om man er en anden – hvorfor er det så lovligt på nettet? "

Er een af mine favoritter, det er en sammenligning man bare ikke kan lave og som ikke giver mening. I offentligt rum bliver din færden ikke potentielt gjort offentlig for politistaten, facebook, google, 3 letter agencies, med timestamps hvor du har været og hvad du har foretaget dig.

Det bliver din færden på nettet og i privatlivs øjemed kan det være ønskværdigt, hvis man går indfor privatliv, at surfe "anonymt" vha. vpn, tor og andet.

Og fordi man ønsker at være privat, er det stadig ikke fordi man ønsker at downloade Ronnies film, som vha. rettighedsalliancens super algoritme åbenbart har givet en tabt fortjeneste på 6 millioner.

Også klapsalver til den afdeling der ønskes oprettet på 5-10 mand (går ud fra at rettighedsalliancen eller andre betaler for dette?), som ikke laver andet end at efterforske sager vedr. ophavsret på nettet.

Du kan ikke stoppe information lige gyldigt hvad Ronnie, hvad end man må mene om kopiering af film,musik mv. kommer det bare ikke til at ske, folk der ønsker at dele finder bare andre måder, med eller uden internet.

Jeg ønsker selv en afdeling på 2000-10000 mænd der sørger for at åndssvage sager som Ronnis crew anmelder, så vidt muligt bliver afvist med følgende ordlyd: "Vi har ikke tid til den slags offer løs kriminalitet"

Film og medie branchen burde blive afvist lige som os andre, men de har rettighedsalliancens super algoritme, der trækker et beløb ud af bagen og så må politiet jo reagere!!!

 • 2
 • 0
Kristoffer Hansen

Jeg læste det indlæg.... Og kunne ikke lige lade være med at komme med lidt kommentarer.

1) Hvis vi begynder at stille indehaveren af en internetforbindelse til rådighed for at en person har downloadet noget ulovligt vil det være slut med gratis internet i togene og på bibliotekerne.

En af de primære årsager til det sker på andres forbindelser er jo at man ikke skifter standardpasswordet - men tror han helt ærligt at folk begynder på det bare fordi de måske bliver stillet til ansvar over for at en mand (eller dame) har siddet i en bil ude på gaden og downloadet noget ulovligt film eller lign. Hvis jeg fik adgang til et andet netværk med onde hensigter kunne man jo gøre langt værre ting end at hente en film. At hente en film kan du jo bare gøre via Tor eller en VPN - så er det pænt svært at finde ud af hvem du er.

2) Og hvordan står det så til med retssikkerheden hvis politiet bare kan udstede bøder efter hvad de lige føler eller tror?

3) Samme som ovenfor...

4) Haha, den svar sjov. Internetudbyderne håndterer flere Gbit/s - så tvivler på at de sidder og kigger med (og håber også at det ikke er tilfældet.... Jamen hvis du ikke gør noget ulovligt har du ikke noget at skjule... Well så fortæl mig om alt det du foretager på nettet - eller lad mig se hele din computer igennem)

5) Lol. For det første... Vi er ved at løbe tør for IPv4. IPv6 har internetudbyderne ingen intention om at udbrede lige foreløbigt... So it's not gonna happen. Sandsynligvis kommer vi til at gå over til NAT (hvilket er dybt godNAT ;) - sorry ved godt den var plat) hvis udbyderne ikke får fingeren ud.

Ulovligt at tilgå VPN... Vil det så også sige at jeg ikke må tilgå en VPN sådan så jeg kan komme på et privat netværk til en server så jeg kan styre flere ting end jeg kan styre udefra pga. sikkerheden? Og hvad så hvis jeg vælger at bruge en eller anden server til det i stedet?

Og hvordan har han i øvrigt tænkt sig at få gennemført det når jeg vælger at tilgå en VPN i New York i stedet for i Danmark?

6) Jeps... Det tror jeg også har en virkning... Specielt efter alle de kampagner der har været kørt på skoler i årevis mod piratkopiering - som ingen effekt havde.

Jeg kan godt se hvorfor man gerne vil ulovlig download til livs, men der mener jeg personligt man bør kigge mere på sin forretningsmodel fremfor at jagte mennesker der downloader ulovligt... Et eksempel er Netflix - det er en genial model - og se nu her: http://www.cinemablend.com/television/How-Netflix-Using-Piracy-Determine...

Tada! - De har rent faktisk tænkt piratkopiering af deres indhold ind i deres markedsføring.

Og se nu her - fordi det er så nemt og så videre med Netflix har de rent faktisk fået mængden af piratkopiering til at falde... http://www.billboard.com/biz/articles/news/digital-and-mobile/1560720/bu...

Tænk nu lidt kreativt frem for at spille den gamle vinyl om piratkopiering igen.

 • 2
 • 0
Morten Wegelbye Nissen

Manden har tydeligt ikke de tekniske kompetencer til at løse hans problem - men hvem har det? Jeg tror han er så træt af at se hans egen rettigheder blive ignoreret at han er villig til at bruge nærmest militære magt.

Alt andet lige har er der nogen der bliver forulempet ved piratkopiering - hvilke tiltag burde der tages?

Det ville klæde os at skitse den rigtige vej, og ikke bare illustrere hvor inkompent en løsning han skitsere. (selv om det også ville være en illustration af hans inkompetence I indlægget)

 • 0
 • 0
Baldur Norddahl

I samme stil som Ronnie vil jeg foreslå at vi lovgiver os ud af problemet. Hvad med en tvungen fast licens som film og musik altid kan sælges til? Konceptet er ikke nyt, slå op under Koda.

Så kan enhver lave en film tjeneste og udbuddet vil være komplet da Ronnie og venner ikke kan sige nej eller forlange mærkelige priser eller stille krav om uvirksomme krypteringssystemer.

Og med et slag kan jeg garantere at en hel del forhenværende pirater flytter over på de nye lovlige film tjenester, som vil kunne levere varen der efterspørges. Ja desværre er det nødvendigt at umyndiggøre Ronnie og venner. Til gengæld kommer han til at tjene kassen og vi andre beholder vores frihed.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere