UG007 - en sød lille 1080p Android 4.1 video-dims

Til jul kom jeg til at give mig selv en lækker lille USB-stick, hvori der sidder en fuld ARM-baseret computer, stærk nok til at drive Android 4.1 med og video-afspilning i HD kvalitet over HDMI.
jeg købte en UG007 fra kinesiske Ugoos plus et trådløst Measy RC11 keyboard.
Samlet pris var på 83 USD, så det var helt ok.

Illustration: Privatfoto

Den lille seje boks har en RK3066 Dual ARM Cortex-A9 processor og Android 4.1 præinstalleret og skærmudgang er via HDMI. At få sat maskinen op tog ingen tid. Det var som at konfigurere en vilkårlig Android mobil-telefon.
Det tog et par minutter for mig at forstå Measy keyboardet, som også fungerer som mus, Den fungerer rigtig godt. Rammer man cursoren under bevægelse mod kanten af skærmen stopper cursoren. Bevæger jeg musen i modsatte retning bevæger cursoren
med det samme i den retning jeg vil. Derfor lærer man hurtigt at justere musen retning i forhold til cursoren. Den grønne knap parkerer cursoren, hvis man har brug for dette. Æøå er der ikke og det er eneste mnus.

Jeg har afspillet en del video på UG007-dimsen og det kører glimrende. Den sveder ikke :-) Da det er Android, har man "Android Play Butik" med tonsvis af software. Det eneste jeg har haft problem med er at føde strøm fra mit TVs USB-stik over til UG007-dimsen. Det går fint indtil jeg afspiller video, så kan den dø - sikkert fordi der trækkes for meget effekt ud. Når jeg i stedet sætter en standard mobil transformator med en micro-USB udgang til UG007 så kører det fint.

Eneste minus er at Measy RC11 keyboardet kobles ind på den eneste USB indgang, og den anden micro-USB indgang bruges til at føde strøm ind. Derfor er der kun to veje til at lægge film ind. Enten på et micro-SD kort (som jeg har benyttet) eller streame via WLAN. Jeg ville gerne have haft endnu en USB-indgang f.eks. til en stor harddisk, men man kan ikke få alt med den lille størrelse.

Alt i alt en sjov lille sag, som jeg har tænkt mig at lege videre med. Min ven Lasse mente at XBMC til Android skal prøves - og jo det findes her, men ikke direkte i Play Butikken. Det kommer jeg tilbage til. Jeg regner også med at prøve en Ubuntu 12.10 på den - det burde virke.
I må gerne komme med andre ideer nedenfor.

Til sidst lidt mere HW info:

/pto

Kommentarer (24)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Casper Bang

...med din dims Peter. Jeg har pudsigt nok netop skrivet lidt om næsten samme enhed, dog Rikomagic MK802IIIS til $54, der ligner din men dog har ekstra USB host port og er uden Bluetooth: http://blog.bangbits.com/2013/02/rikomagic-mk802iiis-4th-generation.html

Håber du følger op, jeg er især intereseret i om du har samme oplevelser som jeg - altså at der er tale om en 1.2GHz (istedet for 1.6GHz), 1280x720 opløsning (istedet for 1920x1080) og altså kun i bedste fald 720p HD (opskaleret til 1080p).

 • 0
 • 0
#2 Anonym

Jeg har selv invisteret i en AK802 (http://dx.com/p/ak802-mini-android-4-0-network-media-player-w-wi-fi-hdmi...) Den virker også ganke hæderlig, har dog ikke haft mulighed for at lege så meget med den endnu. Der følger ikke sådan et lækkert tastatur med.

Man kan dog kører python på den med sl4a, så man kan bruge den til en lille hjemmeserver/lege ting. Så mangler jeg bare at finde en god lisp interpreter :-)

 • 0
 • 0
#4 Anders Sørensen

Nu er jeg ret interesseret i XBMC og jeg har en Imito mx 2 (mener de bruger nogen lunde samme chip som UG007). I XBMC forum'et er der en post angående impl. stagefrigt, som er værd at kigge efter http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=152005

Dit XBMC link, tror jeg er til trunk, og derved vil XBMC ikke virke på din "dims" (endnu), men prøve at hente xbmc fra ovenståden link. En del af mine filer kan afkodes i hardwaren - og ham der impl. stagefrigt har bestilt en dims med RK3066, så jeg har store forventninger til RK3066 og hardware decoding.

 • 0
 • 0
#5 ab ab

Eneste minus er at Measy RC11 keyboardet kobles ind på den eneste USB indgang, og den anden micro-USB indgang bruges til at føde strøm ind.

Findes der ikke dimser som denne, der understøtter Bluetooth til tastatur og mus?

EDIT: Hov, jeg ser lige, at der er Bluetooth-ikon på donglen i billedet. Var det ikke en idé at bruge Bluetooth til input-enhederne og derigennem frigøre dit USB-stik til at tilslutte ekstern lagerplads?

 • 0
 • 0
#7 Harry Lassen

Har selv købt mk802III, hardware'en er der da.. men ingen drivere til hverken android eller linux selv(GPU).. dog er de på vej, men der går nok et par måneder endnu(Ny SOC tager tid)... XBMC ja det virker via en APK fil, men da der ikke er hardware support for GPU så decoder den via software...

Cubieboard og raspberry pi er stadig de sjoveste at lege med... da der er drivere og softeware der ikke er i alpa ;-).

Android til Cubieboard virker endnu bedre end mk802III.

 • 0
 • 0
#9 Klaus Agnoletti

Hej Peter,

Jeg kunne godt tænke mig at køre netflix på sådan en dims hvis jeg havde sådan en, så det ville være fedt hvis du gad teste det. Og hvis du mangler en netflix konto, så sig til :)

/k

 • 0
 • 0
#10 Sune Dogan

Har selv en lignende dims, kan ikke lige huske hvad den hedder. Jeg kører uden problemer, Netflix, Viaplay osv.

Har tilsluttet en USB Hub med egen strømforsyningen, så kan jeg have både mus og tastatur + enheden kan trække strøm fra hubben.

Det fungerer glimrende til mit behov.

Men er der nogen der kan anbefale en god app til at streame video over lan?

 • 0
 • 0
#16 Anders Sørensen

Hvis de begynder at teste netflix - skriv li' tilbage hvis du får netflix HD til at virke. "almindelig" netflix virker på min "dims" uden problemer. Så vidt jeg ved er det kun omap (mener chippen hedder, den fra Texas), som kører netflix hd. Du kan prøve at søge på nettet om netflix hd, da der vist er et app (fra XDA), som kan kører netflix hd. Jeg har dog ikke prøvet det selv.

Noget andet sjovt du kan prøve med "dimsen" er forskellige emulator. Jeg sat min ps3 controller til (Imito mx2 har blutooth) og spillede nes spil. Jeg var dog nød til at købe Sixaxis appen. Hvis du har xbox eller wii, kan deres controllers også sættes til "dimsen" relativt smerte frit.

 • 0
 • 0
#17 Casper Bang

Jeg kunne godt tænke mig at køre netflix på sådan en dims hvis jeg havde sådan en, så det ville være fedt hvis du gad teste det. Og hvis du mangler en netflix konto, så sig til :)

Du kan sagtens køre NetFlix på dimsen, men du må IKKE forvente HD og der kan observeres dropped frames.

Der er visse problemer med min version af denne stick (samme SoC, alternativ producent), nemlig at der er tale om 720p istedet for 1080p og 1.2GHz CPU istedet for 1.6GHz.

At den kører 720p, og først i sidste led opskalerer til 1080p, betyder nemlig at kvaliteten forringes i forhold til hvis afspilleren renderede til 1080p fra start af. Det svarer lidt til at du resizer et billede i to omgange, frem for af én omgang.

Ydermere, de dropped frames man kan observere, tyder meget kraftigt på at der renderes via software og ikke via hardware, dvs. de sidste manglende 400MHz kunne rent faktisk have hjulpet på det!

Sidst men ikke mindst, NetFlix tillader ikke HD dekomprimering på Android (de vil simpelthen ikke have HD dekrypteringsnøglerne liggende i userspace) men er indgået i et samarbejde med Texas Instruments, dvs. du skal have fat i en dims med OMAP 4/5 SoC. Jeg har et par screenshots med NetFlix her hvis det skulle have interesse.

 • 0
 • 0
#19 Palle Meinert

Den originale kilde til Finless rommen er: http://www.freaktab.com/showthread.php?3134-NEW-iMito-MX1-2-Finless-ROM-...

Jeg har selv flashed den på min ug007 og den er væsentlig bedere end den originale rom. Jeg flashed med default 1080p hele vejen igennem. Jeg har dog efterfølgende ændret dpi fra 160 til 240 i /system/build.prop, da brugergrænsefladen blev en kende for småt til den afstand jeg sidder.

 • 0
 • 0
#22 Claus Jacobsen

typisk via geekbuying.com eller via en af de kinesiskoprettede sider på alibaba eller aliexpress (mener jeg de hedder) komplett og proshop er så småt begyndt at trække nogle hjem også, men også til en "pæn pris". men det gør sådan set ikke noget du bruger mk808b eller mk802iiis, det er sådan cirkus samme indmad.

 • 1
 • 0
#23 Claus Jacobsen

ups - måske man skulle vente en måneds tid? - prisen vil helt sikkert falde lige en sjat mere når den nye rockchip 3188 SOC kommer ud. http://liliputing.com/2013/03/quad-core-android-4-2-tv-sticks-coming-soo...

prisen på quadcore udgaverne ligger lige pt omkring de 100$ på geekbuying, så mon ikke dualcoreudgaverne nok skal falde lidt mere i pris når de for alvor kommer frem?

 • 0
 • 0
#25 Erik Jacobsen

Ved godt at dette her er en gammel tråd, men jeg syntes lige jeg vil opdatere den og fortælle at der åbnet en ny dansk shop som sælger android mini pc'er og lidt tilbehør til dem

...som tilfældigvis deler adresse med dig... Du er velkommen en anden gang til at omtale dit tilhørsfold til det, som du gør reklame for. Andre vælger sådan set at betale for deres reklamer.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere